Snart helg igen

Veckorna går fortare än nånsin, det var nyss måndag och imorgon är det redan fredag. Men jag klagar inte.
 
För ett par timmar sen så var min helg fri men nu efter ett samtal från Olli så är den fullbokad. Hon skrattade så mycket i telefonen så jag blev lite förvirrad av allt hon sa. Imorgonkväll ska jag träffa Olli och hennes nya tjej sen blir det utgång. Har inte träffat henne än så det ska bli kul. Olli har sagt att min åsikt är väldigt viktig så jag ska verkligen vara på hugget med frågor ;) Nejdå, jag ska vara så snäll så, men första intrycket är viktigt.
 
Men som vanligt imorgon ska jag fredagshandla med mamma.
 
Nu tänkte jag snart gå ut i köket och fixa te och en apelsin, sista apelsinen så måste komma ihåg och köpa fler imorgon! Till det ska jag kolla på missade serier.
 
 
 

Kocken här

Myser i sängen för tillfället. Ska snart gå till köket för att plocka fram lite ingridienser.
Tänkte faktiskt laga middagen idag fast ingen vet om det. Älskar att laga mat! Vet inte varför jag lagar mat så sällan men det ska det bli ändring på.
 
Har funderat länge på vad jag ska laga för mat och har nu kommit fram till att det blir:
Ugnsfalukorv med paprika, lök, ost och tomat i ugn. Till det ska jag göra hemmagjord potatismos och sen tänkte jag göra en sås med soltorkade tomater, cream fresh och kryddor.
 
Hoppas det blir gott. Inte så komplicerat men väldigt gott. Längesedan vi åt ugnsfalukorv. Tänkte först laga korvstroganoff men det var inte så längesen vi åt det och det är så enkelt att göra.
 
I övrigt så kanske det blir två resor, en innan sommaren och en under sommaren. Vore ju helt underbart ifall det blir så.. Aldrig varit utomlands så det är fan på tiden nu haha.
 
Kaoz i min sminklåda!

Apelsiner

Jag älskar verkligen apelsiner.Det går i perioder och just nu har jag kommit in i en apelsinperiod. Stora, saftiga apelsiner mums! Snart ska jag gå upp och kolla på Svenska hollywoodfruar och då ska jag ta med mig en stor apelsin och mumsa på.
 

50.000 kr

Den underbart fina fågeln såg jag här om dagen inne i en affär. Jag fastande för den direkt, tyckte den var så fin. Den var så lugn i sig och skulle passa perfekt hemma hos mig. Men sen kollade jag lite närmare på priset och det var ju mindre underbart om man säger så..
50.000 kr kostade den.. Men det förstår man ju, väldigt speciella. Kommer inte på vad dem heter i nuläget bara för det haha.
 

Jag i framtiden?

Jag älskar skor och kan köpa hur många skor som helst, fast jag redan har tusen par nästan. Jag vet inte hur många skor jag har köpt den här vintern.. Min mamma blir tokig på mig när jag köper så mycket skor haha. Skor och bikinisar är jag riktigt svag för. Varje år när det börjar bli sommar köper jag min MINST en ny bikini. Varje år säger jag "nästa sommar ska jag inte köpa fler". Men det är omöjligt att låta bli. Man har så fina bikinisar men varje år kommer det någon ny som man bara måste ha.
Haha riktigt i-landsproblem.
Men i framtiden kommer det nog se ut såhär hemma hos mig. Stackars människor som ska komma hem till mig, finns inge plats för deras skor haha.. Får spara en liten hylla till gästerna.  
 

Maten från restaurangen

Vi åt på Jensens böffhus. Så sjukt god mat och bra service.
 
Förrätt: 3 st mozzarellasticks och 3 st lökringar med två olika såser, vitlök och BBQ sås. Döööögott!! Nästa gång jag äter på Jensens så ska jag bara käka detta namnamnam!!
 
 
Varmrätt: Biff medium, grillade grönsaker med pommes och pepparsås. Köttet var perfekt och så gott.
 
Efterrätt: Belgisk våffla med vaniljglass och jordgubbssås till med lite nötter sprödd ovanpå glassen. Min favorit dessert helt klart. Kvällens absolut bästa var när dem kom med efterrätten och pappa säger: Är det BBQ sås som ligger i skålen? Hahah pappa!! Javisst, våffla, glass med BBQ sås hahaha... Alla fick ett litet skrattanfall där haha.

Helgen

I fredags hände inte så mycket. Olli fick förhinder så hon skjöt ut middagen. Myste istället hemma och kollade på gladiatorerna och farmen.
 
I lördags var jag iväg med mamma och mormor på dagen. Vi åt lunch på ett mysigt ställe sen åkte vi till stinsen. På kvällen lagade jag tacos till familjen. Så gott att man kan föräta sig på det!
Vid 10 tiden kom Gurra och Leo hem till mig. Vi hade planerat att gå ut på krogen men sen fick vi reda på att det var rockkväll där och då blev man ju inte så taggad på att gå dit längre.. 100kr inträde + garderob och sen rock hela kvällen. Nja.. Ingen av oss var taggad på att gå dit så vi stannade hemma hos mig istället. Vi spelade kort, ett brädspel sen försökte vi pricka godis i varandras munnar haha. Vi hade jättekul. Drack för första gången en äcklig drink som Leo och Gurra gjorde, den innehöll soja, het chilisås, kanel och vatten, mums..  Vid 2 tiden var vi alla helt slut, grabbarna lägger sig i min säng men efter 2 minuter ringer Leos bror att dem ska gå till stationen för att bli upphämtade haha så det var bara att resa på sig.
Efter att grabbarna hade gått tvättade jag av mig sminket och däckade i sängen på direkten.
 
Idag är det söndag och jag har varit ovanligt trött. Inte gjort något speciellt på dagen. Nu ikväll åt vi på restaurang. Förrätt, varmrätt och efterrätt. Nu är jag så mätt att jag inte behöver äta på en hel vecka känns det som. Det var otroligt gott alltihopa. Förrätten slog ändå allt på hela kvällen mums!
Har känt mig lite frysig ikväll men det är nog pågrund av att jag är så trött. Så ikväll har jag laddat upp med massa filmer som jag ska mysa till.
 
Imorgon blir det att gå upp i tid och sedan ta mig in till stan, äta lunch där och sedan åka vidare till Ersta på fotvård. Efter fotvården knallar jag nog runt i stan en stund, har ändå inget annat för mig och det var ett bra tag sen jag var i stan.
 
 
 
 
2 minuters vilande i sängen.

USA kakor

Min mammas kompis som kommer ifrån USA har varit här idag med kakor som hon har gjort. Alla ingridienserna är ifrån USA. Grejen är att i USA så öser dem i så sjukt mycket socker, kakorna var goda men det gick bara att ta en liten tugga sen hade man fått i sig socker så det räcker i en hel vecka. Alldeles för söta för min smak. Men fina var dem i alla fall!
 
 
 
 
 

Restaurang

Min helg har varit super, ska berätta om helgen mer senare ikväll.
 
Idag ska min familj och släkt äta på restaurang. Min fina mormor fyller 76 år imorgon så hon vill bjuda alla på restaurang. Så om ca en timme ska jag börja göra mig i ordning. Inviger nog min nya mysiga tröja med stjärnor.
 
Imorgon ska jag till Ersta för fotvård, kolla till hur min opererade tå ser ut osv. Älskar att gå till fotvården. I slutet så får man alltid några minuters massage då hon smörjer fötterna och gnider in dem med någon kräm så man får babyfötter igen. Men självklart gör hon andra saker som gör ont men det är bara att härda ut.
 
 

Efter detta blodsockret kan jag sova gott!


Blodsocker just nu: 8,2

Grymt stolt över mig själv. Ikväll lagade mamma klyftpotatis med kött och två olika såser. Direkt när jag äter kolhydrater så sticker mitt blodsocker iväg och det går knappt att styra. Så ikväll när jag åt av maten så visste jag nästan säkert att blodsockret skulle sticka iväg.
Efter maten blir jag sugen på mörk choklad som mamma hade. Så jag tar en cider och två bitar av chokladen, tar 6 enheter insulin och väntar ca 2 timmar innan jag äter eller gör något annat.
 
Nu tog jag nyss blodsocker och då ligger det på 8.2. Jag är så grymt stolt att jag klarade av att hålla sockret i styr! Jag älskar för tillfället att ta blodsocker för alltid så visar mätaren bra resultat och då blir man taggad att göra ännu bättre ifrån sig, sticka sig oftare även fast det inte behövs.
 
Det här är precis samma känsla som med träning. När man ser resultat av träningen blir man taggad att fortsätta och göra det ännu bättre. Precis samma sak är det med blodsockret, man ser alla braiga värden och då blir man såååå taggad att fortsätta. Jag är på topp!
 
Den 5 februari ska jag till Ersta för att kolla upp min diabetes. Jäklar vad stolt jag kommer vara om HbAic visar under 7! Så bra resultat har jag inte haft sen jag var 13 år ungefär.

Hemsk mardröm.

När jag drömmer något hemskt så vaknar jag sällan upp i panik. Jag fortsätter drömma i evigheter istället.
 
Drömmen jag hade i natt var helt sjuk. Drömde att jag var med Olli ute på min tomt, plötsligt ser vi en varg som står på två ben. Den ser oss och springer emot oss, jag tar upp en planka och ä beredd att slå den när den kommer men plankan åker igenom vargen som springer på två ben. Olli försvinner och vargen syftar på mig. Den slår mig och jag skriker och gråter för fullt. Folk ser mig och skriker "hjälp en varg" och springer sedan iväg. Jag ligger på marken och vargen är över mig. Till slut säger jag något helt stört "titta, den där blåa bilen åker iväg med din mat" då går vargen och kollar på bilen och jag springer då in och låser dörren. DÅ dyker Olli upp inomhus hemma hos mig. Vargen kommer tillbaka och drar i handtaget hela tiden. Jag springer upp för trappan och väcker pappa och säger att det är en varg utanför dörren. Pappa sätter sig upp och gnuggar sig i ögonen och somnar om. Jag går ner och då har Olli öppnat dörren. Jag springer och låser dörren och skriker och skäller på Olli som öppnade dörren.
 
Sen vaknar jag ur drömmen för att Olli ringer mig. Vaknar upp skräckslagen och vågar knappt svara. Vågar inte somna om sen utan går upp och gör i ordning frukost.
 
Helt sjuk dröm.. Så knäpp med en varg som går på två ben. Vet inte ens om det var en varg, nått monster var det i alla fall. Inte ofta jag drömmer mardrömmar men när det väl händer är det verkligen läskigt.. Usch! Hoppas på att sova bättre och slippa mardrömmar inatt igen..

Promenad på 2 mil idag.

Den här dagen blev allt annat än som jag hade tänkt mig.
Drömde en läskig mardröm men vaknar av Olli som ringer och väcker mig (tack och lov för det). Hon ville gå en promenad. Tar på mig löparbrallorna, canada goose jackan, mina rumpskor, mössa och vantar. Vi hade inte räknat med en längre promenad än ca 30 min. Det var strålande sol som värme otroligt mycket på benen.
Vi börjar gå runt runby, sen går vi vidare till väsby centrum och sedan vidare till väsby station. Sen börjar vi bli hungriga så vi bestämmer oss för att GÅ och äta på max som ligger vid infra city. Vi gick dit utan problem. Äter sedan och sitter kvar ett tag för att lugna magen lite innan vi ska börja promenera hem. Att ta bussen fanns inte, hade vi gått till infra city så kan vi gott gå hem också.
Innan vi går så pratar vi lite om vilken väg vi ska ta hem. Olli beskriver en väg.
 
Jag: Men det finns ingen gångväg på den vägen.
Olli: Jo det finns det visste.
Jag: Nej det gör inte det, jag kan mitt väsby.
Olli: Vi slår vad, den som failar måste bjuda på mat imorgon (fredag) på en lyxig restauarng.
Jag: Deal.
 
Kände redan då seger. Vi går och när vi närmar oss vägen så säger jag "nämen, vart är gångvägen???" Olli försöker komma undan och säger att den snart kommer men det gjorde den inte. Så segern var min! Så vi gick på vägen hela vägen hem. Solen hade gått ner och det var svinkallt ute. Vi kände inte av våra ben, fötterna var isbitar. Men vad gör vi? Istället för att gå raka vägen hem så tar vi alla omvägar som finns. Vi går till hemköp, över den kilometerlånga bron och massa små omvägar innan vi är hemma hos mig. Vi kastar av oss kläderna och ställer oss framför brasan. Vi stod i nästa bara bh och byxor, värmen kommer mycket snabbare in då. Sen lägger vi oss ner i min säng under täcket och värmer oss i 3 timmar. Vi rör inte på oss under hela den tiden. Vi planerar lite saker som Olli och jag ska göra. Kommer bli askul! Låg på Ollis bröst och värmde mig. Efter 3 timmar under täcket så blev det riktigt varmt och skönt, nästan för varmt. Vi var så frusna att vi skrattade ihjäl oss i sängen nästan.  
 
Efter halva tiden vi har gått kommer vi på att använda appen som jag har på min iphone som räknar ut hur långt man har gått, vart man har gått, hur många kalorier man har bränt osv.
 
Totalt gick Olli och jag i hela 3.5 timmar dag. Vi har gått hela 2 mil totalt. Och vi har bränt ca 1000 kalorier.
Det kan man kalla en ordentlig promenad.
Men nästa gång vi är knäppa och gå så långt blir det att ta på sig termobrallor och hela köret.
Våra ben var illröda när vi kom hem. Har nyss tagit en dusch så jag får upp värmen i benen.
 
Känns bra att man kommer bli bjuden på restaurang imorgon ;) Välförtjänt vinst!
 
 
 
 
Detta + lika mycket till. ca 2 mil, nästan 4 timmar promenad, nästan 1000 kalorier!

Fix

Idag har jag rensat min garderob. Det har varit kaos i den sen julen eftersom jag gömde mammas stora giraff där så kläderna låg huller om buller och jag hittade aldrig det jag letade efter.
Men nu är det fint igen. Det är sjukt hur mycket kläder jag har men när jag väl ska ta på mig något så hittar jag inget att ta på mig.. Det är det konstigaste med tjejer faktiskt.
 
Sen har jag mest kollat runt på internet efter en speciell liten sak. Tror inte det blir av i år men man kan alltid hoppas. Än finns det hopp.
 

Barngympa!

I veckan jobbade jag hos min sötunge igen efter 6 månaders uppehåll. OM jag har saknat honom! Grabben fyller ju snart 4 år! Har jobbat hos honom sen han var 9 månader och i år fyller han hela 4 år. Sjukt hur fort tiden går! Han hade växt så mycket. När jag kom dit hör man hur han springer till dörren och skriker "hon kom, hon kom". Sen ger han mig världens bamsekram.
Grabben hade fått en ipad i julklapp som han var helt galen i. Sen bjöd han mig på muffins och russin. Haha gulle! Han har blivit så stor nu så jag hinner inte natta honom innan hans mamma kommer hem. Så vi lekte för fullt med att göra en cirkus hela kvällen. Riktigt roligt! Träffar honom om en månad först, längtar!
 
Men nu till rubriken. Jag har blivit uppringd om att få testa på att vara ledare på barngympa. Proppat med små pluttar. Det har jag tackat Ja till så vi får se hur det blir framöver. Jobba med barn är det bästa som finns, utöver sjukvården såklart.
 
 

Helgen

Har inte bloggat så mycket i veckan pågrund av att det inte har funnits något att skriva om. Har endast gått ett par promenader, skött diabetesen, ätit bra mat osv.
 
I fredags hämtade mamma upp mig efter jobbet så åkte vi till märsta där vi handlade mat. Vi gick in i en speciell affär med bara utländsk mat. Fanns så många intressanta saker och lite vidriga haha.. Bland annat torkad fisk, torkade räkor, fiskben osv.. Sen handlade vi mat på ica maxi i märsta. Såg Doris men det var inte Olli som körde bilen. På kvällen blev det mysmat. Blev frågad att följa med till Nype men jag var inte alls taggad på krogen. Det var -19 grader ute på kvällen så att gå på krogen och sen vänta på nattbussen och åka hem i en iskall buss och sedan gå hem en bit. Usch nej.. Så jag myste framför gladiatorerna istället.
 
I lördags så var jag i stinsen på dagen och hjälpte mamma att jobba. Det var skolmässa så hjälpte mamma alla småbarnen. Såg även min skola (consensum) stå där så gick dit och hälsade på rektorn. Saknar den skolan så sjukt mycket. Efter 2 timmar fick mamma och jag sluta, vi gick runt i stinsen en stund, fick med mig två tröjor, en blus och ett par lacktights. Efter det åt mamma och jag lunch sen handlade vi mat och kollade på ett nytt matbord innan vi åkte hem och gjorde mysmat i 3 timmar. Potatisgratäng, oxfile, sallad och vitlökssmör. Så sjukt gott.
Mådde lite dåligt på kvällen, magen var orolig så la mig under täcket och somnade en timme efter maten. Vaknade av att Kevin ringde och ville ha med mig ut på krogen. Men jag orkade verkligen inte det. Kände inte alls för krogen den här helgen. Efter samtalet med Kevin märkte jag hur svårt det var att andas uppe i vardagsrummet. Gick ner till mamma och pappa som satt i köket och berättade hur varmt och kvavt det var i vardagsrummet.
Och tydligen så krånglade vår panna i huset. Den hade fått fnatt och eldade på med värm utan att vi hade rört den. Elementen gick inte röra så brännvarma dem var. Vardagsrummet gick inte att vistas i, fanns ingen syre. Vi försökte hela kvällen att få ordning på pannan men utan resultat. Vi öppnade 2 fönster på övervåningen men det märktes inte, inget hjälpte. Det var över 30 grader på övervåningen, stackars mamma och pappa som skulle sova i den värmen sen..
Men det var tydligen fler som hade problem med sina pannor. En kompis som bor i vallentuna hade problem med att pannan inte gav någon värme och det är ju värre att frysa.. Tur nog så var undervåningen inte så varm så där kunde man åtminstonde andas.
 
Idag är det söndag och jag vaknade till ett hett rum.. Hela min säng var varm och rummet hade 0 syre kändes det som. Kände på elementet och brände mig rejält. Pannan fortsätter att forsa ut värme. Jobbigt!
Annars har jag varit i täby med mamma under dagen. Kvällen bjöd på torsk med god sås till middag. Om ca en timme ska jag upp till värmen och kolla på mitt favoritprogram som har startat igen! Världens bästa sjukhusprogram i 14 delar med start idag. Kan inte bli bättre.
 
Blev kär i den här mackapären. Sjukt bra ljud och dessutom snygg.
 
Detta är krabbor som dem hade i den speciella affären i märsta. Ser inte så smaskiga ut tycker jag..
 
Burrr..!

Iphone

Fy vad min iphone skrämde mig nyss..
 
Har varit uppe och kollat på en film med mamma och pappa. När jag kommer ner ser jag att jag har 1% batteri kvar på iphonen. Så jag laddar den och går medans in på toan och borstar tänderna, smörjer ansiktet och allt som jag brukar göra innan läggdags. 10 min senare kollar jag till iphonen och då står det fortfarande 1% batteri.. Blir rädd och tror att den kanske har hakat upp sig eller något så testar att stänga av den en stund.
Sätter sedan på den igen och då kommer det upp en batteri sak, så som det brukar göra när en iphone har lite batteri. Det går alltså inte att sätta på iphonen förrän den har laddats till kanske 4%. Så jag väntar, kollar på film ett tag och sysselsätter mig med annat. Men iphonen vägrar att ladda.
 
Men till slut så sätts den på igen och visar 6% haha.. Snacka om att jag blev rädd.. Har ju massa grejer på telefonen som jag inte vill bli av med. Och om min iphone pajar så har jag ingen extra telefon att använda. För när jag fick iphonen i 18-årspresent så klippte butiken sönder mina två simkort så nu är simkorten för små att använda i mina äldre telefoner.. Men men!
 
Iphonen funkar så jag är lugn. Sjukt hur rädd man kan bli över en iphone haha..

Snöoväder

Idag är det ett riktigt snöoväder utomhus. Proppat med snö redan och än snöar det för fulla muggar.
Så idag blir det att stanna inomhus på dagen och mysa ner sig i sängen och ha filmmys.
 
Ikväll ska jag jobba hos sötungen. Äntligen säger jag bara! Har inte träffat honom på ett halvår! Längtar till att se hur mycket han har växt, snart blir ju sötungen 3 år :) Pappa skjutsar mig till Amadeus så jag slipper ta bussen. Vet inte ens om det går några bussar för tillfället..
 
Nu ska jag gå ut i köket och fixa lunch, sen mysa ner mig framför missade serier.

Ny vecka

 
Idag har jag inte gjort så mycket. Tog en liten PW till centrum för att komma ut och röra på mig lite. Sen har jag uppdaterat lite filmer på datorn så ikväll blir det filmmys.
 
Blev åter skakig på kvällen. Men det får jag nog räkna med de kommande veckorna. Håller som sagt på att reglera mitt insulin, innan chansade jag bara på vilken dos jag skulle ta men nu när jag sköter diabetesen så är det lite knepigt att hitta vilka doser jag ska ta till varje måltid. Knepigt men snart är det i sin ordning.
 
Haha det som är lite komiskt är att mitt blodsocker ligger mellan 4-6 varje dag. Strålande resultat och man längtar nästan efter att ta blodsocker eftersom det alltid visar så bra. Så idag när jag tog blodsocker innan middagen visade mätaren 6.8 och då tänkte direkt "oj, vad blodsockret var högt". Haha vadå högt!? 6,8 är ett jättebra blodsocker. 10.0 är också ett bra blodsocker. Haha, börjar bli van att ha mellan 4-6 i blodsocker. Ska sluta vara knäpp och tro att 6.8 är ett högt socker haha...
   
 

Lugn helg blev till utgång på magget

Har inte kunnat blogga pågrund av internet som har krånglat. Funkar ena sekunden sen pajar det igen och så är det fortfarande så vi får se om jag ens hinner skriva färdigt det här inlägget innan det pajar igen.
 
Min helg var i alla fall lyckad. Bästa helgenpå länge faktiskt.
I fredags handlade jag mat med mamma, sen myste jag framför gladiatorerna och olika filmer.
 
I lördags var jag iväg med mamma under dagen, pantade mynt osv. På kvällen hade jag bestämt med Olli att vi skulle träffas. Det var två veckor sen vi träffades så det var verkligen på tiden. Hon kom hem till mig efter sin handbollsträning. Vi hade ingen aning vad vi skulle hitta på, vi var inte taggade på utgång direkt heller. Vi började i alla fall att Olli käkade hemma hos mig sen kom vi överens om att ha myskväll hemma och så skulle Olli sova över. Vi bestämmer oss för att göra belgiska våfflor så det gör vi, väldigt krångligt måste jag säga.
Sen kom Jeppe, Jensa, och Jocke över. Blev en del trolleri och annat skoj. Mamma gjorde mohito drinkar till alla och Olli och jag kämpade på med våra våfflor. Dem första våfflorna smakade blä, sen hällde vi i mer socker och då blev dem smaskens! Killarna drog sedan vidare till magget.
 
Så vi satt och åt våfflor med glass och färska jordgubbar och en mohito drink till det. Innan var Olli och jag iväg till hemköp för att handla glass och jordgubbar till våfflorna och då blev det otroligt billigt, vi fick 6kr rabatt på glassen vi köpte och jordgubbarna kostade endast 4kr! Jordgubbarna skulle kostat 30kr men tjejen i kassan tryckte in att det var "sharon" vi hade köpt haha! Vem som helst kunde väl se att det var jordgubbar!? Men vi fick i alla fall jordgubbarna för 4kr haha vilket kap!
 
Helt plötsligt när vi sitter och äter våfflorna så säger mamma "dra ner till magget och se vad som händer där" och då sitter jag i myskläder, nyuschad haha.. Så det var bara att fixa sig och sminka sig. Jag hade aldrig varit på magget förr så det var väl på tiden att jag checkade in stället.
Vi både kom in och då är det fullt hus på magget. Precis när jag har hängt av mig jackan springer Ida fram till mig och en sekund senare kommer Madde springandes. Man kände nästan alla som var där, så sjukt kul! Vi träffar Ollis handbollskompisar, så hon presenterar mig och då säger dem "Jaha, så det är du som är Ollis flickvän" Haha, nejnej vi är bara vänner säger jag då. Och då kommer nästa tjej och säger "men då måste du vara hennes ex" Haha, ingen aning varför tjejerna trodde det haha! Sen lär jag känna Patrik, Matte och Kevin och det blir en massa dansande med dem. Vi dansar på scenen och det kommer alltid fram någon som vill dansa med en. Så sjukt härligt folk där! Sen tappar jag bort Olli så jag hänger med Kevin ett bra tag, dansar och beställer dricka. Inte jag då, kände inte för att dricka. Sen finner jag Olli igen, stället är trots allt inte stort. Det som är bra med magget är att det inte är tusen grader där inne, det är svalt trots tusen människor. Träffar brorsan ett par gånger, konstigt haha.
Sen upp och dansa igen, helt plötsligt puttas en äldre tjej mig och Kevin ett par gånger, inte så att hon dansar bara utan hon ska springa runt hela scenen och att det finns andra människor där brydde hon sig inte om. Så Kevin och jag ger igen och shakear rumpa mot rumpa och jag tror att hon blev arg på oss för det för sen satte hon sig ner och kollade surt på oss. Haha men det var kul.
Sen träffar jag Nick!!! Har inte träffat honom på 4 år sen jag gick i samma klass som honom i grundskolan. Shitt vad han har växt, han var över 2 meter lång så det var verkligen att man fick kolla upp när man snackade med honom haha. Chockad att han kände igen mig!  
 
Fick aldrig nog av att dansa, dansade konstant i 3 timmar. Magget stängde halv 3 men vi fortsätter att dansa ändå. Till sist sätter vi oss alla ner och sjunger. Men sen kommer vakten och säger till oss två gånger och då kände vi att det var dags att knalla hem. Brorsan gick hem före mig och Olli men vi kommer hem före brorsan haha. Han kom hem med mat den jäkeln. Så vi pratar i köket ett bra tag innan Olli och jag lägger oss ner i sängen och pratar innan vi somnar. Jag vet inte varför men när Olli och jag sover tillsammans så ligger vi alltid tätt intil varandra. Trots en 140 säng så sover vi endast på 90 delen av sängen haha.
 
Söndag: Vi vaknar vid 11 pigga och krya. Olli drar hem för att träna och jag åker iväg med mamma och pappa till svininge för att gå runt där och kolla hur skärgården ser ut. Sjukt fint och det var strålande sol den dagen. Åt sjukt god mat hemma sen.
 
Lugn helg som blev till utgång på magget. Så skönt att ha 200m hem istället för att ta tåg och nattbuss. Kommer absolut att gå till magget fler gånger. Så himla skönt folk, man känner hälften av alla, man dansar aldrig själv, alla dansar med alla det kan helt plötsligt komma fram en kille/tjej och dansa med en, inga blygheter här inte. Trevliga vakter och allmänt roligt bara. Och musiken var jättebra. På nype t.ex. så spelar dem en låt i ca 30 sekunder sen ändrar dem och det är så irriterande, på magget spelar dem klart en låt. Och låtarna var superbra, både gamla och nya.
Magget levererar som alla säger! :)
 
 
 
Mohito!
 
Grapparna.
Våfflor!
Så sjukt fint i skärgården på vintern.
 
Söndagsmat, så sjukt gott!
 

Myser med Olli hemma hos mig

Belgiska våfflor med vaniljglass och jordgubbar. Till det har vi varsin mohito som mamma har gjort till oss. Olli sover hos mig inatt.
Håller på att grädda våfflorna just nu.


Bilder del 2

Här vurpar Leo
 
 
Höll på att ramla men lyckades hålla mig uppe
 
 
Här svänger jag en snabbis, ett lyckat försök av tusen typ haha..
Tycker att jag ser lite proffsig ut på bilderna fast jag inte är det, speciellt inte på att svänga!
Här halkar Leo på väg till bussen. Det var så himla halt på vägen så plötsligt halkar Leo till och får snowboarden och allt över sig och det var inte en liten smäll heller, han landade rakt på ryggen. Såg ut att göra ont..
Hemkommen
 
 
Helt stelfrusen när jag kommer hem så lånade mammas slippies som hon fick av mig i julklapp för ett år sen. La in dem i mikron i 1 minut. Man blir varm i hela kroppen av dem.

Bilder från första snowboardåkningen

Gör mig i ordning.
 
 
Havregrynsgröt med äppelmos är det bästa att äta innan man ger sig ut i skidbacken. Mättar väldigt länge.
 
 Min snowboard
 
 
 
 Här tog jag en paus mitt i backen och just då ringer Olli och frågar hur det går för mig. När jag säger att det går dåligt i slutet så skrattar hon åt mig och säger "då vet du hur jag kände när jag åkte skidor för första gången med er" haha!
 
 

JAG ÄLSKAR SNOWBOARD!!!

Då har jag för första gången någonsin prövat på snowboard. Jag kan säga att det är grymt svårt att lära sig och det gör svinont.. Just nu ligger jag hemma och skakar om händerna, mina knän går inte att böja, orkar inte ens räcka över ett tunt papper med händerna till mamma.. Jag är så svag och har ont precis överallt. Men jag ska ta detta från början!
 
Leo hade med sig egen snowboard, jag hyrde. Killen som fixade snowboarden till mig frågade massa frågor om snowboarden och jag stod där som ett frågetecken. Haha, förstod ingenting. Sen när han frågade vilken fot som alltid skulle sitta fast så hade jag ingen aning, har ju aldrig åkt snowboard förr. Han sa till mig att stå helt still så gick han bakom mig, visste inte vad han höll på med och plötsligt puttar han mig bakifrån och då åker min vänsterfot fram "Japp, din västerfot ska alltid sitta fast i snowboarden" sa han.
 
Leo och jag börjar med att gå upp för backen en jätteliten bit. Tar på mig snowboarden sen kommer första problemet. Hur tusan ska man ställa sig upp!? Jag ville ställa mig upp utan att snowboarden gled ner. Så jag försökte ca 30 gånger att komma upp men utan resultat. Rumpan tog stryk av alla smällar den fick när jag ramlade. Men ja gav mig inte och till slut kom jag upp och kunde t.o.m stå still!
(måste bara tillägga att jag blir helt anfådd av att skriva just nu.. Jag skakar som en gris, ska visa video på det senare).
 
När jag har kommit någon centimeter ner så säger jag till Leo att vi ska pröva att ta liften upp till halva backen. Jag trodde aldrig att jag skulle komma upp i liften. Men vad händer, jag klarar hela vägen utan att ramla haha, kände mig lite stolt där! Fortsatte att resa mig upp, ramla på rumpan, resa mig upp, ramla på knäna osv osv osv. Till slut kom jag ner pågrund av alla gånger jag hade ramlat haha.. Men nu så åker vi hela vägen upp med liften och prövar en annan backe. Helt plötsligt ställer jag mig upp och åker ner för backen utan att ramla direkt! Efter halva backen ramlar jag men jäklar vad duktig jag kände mig! Tycker det är sjukt kul att åka snowboard så jag blir helt hyper och reser mig upp på några sekunder men 2 sekunder senare ramlar jag framlänges och flyger en bit i luften och DUNS ner i marken.. Men hela ansiktet i snön.. Vilket jäkla ljud jag gjorde ifrån mig då..! Det gjorde lite ont men inte så värst haha.. Reser mig upp och håller på att åka in i skogen och ner i diket haha!
 
Efter det så tar vi en paus och fikar lite så vi får upp krafterna. Killarna i cafeterian frågar om jag har gett upp snowboarden, inte en chans svarar jag då haha. Vi går direkt ut efter fikan, sätter på oss snowboarden och åker upp i liften. Den här gången övar jag på svängar, det går segt men bättre och bättre. Känner för att prova en brantare backe. Och jag kommer aldrig upp. Skadar handleden genom att ramla konstigt på den. Min rumpa var totalt utslagen efter alla dunsar den har fått. Och det är ingen liten duns den får när man ramlar, hela kroppsvikten får den på sig och så landar den på snö som är tunn och hård. Kommer inte upp på snowboarden så känner att jag inte ska utsätta kroppen för mer skada så jag tar av mig snowboarden och går upp för backen och går till min hederliga backe som jag kan åka i. Och då är jag helt slut. Mina handleder är totalt utslitna, orkar inte resa mig upp, har så ont i kroppen att jag nästan kunde börja gråta. När jag kommer upp på snowboarden orkar jag inte stå upp.. Jag har ingen ork kvar.. Jag ger upp till slut, tar av mig snowboarden och sen åker jag pulka på den ner haha.. Det var det ända sättet att komma ner från backen. Men de sista av backen som är kvar åker jag snowboard och då svänger jag riktigt bra konstigt nog. Nu hade jag åkt snowboard i 5 timmar och min kropp orkar inge mer.
 
När jag kommer fram till Leo säger jag: Jag ska aldrig mer åka snowboard.
Lämnar in snowboarden och skorna till killen och då frågar han hur det har gått för mig: Jodå, bra i början men jag ska aldrig mer åka snowboard.
 
Jag var så bestämd.. Sån här smärta som man får är inte alls bra för kroppen. Leo och jag börjar röra oss hemmåt. Mamma hämtar upp Leo och mig i väsby så skjutsar vi hem Leo.
 
Nu är jag hemma och har ätit och duschat. Man blir väldigt svettig efter en heldag ute i backen.
 
Jag mår pyton just nu. Mina knän går inte att böja, mina händer skakar så jag snart blir rädd. Jag tappade ett riskorn på bröstet och när jag skulle borsta bort den med händerna så sved det på bröstet, kan inte ens röra vid bröstet utan att det svider och gör ont. Min rumpa gör extremt ont.
Alltså, detta är inte som en vanlig träningsvärk. För träningsvärk är skönt och gör ont på ett skönt sätt.
Den här smärtan känns mer som att man har blivit slagen och sparkad flera gånger.. Det gör extremt ont. Nu får man ju inte så här ont om man kan åka snowboard. Det här var ändå första gången för mig så det är väl rätt förståeligt att jag har ont efter alla gånger jag har ramlat.
 
Så har min dag sett ut. Ska fråga mamma om mina händer just nu. Dem slutar inte att skaka, kan knappt skriva, har skrivit på det här inlägget i snart 2 timmar. Har filmat mina händer lite så kan lägga in en video här senare. Börjar bli lite rädd. Undrar när min kraft kommer tillbaka.
 
Jag ska aldrig mer åka snowboard har jag sagt till alla nu. MEEEEEN!
 
DET SKA JAG VISSTE! JAG SKA UPP PÅ EN SNOWBOARD SNART IGEN OCH KLARA AV ALLA SVÄNGARNA. JAG GER FAN INTE UPP FÖR ROLIGT VAR DET!!
 
Har haft en förjävla rolig dag. All denna smärta gör ont men fan så roligt det är att åka snowboard. Det kommer inte dröja länge innan jag står på en snowboard igen, det kan jag lova! Jag hatar att ge upp innan jag har klarat det jag vill. Och jag vill klara av att svänga åt alla håll och kanter med en snowboard. Jag bröt otroligt nog inga ben idag och de är ett tecken på att jag inte ska ge upp och hoppa upp på en snowboard snart igen! Och det ska jag fan göra också, fan så kul det var!!!!!
 
Inlägget blev lite långt så ni får bilder i nästa inlägg!

Väsjöbacken imorgon!!

Imorgon är det äntligen dags att inviga skidkläderna får i år!
Imorgon ska jag åka till Väsjöbacken med Leo! Vi båda ska åka snowboard och det är första gången jag ska pröva att åka snowboard! Har ju åkt skidor sen jag var 6 år men aldrig prövat snowboard så nu är det dags för det!
I vanliga fall när jag åker skidor använder jag mössa och skidbrillor men nu blir det att ta med hjälmen också. Lär ju vurpa i princip hela dagen imorgon. Kommer inte ens komma upp i liften haha! Hoppas på att jag inte bryter något bara, ska vara extra försiktig.
 
Så just nu håller jag på att packa. Det blir en heldag ute i skidbacken. Ska upp kl 09.00 imorgon för att göra havregrynsgröt med äppelmos, mackor och mjölk. Att åka snowboard på tom mage är bara att glömma.
 
Köpte en ny korsordstidning idag så ska mysa ner mig under täcket och lösa korsord nu. Längtar tills imorgon!!!

Upp och ner

Idag har det varit lite upp och ner. Det började som vanligt bra med ett blodsocker på 5,2. Dagen gick hur bra som helst med både maten och blodsockret. Mitt blodsocker har legat mellan 4-6 på dagen vilket är ett strålande resultat.
Men senare mot kvällen så började jag bli skakig, det blev jobbigt och ansträngande att svälja och jag tappade all energi. Tog endast en godis och sen så åt jag istället salladen som blev över ifrån middagen. Tog lite insulin till det så inte blodsockret sticker iväg. En timme senare blir jag skakig igen och då spricker det. Jag käkar godis tills jag känner mig bättre. Vilket betyder att jag både svek min diabetes och det nyttiga livet. Men jag orkade inte va skakig längre. Att ligga och kallsvettas, bli helt blek i ansiktet och det börjar bli jobbigt att svälja. Där går gränsen.
 
Eftersom jag har diabetes så måste jag äta socker när jag blir skakig, jag kan inte ta ett glas mjölk och en macka, det går för sagta och då fortsätter blodsockret att sjunka. Nu när jag sköter min diabetes så känner jag av mer hur mitt blodsocker ligger till. Så det kommer bli en godisbit när jag får lågt blodsocker. Men så sällan som jag blir låg så skadar det inte med en godisbit. Känner att maten funkar hur bra som helst annars, förutom att jag nu i början blir så godissugen. Så det var jäkligt gott att käka godis idag i alla fall haha! Men det ska absolut inte bli en vana.
 
 

Bra start på "nya" livet

Började dagen med ett perfekt blodsocker på 5,7. Det gjorde dagen så mycket bättre. Åkte sedan till stan för att byta hörlurarna jag köpte för mindre än två veckor sen, högra hörluren har redan pajat. Ska nog hålla mig till dem vita iPhone-hörlurarna, dem håller i alla fall.
Frågade sedan efter saken till systemisen men den var slut..! Killen på media markt i barkarby säger en sak och killen på media markt i stan säger en annan.. Olika priser, olika apparater osv.. Fattar nada. Men dem skulle få in nån sak till nikon nästa vecka så då får jag åka dit igen då. Ska ändå försöka ta bilder med systemisen.

Just nu ligger jag i sängen och ska snart sätta på en film. Det har funkat bra med maten idag. Blodsockret har legat mellan 4-6 hela dagen. Kan man få en bättre start på det "nya" livet?

Mitt blodsocker just nu: 5,8



Nystart imorgon

Imorgon blir det en nystart. Hitills ska jag plocka bort allt godis, snacks, bröd och kolhydrater. Ska äta mycket sallad, protein, knäckbröd, gröt osv.. Min diabetes mår så himla bra av det.
Åt LCHF en månad under 2012 och då svävade min diabetes på moln. Jag hade ALDRIG ett dåligt värde på en HEL månad. Jag skötte min diabetes bättre än vad man behöver och jag älskade det! Jag älskade att ta blodsocker och se det bra värdet som dök upp. Pågrund av den månaden sjönk mitt HBA1C till 7,6!!! Jag har inte haft så bra värde på ca 5 år! Jag vill återskapa det braiga jag hade som sedan försvann plötsligt.
Så imorgon blir det ändring på maten. Jag kommer inte stänga av godsaker helt och hållet för då kommer jag tröttna och gå tillbaka till det vanliga. PÅ fredagar och lördagar kommer jag äta den maten mamma serverar och sen äta godis om jag känner för det. Men på söndagen och resten av veckan kommer jag skippa sånt.
 
Sen kommer jag skriva om min diabetes i bloggen. Varje gång jag skriver ett inlägg kommer jag i slutet eller början av inlägget skriva ner mitt blodsockervärde. Till att börja med.
 
Imorgon ska jag till stan och köpa den där saken till min systemkamera. Så härdanefter kommer det nästan bara bli systemkamerabilder. Så jag slår tre flugor i en smäll kan man säga.
Äta nyttigare - Skriva mer om min diabetes i bloggen -  Förbättra mina bilder i bloggen.
 
Träningen kommer jag att vänta med. Gym är inte min grej, det har jag märkt så tänker inte lägga ner pengar på ett gymkort som bara ligger i byrån och skräpar. Nej nej, jag måste hitta ett annat träningssätt. Har mina funderingar.
 

Mina mål under 2013

  • Bättra bilderna i bloggen/använda systemkameran mer. Det blir så mycket bättre bilder med systemisen än med iphonen.
  • Skriva mer om min diabetes i bloggen. Såsom blodsockervärde osv. Vet inte varför jag knappt nämner min diabetes i bloggen. Ska ändra det nu.
  • Äta nyttigare. Nu är det slut att svulla hur som helst, när som helst. Bort med snacks och godis och kolhydrater.
  • Förbättra min diabetes. Har slarvat så mycket med den under 2012 så nu är det skärpning.

Det är några mål jag har under 2013. Sen har jag ett stort mål eller snarare krav som jag måste klara av innan året är slut. Men jag väljer att inte skriva ut det, kommer bli sån press känns det som så jag håller det för mig själv så länge! Jag startar förhoppningsvis redan i januari med det, hoppas på det bästa!

Jesper är hemma!

Idag kom äntligen min älskade brorsa hem! Har saknat honom så himla mycket! Fick ett rejält lyckorus när han stiger ur bilen och vinkar till mig, springer och öppnar dörren och ger honom världens kram! Jag är ju så nyfiken av mig så när han öppnar resväskan lite fort så ser jag en rosa påse ligga där och då fattar jag direkt!
VICTORIA SECRET! :D Grabben har köpt grejer till mig där! Att han gick in i affären och köpte exakt det jag har velat ha länge utan att ha sagt något! Han vet exakt vad jag vill ha, behöver inte säga något till honom! Fick träningsbyxor, trosor och body lotion från Victoria secret! Och utöver det fick jag ett par byxor från miami!
 
Så idag har jag lyssnat och kollat på alla bilder han har tagit från New york och Miami. Han är så sjukt brun, blir riktigt avis. Sen kom han hem med krokodilkorv haha! Och även en riktig krokodilklo!
 
Moma och farfar kom också på besök, Jeppe har ju varit borta i två veckor nu så alla vill ju se och höra hur allt har gått.
 
 
Är riktigt glad att han är hemma igen. Känns så skönt att allt har gått bra.
 
Så jag har mest umgåtts med brorsan och så handlade jag lite snabbt med mamma. Åt jättegod mat ikväll. Åt massor av kolhydrater för imorgon slutar jag med kolhydrater buhu..
 
Har precis duschat och pratat med Leo i telefon. Och nu ligger jag nerbäddad i sängen med myskläder.
 
 
 

Helgen

I fredags åkte jag till barkarby med mamma. Letade efter en sak till min systemkamera men den var slutsåld just där men i stan fanns det två stycken kvar så dit ska jag åka. Sen fick jag med mig en neongul tjocktröja på rean och en text till mitt rum. På kvällen gjorde mamma giros igen, åh så gott det var! Kollade sedan på gladiatorerna och Himlen är oskyldigt blå med mamma och pappa.
 
I lördags så hjälpte pappa mig att sätta upp en hylla ovanför min säng sen hängde vi upp min spegel på väggen så nu börjar det äntligen bli ordning på mitt rum. Bara en grej som fattas nu så ska tjata på pappa att han ska fixa det snart! Senare på dagen åkte jag iväg med mormor och mamma till stinsen för att handla. På kvällen åt jag en riktigt god maträtt som mamma gjorde sen myste jag ner mig uppe i soffan och kollade på Sagan om det två tornen. Sjukt bra filmer, kan se dem om och om igen. Sista delen kommer nästa lördag, kommer sitta bänkad framför tvn då haha!
 
 
 
 
 

New in

Endast 50kr
 

Nya skidbrillor

Har helt glömt bort att visa mina nya skidbrillor! Och dem kommer förhoppningsvis att invigas denna vecka som kommer!
 
 
 

Myser i soffan

Ligger i soffan och kollar på Sagan om ringen 2 på tv. Har daim och en cider på bordet bredvid mig. Riktigt mysigt!


3 januari

Idag har jag varit iväg med mamma och mormor. Vi började med att hämta upp mormor sen åkte vi till stationshuset och åt på buffen där! Så himla gott! Och jag åt typ 8 sushibitar! Fast jag gillar bara en sort och det är den med ris och en avocado ovanpå haha. Den är verkligen supergod! Till efterrätt åt jag fruit cocktail (stavning?). Allt detta inklusive dricka kostade endast 80kr. Måste äta där oftare, mums.
 
Vi fortsatte att åka till steninge slott och gick runt där. Finns ett riktigt glasblåseri där man kan se när dem blåser glas. Ser så sjukt häftigt ut, och väldigt svårt. Och värmen är ju på max, killarna som blåste var helt svettiga och jag vill inte ens tänka hur ont det skulle göra ifall man fick det varma glaset på sig. Men sjukt häftigt i alla fall. Skulle själv vilja testa det!
 
Sen finns det även så man kan göra egna ljus. Dem gör ett ljus i den storleken man vill ha det sen får man välja färg och motiv så fixar dem det åt dig. Har gjort det ända sen jag var liten men nu verkar man inte kunna göra egna ljus längre. Tråkigt, för det var väldigt roligt och speciellt.
 
Sen handlade vi på eurostop på hemvägen. Fick med mig en pyjamasdräkt, får aldrig nog.
 
Nu ligger jag i sängen, nyduschad och håller på att torka håret.
Imorgon är det fredag och vi får se vad den här helgen bjuder på. Jesper kommer hem på söndag och det längtar jag faktiskt till! Sen vill jag äta giros i helgen igen :D Så sjukt gott sist vi gjorde det!
 
Nu får ni ett par bilder från dagen!
 
Maten idag! Dem där två sushibitarna är dem ända jag gillar av alla sorterna. Fast jag tar bort tonfisken på den runda haha. Man kan typ kalla det som vegetariska sushibitar haha!
 
 
Här blåser dem alla glas som säljs på slottet.
 
Här är det där man kunde göra egna ljus en gång i tiden. I dem små lådorna ligger det mängder med olika färger. Synd att man inte kan göra egna ljus längre..

Mösspåtagningen 4 maj 2012

Har helt missat att skriva om mösspåtagningen och studenten här i bloggen! Studentskivan har jag minsann skrivit om haha.. Knas..
 
Nåja! Man gick som vanligt i skolan på dagen. Mot eftermiddagen så bytte jag om så gick jag och min klass mot sollentuna frias gymnasium. Där det bjöds på godsaker. Efter en stund skulle vi gå mot sollentuna centrum igen och innan vi gick ut så fick man varsin ballong att ha med sig. Sollentuna fria och min klass gick mot sollentuna centrum och precis utanför där så spelades ett band som var menat till oss. Det var väldigt blåsigt och kallt just den dagen så man frös ganska rejält. Efter att bandet hade spelat klart höll rektorerna tal och i slutet höll Ida och Olli tal för vår klass. Sen räknade vi ner och alla tog på sig mössorna och kastade ballongera i luften.
Just då kände man verkligen att studenten var nära!
 
Efter det fick man sluta och då gick det flesta i klassen till O´learys för att fira lite smått. Drack några cider och umgicks med klassen. Efter det så hämtade mamma upp mig i sollentuna.
 
En väldigt bra och minnesvärd dag. Meningen är ju att man inte ska ha haft studentmössan på sig innan den här dagen men de flesta fuskar med det. Man vill ju så gärna ha på sig mössan direkt när man får den. Pröva den, ta kort på den och allt. Men jag höll mig tills mösspåtagningen :)
 
Här kommer lite bilder från mösspåtagningen!
 
 
 
 
Här flyger ballongerna iväg i luften!
 
Stephanie!
 
Jossan och jag. Här kan man se på Jossans och mitt hår hur mycket det blåste den dagen.
 

Galna killar

I fredags när jag var på Hellströms med Olli, Gurra och Oskar så hände en rolig sak.
Vi åt nattmat på donken innan vi tog tåget hem. När vi sitter och äter så dyker det upp två killar som kommer med varsin bricka. Den ena killens bricka innehåller 20 cheeseburgare och en mellan pommes. Den andra killens bricka innehåller 15 cheeseburgare, 5 hamburgare och en mellan pommes. Vi blir helt chockade när vi ser detta och börjar snacka med grabbarna.
Dem skulle tydligen äta upp allt helt själva. Då säger Olli och jag att dem inte kommer orka med än max 3 cheeseburgare var. Och mycket rätt! Efter 3 cheeseburgare var så är killarna mätta haha! Så dem börjar dela ut hamburgare till oss och andra människor. Men sen går ena killen och beställer två stora drickor och ytterliggare 2 cheeseburgare! Folk kom fram och ville ta kort på killarna och deras mat.
 
Haha det var faktiskt roligt att se. Aldrig sett några beställa så många hamburgare! Innan vi gick så önskade vi dem lycka till, det lär dem behöva!

Bilder från nyår, del 2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var några bilder från nyår det! Vill tacka Censie, Frida, Jossan, Olli, Leo, Gurra och Linus för det braiga nyåret!

Bilder från nyår, del 1

 
 
Efterrätten!
 
 
 
Goda maten!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inte så glad när det går så dåligt i spelen för mig!
 
 
Här var jag inte helt nykter haha..

Nyår 2012 - 2013

Min nyår var verkligen bäst!
Jag tog det lugnt på dagen, vid 4 tiden kom Olli till mig så fixade vi oss sen skjutsade pappa oss till Censie.
När vi kom till Censie var det fullt ös med musik, Olli och jag gjorde i ordning efterrätten och de andra skötte middagen. Det blev Censies goda maträtt som bestod av lax, sås i ugnen med ost och massa mer! Så gott! Efter det spelar vi spel och umgås. Sen åt vi efterrätten, alla hade fortfarande matkoma från maten så man orkade inte så mycket.
 
Vid 9 tiden kom Leo, Gurra och Linus till Censie. Vi spelar, Leo busar och det shottas en hel del.
Smakade för första gången whiskey (stavning?). Fireball hette den och det var så sjukt gott! Typ godaste shotten jag har druckit och då kan det bli farligt haha.. Blev en hel del shottar och senare så spelade vi ett spel som kallas Högre och Lägre. Och jag hade sån otur i det spelet.. Så vid 12-slaget var jag lite borta. Fick i alla fall nyårskyssen av Olli i år igen. Sen springer Leo ut i kallingar haha.. Jag blir utelåst och allt haha..
 
Leo kom nyligen hem från Egypten, så när han kom hade han en julklapp till mig. Fick ett jättefint armband av honom, supergulligt av han! Ska ta kort och visa de.
 
Vid 3 tiden beger sig grabbarna till donken och sedan hem. Vi tjejer stannar uppe ett tag till inna börjar fixa oss inför sängen.
Jag har ju som sagt aldrig varit bakis! Men innan jag gick och la mig tänkte jag "Då var det dags för mig att bli bakis för första gången.." för jag hade verkligen fått i mig en hel del shottar och cider. Har aldrig druckit så mycket som jag gjorde den dagen så var nästan säker på att jag skulle bli bakis!
Olli, Jossan och jag sover tillsammans, innan vi somnar får Olli och jag ett skrattanfall så vi somnar inte förrän 5 på morgonen haha.. Olli och jag skedar alltid när vi sover tillsammans.
 
1 januari.
Vi vaknar halv 10 redan. och då ligger Olli och jag exakt likadant som när vi somnade haha. Vågar först inte resa mig upp men efter att ha legat kvar i ca 1 timme går jag upp och vad händer? JAG ÄR INTE BAKIS! :D
Så jäkla skönt! De andra mår uselt och jag mår prima haha! Jag börjar tro att jag inte kan bli bakis haha! Härligt ifall det stämmer.
 
Olli och jag rör oss hemmåt vid 12 tiden för att vi är så trötta. Kommer hem, somnar direkt i sängen och sover i två timmar. Sen kände jag att jag inte kunde sova mer, kan inte somna på kvällen annars. Mamma, pappa och jag bestämmer oss för att köpa pizza. 1 januari/nyårsdagen är trots allt sveriges största pizzadag! Vi ringer för säkerhetsskull och beställer innan vi åker. Dem säger att pizzorna är klara om 45 min. Mamma och jag åker då dit 45 min senare. Och vi kommer inte ens in i pizzerian haha!! Det är kö långt ut ur pizzerian och det finns inte en enda plats att sitta där inne. Det märks att alla ska ha pizza just den här dagen! Mamma och jag väntar 10 min - ingen pizza, 20 min - ingen pizza - 45 min - ingen pizza - 1 timme senare är våra pizzor klara. Men dem jobbar ju så fort dem kan och med tanke på hur mycket folk det var där så förstår jag att dem blir sena.
Kan bara säga att pizza har aldrig varit så gott som på nyårsdagen! Åt den utan ångest och med en massa glädje!
Efter jag har ätit pizzan somnar jag ytterliggare 2 timmar, vaknar och funderar på om jag ska sova för natten men kommer då på att jag inte har tagit kvällssprutan och klockan var bara 7 på kvällen så jag bestämmer mig för att vara uppe. Var vaken till 11 sen somnade jag för natten. Snacka om att vara trött haha.. Men bra mådde jag! ;)
 
Har en massa bilder från nyår och alla bilderna är tagna med min systemkamera, ingen är tagen med mobilen! Det här inlägget är redan tillräckligt långt så lägger in bilderna i ett nytt inlägg.

2012/2013

Året 2012 har varit ett bra år. Jag har gjort så många roliga saker i år. Det roligaste var att åka till Göteborg med boysen, den resan var verkligen bra, inget gick snett och ingen olycka skedde haha!
 
Sen tog jag ju studenten 13 juni 2012. Det har jag varken skrivit om i bloggen eller lagt ut bilder på i årsresumen! Har helt glömt bort att skriva om studenten så det måste jag göra! Kan ju inte skippa den bästa dagen i mitt liv. Kommer ihåg allt i detalj, skulle inte tacka nej till att få uppleva den dagen igen. Allt var perfekt och allt var så fint. Sorligt att de var sista dagen med klassen men fasen vilken grym student!
 
2013 hoppas jag blir ett ännu bättre år. Tänkte skriva om mina mål jag vill uppnå innan 2013 är slut också.

Årsresume av 2012, del 2

AUGUSTI 2012
 
Sandhamn med mamma och pappa
 
På väg hem från sandhamn.
 
Göteborgresan med Gurra, Oskar och Leo. Bästa på hela året.
 
På väg hem från göteborg. Stannar till för att tanka.
 
Liseberg med Gurra, Oskar och Leo, Uppsvinget
 
 
 Var även på grönalund med Gurra, Oskar och Leo.
 
Vi alla kammade hem storvinster. Oskar tog hem mest priser, men kexchokladen vann jag allt! 9 priser totalt
 
SEPTEMBER 2012
Var på hellströms med Oskar, Leo och Oskar.
 
OKTOBER 2012
Då jag gjorde min operation.
 
Efter operation. Eftersom jag skulle fasta 12 timmar innan operationen så fick jag inte äta eller dricka något på hela dagen, operationen ägde rum klockan 12 på dagen och jag fick först äta kl 4 på eftermiddagen när operationen var över. Jag var sjukt hugrig då!
 
Konstverket efter operationen.
 
 Halloween firades hos Censie. Olli och jag klädde ut oss till Eva och Adam.
 Kollade på Moa Lignell live med Olli.
 
NOVEMBER 2012
 Min kusin, hans tjej och deras dotten kom på besök till Sverige. Jag har verkligen världens sötaste kusindotter!
 
DECEMBER 2012
Avslutar med en bild på Gurra sist han sov hos mig. Har ju redan visat det flesta bilder från december så Gurra får avsluta årsresumen av 2012! Detta var mitt år i lite bilder. Finns 100000 miljon fler bilder från året men detta räcker gott och väl skulle jag tro haha!
 

Årsresume av 2012, del 1

 
JANUARI 2012
Nyår hos Censie förra året
 
Nyår förra året
 
FEBRUARI 2012
Projektarbete i skolan. Ollis och Puttes projektarbete. HLR-patrullen!
 
Min första drink på Hellströms som 18 åring.
 
 Färgade håret brunt
 
MARS 2012
Min älskade klass studentskiva ägde rum 20 mars! Lukas och jag på bilden. 
 
Stephanie, jag, Ninorta och Olli på vår studentskiva  
 
Hemkommen efter skivan!
 
Olli och jag innan vi drog på Oskar studentskiva. Jag var utklädd till kille och Olli var utklädd till en brat!
 
 
 
Åkte skidor i väsjöbacken med Olli och Leo.
 
Det var första gången Olli åkte skidor nedför. I början kom hon några centimeter men sen så flög hon ner för backen, sjukt duktigt för att vara första gången! 
 
MAJ 2012
Köpte mina studentskor. Jag var sååå nöjd men insåg sedan att jag inte skulle använda skorna. Det är finskor, inte skor man går ut på krogen med. Dyra var dem också så jag lämnade tillbaka dem och köpte ett par andra som jag blev supernöjd över. Det gjorde ont i hjärtat att lämna tillbaka dem men det var de rätta. Skorna kostade 1400:- så det avgjorde rätt mycket.
 
JUNI 2012
 
Hade grillkväll med Olli, Gurra och Leo!
 
Olli grillar
 
 Jag slingade mitt hår
 
Så här såg jag ut på midsommarafton. Jag var i vaxholm på midsommarafton med mamma och pappa.
 
Jag var på skansen med klassen 
 
JULI 2012
Olli fyllde år.  
 
Jag fyllde i min tatuering.  
 
Invigde min nya klänning.  
 
Var ute i skärgården med båten.  
 
Brände min rejält som vanligt!  
 
 Saknar hårfägen som tusan!
 
Vi hittade en kanin som sprang lös. Vi byggde en bur till den och kollade runt i området om någon letade efter en kanin. Sen blev det så sent att vi gick och la oss och dagen efter var kaninen borta. Någon måste ha sett att vi hittade kaninen men vågade kanske inte gå in och istället hämtade den på natten eller så var någon här och snodde kaninen. Den kan omöjligt ha rymt ur buren vi byggde.

1 Januari 2013

Nytt år, nya möjligheter. Känns konstigt att skriva 2013 haha..
Nåja, min nyårsafton var verkligen bäst och det finns inget att klaga på. Det var Olli som höll på med systemisen hela kvällen så jag har ingen aning hur bilderna ser ut. Vet bara att hon har tagit över 300 bilder haha! Så nu ska jag sätta på musik, rensa bilder och sen får vi se om jag orkar blogga mer idag. Är så trött och seg att jag skulle kunna somna när som.
 
Hann inte med någon årsresume igår så ska hinna med den idag eller imorgon. Sen ska jag skriva lite om året och sen vilka mål jag har på det här året.
 
Käkade pizza till middag och det var det godaste jag någonsin har smakat! Pizza efter en vild nyårsafton är ju det bästa som finns! Nej nu ska jag börja rensa bilderna och tömma systemisen.
 

RSS 2.0