Mys på jobbet

Har det så himla bra på jobbet. Stortrivs som få. Just nu myser vi med kladdkaka och vaniljglass. 



Internet is back!

Skönt att det är tillbaka nu. Så nu kan jag fortsätta med designen men det hinner jag icke göra på ett par dagar nu. Om en stund ska jag gå till tåget som tar mig till jobbet. Jobbar kväll imorgon också och sen dag på fredag så det är superbra! 
 
Igår träffade jag i alla fall Olli. Vi var i stan och så käkade vi på kungshallen. Mina kollegor ringde och skojade med mig när vi satt och åt! 
 
Somnade sent igårkväll. Inte alls sovit bra i natt.
 
Jaja, nu måste jag börja gå till tåget! 

Dejt

Är på väg in till stan där jag ska möta Olli. Att trafiken skulle krångla idag var bara fejk. Det småregnar och blåser lite, inge mer än så men det får man vara glad för. Himlen blir mörkare och mörkare och jag glömde paraplyet hemma.. 




Simone

Stormen är på väg, det blåser och regnar för fullt just nu. Det ska bli värre imorgon, tågen kommer vara inställda och säkert bussarna också. Är glad att jag är ledig från jobbet imorgon, hade aldrig kunnat ta mig dit. Jobbar på onsdag kväll så hoppas att det har lugnat sig.
Imorgon ska jag vara med Olli, vi får se vad vi hittar på, om vi ens kan ta oss till varann, det återstår att se. 
Nu ska jag kolla på film en stund innan läggdags. Internet är fortfarande paj, men tur nog så behöver jag inte internet, mailen kollar jag på mobilen! 

Internet är paj

Problem med internet. Telenor har problem så vi kommer få tillbaka internet troligtvis på onsdag först så.. Men vi har gått mobilt bredband men då kan bara en dator åt gången använda internet. Trodde det skulle bli catfight mellan Jesper och mig men vi kommer överens hur bra som helst. Jag kommer få ha internet tills han kommer hem från universitetet och sedan resten av kvällen får han ha det. Men det internet är så segt att det inte går att göra något.. Blogga på datorn är bara att glömma, går knappt att läsa bloggar. Men men har filmer att kolla på så att vara utan internet ett tag gör mig inget. 

Idag har jag varit iväg med mamma. Till kista och stinsen. Är helt slut nu, man ställde om klockan inatt vid 02 så egentligen är klockan 01 just nu så inte konstigt att man är trött.. 

Imorgon är jag i alla fall ledig från jobbet. Ska sova ut och sen bege mig till centrum för att byta min ena sko som har pajat efter bara en månad. Sen ska jag sätta mig ner och skriva stödord och sen ringa ert samtal. Så kommer min måndag att se ut. Är ledig på tisdag också och då ska jag umgås med Olli. Sen på onsdag börjar jag jobba igen. Onsdag, torsdag, fredag och söndag.

Men nu ska jag kolla på film. Det kommer bli mobilbloggning tills vårat vanliga internet är tillbaka. Så snålt bilder och halvkassa inlägg i ett par dagar fram över. 

Målar naglarna nyss. Passade på eftersom jag är ledig i två dagar nu. Resultatet blev sådär. 



Nu är passet över

Nu är högskoleprovet avklarat och nu har mitt pass på Karolinska slutat. Detta var sista gången jag gjorde högskoleprovet, spelar ingen roll vad mitt resultat blir, detta var sista. Usch jobbigt och tråkigt. 
Passet på KS har gått super. Underbemannade men det gick i alla fall. 
Nu sitter jag på bussen hem. När jag kommer hem ska jag mysa med massa gott till missade serier. Mamma har tjejmiddag hemma. Imorgon ska mamma och jag åka iväg på våra äventyr. Men först en välförtjänt sovmorgon! 

Uppringd

Jaha, där tog min lediga dag slut. Jobbet ringde imorse så nu är jag på väg till jobbet för att jobba kväll. Att jobba kväll en fredag är det ingen som vill.. Skulle umgås med Olli idag och ikväll skulle jag mysa till idol, nu blir det inget av det. Men men, jobbet kommer först. 

Imorgon ska jag göra högskoleprovet hela dagen än en gång. Jag anmälde mig till provet innan jag fick det här jobbet. Och då ville jag satsa på högskola men nu vill jag inte det. Vill jobba något/några år innan jag utbildar mig vidare inom vården. Men nu har man betalat för provet så det är bara att göra det. Det håller ändå i 5 år. 
Direkt efter provet ska jag åka till jobbet och jobba kväll fick jag reda på imorse. Hård lördag, prov hela dagen och sen jobba. Totalt 13 timmar. 

Jaja, snart är jag på jobbet. 





Ingen sömn

Har inte kunnat sova en blund inatt. Legat och vridit och vänt mig. Gömmer mobilen under kudden för att jag inbillar mig att nån ska komma och ta den.. Helt borta inatt alltså. Mamma kom in till mig vid 3 och säger att hon ska skjutsa mig så jag hinner sova en hel timme extra. Men det gick inte.. 
Nu sitter jag på jobbet och har just fått rapport, strax börjar morgonarbetet. Blir att ta det lugnt idag och inte springa runt på avdelningen som jag alltid gör. Det hugger till när det blir för mycket, hoppas på en bra jobbdag ändå! 


Nyss varit med om ett rån

Den braiga kvällen slutade dåligt. Nyss varit med om ett rån. Leo blev nyss rånad av två killar. Jag stod bredvid och höll hårt i mina grejer. Pratat med polisen i en timme och nu väntar vi på tåget hem.. Kommer inte kunna sova, alarmet ringer om några timmar. Kommer bli svårt att fokusera imorgon på jobbet, är riktigt farbannad men ändå glad att jag lyckades behålla mina saker kvar. Men ledsen för Leos skull.. 
Vilket kväll.. Nu kan jag stryka, varit med om rån på min hatlista, inte för att jag har någon sådan lista men ändå.. 

Mat + bio

Om en halvtimme ska jag börja knalla mot tåget. Först blir det kista för att äta mat och sen beger vi oss mot sergel och bio. Känns som en bra kväll, enda nackdelen är att jag jobbar dag imorgon. 
Bion börjar 21.15 så lär vara hemma runt 12-01 ungefär. Då blir det bums i säng, alarmet står på 05. Har saknat jobbet under dessa dagar jag har varit ledig. 
 
Nu ska jag fixa det sista innan jag ska gå! 

Mysdag

Är ledig idag från jobbet. Skönt men hade hellre jobbat än att vara hemma faktiskt. 
Vaknade till regnet som smattrade på fönstret. Hade först tänkt att åka iväg en sväng men när jag kollade ut genom fönstret så blev man inte så taggad längre. Regn, rusk och träden såg ut att nästan trilla av pågrund av den hårda vinden. Så nej.. Jag gjorde en brakarlunch istället och till efterrätt åt jag persikohalvor. Så himla gott! 
Har precis kollat klart på min serie jag följer och nu ska jag mysa ner mig under täcket och kolla på twilight-filmerna. Kan alla scener och repliker men kan ändå inte sluta kolla på filmerna. 
 
Just nu ösregnar det ute och det är så mysigt att höra på. Mysigt att vara ensam hemma och det är lite småkyligt i mitt rum, vilket gör det ännu mysigare att krypa ner under täcket och tända ljus mitt på dagen haha. 
 
Igår fibblade jag lite på en ny design. Kom en bra bit på vägen och hitills ser det bra ut. Har som sagt en annan blogg som jag kan leka med hur jag vill. Så jag inte förstör den här. Ska fortsätta med det ikväll litegrann. Så snart slipper jag den här tråkiga och gamla designen som jag har haft i ett år nu ungefär. Men jag suger på att fixa design till bloggen så förvänta er inget prima resultat haha!
 
Imorgon ska jag iväg med Leo på kvällen. Vi har förbokat biljetter till premiären av Bad grandpa som har premiär imorgon. Har sett en liten snutt av filmen och det går inte att sluta skratta. Imorgon lär jag få sexpack på magen av allt skratt, längtar :) 
 
 

Nu har min dator somnat in..

Usch vad tråkigt! Även fast man bara kunde kolla på film på den i slutändan så är det ändå sorgligt att den har somnat in.. Har haft och använt den datorn i ca 10 år, internet funkade inte på den, endast filmer funkade. Har vetat länge att den när som helst kan dö men jag var inte redo att den skulle somna in just idag!
 
Det har varit lite knas med våran ström i huset. Förra veckan när jag skulle värma mat i mikron så dog all ström på undervåningen förutom i mitt rum. Vi trodde att det var fel på mikron så dagen efter köpte vi en ny och den har fungerat jättebra tills igår.. Då värmde mamma mat i mikron och då dog strömmen på undervåningen igen. Så idag har en kompis till oss varit här som är elektriker och under tiden kollade jag på film på min gamla dator. Gubbarna skriker sen att de stänger av strömmen i huset och då dör allt inklusive min dator eftersom den är så pass gammal, att drar man ut laddaren så dör hela datorn. Men jag hade inga tankar på att den skulle dö ut för alltid, har dragit ut sladden ur datorn många gånger. 
 
Mamma och jag åker till IKEA för att äta middag eftersom dem höll på med strömmen i huset. Vi åt panerad fisk med potatis och remouladesås och till efterrätt blev det en muffins med flädermak som var gudomligt goood! Sen köpte vi med oss ett 100-tal ljus ungefär haha! 
 
Kom nyligen hem och skulle starta min gamla dator igen, men så var den död.. Är glad över att jag hann ladda över alla bilder jag hade på den datorn innan den dog. 
Så nu blir det att använda min nya dator på heltid. Även kolla film på den. Jesper har hjälpt mig med olika program så jag inte får något virus till datorn. 
Har alltid svårt att släppa gamla saker. Har en liten axelväska som är helt paj i låset, öppnar sig hela tiden och har använt den så pass mycket att den inte går att få ren i tyget. Men ändå så vill jag inte slänga den än haha.. Måste hitta den perfekta ersättaren till den innan den kan åka i sopen haha.. 
Men datorn åker i sopen direkt, en sak mindre i rummet. 
 
 

Fredag + lördag

Igår (fredag) var jag ledig från jobbet. På eftermiddagen mötte jag Olli i sollentuna centrum. Det var på tiden att vi träffades, hela två veckor sedan vi träffades, inte likt oss men så blir det ibland. Jag fyndade plagg än en gång på vero moda som skulle stänga butiken där. Efter det så mötte vi upp min mamma så handlade vi lite innan vi alla åkte hem till oss. Olli stannade en stund innan hon åkte hem. 
På kvällen fick jag matkoma. Mamma lagade en sådan underbar middag. Grillat kött, pommes, stor sallad, smörstekta kantareller, friterade mozzarellasticks och bea. Huuuuuur gott som helst! Man ville ha mer och mer men till slut sa magen stopp. Om jag ändrar min kost i framtiden så lovar jag att jag inte ska skippa fredagsmiddagarna! Det går inte att hoppa över, man är bara dum om man gör det, detta är njutning inom matväg! Haha nog om mat nu! Myste sedan till idol på kvällen. 
 
Idag (lördag) har jag varit i barkarby med mamma. Vi gick in alla inredningsbutikerna som finns där. Fick med mig en "mobilvila-stol". Haha ska visa sen, den står just nu på mitt sängbord där den smälter in superbra med resten av grejerna. Ikväll har jag ätit ännu en god middag med familjen här hemma. Vi kom in i en sån rolig diskussion att man blev mätt av allt skratt haha.. Mamma och jag kunde inte sluta skratta åt Jesper och pappa, orkade inte äta upp min mat pågrund av att jag skrattade så mycket, tårarna bara rann haha! Och man blir faktiskt mätt av att skratta! Låter helt knäppt men ett riktigt skrattanfall mättar! 
 
Ikväll har jag tänkt över lite planer! Har lite som jag ska kolla upp innan, sen måste jag höra runt med lite folk innan jag bestämmer något!
 
Nu ligger jag i sängen och väljer ut vilken film jag ska ses. 
Imorgon är det jobb som gäller och jag längtar så mycket! Jobbade i torsdags men saknar redan jobbet! Söndagar är ändå så sega så varför inte jobba istället? Har även skrivit upp mig på jobb under juldagarna så vi får se om det blir jobb då eller ej. 
Imorgon jobbar jag kväll, alltid skönt. 
 
Nu blir det filmmys! 
 

Torsdag

Nu är mitt 10 timmars pass över och det har gått hur bra som helst. Förstår inte vad min energi kommer ifrån? Skulle kunnat jobba natt + dag imorgon också känns det som haha.. Vi har haft det lugnt på avdelningen hela kvällen. 
Imorgon skulle jag jobbat kväll men min kollega hade fixat det redan så imorgon är jag ledig igen.. Jaha, vad ska man göra på dagen imorgon? Kommer vara rastlös så kommer säkert åka iväg en sväng bara för att ha något att göra haha. 
Nästa jobbdag är på söndag, då jobbar jag kväll, skönt. 
 
Nu ska jag mysa ner mig i sängen till missade serier. Imorgon ska jag ringa min chef för att få nya jobbtider. 
 
 

10 timmars pass

På väg till jobbet nu för ett 10 timmars pass. Har både lunch och middag med mig. Vi kommer vara få som jobbar eftersom nästan alla åker iväg efter lunch så det kommer nog finnas en hel del att göra. 
Imorgon jobbar jag också kväll. En kollega frågade om jag kunde ta hennes pass, självklart kunde jag det. Tråkigt att jobba kväll på en fredag bara. Men men! 
Nu kör vi 10 timmars passet! 
11.30-21.30! 


Sverige-Tyskland ikväll.

Om ca en timme börjar matchen mellan Sverige-Tyskland. Jag och pappa kommer sitta bänkad framför tvn. Vore himla kul om vi vann men nu får icke Zlatan spela så det ser lite mörkt ut, men vi får se, allt kan hända. 
 
Idag har jag varit ledig hela dagen, jobbet har inte heller ringt efter mig. Men har ändå varit ute på vift. Så tråkigt att bara vara hemma, även fast jag skulle behöva det. Åkte till kista en sväng och fick med mig en bh på rean och ett par mysiga knästrumpor. 
 
Imorgon är jag också ledig än så länge, jag njuter av varje sekund, man vet aldrig om det tar tid innan man får vara ledig så här i veckan igen. Om inte jobbet ringer så klart. 
På torsdag jobbar jag kväll men då kör jag ett 10 timmars pass. Pågrund av en sorglig sak som har hänt på jobbet kommer nästan alla kollegor på jobbet sluta tidigare och gå iväg så då får jag rycka in tidigare på jobbet och köra 11:00-21:30 på torsdagen. Det kommer nog gå prima. 
 
Håller på att fundera på en ny design. Att göra en ny design på bloggen är något av det jobbigaste och svåraste som finns. Så många siffror och grejer som ska vara rätt. Tur nog har jag en testblogg som jag kan leka med hur jag vill istället för att använda den här bloggen och allt blir pannkaka. Vet inte hur jag vill att bloggen ska se ut bara. De sista jag vill är att ta en färdig mall som någon annan har gjort, vill göra en helt själv så den blir personlig. 
Så ska väl hålla på med det tills fotbollen börjar! 
 
 

Måndag

Ny vecka, nya tag. 
Idag jobbade jag dag, mamma skjutsade in mig till jobbet idag igen, riktig lyx att få skjuts alltså. 
Fast det är jobbigt och dubbelt så mycket att göra på dagen så gillar jag att jobba dag. När kvällspersonalen kommer så ska vi som har jobbat dag gå hem två timmar senare, det är alltid en härlig känsla. 
Fick sluta en timme tidigare idag, det var så få patienter och det flesta av mina var uppe på operation så fanns inte så mycket att göra. En lung dag med andra ord. 
 
När jag kom hem från jobbet kände jag spontant för att laga middagen. Gjorde gratinerad falukorv med potatismos. Sjukt gott blev det och den fick tummen upp av hela familjen. 
Efter middagen somnade jag i två timmar.
 
Och nu ska jag strax kolla på missade serier och mysa ner mig i sängen. 
 
Kan knappt tro det själv när jag säger det här men.. Jag är ledig imorgon och på onsdag!!! Men jag är alltid medveten om att jobbet kan ringa efter mig så jag får åka in och jobba. Men det tar vi då i så fall! Nu ska jag njuta! 
Stort glas vatten och godis har jag laddat med. Jättesura godisar. Just när jag har lingonveckan måste jag verkligen ha sura godisar. Inte lite sura utan jättesura. Antingen de eller citronmuffins med citronfyllning. Helt knäppa grejer haha. 
 
Jaja, nu ska jag mysa ner mig i sängen. Undra vad jag ska göra imorgon? Har ju förhoppningsvis en hel dag på mig att göra vad jag vill.. Haha, kommer bli rastlös :) 
 
Har en kollega på jobbet som är expert på inbakade flätor. När man vill ha en fläta går man direkt till henne :)
 

Helgen

I torsdags var jag hos tandläkaren. Första gången det skulle kosta pengar. Tänderna såg fina ut, skulle skölja med flour bara, återbesök om ett år igen. Kalaset gick på 575 kr, inte så mycket som jag trodde att det skulle bli. 
Efter tandläkarbesöket gick jag hem och sov i två timmar, sen rörde jag mig mot ersta för att träffa min diabetesläkare som jag gör 2 gånger om året. Blodproverna jag tog en vecka innan såg bra ut. Min lever och organ mådde bra, alltid skönt att höra. Urinen såg även den bra ut, lite glucos i men det var ingen nyhet så att säga! Min läkare sa även att jag har haft lite lågt blodtryck på senaste tiden, det hade jag ingen aning om haha.. Jaja! 
Kommer få en kallelse till ögonbottenfotografering som jag gör en gång om året. Är alltid så sjukt nervös eftersom ögonen påverkas mycket av diabetesen. 
 
Nåja, efter ersta besöket åkte jag direkt till jobbet och jobbade kväll. Det var den stressigaste kvällen under alla dagar och veckor som jag har jobbat på ortopedavdelningen. Hann aldrig slutföra en uppgift innan jag behövde göra något annat. Varje gång jag försökte slutföra en uppgift kom något akut i vägen, någon patient ringde eller en kollega som behövde hjälp. Kollade pulsen på mig själv och den var som sagt hög, jag började tappa greppet om vad jag skulle göra, allt var kaos den kvällen. Bad om ursäkt till patienterna som fick vänta på middagen i över en halvtimme. Sista timmen på passet var jag inne hos en patien och pratade. Han hade varit body builder och det märktes på hans kropp, vilka muskler han hade alltså. Han kunde allt om kost och träning, ville aldrig sluta prata med honom. Han visste saker som många gör fel, både inom kost och träning. Fick sjukt många tips av honom.
 
Dagen efter (fredags) jobbade jag dag, gick bra att gå upp. Mamma skjutsade in mig till jobbet, hur skönt som helst att åka bil till jobbet på morgonen. På kvällen blev det skagentoast till förrätt och hemmagjora hamburgare till varmrätt och senare på kvällen jordgubbar med mjölk och socker. På kvällen kollade jag på idol tills fotbollen började. Bara pappa och jag som är intresserade av fotboll. Sverige tog vinsten men pissigt att zlatan fick ett gult kort typ 2 minuter innan matchen var slut, så nu får han inte spela mot Tyskland.
 
I lördags var jag iväg med mamma. Vi åt lunch ute och sen åkte vi en sväng och kollade runt lite. En butik skulle stänga så det var 70% på allt i hela butiken. Jag hittade så mycket snyggt där inne. Och jag fick allt gratis i princip! 
Hittade ett par jeans som kostade 499, en kavaj 550, en jacka 560, skärp 299, skinhandskar 399. Och detta var inte allt jag köpte. Bara det här lilla jag skrev nu skulle bli 2307 kr tillsammans. Men summan slutade på 622 kr för allt! Köpte ett linne och ett par svarta vanliga tights också. Förstod knappt att det kunde bli så billigt. Köpte jackan sen fick jag i princip allt annats gratis. Och allt var så fint, är mest nöjd över jeansen. Riktiga kap om man säger så! Efter det hämtade vi upp mormor och åkte en sväng med henne. 
 
I söndags var jag lite här och där med mamma. Mio, rusta, sollentuna centrum. På kvällen myste jag framför min favoritserie och efter det var det läggdags. 
 
Så har min helg sett ut. Nu blev det en novell igen haha. 
 
 
Tjuvstartade med en julmust. Blev så himla sugen när jag såg den i mataffären. Och kan ju säga att det var sjuuuukt gott! Har verkligen saknat julmusten! Roligt bara att den redan finns i mataffärerna. Min pappa blev däremot inte så glad. Han har en regel, 1 december får man först börja dricka julmust, inte en sekund tidigare. Men det sprack för mig haha. Men så värt det!
 
 
 

Ledig!

Efter en mysig kväll och en lyckad fotbollsmatch så ska jag gå till sängs och sova! Imorgon är jag ledig, efter 7 dagars jobb på rad så kan jag äntligen gå och lägga mig och veta att jag är ledig dagen efter! Detta behöver jag! 

Fotboll ikväll!

Är överlycklig att jag jobbar dag idag. Ikväll blir det fotboll för hela slanten! Hemmagjorda hamburgare blir det till middag dessutom. Ska mysa ner mig i soffan ikväll med massor av godsaker. 

Just nu har jag frukost på jobbet. Drog för första gången bort ett drän imorse. Sjukt roligt och intressat var det! När man har grejer ikväll som man längtar till så brukar dagen flyga iväg. Endast 6 timmars jobb kvar. Sen ska jag prata med min chef om jag ska jobba i helgen eller ej. 






Går in på 7e dagen.

Vilken dag.. Orkar inte berätta om hela dagen ikväll, måste i säng bums. Har i alla fall varit hos tandläkaren, ersta sjukhus och jobbat kväll. Ikväll var den stressigaste kvällen under hela tiden jag har jobbat där. Tog pulsen på mig själv och den låg skyhögt.. 
Aja, berättar mer om kvällen imorgon. 
Imorgon jobbar jag dag så alarmet är ställt på 05. Går i på min 7e jobbdag imorgon.. Har jobbat en hel vecka utan en enda dag ledigt och nu börjar det kännas på kroppen. Osäkert om jag är ledig i helgen, det får jag reda på imorgon. 

Nu dricka te sen sova!

Inflammation?

Igår jobbade jag kväll och idag jobbade jag dag. Men det gick bra att gå upp imorse ändå. Trött men väl på jobbet så flöt allt på trots endast 4 timmars sömn. 
Idag har jag slitit med att ta blodtryck på alla patienterna. Det har varit riktigt kämpigt och gjort ont.. Det är nått knas med mitt öra och det har det varit i ett par veckor nu. 
Det började med att en knöl började växa på min högra öronsnibbe. Den blev större och större och gjorde ondare för varje dag, till slut så nådde den mitt örhänge så jag sov en natt utan örhängen och så tvättade vi av hela örat med ett speciellt medel. Jag har aldrig haft problem med nickel och dessutom så är mina örhängen äkta silver så det har inget med det att göra. 
För några dagar sen så slutade knölen att göra ont men den är lika stor och läskig. 
Men idag värkte det i mitt öra som attans. Själva hålet in till örat är helt rött och jag misstänker inflammation. Hålet in till örat är svullet och jag kan inte ens ha hörlurar på mig. 
 
Så idag när jag skulle ta blodtryck så funkade det inte att ha stetoskopet på mig. Stetoskopen sitter alltid så himla hårt.. Men jag fick hjälp av patienterna lite, men vilken pina alltså.. 
Inte nog med det, har gått runt hela dagen och kallsvettats.. Tempen har jag hållt koll på hela dagen men anar att det har med inflammationen i örat att göra.. 
 
Jaja, imorgon jobbar jag dag igen. Min mami är världens bästa. Hon går upp 06 imorgon och skjutsar in mig till jobbet. Vilket betyder att jag får hela 1 timmes mera sömn! Kan alltså sova till 06 imorgon! Den timmen kommer göra mycket. Hoppas det är bättre med örat imorgon, annars måste jag nog kolla på upp det.. 
 
Ledsen tjej! 
 
 
 

Äntligen middag

Först fanns det nada att göra och sen slog det till. Sitta? Vad är det liksom haha.. Men kul är det. Vi är underbemannade så jag springer i mellan lite och hjälper till där det behövs. Nu kan jag äntligen sätta mig ner och äta och dricka! 



Sl i ett nötskal

Kommer till stationen för att ta tåget till jobbet. Ser på tv-rutan att alla tåg är inställda pågrund av rökutveckling.. Går till ersättningsbussarna som kommer från Märsta. Bussarna åker bara förbi pågrund av att bussen är fullsatt.. Så jag ringer pappa om han kan skjutsa mig till jobbet och det kunde han. Så om en kvart kommer pappa och hämtar mig. Himla tur alltså. 
Det har inte ens hunnit bli vinter och sl har redan problem. Jaja, kommer fram till jobbet i alla fall, det som är de viktiga! 

Loka med smak av pepparkaka.

Denna smak får tummen upp för mig! Älskar pepparkakor så det vore konstigt om jag inte gillade denna loka smak. Man får lite julkänslor och det är ju inte helt fel med tanker på att det är jul om ca 2.5 månad! 
 
 
 

Första helgdagen avklarad

Och fasen vad kul detta är! Antog att helger skulle vara lugnare eftersom inga läkare kommer och rondar, endast en sjukgymnast kom och hjälpte till med mobiliseringen. 
Det hände saker hela tiden, larm gick och man hann knappt sätta sig innan larmet ringde igen. 
Idag var det sista dagen som jag skulle ha en person att gå bredvid. Och det gick bättre än väntat! Jag gick helt själv! Följde inte efter någon, skötte uppgifterna jag skulle göra, hjälpte till på andra grupper som jag inte ens hade. Sen var det så himla mycket att göra med vissa patienter att inga hade tid att hjälpa sjukgymnasten att mobilisera. Så det tog jag hand om. Jag hade hela tiden saker att göra, när det blev mindre att göra gick jag och pushade patienterna som har svårt att dricka, tömde kateter och andra nödvändigheter. Skötte mig nästan helt själv! Riktigt nöjd med den här dagen!   
Under dagen har det även varit en del problem. Förvirrade patienter som kommer från operation som blev aggresiva. Vi funderade på att ringa vakterna men det gick att lösa. 
 
Efter jobbet kom mamma och hämtade mig på KS. Så åkte vi en sväng med mormor och handlade. 
Ikväll har jag ätit den godaste kycklingpajen som finns. Matlådan är redan gjord inför imorgon. 
 
Imorgon gäller det. Imorgon ska jag gå själv, heeelt själv. Är jättenervös men efter den här dagen så känner jag mig lite lugnare. Imorgon jobbar jag kväll så får sova ute lite. Men det är extra lite personal på helgerna just på kvällarna. Endast 2 sjuksköterskor + två undersköterskor på hela avdelningen och en av undersköterskorna är jag, nervööööst!  
 
Nu har jag laddat upp med en massa filmer, så nu ska jag fylla ett glas med iskallt vatten och mumsa på mina sockrfria äppelgodisar till film. 
 
 

Kanelbullens dag

Nu är jag klar med alla grejer jag tryckte in idag. Mötet, blodprov och checka mina inre organ. Får svar nästa vecka på det. Nu är jag på väg till mammas jobb, vi ska myshandla som vi alltid gör :) min fredag kommer bestå av myshandla, go middag och fredagsmys framför idol. Efter idol blir det sängdags direkt, jobb på lördag! 





Rimbo marknad

Den årliga marknaden som jag åker till varje år. Flera kilometer lång marknad som sträcker sig hit och dit. Mitt mobilskal har som sagt pajat så jag var ute efter ett nytt. Och jag fick med mig 3 stycken hem. Först ett tråkigt som jag köpte för snabbt, sen ett snyggare (likadant som jag har nu fast i ljusblått), sen ett superdupersnyggt skal som jag knappt vågar använda pågrund av att det är så snyggt. Neongrön inuti med många fack för kort osv. Ska visa alla sen, köpte inte något mer. Min årliga knästrumpr skippade jag i år, har så många redan. 
Som vanligt fryser man rumpan av sig. Hade min tjocka kappa + mössa + vantar + varma skor men det hjälpte inte. Träffade Olli och henne tjej där och lite annat folk.
Vi knallade runt på marknaden i 3 timmar, efteråt så åt vi middag på mcdonalds. Snacka om att man var hungrig. 
 
Annars har jag jobbat på dagen. Allt har gått super och idag skrev jag på anställningskontraktet! Så nu ska jag köra hårt! 
Imorgon är det fredag och jag är leeeedig!! Men ändå så är jag inte helt ledig. Trycker som sagt in alla grejer på mina lediga dagar så imorgon ska jag på möte sen ska jag iväg och ta blodprov, kolla mina organ så allt står rätt till. Men får i alla fall lite sovmorgon så det får jag vara glad för. På lördag jobbar jag dag så då blir det att gå upp 05 igen, börjar vänja mig men är lika trött varje morgon, men så fort man kommer till jobbet känns allt bra och dagen flyger iväg så roligt allt är. 
 
Nu orkar jag inte hålla ögonen öppna längre. Är så himla trött och ska ta vara på den lilla sovmorgon jag har imorgon så jag orkar jobba hela helgen. Så nattinatri för min del! 
 
Mitt rosa vatten som jag dricker varje morgon innan jag åker till jobbet. Piggnar till lite och dessutom så är det supergott! 
 

Onsdag

Det gick bra att gå upp imorse och det har gått prima att jobba också. Gick lite med sjukgymnasten idag och fick lära mig massor. Han bankade i mig att jag måste bättre mig på att höja upp sängarna när jag ska ta vitala och HB prover. Jag är slarvig med sängen och står knas med ryggen. Så det måste jag bättre mig på. 
 
Nu ska jag fixa allt inför sängen och sen sova. Imorgon står alarmet på 05 igen. Och efter jobbet blir det att skynda sig hem. Imorgon är dagen kommen som jag har väntat på i ett helt år! Så himla glad!! 
På fredag är jag ledig, sen blir det att jobba hela helgen + måndag sen får vi se hur schemat ser ut där efter. 
 
Nu sova!
 
 

Sova

Nyss hemkommen från jobbet. Och nu ligger jag nerbäddad i sängen redo att sova för att orka upp 05 imorgon. 

Idag har det varit mycket tårar och ledsna miner bland kollegorna. Fick tråkiga nyheter precis när mitt pass började. Ingen har kunnat vara på topp idag, jag lastade av mina kollegor så mycket jag kunde. 

Imorgon är det en ny dag. På morgonen ska jag få gå med en sjukgymnast så jag på bästa sätt lär mig att ta upp patienterna på rätt sätt så varken jag
 eller patienten tar stryk. Blir nog intressant

Nu sova!

RSS 2.0