Black friday

Black friday imorgon och det kommer vara kaos vart man än åker. Linda och jag ska börja tidigt på förmiddagen så vi förhoppningsvis slipper alla köer och kaos. 
Jag tjuvstartade lite idag med att åka till stinsen, de hade redan massor av erbjudanden. Hittade faktiskt en del. Köpte en byxdress som konstigt nog satt väldigt fint på min kropp. Annars brukar jag inte kunna ha byxdress, passar liksom inte min kropp men den här var riktigt fin. Sen hittade jag ett linne och en tröja som är öppen i bak.
 
Sen på kvällen imorgon ska jag ut med några vänner, äta och dricka goda drinkar. Så det blir nog en bra dag imorgon. 
Sen på lördag ska jag iväg med mamma. De har öppnat 17 nya butiker som jag vill kika lite i. 
Sen på kvällen jobbar jag natt igen. Och det är faktiskt min sista natt på GKS (gamla karolinska solna). För på söndag går det stora lasset till NKS (nya karolinska solna). De senaste nätterna har jag gått med några kollegor på natten i kullverten för att hitta till onklädningsrummet i nya huset. Vägen dit är ca 1.5 km lång så det tar tid att komma dit. Sen har jag ingen aning vart jag ska ställa min bil. Finns ett garage ganska nära men har ingen aning hur man kommer in till NKS genom den vägen haha.. Det byggs om så mycket så man får inte gå vart som helst och inte vilken ingång som helst. 
Om jag känner mig rätt så tar jag säkra kort. Jag får ställa bilen längre bort och gå den vägen jag hittar så det blir ca 2 km promenad för att komma fram haha. Jaja, lite motion dör jag nog inte av. 
 
 

Tattoo

Nu börjar abstinensen efter en ny tatueringen smyga sig på. Har några ideer som jag finslipar på. Är sugen på att bygga ut min tatuering på låret, lägga till en sak. Sen är jag sugen på att göra en på mitt andra lår. Vilken det blir återstår att se. Men fler blir det i alla fall. 
Och jag som sa "första och sista gången jag tatuerar låret" haha.. Andra sittningen gjorde förbaskat ont. Gjorde så ont att jag inte kunde gråta eller ens tänka. Men första sittningen gick riktigt bra. Låg på bänken i 6 timmar totalt och hade kunnat ligga längre också. Andra sittningen låg jag 4 timmar och det var det värsta timmarna i mitt liv. Varje gång hon bara skulle torka bort färg/blod så gjorde det svinont och ännu ondare när nålen nuddade. 
 
Men jag är riktigt sugen på att bygga ut min tattoo. Och om jag känner mig rätt så kommer jag att lägga mig under nålen igen och tatuera låret haha. 
Ska ta en bild på tatueringen, inte visat den efter andra sittningen ännu. 
 
Får rysningar när jag tittar på dessa bilder. Obeskrivlig känsla. Vill ha fler nuuuu <3 
 

Renbäddad säng <3

Renbäddad säng. Molly har fått nya lakan av mig också. Så nu ska både hon och jag mysa ner oss i sängen och titta på film. Ledig imorgon och sen jobb tisdag natt så ska njuta av dessa lediga dagar nu.
 
Haha man ser vilken sida som är Mollys och vilken som är min.  
 
 

Molly 1 år och 5 månader

Herregud vad tiden går fort. Molly är snart 1.5 år redan. Jag skulle gärna vilja ha en kompis till Molly till nästa sommar. men jag vet inte om jag orkar börja om med en valp igen haha. För i så fall blir det ju att vara hemma hela sommaren med den och få den rumsren osv. Sen måste den passa in med Molly och de måste kunna komma överrens inom 2 månader eftersom alla börjar jobba efter semestern sen och pappa kommer ha med båda två till jobbet. Sen har jag hört att det är skillnad på att ha en eller två hundar. Två hundar blir mer jobb och såklart dyrare med ännu en till försäkring och veterinärkostnader osv. Så jag vet inte än. Jag är såå nöjd med Molly men när jag hade min kompis valp hemma en natt så märkte jag på Molly hur glad hon var och när dem är ensamma hemma så har dem varandra istället för att Molly ska vara ensam. Men vem vet, ser jag en annons och fastnar för en valp så vet man aldrig vad som händer haha. 
 
Pappa sa imorse "när du flyttar kan du få låna hem Molly någon enstaka gång om du vill" haha Molly är ändå min hund. Kommer bli tomt i huset när både jag och Molly flyttar nästa år. 
 
 
 

Senaste

Nu var det bra många veckor sen jag bloggade. Liten bloggtorka men vill komma igång igen. 
 
Vad har hänt sen sist då? En del faktiskt, kommer nog inte ens ihåg allt som hänt haha. 
 
Men den första grejen är väl snökaoset som kom till stockholm för två veckor sedan. Jag var på jobbet när snön vräkte ner på natten. Hittade knappt min bil sen för alla bilarna var helt täckta med snö. Tur nog hade pappa bytt vinterdäck på min bil dagen innan men det var ändå halt och inga vägar var plogade. Hela motorvägen var oplogad vilket gjorde att det bildades is. Så det var som att åka på en isbana och hackig väg som satan så jag trodde bilen skulle paja helt. Dessutom slutade jag passet 07 men högsta chefen på karolinska skapade stabsläge vilket innebär att ingen får gå hem förrän man blivit avlöst så vid 08.30 kom jag iväg från jobbet och satt i köer till 10.00 innan jag kom hem. Och inte nog med det.. Plogbilarna hade plogat upp all snö på våran uppfart (sämsta med att bo i hus..) så jag kom inte in med bilen. Fick ställa bilen mitt emot och ploga en väg så jag kunde parkera.. Heeeeelt sjukt måste jag säga. Kom inte i säng förrän 11.00 ungefär. 
Sen skulle jag jobba på natten igen och då hade vädret lugnat ner sig men för att vara säker åkte jag 1 timme tidigare än jag brukar och det verkade rulla på tills jag kom till häggvik. Då var det tvärstopp och ingen avfart att åka av vid. Rullade väl 50 meter på 2 timmar. Ringde jobbet och sa att jag kommer komma ganska mycket försent och jag var inte den enda om man säger så.. 
Stängde av bilen eftersom trafiken stod still i alla filer. Gick ut men köerna var så långa så såg inte vad det var som stoppade allt. Till slut börjar filen mot bromma att rulla. Tar chansen och åker av och hoppas på att jag hittar till karolinska på nått sätt. Det var lite knepigt eftersom alla skyltarna visade solna så det var bara att chansa och mina chansningar ledde mig till karolinska! Så efter 3 timmars stillastående med bilen och 1 timme omväg så var jag framme haha.. Aldrig varit med om något liknande. 
När det är kaos väder så ska lastbilarna stanna hemma! Så är det bara! Eftersom det inte finns någon lag på att lastbilar och bussar måste ha vinterdäck så drabbas alla bilarna av samma skit varje år. Fick reda på att det var en lastbil som stoppade upp vägen den kvällen. Att en buss hade vält och stoppade hela E4. 
Jag hade tur men vissa som inte kunde åka av stod stilla i över 10 timmar. Jag tänker på folk som bland annat har diabetes och liknande som inte fått i sig nått på 10 tim. Vad gör man vid lågt BS mitt på E4 och bilen är tom på mat? När jag var fast i trafiken såg jag folk gå omkring och fråga andra efter något ät eller drickbart. Helt sjukt, värsta vädret någonsin i stockholm. 
 
Jaja, nog om snökaoset! 
Annars har jag varit iväg med pappa till JM:s kontor i frösunda och pratat med en tjej som har hand om inredningen i min kommande lägenhet. Jag fick se alla grejerna i verkligheten, kakel, köket, garderoberna, badrummet osv. Så nu har jag en hint av hur min längenhet kommer se ut. Jag tog det mesta original men sen gjorde jag två val som kostade och det var att jag la till en spegeldörr på garderoben och så ändrade jag golvet i badrummet till marmorgolv. Det var de ända. Är så himla nöjd! Min lägenhet kommer bli sååå fin! 
 
Sen har jag firat Linda som fyllt år i oktober. 
 
Sen har även jag fyllt år. 23 år... Fy nu vill jag inte fylla år mer haha.. Känns ingen skillnad men siffermässigt vill jag stoppa nu. Har firat med släkten och fått så fina presenter från alla. Sen helgen som kommer ska jag ut och äta med några vänner. Blir ett lugnt firande i år. Sparar stora festen till nästa år eftersom jag flyttar in i november kan jag fira mig + lägenheten samtidigt! 
 
Skrivit på avtalet på barnakuten har jag gjort också! Nu är det inte långt kvar! ca 2 månader kvar innan jag startar något helt nytt i mitt liv. På min födelsedag fick jag olika rabatter på hemsidor jag brukar beställa ifrån. Bland annat på vårdväskan, så har laddat upp med fina pennor och andra småsaker till nya jobbet. Dessutom så ligger neo nära barnakuten så brukar titta ner och kolla hur mycket folk det är osv haha. 
 
Nu får ni lite bilder från tiden som varit. 
 
 
Myskväll på jobbet
 
Jobbet bjöd på "tuttbakelser" pga den internationella amningsdagen.
 
Pysslade med inredningsvalen på jobbet en natt när det var lugnt.
 
En bild på allt gott Linda hade på sin födelsedag. Jag rullade hem sen. 
 
Drömtårta!
 
Med endast en vecka kvar till flytt till nya NKS har vi fått våra nya skyltar som betyder (patientområde sjuka nyfödda barn). 
 
Jag vann en amningsbok på jobbet! Man skulle gissa hur många gelehallon som var i en burk. Gissade 173 och rätta svaret var 177 så jag låg närmst! Aldrig vunnit någon tävling så blev jätteglad över vinsten! 
 
Mys hos Linda.
 
 
 Present från släkt i Danmark.
 
 
Mousse tårta är den godaste tårtan som finns. 
 
 
Fina blommor som jag fick på min födelsedag. 

Världsdiabetesdagen

Idag ska alla diabetiker uppmärksammas. Alla som kämpar med den kroniska sjukdomen varje dag, timme, minut.
Kollade lite på nyhetsmorgon imorse innan jag gick och la mig efter världens nattpass.. hann kolla när Peter Jihde tatuerade in diabetes på armen. Jag själv vill inte tatuera in diabetes på mig och så kommer det nog förbli.
Forskningen utvecklas enormt inom diabetes och jag verkligen hoppas att det kommer ett botemedel mot diabetes. Helst innan jag blir gammal och dör haha..

Annars har jag överlevt snökaoset med 4 timmars försening till jobbet och 3 timmars stillastående med bilen på E4.
Jobbar gör jag jämt och skrivit på avtalet för barnakuten för några dagar sedan.
Pricken över i:et är väl att jag fyller 23 år idag. Usch, vill inte fylla år mer haha. Så inatt jobbar jag min sista natt sen kommer släkt och firar mig och sen jobbar jag onsdag natt igen. Har lite mer att berätta men det tar vi en annan dag 😊


RSS 2.0