Moschino

Säkert ingen som missat sammarbetet mellan moschino och hm. Jag lyckades fynda en moschino jacka till Molly. Hon är inte så glad när det gäller kläder, springer iväg och gömmer sig men när vi väl kommer ut så bryr hon sig inte. Jackan satt perfekt på henne. 
 
Annars har jag jobbat för fullt. Imorse gick jag av efter 4 nätter och nu är jag ledig resten av veckan. Eller nästan, blir ett extrapass på söndag. Men några dagars ledighet blir det. Hämtat hem Molly och njutit av sushi ikväll. Imorgon ska jag till jobbet på kvällen en snabbis. Vi ska tacka av en kollega som går i pension. Smörgåstårta med härliga kollegor. 
 
Man ser ganska tydligt hur "glad hon är" haha min gullis 
 
 

Lägenheten 1 år!

Den 22/11 fyllde lägenheten 1 år! Tiden bara flyger iväg! Det absolut bästa beslutet jag tagit att flytta in i en nyproduktionslägenhet. Trivs så himla bra här hemma, vill aldrig flytta här ifrån. Lägenheten är så luftig eftersom det är öppen planlösning, perfekt storlek, bilig att bo i när det gäller hyra och el. Den är så perfekt! Älskar min fina lägenhet! Molly trivs så bra här också. 
 
Nu har jag börjat julpynta lägenheten också. Ljusslinga på balkongen, adventssljusstakar och en liten gran med slinga runt om. Älskar julen och allt mys som tillhör. Jag och min familj firar julen hos min farmor som vi alltid gör varje år. Längtar redan efter min farmors julmat. Har redan köpt en del julklappar. 
 
 
 
 
 
 
 

Min födelsedag

Hade en sån bra födelsedag. Familj och släkt kom hem till mig på fika, fick så fina presenter. Sen under hegen så blev det utgång med vänner. Vi åt middag på en italiensk restaurang, så himla god mat! Sen gick vi vidare och tog ett glas på ett annat ställe. Perfekt kväll och så skönt att få sällskap ända hem till väsby. Kunde inte blivit en bättre födelsedag. Nu är jag 25 och vill verkligen inte fylla år mer haha! Nu är jag närmare 30 strecket.. 
 
Ska visa resterande presenter, fick alldeles för mycket av min fina familj. Så tacksam!
 
Förrätt! Mozzarella med tillbehör. Godaste förrätten jag någonsinn smakat!! 
 
Varmrätten var gudomlig! Men efter mozzarellan var man ganska mätt redan haha. 
 
En av presenterna jag fick. Voluspa ljus. Luktar typ rosglass. Har inte packat upp den ännu men det är som en glaskupa runt ljuset så doften håller sig längre. Ska visa bild när jag har packat upp den.

Världsdiabetesdagen

Idag är det Världsdiabetesdagen! Och självklart ska jag kolla på diabetesgalan 19:30! Idag hyllar vi alla människor med diabetes. En otroligt tuff kronisk sjukdom som man kämpar med varje dag. Som diabetiker är man aldrig ledig, du kan aldrig ta en paus eller vara ledig en hel dag. Men forskningen går framåt och idag finns det många hjälpmedel som underlättar för diabetiker. Jag har och kommer alltid hoppas på ett botemedel mot diabetes! Så ikväll under galan kommer jag skänka en slant till diabetesforskningen. Varje vecka får flera barn diagnosen diabetes och det är en av det största kroniska sjukdomarna som finns i världen. 

Glöm inte galan på TV3 kl 19:30! <3 

(null)


Ny bil?

Kan inte låta bli att titta lite på bilar. Min kollega har precis köpt en ny volvo xc40 som vi var och titta på tillsammans och då blir man ju själv lite sugen. Jag har redan en fin och fungerande bil men man blir ändå sugen haha. Har tittat på 2 olika, större bil och lite nyare. Älskar att köra bil, kan ibland åka till mataffärer som ligger längre bort bara för att få köra bilen lite mer. Lyssna på musik och bara glida runt underbart! Men ska ta det lite lugnt, mycket som står på spel just nu så det blir ingen bil just nu. Se men inte röra som man säger haha. 
Imorgon ska Molly och jag hitta på något skoj, åka till något mysigt ställe och gå prommis och sen köpa hem lite nya godisar till henne. Bara massa mys och skoj för Mollsan. 
 
Bild från Mollys och min prommis idag. 
 

Hon är hemma!

Äntligen är hon hemma igen, mitt allt! Saknat henne fööör mycket! Hon blev så glad att se mig, skakade och började låta som en gris haha min älskling <3 Vi gick direkt ut på en promenad och hundbus utomhus med grannens hund. Sen var Molly helt slut så vi lämnade henne att vila med papsen medan mamsen och jag åkte och handlade. Skulle bara bli mat men blev ett par skor och ett voluspaljus också.. Skorna tänkte jag ha när vi ska ut men på de är på gränsen för stora, storlek 35 men ändå lite stora. Så ska prova dom hemma med olika strumpor och köpte även extra sulor så hoppas det funkar för dom var verkligen fina. 
 
Ikväll ska jag mysa med Molly heeela kvällen och natten. Hon är helt slut från resan och så himla gosig. Njuter av varje minut med henne, kommer sova som en stock inatt. Nu är livet komplett! Tyvärr blir det bara en natt för imorgon kör jag igång med 60 timmars veckan. Men det känns bra, saknar jobbet litegrann faktiskt. 
 
 
 

Tråkig händelse

Inte berättat än om en tråkig händelse som hände för ca 1 månad sen nu, som har påverkat mig mycket och något som jag aldrig kommer glömma och bli påmind om hela tiden. 
 
Jag var på väg hem från en utbildning. Hade hämtat Molly och var på väg hem i bilen. Helt plötsligt hör jag en smäll och Molly reagerade och hoppade över på min sida. Kör runt hörnet, går ut och tittar och ser ett stort skomärke på min bil. Förstår ju då att en person har sparkat på min bil när jag körde förbi. Jag blev sjukt ledsen och frustrerad. Visste precis vilka personerna var, innan smällen så gick två stökiga killar på sidan av vägen men trodde aldrig att dom skulle göra något sånt här.. Körde ändå så långt ifrån dom jag kunde utan att köra på bilen på sidan av mig. Tror aldrig att jag har varit så här arg och frustrerad så jag brydde mig inte alls om min säkerhet. Låste in mobilen i bilen och gick till killarna och konfronterade dom. Väntade mig det värsta men dom fega idioterna pekade bara finger och kallade mig det enda två orden dom kunde på svenska. Sen finns det också goda människor i den här världen. Två personer kom fram till mig och konfronterade killarna med mig och då blev dom rädda och stack. Dom var lika förbannade som mig och såg allt som hände och dom bekräftade att det var killarna som sparkade på min bil. Dom säger även att killarna är kända i väsby för att hålla på med skit och skadegörelse. Fick deras nummer och gokännande att ha som vittnen. Ringde sedan och anmälde allt till polisen. Därefter åkte jag till pappas jobb så han fick titta på skadan. I bilen på väg dit så brast det. Då kom tårarna. 
 
Det var inte så här förut. Så mycket skit som händer och ingenting görs. Min anmälan kommer inte komma någonstans. Killarna kommer inte åka fast eller få betala för skiten dom har orsakat. Fy fan rent ut sagt..! Så nu har min bil repor och en buckla. Kunde varit värre, skadan är inte superstor på bilen men man ser den.. Jag ser den.. Varje dag.. Påminnelse om hur mycket skit det finns ute i världen. 
Men tur nog så finns det bra människor också. Hoppas dessa killar ruttnar milt sagt. Dom förtjänar ingen godhet. Tack till mina vittnen och creed till mig själv som vågade gå fram själv till killarna.

Extrapass

Den här veckan är jag långledig, 6 dagars ledighet. Men det blev ett extrapass natten som var. Bilförsäkringsfakturan kom i veckan och den sved lite haha. Sen hade jag ändå inget för mig eftersom Molly är i Finland. Saknar ihjäl mig efter henne, knappt träffat henne på två veckor nu och det blir inte mycket gos med henne tyvärr.. Hon kommer hem på söndag och dagen efter kör jag igång med en 60 timmars vecka. Hemskt att vara borta från henne så mycket. 
 
Men nu är jag ledig resten av helgen. Lagade en så god middag ikväll och nu kikar jag lite på idol. Imorgon funderar jag på att åka till mos för att kolla efter något att ha på mig på utekvällen. Man har ju redan hela garderoben fylld med kläder men ändå känns det som att man inte har något att ha på sig haha. 
 
Dyrt att ha bil haha.. 



Dop av kusindotter

I helgen flög mamma och jag till Danmark över helgen för att gå på dop av min kusindotter. Så roligt och alltid en glädje att få åka hem <3 Nästan hela släkten var där, så härligt att få träffa min älskade familj. 
Flygresan gick smidigt, tar bara en timme. Vi kom dit på fredagen, åt en otroligt god middag och sen satt vi och bara pratade nästan hela natten. Jag satt och log hela tiden, så mycket kärlek i den här familjen. Mina ena kusin som är lika gammal som mig, vi pratade och skojade lite att vi skulle byta lägenhet med varandra. Han vill hitta en svensk tjej och flytta till Sverige och jag hade ju inte tackat nej till en dansk man haha! 
 
På lördagen var dopet. Så fin kyrka och dop. Efter dopet åkte vi till en lokal och där bjöds det på äkta dansk "smörrebröd" smörbröd på svenska. Godaste som finns! Sen blev det dans och paketöppning. I min familj när det är dop så är det som en stor fest. Inte alls likt som det är i Sverige. Underbar dag!
 
På söndagen hann vi med ett besök till byn och kunde köpa med oss danska såser! Jag handlade såser för 300kr haha! Sen var det dags att åka hem tyvärr. Det tar en timme med bil till flygplatsen och mamma och jag fick åka i min kusins nya lyxbil. Wow, ännu en grej att bocka av på listan. Nu har jag åkt i en sprillans ny Range Rover. Nyaste modellen, riktig lyx. Haha, det krävs inte mycket för att jag ska bli lycklig när jag är hemma i Danmark. Flygplatsen var väldigt noga, jag pep flera gånger och fick klä av mig halva kläderna för att komma igenom spärren och dessutom öppnade dom allas väskor och kollade igenom. Förutom det så gick flygresan hem också smidigt. Det som gjorde pricken över i:et var att jag såg vårat hus från flyget. Och jag fick en bild på det dessutom! Pappa hämtade oss på arlanda. Ingen vila för mamma och mig. Mina föräldrar skulle två timmar senare åka till Finland och jag skulle jobba två timmar senare. Gosade massor med Molly innan jag åkte till jobbet, väldigt trött. 
Underbar helg <3 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pinchos

Igår var en väldigt mysig kväll. Jag och två kollegor har försökt få ihop en utekväll men vi jobbar så himla olika så det fick bli på en tisdag men det funkade det med. Vi bokade bord på pinchos, ingen hade ätit där innan. Maten och drinkarna var ju underbart goda men tråkigt att man var tvungen att ladda ner en app och beställa maten genom den och sen hämta maten och drickan på två olika ställen. Inte så lyxig på så sätt men maten var supergod! Därefter så åkte vi vidare till tak och tog en drink där innan vi åkte hem. Finaste kollegorna. Nu planeras nästa utgång som blir i november. Då blir det att gå ut och fira min 25 års dag. Fy vill inte fylla år mer. Dessutom fyller jag och lägenheten 1 år tillsammans i november. Det har verkligen gått fort, trivs så himla bra. Vill aldrig flytta härifrån <3 
 
 
 
 
 
 

Flytt av förlossningen

I söndags flyttade förlossningen äntligen till NKS efter 2 år av gående i kullverten mellan gamla och nya karolinska. Dags att lära sig nya arbetssätt och hitta allt på förlossningen. Nu är det alltid en uska och en syrra som springer ner till förlossningen. Jag hade akut usk telefonen första natten. Väldigt nervöst men samtidigt ville jag att det skulle larma så man får känna på lite hur det känns. Och det gjorde det!
Hoppade till när telefonen larmade, jag sprang och fick upp akuthissen medan syrran hämtade läkemedelsväskan. Fort ner till förlossningen och in på förlossningsrummet där mamman föder.. Och ja, låter sjukt men vi ska vara inne hos mamman för att inte separera barn och mamma. Nytt arbetssätt som sagt. Jag tycker det är en bra ide, förut sprang vi ut med barnet till ett annat rum. Nu får mamman vara med och se sitt barn hela tiden. Nackdelen är väl att det blir så mycket folk och ganska trångt i rummet och lukten är väldigt speciell. Men det var så himla häftigt, att få se en förlossningen och med spänning vänta på barnet, vilken upplevelse. Däremot så kom inte barnet ut så vi fick springa till akutrummet och strax därefter kom barnet som skrek och mådde bra. Shitt vad häftigt! Vilket jobb jag har alltså! 
 
 
 

RSS 2.0