Mat på G

Nu när mina päron är i Finland har jag blivit sjukt sugen på att laga massor av nya maträtter. Men samtidigt vill jag verkligen spara varje öre som går inför flytten. Så jag känner att nya maträtter får vänta tills jag flyttar in i min lägenhet. Mamma hade bunkrat upp kylen med massor av mat så just nu lagar jag hemmagjord potatismos med gratinerad falukorv. Sååå gott! Efter detta är det dags att jobba! Ska berätta om min händelserika helg så småningom! 

(null)


Underbara kollegor

Nu har jag jobbat klart för det här veckan. Det mesta löste sig efter mitt senaste tråkiga inlägg. Fick låna mammas bil till jobbet och dagen efter var min bil klar och förväntade mig en räkning på 10.000 kr eftersom airbag lampan har lyst ett tag. Men det var inget fel på airbagen så det löste sig och på köpet fick jag besiktningen gjord och godkänd så räkningen blev endast på 800kr! Kunde inte slutat bättre! Har verkligen gruvat mig inför detta eftersom att punga ut 10.000 kr tre veckor innan man flyttar är ingen hit. Såå skönt! 
Sen har jag ventilerat mig med mina kollegor. Alla är så hjälpsamma och gulliga. Senaste natten har vi alla suttit och räknat och räknat på allt och nu känns det mycket klarare i skallen. 
 
Men helt ledig i helgen är jag inte. 
Imorgon ringer banken mig och då ska vi bestämma alla detaljer och jag ska få hem papper och skriva under. Stort steg att signa under sitt första lån. Mycket som ska bestämmas, inte helt lätt. Men har förberett med anteckningar vad jag ska fråga så känner mig ändå lugn. 
 
Sen så har ju mina päron åkt till Finland idag och tagit med sig Molly. Saknar henne så himla mycket redan, när pappa skickar bilder så ångrar jag mig att jag släppte iväg henne. Men hon har det roligare där i huset, kan springa runt på tomten och träffa sina bästa finska pudelkompisar. Här hemma hade hon bara fått sova eftersom jag jobbar så mycket nästa vecka. Kör min 60 timmars vecka då. Så får trösta mig med det. 
 
Så nu ska jag titta på serier och mysa ner mig i sängen. Ska inte vara uppe så länge till, vill vara redo inför samtalet imorgon. Sen ska jag rensa lite i mitt rum och på kvällen ska jag laga mat tillsammans med Linda. Lite att se fram emot! 
 
Det absolut bästa jag har <3
 

Ingen sa att det var lätt

Att flytta till en nyproduktion är inte helt lätt. Har suttit i telefon heeela dagen och nu sitter jag i kön för att komma fram och ligger på plats 128 i kön. Vill typ bara gråta för nu orkar jag inte mer. Massor av saker man inte föstår, sura människor som inte vill förklara, svåra beslut som ska tas. Vill bara att det här ska vara över. Blir någon av alla dessa 100 olika sakerna fel så får jag inte tillträde till lägenheten.
 
Dessutom ska jag till jobbet om 2 timmar, inte ätit, inte hunnit duscha och ingen bil har jag heller. Kommer bli bra det här..  

Besiktning check

Då var det klart med besiktningen. Det var lite skavanker faktiskt. Småfix och spegeldörren i sovrummet hade en repa. Så det var lite som måste åtgärdas. Men shitt vad fint det är! nu var nästan hela köket uppe och badrummet var också nästan klart. Gick runt och log under hela vistelsen, mitt blivande hem. 
 
Och jag har även hunnit med att ringa om hemförsäkringen. Så nu känns det bra! 
Ska titta på en film nu och sen försöka sova lite. Hoppas att min bil hinner bli klar idag men chansen är liten. Annars tar jag mammas bil till jobbet. 
 
Morgongoset imorse. Busig är världens gosigaste. 
 

Sova tidigt

Är inte alls van att gå upp tidigt på morgonen. Pappa hämtar upp mig 07:15 så måste typ upp 06.45 för att hinna fixa mig och gå ut med Molly. Hoppas på att kunna sova sen på dagen en stund, annars blir det jobbigt att hålla sig vaken på natten sen. 
 
Men nu tänkte jag titta på ett avsnitt av min serie och sen försöka sova. 
 
 

Fullproppad vecka

Då var jobbhelgen över. Idag lämnade jag in min bil eftersom airbag lampan lyser i min bil. Så vi får se när jag får tilbaka bilen. Hoppas den blir klar imorgon eftersom jag jobbar då.
 
Den här veckan är full med saker att göra. Är ledig en natt nu sen jobbar jag fram till fredag. 
Imorgon (tisdag) ska jag på slutbesiktningen av min lägenhet 08:00 på morgonen. Det ska faktiskt bli spännande. Sen när den är klar ska jag sätta mig med telefonen och ringa runt för att kolla hemförsäkring. Och på kvällen ska jag jobba. 
 
Onsdag ska jag med Molly till veterinären där hon ska få en tablett igen eftersom hon åker till Finland med mina päron på fredag. Sen kör jag jag jobb igen. 
 
Utöver allt det här så måste jag fixa massor av papper angående lägenheten. Kontakta banken igen och höra av mig till JM. 
 
Det ända som känns lite roligt är slutbesiktningen, resten av sakerna är rätt så tråkiga men som måste göras.
Hög puls efter helgens nätter. 
 

Rån

I torsdags bevittnade jag ett rån på andra sidan gatan. Hörde några små smällar men orkade inte gå upp och titta men efter en stund så känns det konstigt i kroppen så går upp och ser då personer som tömmer en skåpbil på verktyg och innan jag hinner se registreringsnumret så hade dom åkt. Men jag såg vilken bil det var, vilken färg på bilen och hur många dem var. Så på morgonen gick jag över till grannen och berättade det jag hade sett. Vi gick tillsammans till hans bil och mycket riktigt hade rånarna krossat rutan och tagit alla verktyg. Så han kontaktade polisen, tog mitt namn och telefonnummer och sa att polisen troligen kommer ringa mig. 
 
En timme senare ringde polisen och jag fick vittna genom telefonen så hon ställde jättemånga frågor för att säkerhetsställa att jag var den personen jag utgav mig att vara. Sen berättade jag det jag hade sett. Inte mycket mer än så. 
Så tråkigt när sånt här händer. 
 
Jaja. Skulle jobbat inatt men bad om att få flex och det fick jag! Så skönt eftersom föregående natt mådde jag inte helt hundra. Fick av någon anledning blodtrycksfall med jämna mellanrum. Vi hade en del att göra men en hyfsat okej natt ändå. 
 
Så imorgon eller idag blir det ju nu så ska jag åka till mio och köpa lite saker. Tror äntligen att jag har hittat sängbord i min smak, herregud vad jag har letat överallt. Sen har jag hittat sänglampor också. 
Sen på kvällen ska jag ut och äta med Linda innan nattpasset. Hon fyller år så vi är några stycken som ska fira henne. Synd att jag jobbar sen men men! 
 
Nästa vecka är fullproppad. Hoppas jag överlever haha.. 
 

Inbrott?

Alltså jag tror att jag precis bevittnade ett inbrott på andra sidan vägen. Om inte killen som äger bilen hade planerat att skicka två killar att tömma hans bil på verktyg mitt i natten så är det ett inbrott. Det hade väldigt brottom därifrån också. Orkar inte, som om jag kan sova nu.. Aldrig..


Ny proppad vecka

Helgen har varit lugn med tanke på Molly. Men har ändå hunnit köpa lite till lägenheten. Varje sak jag köper lättar mitt hjärta otroligt mycket. Nu är det inte mycket kvar men ändå lite kvar innan jag kan slappna av. 
 
I lördags köpte jag en nyckelring från Gynning design som jag ska ha till min blivande lägenhetsnyckel. Sen tittade jag på surraound ljud till tvn och även till musik. Jag höll på att smälla av när jag hörde ljudet, har aldrig någonsin hört något bättre ljud. Killen slog på lite olika ljud, en pingisboll som studsade och ljudet studsade i hela butiken, man liksom vred på huvudet för att bollen var överallt. Jag fick riktiga rysningar av ljudet. Svårt att förklara men om jag köper det så ska jag försöka spela in ljudet. Men.. Priset var ganska saftigt. Jag är sååååå sugen och ljud till tvn och musik är något jag vill satsa på. Men 18.000kr för surraound ljudet hmm.. Jag vill! Men det är ganska saftigt pris haha. Ska fundera lite! 
 
Idag har mamma och jag varit iväg till Mio. Hittade äntligen en vardagsrumslampa! Och till ett billigt pris dessutom! Hade först tänkt mig en annan lampa som kostar runt 3900kr men idag när vi gick in på Mio så hängde en lampa där och jag föll direkt för den och endast 600kr. Då kanske jag kan lägga resten av pengarna som jag hade tänkt till den andra lampan, på surround ljudet istället? Haha, nä nu ska jag sluta! 
 
Då är det snart dags för en ny vecka proppad med saker att göra. 
Imorgon innan jobbet ska jag ta hand om Molly. När pappa kommer hem så ska jag åka iväg på ett ärende. Sen åka förbi IKEA en sväng. Har tittat på tv-bänkar och favoriten är faktiskt på IKEA men det är en byggbar tv-bänk så ska kolla hur mycket allt kommer gå på i så fall. Annars är reserven Mio.
 
Sen hem och fixa allt inför jobbet. Jobbar två nätter och på onsdag är det stan och ersta som gäller. Sen jobbar jag hela långa helgen igen.
 
Här är lampan. Och passande nog så är det här min soffa som jag har köpt också! Bara soffbordet som är fel.

Molly uppdatering

Min lilla älskling! Tycker så synd om henne. 
Det har egentligen inte hänt så mycket nytt. Hon äter bra och får i sig tabletterna och på kvällen så ger jag henne lite smärtstillande för då har hon ont och efter det somnar hon och sover resten av kvällen och natten. Alltså, hon är vaken och så men vill bara ligga ifred och sova. Hon dricker dåligt så har lite olika knep att få i henne vätska. Annars så har hon börjat vänja sig med tratten men när hon ligger bredvid en i soffan så tar vi av den. Den är så hård.. Fortfarande bandage när hon går ut och kissar. 
 
Eftersom Väsby djursjukhus tyckte att vi inte behövde komma tillbaka något mer så ska jag ringa Albano imorgon och be dem titta på tassen. Jag har varit så orolig för hennes tass och dessutom har jag läst runt på internet, vilket man inte ska göra för då får man typ panik av allt man läser.. Men vill att någon expert tittar på hennes tass så allt ser bra ut. 
 
Så det är prio imorgon. Sen ska jag faktiskt jobba. Mina päron får sova med henne på natten och sen får Molly vara hemma med mig hela dagen. Struntar i att jag inte får sova, Molly kommer före allt! Sen får vi se om Molly följer med till Finland om två veckor. Jag jobbar jättemycket den veckan så vet inte hur jag ska lösa det i så fall, men det tar jag då. 
 
 

Ska aldrig mer åka dit!

Ursäkta att det här kommer bli ett argt inlägg men är så förbannad just nu. 
När jag kommer in till veterinären tittar hon bara snabbt och säger att hon ska sövas på en gång. Att dom söver henne och lämnar mig ensam med Molly som tokdäckade på en gång är inte okej! Det tar inte lång stund innan dom kommer tillbaka med Molly. De hade rakat halva benet, tvättat och sa att klon redan var av. Fick lite "tips" och recept på medicin jag skulle hämta ut. Innan jag gick därifrån ville hon se att Molly kunde gå men Molly var helt borta. Hon bara hängde med huvudet och när jag fick Molly i min famn så känner jag på en gång att hon inte andas. Säger till och veterinären var tvungen att klappa Molly rejält för att hon ens skulle reagera. 
 
Där efter är jag släppt.. Betalar men Molly hänger fortfarande bara med huvudet i tratten. Ser att hon fortfarande har andningsuppehåll och andas ytligt. Då blir jag förbannad och säger att nån måste komma och titta på henne ordentligt. Och då ser veterinären att jag har rätt! Så då tar hon bara Molly och säger.
" Vi behåller henne i två timmar, åk hem och va inte orolig", jag hämtar ut hennes medicin sen kommer jag tillbaka sa jag! 
 
Nu efteråt har Molly fortfarande varit helt däckad. Det är förståeligt att man är groggy och trött men vafan var det för hästdos dem gav henne..!? En jätteliten hund söver man inte hur som helst!! Det kan sluta väldigt illa och det höll de på att göra nu också! Man litar ju på veterinärerna att de kan sitt jobb men jag kommer ALDRIG mer åka till Väsby djursjukhus. Nu hänger jag ut dem och det förtjänar de efter det här. 
 
Molly vill bara sova men hon viftar glatt på svansen när någon i familjen kommer hem. Hon har ätit all sin mat och även fått i sig tabletten så att hon inte får infektion i tassen. Så lite bättre känns det men hon har inte kissat än och inte druckit något än så länge. 
Vågar inte lämna Molly själv, tittar hela tiden på hennes andning. Och på natten måste jag ha tratten på henne så hon inte slickar på tassen. Fy vilken hemsk dag... Jag fick semester inatt, aldrig att jag lämnar Molly så här. Nu är jag ledig till måndag.. 
 
Klon i mitten är helt av och pekar uppåt. 
 
Här är Molly helt borta efter sprutan i nacken. Ingen reaktion vad jag än gjorde. Väldigt otäckt att vara själv. Idioter alltså.. 
 
Medicinering i två veckor och hoppas på inga infektioner. 

Mitt hjärta..

Pappa kom inrusande i mitt rum imorse när jag låg och sov. Molly hade skadat tassen, hela ena klon var av och hon kunde inte gå. Bokade en akut tid till Molly och har suttit här nu i två timmar. Molly är sövd och mer än så vet jag inte. Dom sövde henne i min famn, på bara 15 sekunder somnade hon och det var faktiskt lite otäckt.. 


Ont om tid

Nu går dagarna väldans fort, lite för fort tycker jag. Endast 6 veckor kvar nu! Hur ska jag hinna allt känner jag. Jobbar typ varje dag. Och samtidigt har jag daglig kontakt med banken, lägga upp lånet osv. Försöker få tag på abbott som har hand om min freestyle libre, mina sensorer håller på att ta slut men att få tag på dem verkar vara knepigt. Om två veckor är det slutbesiktning på min lägenhet som jag ska närvara vid. Diabetesbesök på ersta om en vecka. Haha det tar aldrig slut på saker. När jag väl är ledig, är jag helt däckad. Vill samtidigt umgås med Molly också. 
 
Har i alla fall jobbat klart andra helgen på rad nu men är bara ledig inatt sen kör jag 3 nätter igen. Men sen är jag ledig hela helgen. Då ska jag antingen ta tag i källaren där jag har två stora skåp att rensa och packa det jag vill ha med mig. Eller så ska jag åka och köpa lite saker som fattas. Tänkte typ dammsugare och tv-bänk. 
 
Men nu ska jag ta det lugnt och titta på film resten av kvällen tänkte jag. 
 

Äntligen köpt säng!

För två veckor sedan köpte jag äntligen min säng! Efter mycket letande både på nätet och i butiker så hittade jag en säng som jag föll pladask för. Priset var inte lika kul men jag lovade mig själv att satsa på en bra säng som jag kan ha i 20-30 år om jag vill. 
 
Det blev den här sängen med inbyggda förvaringslådor under. Märket är Ekens, vilket är ett väldigt bra märke som har 25 års garanti på sina sängar. Jag valde dock inte den här sänggaveln och inte heller den här färgen på sängen. 
 
Jag valde den här gaveln till min säng. Ser ut som tegel och är så himla snyggt! Valde också den här färgen på sängen, alltså ganska ljusgrå för vill ha ljust i mitt sovrum. Så sängen ovan med förvaringslådor med tegel gaveln och grå istället för blå. Tror det kommer bli skitsnyggt. Valde också elegans på min bäddmadrass, dyrare men mycket skönare.
Priset för sängen, gaveln och tillvalen med lådorna under osv gick på 36.000 kr. Killen i kassan trodde jag skämtade när jag sa att jag ville betala hela sängen på en gång. Man brukar oftast betala 20% på sängen när man köper den och resten sen när man får den, sa han till mig. 
Haha nä, jag betalar hela nu sa jag då. Varför delbetala när man kan betala hela summan? :) Så nööööjd!
 
 

Marknad!

Idag har jag varit på den årliga marknaden som jag går på varje år. En av Sveriges största marknader som är flera kilometer lång. Åkte dit med Linda och Deniz. Hittade lite småsaker där, köpte bland annat salami där, dör för deras salami! Sen godis såklart och lite annat smått och gott. Vi gick där i 4 timmar så nu är jag stel och fryser överallt. Även fast jag hade tjocka kläder, mössa och vantar så var det kallt. 
Alltid tråkigt när marknaden är över, nu är det 1 år tills nästa gång men det går fort haha! 
 
I veckan har det inte hänt så mycket, har jobbat varje dag nästan och haft stabilare barn. Imorgon är jag ledig sen jobbar jag hela helgen igen. 
 
Nu ska jag gosa ner mig bredvid Molly. Helt sjukt vad jag saknar Molly när jag inte har träffat henne på hela dagen. Och snart ska mina päron till Finland igen och då tar dem med sig Molly eftersom jag jobbar hela den veckan. Hur ska jag klara mig?? 
 
 

RSS 2.0