AW

Dags för AW med jobbet. På väg till st Eriksplan nu för en härligt kväll med god mat, fina kollegor och champagne vid ingången. Det är jag och en kollega som har styrt upp det här, kommer bli en toppenkväll. Även fast jag är helt slut efter nattpasset inatt. Min första lediga helg på 3 veckor! Nu tar jag helg! 



Nattjobb

Första natten avklarad, ikväll går jag på mitt andra nattpass. Så ledsen över att missa ESC men allt går att lösa! Tar med ipaden och tittar på finalen genom den. 
 
Nu ska jag strax äta och sen förbereda lite mat till inatt. Blir melon och jordgubbar till ESC inatt! 
 
 

Underbar onsdag

Upp tidigt och jobba. Träffade många av mina gamla kollegor från ortopeden på vägen till garaget idag, så roligt att få prata och höra vad som händer på avdelningen. 
 
Ikväll har jag varit vid edsviken med Linda och gått en långpromenad runt sjön där. Hur skönt som helst. Precis kommit hem därifrån och nu ska jag strax krypa ner i sängen, upp tidigt imorgon igen. 
 
 

Speciell måndag

Igår var det en speciell dag, eller snarare kväll. Var ledig igår, tog det lugnt hela dagen och på kvällen fixade jag mig lite och kollade upp vilken väg jag skulle åka. Trodde jag skulle virra bort mig helt, körde fel ett par gånger men tur att jag hade gps som talade om vart jag var. Till slut kom jag fram, var väldigt nervös men inte så farligt ändå, kände mig ovanligt lugn. Det var en helt perfekt kväll, så avslappnad och helt enkelt den bästa kvällen nånsin. Kom inte hem förrän 12 på kvällen, kan ju säga att jag sov och drömde gott natten till idag. Hehe perfekt kväll än en gång <3 

Nu är jag på väg till ersta för att gå på fotvård. Sen ikväll, tro det eller ej men jag ska faktiskt passa Amadeus ikväll! Ett år sen jag träffade honom och nu är han hela 6 år! Vart tar tiden vägen? Han var ju 9 månader när jag passade honom för första gången. Det ska i alla fall bli hur kul som helst. 

Så här glad var jag igår innan jag åkte hemifrån. 





Jobbhelg

Imorgon är sista jobbdagen, sen är jag ledig i två dagar. Igår var det helt sjukt, helt stopp på motorvägen, hann liksom inte ens bort från väsby innan folk började bromsa. Stannade i en backe så kunde inte se vad som hände framför heller. Efter 25 min så blev jag trött i foten av att hålla nere kopplingen hela tiden så jag stängde av bilen och kunde inte göra annat än att vänta. Det rörde sig inte ens 1 cm. Och så här var det i en heeel timme. Efter det så kunde man börja krypköra lite och när man kom förbi krönet så syntes ingenting, och inget sas på radion heller. Jaja, ringde jobbet och sa att jag kom sent. 
 
Nu är jag hemkommen från mitt kvällspass. Stressigt som attans och jag behövde trycka på akutlarmet 3 gånger ikväll.. Ena barnet slutade andas hela tiden och den andra kräktes upp all mat jag gav, fick inte behålla något och sjönk hela tiden i blodsockret. 
Så en stressig kväll med andra ord. 
 
Imorgon jobbar jag också kväll, hoppas på ett lugnare pass då. 
På måndag kommer det hända lite roligheter. Jag ska virra bort mig, ska till ett ställe jag aldrig varit på och träffa en person och när jag tittar på kartan så ser det omöjligt ut att hitta. Men "om" jag kommer fram så kommer de vara värt det, redan pirrig i magen! 
Sen på tisdag ska jag på fotvård.
 
Men nu ska jag ta det lugnt och titta på serier. Börjat titta på en ny serie, älskar när man börjar följa en ny serie som man fastnar för direkt. Då vet man att man har ett par säsonger att se fram emot! :)
 
Fredagsmyset på jobbet i fredags, gjorde hela kvällen. 

Skämtar du?!?

Är fan bara i Väsby och totalstopp på motorvägen.. Hej komma sent till jobbet 



Start med heldag

Startar den här arbetsveckan med heldag idag. 14.5 timmars pass. Idag blev jag placerad inne hos ett barn som ligger på ett rum ensam eftersom hon har ett virus så får hon inte ligga med andra barn. Så här kommer jag att vara själv i 14.5 timmar haha.. Bra start! Nej men, världens sötaste 33 veckors så det  här kommer gå bra. 

Igår somnade jag vid 21 tiden, helt slut. Vaknade pigg när alarmet ringde imorse. Vet inte vad som har hänt men mina sovtider har ändrats totalt! 

Helgen

Har lyckats vända tillbaka dygnet men nu kommer tröttheten. Är trött hela dagen och vid 8 på kvällen håller jag på att somna redan. Är fortfarande helt slut från min 70 timmars vecka. Tur nog är jag ledig imorgon också men sen jobbar jag varje dag fram till söndag. Kommer vara helt död känns det som.. 
 
Haft en bra helg i alla fall. I lördags tvättade vi alla 3 bilarna + båten. både inuti och utanpå så efter det var man helt slut. Mamma och jag åkte en sväng till täby centrum sen, fick med mig lite fina saker. 
 
Igår var jag i barkarby, fick med mig ett par nikebyxor för 43kr och ett par solisar hem. På kvällen åkte jag hem till Linda och umgicks en sväng, svårt att hinna träffas nu när jag jobbar så mycket och med mina konstiga tider. 
 
Idag var jag iväg med Linda en sväng på dagen. Så skönt väder, vi åt lunch och sen myste i solen en stund. 
På vägen hem pep en varningssignal och en symbol dök upp, blir alltid lite nojig när det gäller bilen. Det var lufttrycket som behövde kollas, tur nog var jag nästan hemma så jag kunde fylla på med luft i däcken. 
 
Nu sitter jag i sängen och håller på att somna. Är så himla trött, längesen jag var så här trött.. Ska nog börja fixa allt och sen gå och lägga mig. Hoppas på att kunna sova lite längre imorgon. 
 
Den här glassen mumsade jag på idag i solen. Godaste glassen jag smakat, så fort man öppnar förpackningen så doftar det tutti frutti.
 

Acne

Dyraste skorna jag äger. Ganska höga men kan gå i flera timmar med dem utan att få ont i fötterna. Riktigt sköna och snygga! 
 
 
 
 
 
 

Fin lördag

Kunde inte somna inatt, ganska väntat. Tvingade mig själv att sova vid 04 och sen vaknade jag halv 8 imorse och kunde inte somna om. Fått typ 3 timmars sömn men är hur pigg som helst. Förhoppningsvis kan jag somna tidigare ikväll. 
 
Fint väder ute så idag ska min bil bli snygg och ren. Blir alltid skitigt när man kör motorväg jämt så nu ska min pärla bli fin! Sen blir det en sväng till täby centrum faktiskt. I helgen ska jag visa min nya väska och mina acne skor som jag köpte för ett tag sen också. Lite taggad på att blogga igen faktiskt! 
 
 

Tummen upp för 70 timmars arbetsvecka

Haha helt sjukt att jag har jobbat 70 timmar den här veckan, det är vanligtvis 2 veckors timmar men jag lyckades på endast en vecka. Nu är jag helt slut i kropp och själ. Nu kommer det krångliga - att vända tillbaka dygnet. Har knappt levt den här veckan, varit vaken på natten och sovit hela dagen, inte pratat med vänner och knappt med familjen heller. Men nu är jag ledig i 4 dagar! 
 
Den sista natten var lugnast, hände ingenting på min sida. På IVA sidan så skulle ett barns apparater stängas av på morgonen. Jättetråkigt, en fullgången men som inte rörde en fena och sjönk så fort man rörde henne. Varit en väldigt hård vecka, en del bortgångna och väldigt sjuka bebisar. 
 
Idag ställde jag alarmet på 14.00 men tror ni jag kunde kliva upp då? Absolut inte, var så trött att jag somnade om direkt och sov alldeles för länge. Så nu är jag pigg... Ska bädda ner mig nu och sen försöka sova. 
 
Så skönt att arbetsveckan är över, ska njuta till max nu! 
Var så pigg inatt att jag köpte mig en glass och smaskade på mitt i natten haha
 

6e nattpasset

Herregud, skulle bara jobba 3 nätter men ikväll går jag på mitt 6e nattpass på rad haha.. Men det går förvånansvärt bra, har vänt helt på dygnet och är superpigg på nätterna. 
 
Nätterna har inte varit särskilt roliga. Så sjuka barn och massor av grejer har hänt. 
Igår t.ex precis när jag skulle börja mitt nattpass, skulle jag gå in till en bebis i kuvös och koppla på hans mat, så fort jag öppnar luckorna så kraschar han. Han går ner till 27 i saturation och tappar pulsen, jag bär upp honom, tar tag i en spruta för att dra luft ur magen, inget hjälper. Jag ringer på akutlarmet så läkarna och syrrorna kommer in. Vi börjar ventilera honom men han går inte upp, vi fick inte ner någon luft i honom. Till slut efter ett långt tags kämpande så går han upp i både puls och saturation. Fy bubblan vad skakig jag var efter det.. Hade inte ens hunnit läsa på barnen jag skulle ha hand om.. 
 
Och på morgonkvisten blev tvillingen som överlevde i måndags intuberad. Hon orkade inte andas så vi fick intubera henne och lägga henne i respirator.. Så himla mycket som händer nu. 
 
Får se hur den här natten går, hoppas på att alla håller sig lugna. 
Har supergod fika med mig till inatt! Nä, dags att brumma mot jobbet! 
 
 

Shopping

För att höja upp stämningen lite här på bloggen så kan jag berätta att jag nyss beställd de snyggaste träningsbyxorna jag någonsin sett. Det lär komma på tisdag eller onsdag. Kommer leva i byxorna!
 
 

Avslut

Som sagt så var min natt inte superrolig. Själva natten var bra men på morgonkvisten hände allt. Vi skulle sköta, byta blöja på en liten v.26. Mitt under det kraschar bebisen. Vi ringer läkare som därefter ringer efter fler läkare och syrror från avdelningen sprang till vår sal. Bebisen låg på 19 i saturation och då lever man i princip inte. Jag skyndar mig att ringa efter bebisens mamma och säger att BB måste skjutsa ner henne till oss pronto. Mamman hinner precis komma ner innan barnet lägger av.. 
Bebisen hade fått en lugnblödning, det sprutade blod från både munnen och näsan, de kunde inte få ner en tub i halsen pågrund av allt blod. 
Det var hemskt att se, alla gjorde ett så himla bra jobb, riktig teamwork men i 9/10 fall så överlever inte ett barn en lungblödning och det sker pågrund av att det är prematura. 
 
Var jobbigt att köra hem med alla dessa tankar i skallen och ännu svårare att somna. Men när jag väl somnade så kunde jag sova och jag sov i 9 timmar i sträck. 
 
Känns lite bättre nu, huvudet har lugnat ner sig. Första gången jag var med om en lungblödning så det var lite speciellt för mig. 
 
Jag blev inringd att jobba ännu en natt, skulle egentligen ha varit ledig inatt men det behövdes folk så jag ställde upp. Så snart ska jag iväg och tanka bilen, köpa nattmat och sen börja röra mig mot jobbet. 
 
Det som var positivt natten som var, var att jag gosade med en bebis hela natten i famnen. Hon ville aldrig komma till ro i sängen så till slut tog jag upp henne i famnen och satt mig i fotöljen och då somnade hon bums och där låg hon i 3 timmar utan att röra en fläck, klämde mitt finger och sög på sin napp. Det mysigaste jag varit med om.
 
 

Avsluta ett liv

Hemsk natt, första gången jag var med när en lungblödning skedde. Hemsk syn, mår illa och gråten sitter i halsen. Nä usch, kommer inte kunna sova.. Måste kunna köra hem också, kan inte alls fokusera.. 

All night long

Då är det snart dags för första nattpasset av tre. 
Min valborg spenderades hemma framför filmer. Mådde lite halvdåligt, det regnade och kände verkligen bara för att vara hemma, äta god mat titta på film. Så himla skönt. 
 
Idag har jag varit i täby centrum med mamma. Nu ska jag strax slänga i mig lite mat och sen börja röra mig till jobbet. Längtar efter att gosa med de små bebisarna! 
 

RSS 2.0