18 timmars pass

Kvällspasset idag fortsatte med ett nattpass. De kom så många nyförlösta barn och många sjuka så jag stack hem och hämtade lite saker och tog bilen tillbaka hit för att jobba natt också. Pigg som en lärka än så länge, jobbat 11 timmar på rad och kvar har jag 6.5 timme. 18 timmar totalt haha! 
Men vi har det mysigt. Popcorn, nötter och bubbelvatten bjöd avdelningen bredvid på. Dessutom har jag hand om världens sötaste barn så den här natten kommer bli superbra! 


Bara tisdag

Och hela 4 pass kvar att jobba denna vecka. Men sen går vi in i februari och då börjar jag mitt nya schema, väldigt lyckat schema, Är ledig en helt del eftersom jag jobbar nätter, sen lyckades jag pricka in så jag får 6 dagar ledigt i mars utan att ta semester, det var tur eftersom jag ska iväg på resan då! Ska berätta om den inom en snar framtid.
 
Är hemma från kvällspasset. Vart lugnt hela kvällen tills den sista halvtimmen innan jag skulle sluta. Då fick vi upp ett barn, alltid mycket att göra när ett nytt barn kommer. 
 
Kväll imorgon igen. Nu ska jag mysa framför en film på min nya tv. 
Min åsikt om sista Hobbit filmen: Inte så bra, de tidigare filmerna var mycket bättre, den här var lite långtråkig och allt utspelade sig på en och samma plats. Så nja.. 
 
 

Hobbit

Idag fick jag upp min nya tv! Så nu är datorn kopplad till tvn och strax ska jag slå på Hobbit filmen! Har laddat med godis och pepsi max i kylen. Såg aldrig hobbit förut, blev nått knas! 
 
Så glad att jag är klar med årsresumen haha.. Så nu ska jag mysa till 1000! 
 

2014 årsresume - Mitt år

2014 har verkligen varit mitt år. Det har hänt massor av bra saker under 2014. Det är många saker som har gjort 2014 till ett superbra år men det är 4 STORA händelser som betytt mest det här året.  
 
1. När jag träffade Linda. 
Linda är en av mina närmsta vänner nu. Vi träffades på ett sådant konstigt vis. Ska faktiskt berätta hur vi träffades i ett eget inlägg. 
Nu umgås vi nästan varje dag med varandra. Komiska är att vi träffade i norrtälje men vi bor 10 minuter med bil ifrån varandra. Så knas! Hon vet allt om mig och jag om henne. Vet inte om jag har berättat hur gammal hon är? Haha, det är också komiskt men sparar det till inlägget om henne. Detta är i alla fall en stor händelse för mig. 
 
2. När jag tog körkort!
DET BÄSTA PÅ HELA ÅRET!!! 
Så glaaaad och överlycklig. Tog ca 2 månader sen hade jag körkortet i handen. Pluggade som en häst innan teoriprovet. Pluggade på jobbet när jag hade 5 minuter över, hemma, på tåget, på bussen, överallt. När jag väl sitter i salen och öppnar provet så släppte nervositeten. Kände att det gick bra, kunde de flesta av frågorna. Jag tyckte det tog lång tid men jag märkte att jag var först klar och det ville jag inte haha. Så segade med de sista frågorna tills en kille reser, då klickade jag på "klar". Känslan när det står godkänt går inte att beskriva. 
Ringer direkt alla jag känner och skriker att jag klarade provet. 
Uppkörningen hade jag dagen efter. Den var jag mest nervös över. Provet kunde man plugga till, på uppkörningen kan man få en blackout och sumpa hela grejen hur lätt som helst. 
Men det gick så himla bra! Fick lamporna som säkerhetskontroll och det gick super. I slutet så säger han till mig att jag ska fickparkera, då trodde jag det var kört. Men vad händer? Jag kommer rätt på första försöket och så bra som jag kom in mellan bilarna har jag aldrig kommit in förut. Väl framme säger han att jag har klarat det! Världens lyckligaste tjej. Efter det så säger min körskolelärare "du får en sista uppgift av mig nu, att du kör tillbaka till körskolan" och så tog hon av skylten från bilen. Häftig känsla, ingen som säger vart man ska åka eller påminner om saker. Det absolut bästa som hänt i mitt liv. Båda på första försöket, kunde inte bli bättre. 
 
3. När jag fick fastanställning på neonatalen på Astrid Lindgrens Barnsjukhus. 
Efter 1 år kände jag mig klar att gå som timmis på ortopeden, trivdes jättebra där men det kunde i nuläget inte ge mig någon fastanställning så jag sökte vidare
Sökte allt som fanns för trodde det skulle vara svårt att få jobb. Men där trodde jag fel. Dagen efter ringde det jobb på jobb på jobb på jobb osv osv osv. Alla ställen jag sökte till härde av sig. Jag gick på alla intervjuerna och det var svårt att bestämma sig tills... Neonatalen hörde av sig! Då försvann alla andra jobb men både huddinge och solna neo hörde av sig. Åkte till båda ställena, det kändes bra på båda, men det är i solna jag har tillbringat stora delar av mitt liv så det var inte svårt att välja. Jag fick gå en inskolningsdag och sen gick jag till chefen och berättade hur det kändes. Allt kändes bra och därefter pratade vi lite och så fick jag jobbet! Sååå överlycklig! 
20 år (då) och fastanställning och heltid på min drömavdelning, på mitt favoritsjukhus. Kunde inte bli bättre! 
 
4. När jag köpte min alldeles egna bil i november! 
Min älskade bil! Vi skulle bara åka och titta vad som fanns men jag kom hem med en bil istället haha!! Vi åkte till alla bilaffärer i stockholm, sista affären vi besökte vad täby volkswagen. Där stod min pärla, den hade nästan inte gått något och var i princip sprillans ny. Vinterdäck på köpet och lite avdrag på pris för att jag såg så snäll ut ;) Provkörde den, så himla skön och smidig att köra. En vecka efter köpet fick jag hämta min pärla. Så skön känsla när han sa priset och så tar jag fram mitt kort och betalar den stora summan. Inget lån! Fick fina blommor av volkswagen där det stod "lycka till med din nya bil" så gullig! Känslan när jag satt mig i bilen för att körde hem den var pirrig. Hade fjärilar i magen hela vägen hem från täby. Är detta min bil? Ja det är det! Bara min bil! Som jag kan köra när jag vill och vart jag vill! Och jag är så jäkla nöjd med den! Perfekt första bil, äääääälskar miiiiin biiiiiil! 
 
Dessa 4 saker gjorde året 2014 till det bästa. Sen massor av andra saker också, men inget klår dessa.  
Har inga nyårslöften under 2015. Har bara några mål som jag vill fullfölja. 
Mitt nyårslöfte under 2014 var att ta körkort och det klarade jag! 
 
Här kommer lite bilder från året 2014 - Mitt år. 
 
Köpte mina första Ray Bans 
 
Fick DKNY väska från mamma i körkortspresent 
 
Hälsade på den minsta och sötaste hunden jag sett. Tyvärr lever den inte idag pågrund av att den blev misshandlad innan Linda tog över den. Den hade dessutom cancer fick man reda på i slutet. 
 
Solade med Linda och Baileys i norrviken. 
 
 
 
Mera sol i kairo. 
 
Slingade håret. 
 
Sista dagarna på ortopeden. 
 
 
Min första dag på Neo. 
 
Hade lite skoj på jobbet. 
 
Var iväg på äventyr med Linda. 
 
I norrtälje när Linda och jag pluggade körkort. Alltid en juicedunk hade vi haha. 
 
Några minuter innan uppkörningen. 
 
KÖRKOOOOORT! Ser hemsk ut men vafan, jag tog körkortet woho!
 
När regnkaoset var i stockholm. Översvämning i kullverten på karolinska. 
 
På mitt nya jobb på neo. 
 
Min nya skylt!
 
Fina blommorna jag fick av volkswagen när jag hämtade ut min bil. 
 
Var på dop i Danmark. 
 
Min pärla! Min älskade bil! 
 
Fyllde 21 år, firades med middag hemma hos mig och sen utgång. 
 
Var iväg på kryssning med jobbet på nya viking grace. 
 
 
Julafton hemma hos moma. 
 
Mig på akuten några dagar innan jul. kopplad till allt som fanns typ. 
 
Finns så många bilder att visa, det här är inte ens hälften. Men inlägget är redan överlångt. Men nu är jag äntligen klar med årsresumen jag lovade haha! Den var jobbigt att göra, men en gång om året ska man väl orka göra ett sånt här inlägg haha! 

Bättringsväg

Nu är jag på bättringsvägen, mår mycket bättre idag men är hemma imorgon också, sen är jag ledig i helgen. 
Imorgon blir det mysmat, vi ska laga en speciell rätt imorgon, nämligen cevapcici! De kommer ifrån balkan så det innehåller bland annat aivar, sambal oelek, speciell krydda som hör till maten och så serveras det med aivar, gräddfil och tzatziki vid sidan av. Så sjukt gott. Vi gjorde den här rätten förut en gång och det blev strålande resultat. Så speciella smaker, roligt med något helt annat än det man brukar äta också. 
Så det ser jag fram emot. 
 
Nästa vecka blir hård. Jobbar 6 dagar på rad så det var nog bra att vila upp sig lite, sen börjar jag som sagt jobba nätter i februari, blir spännande att se hur kroppen reagerar på det.
 
Nu ska jag mysa och titta på min favoritserie. 
 

Förkyld och varningstecken

Fy för att vara förkyld. Vaknade upp idag helt täppt i näsan. 
Tycker det är jättejobbigt att sjukanmäla mig från jobbet. Var ju hemma en vecka i jul pågrund av infektionen jag hade och nu måste jag sjukanmäla mig IGEN.. Jobbigt faktiskt. 
Men men, man måste vara förkyld ibland också, inte varit det på 1.5 år så det kanske var dags nu? 
Blir hemma imorgon också, sen får jag se. 
När man jobbar på Neo så är det väldigt viktigt att man är frisk när man är BLAND de små barnen, är du snuvig eller hostar så funkar det inte. Barnen har inget immunförsvar så en liten grej kan göra dem jättesjuka. 
Så ja, hemma imorgon också i ALLA fall. 
 
Idag följde jag med Linda TILL norrtälje en sväng. Vi tog min bil dit, åt lunch på vårat favoritställe och träffade min gamla körskolelärare. 
 
Sen har jag även lärt mig att fylla på luft i däcken själv haha. 
På vägen hem började en varningslampa lysa, visade att jag skulle kolla däcktrycket. Tur nog var jag bara några meter ifrån en bensinmack så gick in och frågade för säkerhetsskull och hon i kassan sa att jag skulle fylla på luft i däcken. Hon var otrevlig och ville inte alls hjälpa mig med det så jag fick lösa de själv. Nu när man vet hur man gör så är det enkelt men innan man vet så är det lite knepigt. Du ska ta rätt slang och ställa in de rätta trycket osv.
Men nu har jag lärt mig det också, det var nyttigt.  
 
Jaja, nu ska jag kurrera mig framför en film, ska bygga ett berg av kuddar så jag kan få någerlunda sömn inatt. 
 
 

Norrtälje here i come




Bra helg

Nu är mina 3 lediga dagar över, gick alldeles för fort. Har haft så himla kul i helgen. 
 
I fredags jobbade jag och efter det åt Linda och jag på Olearys för att fira henne lite granna. De hade fått en ny rätt, den var så god att jag nästan slickade tallriken i slutet, allt på tallriken var gott. 
Efter det åkte vi hem till Linda och myste resten av kvällen. 
 
I lördags var jag iväg med mami en sväng till sollentuna. På kvällen lagade Linda och jag mat hos henne. Hemmagjorde köttbullar, riktig husmanskost! 
 
I söndags var jag med Linda i barkarby, hittade äntligen ett par skor till min kommande resa. Ska berätta om den snart ;) 
 
Idag har jag varit iväg en sväng och fixat lite ärenden. Mailat, betalat in pengar till resan, ringt jobbet osv. Fått massa gjort idag. Ikväll var jag hos Linda en sväng, god mat och snack. 
 
Haft så bra lediga dagar, umgåtts med Linda riktigt mycket, vi har haft så roligt tillsammans, har alltid kul med den tjejen och tänker fortfarande på hur pinsamt det var när hon och jag träffades i norrtälje. Vi klickade direkt och helt otroligt att vi bor 10 min ifrån varandra! 
 
Nu är jag hemma, har precis duschat och ska strax kolla på film och mysa ner mig i sängen. 
Imorgon är det dags för jobb igen, kvällspass står på schemat. I februari börjar jag jobba nätter, ska bli spännande. 
 
 
 
 
 

Torsdag

Finns ingen tid till bloggen känns det som. Jobbar-äter-sover-jobbar-äter-sover osv osv osv. Men imorgon är det mitt sista pass på 3 dagar! 
Fredag och dagsjobb och sen är jag ledig i 3 dagar! Det är reeen lyx inom vården! 
 
Precis hemkommen från jobbet, ska bädda ner mig nu och sen sova om en stund. När man jobbar 3 kvällar på rad har man typ inget liv. 
 
Vi har börjat att ha två BB-barn på våran avdelning, alltså två friska, fullgångna barn. Och det är oss barnsköterskor som ansvaret ligger hos. Så nu ska man gå på utbildning om amning så småningom. 
Dessutom så är jag inbokad på swimbaby i mars.. Usch.. Redan nervös faktiskt.. Tycker inte om att bli filmad och sen testad på saker som jag inte kan helt hundra. 
Så det är en del på gång kan man säga, skallen är redan proppad med information. 
 
 

Sista dagen på veckan

Nu är jobbhelgen över för mig. Idag var den stressigaste dagen på länge, endast två person på 3 barn. 2 stycken tvillingar som dippade, blev helt blåa, 20 i saturation, tillslut fick vi storlarma, påbörja ventilering och alla läkare kom inrusandes. Och efter allt detta fortsatte barnet att dippa i puls, slutade andas och kräktes varannan minut. Så vi hade fullt upp hela dagen. De 3e barnet blev lite utanför men tur nog så var han stabil. Annars hade det inte gått. 
 
Så nu är jag trött kan man säga. 
Natten till idag sov jag 15 timmar faktiskt, blev riktigt utvilad. 
 
Imorgon är jag ledig och sen jobbar jag ända fram till helgen. Egentligen vill jag inte vara ledig haha.. Vill vara på jobbet och se hur det går för barnen jag tar hand om. Men måste tänka lite på mig själv också, jobbar ändå igen på tisdag. 
 
Nu ska jag titta på film och mysa ner mig under täcket! 
 
 

Myslördag

Snacka om att jag var trött imorse när alarmet ringde vid 06. Jeppe hade sin tjej på middag här så dem satt uppe till 01 på natten och sen ville dem ha skjuts, jag har så svårt att säga nej så det blev sängen runt 03 haha.. 3 timmars sömn!
Aja. Jobbat klart för idag, fy vilket väder. Man körde 30-40km/h på motorvägen, man gled som på en isbana och att byta fil var i princip omöjligt. Trodde inte jag skulle komma hem hel från solna men det gjorde jag! På hemvägen köpte jag godsaker så ikväll blir det myyys! 
 
Vi ska strax äta en mysmiddag och efter det kopplar jag in mitt USB till tvn så ska mamma, pappa och jag kolla på Hobbit 3! Äntligen säger jag bara, velat se den länge nu. Och på våran 55 tum tv så blir det nästan bio. Mysa under filten med massa gott till
 
Imorgon jobbar jag kväll, hoppas vädret är någerlunda då, annars får jag åka ganska mycket tidigare hemifrån. Jobbet blir roligare och roligare ju mer jag kan. Har haft tvillingpojkar i nästan 2 veckor i sträck så nu vet jag exakt hur dem fungerar, idag gjorde vi fotavtryck på dem, blev himla bra! Imorgon blir det bad också, så himla roligt! Och dessutom när föräldrarna ber och hoppas att jag får fortsätta ta hand om deras killar nästa dag, då känner man att man har gjort ett bra jobb
 
Såg i pärmen att jag ska vara hos killarna imorgon kväll, då blir föräldrarna glada och speciellt jag. 
 
Nu ska jag äta sen blir det Hobbit!!! 
 
 

Ekar tomt

Det ekar tomt på bloggen just nu faktiskt, jobbar så mycket så hinner inte blogga. Är så trött när jag kommer hem. Har jobbat konstant sen i söndags och imorgon (fredag) är jag äntligen ledig, sen jobbar jag hela helgen. 
 
Har haft en sån bra dag med Linda idag. Efter jobbet hämtade jag upp henne, vi åkte till IKEA där vi åt mat och sen barkarby outlet. Jag hittade världens finaste nike träningsbyxor som kostade 599 men eftersom det är outlet så var det rea, så endast 299! Hade slagit till i vilket fall faktiskt, snyggaste jag sett hitills! Ska visa så småningom. 
Efter det åkte vi hem till henne och myste framför mästerkockarna. 
 
Nu är jag hemkommen, ska fixa allt sen bädda ner mig i sängen. Trött som attans. 
 
Imorgon har jag lite olika planer. Eventuellt iväg med Linda på dagen, på kvällen kommer Jespers tjej på middag så det kommer serveras hamburgetallrik hemma hos oss. Sen jobbar jag tidigt på lördag. 
 
Linda bjöd på kladdkaka, hon bjuder alltid på en massa grejer, man rullar när man kommer ifrån henne haha. 
 

Nyår

Min nyårsafton var bra. Var hemma hos Leo med folk. Bjöds på god mat och trevligt sällskap. Senare på kvällen ramlade det in 15 pers. 
12 slaget blev lite kaotiskt. Killarna tände på en låda full med raketer och så välter lådan så raketerna flyger på oss och överallt haha.. Så Leo fick en svart hand efter det! 
Jag körde bilen så jag drack läsk hela kvällen. 
Åkte hem runt 2 tiden. En bra och lugn nyårsafton. Blev väldigt kort haha, men finns inte så mycket mer att skriva. 
 
Nyårsdagen jobbade jag kväll. 
 
 
 

Bra start på nya året

Ligger lite efter här känns det som. 
Ska berätta om mitt nyår när jag har mer tid. 
 
Idag har jag jobbat kväll och det var riktigt mysigt. 
Hade hand om en sån söt bebis, nästan fullgången, knubbig och så himla gosig. 
På kvällen skulle bebisen ha mat och då fick jag äran att ha bebisen i min famn och mata den med en nappflaska. Det var den mysigaste stunden jag har haft på jobbet. Hon tittade på mig och smaskade med munnen, höll hårt i mitt finger och log mot mig. Mitt hjärta dog lite där. Efter det låg hon i min famn i en halvtimme tills hon hade somnat. Ville verkligen inte lägga tillbaka henne haha. Dessa stunder är så mysiga, finns inget mysigare än det här. Detta förgyllde min kväll. 
 
Imorgon jobbar jag dag så måste bums i säng nu. Ska väl också göra en lite resume av 2014 så småningom. 3 stora höjdpunkter som gjorde detta året superbra. 
 
 

RSS 2.0