TBE vaccin

Idag tog jag min 4e TBE vaccin mot fästingar. Det roliga var att sprutan var skön när min kollega tog den på mig.. Hon började skratta åt mig pågrund av att jag tyckte den var skön haha.. Det kändes verkligen ingenting och jag skojar inte när jag säger att den var skön. Hon tyckte jag var knäpp som längtade efter att ta sprutan. Haha jag är normal.. Men jag är ute i skärgården hela sommaren där det kryllar av fästingar. I Sverige finns det mest färstingar i just stockholm. Så vaccinera er! Blir man biten av en fästing så blir det typ som en kronisk sjukdom, finns inget botemedel för det. Det är bra att veta! 
Jaja, nog om fästingar nu!
 
Redan fredag imorgon och jag är ledig. Den här veckan har gått fort som alltid. Imorgon ska jag eventuellt vara barnvakt till två småkillar. 
 
Nu ska jag kolla på missade serier och njuta av att jag kan sova hur länge jag vill imorgon. Har varit otroligt trött den här veckan, ingen aning varför, så en sovmorgon är välbehövlig. 
 
Nu har jag faktiskt nästan helt gått över till min nya dator. Gillar den starkt men använder fortfarande min gamla dator på kvällarna till att kolla film på. Det är de ända man kan göra på min gamla, internet funkar inte på den längre, hackar bara. Ska se till att fixa bilder på nya datorn. Eftersom jag bloggar från nya datorn nu så har jag icke några bilder, tråkigt men sant. 
Så ännu en blidfritt inlägg! 

Pink konserten

Konserten var över mina förväntningar. Sjukt bra underhållning, ibland glömde man bort låten hon sjöng på pågrund av att det hände så mycket annat under tiden. 
 
Det började i alla fall med att Olli och jag åkte in till stan och satt oss på pizzahut och åt middag. Spöregn så det va väldigt mysigt att sitta inne och äta just då. Maten var lika god som alltid. Efter det rörde vi oss mot globen. När vi ska gå in säger dem att man inte får ta med sig sina paraplyn in, utan man fick lägga paraplyna i en stor låda utomhus. Blev lite ledsen då eftersom jag hade mitt favoritparaply som jag har haft i flera år och det har aldrig gått sönder.. Visste redan att jag inte skulle få tillbaka det sen. Men men, vi köpte godis och dricka med in. Det var ganska segt att vänta. Ett förband spelade, churchill tror jag att dem hette? Sen skulle Pink komma in men de var 1 timme sena så under tiden kom det en gubbe som såg ut som en clown, han gick bland oss och gud vad alla skrattade. Han satt sig i en tjejs knä och började massera en gubbe som satt framför. Sen började han pussa och slicka på gubbens huvud, haha alltså.. 
 
Sen kom Pink. Vilken entre hon gjorde! Hon ploppade helt plötsligt upp från golvet. Det hände hela tiden saker på scenen, det var aldrig så att hon endast sjöng och dansade. Hon hängde i snören och åkte runt i globen i luften, hoppade runt på en ställning i luften med endast ett par tunna mattor på golvet, hon dansade balett med en proffsig kille, hon gjorde en film av en låt sm hon sjöng.. Ja listan är lång! Som jag skrev, ibland glömde man bort vilken låt hon nyss sjöng eftersom man var helt fast att kolla på vad som hände på scenen under tiden hon sjöng. Heeelt över mina förväntningar! 
 
Konserten slutade 11 och efter det gick jag och kollade ifall mitt paraply möjligtvis skulle vara kvar. Och det gjorde den! Alla tömde lådan på paraplyn och då dök mitt paraply upp! Helt otroligt. Trodde absolut inte att jag skulle få tillbaka det. Var nästan helt säker på att någon skulle ha tagit det. Suuperglad blev jag! 
När vi skulle åka hem så var det så mycket folk att det var kö från globen till tunnelbanan. Vi stod en timme i kö för att ens komma fram till spärrarna till tunnelbanan. Tillslut kom vi med. Men vi hade riktigt bråttom. Ollis sista tåg gick 3 minuter efter att tunnelbanan skulle komma in på centralen så direkt när dörrarna öppnades sprang vi som aldrig förr. Jag med min usla kondition sprang allt jag hade för Ollis skull. Olli som har bra kondition och har spelat handboll i hela sitt liv, sprang jag ifrån. Trodde jag skulle dö. Olli ger upp i slutet men jag fortsatte och precis när jag kom upp hade dörrarna stängts. Tusan också.. Hade sprungit helt i onödan. Tyckte synd om Olli som skulle behöva ta nattbuss sista biten hem. Hon skulle upp och jobba dagen efter dessutom. För mig spelade det ingen roll, jag kan ta vilket tåg som helst eftersom jag inte behöver passa någon buss. 
Vi tog nästa tåg mot väsby där jag väntade med Olli tills hon åkte. 
När jag nästan är hemma ringer Olli mig. 
 
Olli: Gissa vad jag har i min ficka?
Jag: Min insulinspruta... 
 
Klantigt att jag glömde den.. Men tur nog har jag en extra insulinspruta hemma. Så nu får jag se till att hålla ordning på den, annars blir jag utan insulin och det funkar ju absolut inte! 
 
Det var den kvällen de! Men springningen gav faktiskt med sig något bra. Jag upptäckte hur jäkla kul det var att springa så pass fort. Fick en liten spark i baken att både bli mer petig med blodsockerkontrollerna och kosten. Bara sådär haha..? Jag må vara riktigt knäpp ibland.. 
 
Bilderna är väldigt suddiga. Iphone är inte världens bästa när man zoomar.
 
 
 
 
 
 
 
 

Helgen

I fredags myshandlade jag med mamma. På kvällen åkte jag till kista med Olli. Där käkde vi grekisk mat och kollade runt i affärer. Efter det åkte vi hem till mig och fixade oss inför utgång. Det blev en riktigt bra utgång med massor av dans. Blev bjuden på en god shot som smakade mint och lakrits. Kommer inte ihåg vad den hette tyvärr.. Kom hem vid 3 och somnade direkt. Superbra utgång i alla fall! 
 
I lördags var jag iväg med mamma och Jeppe hela dagen. Jeppe var en riktig shoppaholic den dagen. 5 par byxor och två par t-shirt. Jag däremot kom inte hem med något. Fast vi var i väsby centrum, kista och sollentuna centrum. Fast å andra sidan var det bra att jag inte hittade något, får inte plats med ett enda mer klädesplagg i min garderob nu, när mamma får in present och när jag har hittat ett bättre ställe att lägga mina Jeffrey Campbell skor på så kommer det finnas mer plats. På kvällen lagade vi caesarsallad och jag tog det lugnt och myste till en massa filmer. 
 
I söndags jobbade jag på dagen, proppat med vaccinpatienter men annars var det ganska lugnt. Tråkigt väder, regn och rusk. Mamma kom och hämtade mig efter jobbet så jag slapp gå i regn. Sen var jag som sagt på Pink-konserten men tänkte göra ett eget inlägg om det med bilder osv. 
 
 

Pink i globen

Nyss hemkommen från jobbet och nu ska jag byta om för att gå på konsert i globen med Olli. Det var inte planerat utan Olli bestämde sig bara för att ta med mig och ringa under min lunch. Så nu blir det att byta om och fixa lite. Tur att man är ledig imorgon, konserten slutar runt 11.

Hem ljuva hem

Vilken dag alltså. Den har varit lärorik, intressant och trevlig. Vi stängde kliniken kl 12 så åkte vi mot centralen där vi åt en restaurang som hetter Bolero om jag inte minns helt fel. God mat men har ätit godare om man säger så. Personalen var supertrevliga så det var ett plus. Min chef bjöd oss på den lunchen, jättesnällt!
kl 2 började kursen och vi var väl 15 stycken där kanske. För att vara exakt handlade kursen om Neostrata! Satt fastklistrad de första två timmarna, han som höll i kursen var så bra och fick verkligen allas uppmärksamhet. Efter två timmar fick vi gratis dricka (vin, läsk, mineralvatten), mackor med skagenröra och frukt i mängder. Hotellet var så sjukt fint. Toaletterna ska vi inte ens prata om, istället för papper får man handdukar att torka sig på, papperskorgarna var gjorda i tyg och allt var så fräsht. Sen fortsatte föreläsningen i 3 timmar. Och efter det så fick vi hudbehandlingar av specialister eftersom hela kursen just handlade om det. Slurligen fick vi en påse full med saker och sen fick alla varsin goodiebag fylld med skönhetsprodukter + så fick man prova och välja en brundkräm som är jättebra för huden. Hela kursen var så rolig. Kändes som att alla kände varandra där inne redan. Trevliga människor hela bunten! Jag var den yngsta på kursen haha, kände mig lite liten där.
 
Nu är jag i alla fall hemma och har nyss ätit middag och gjort matlådan inför imorgon. Är trött som en åsna så ska fixa allt inför sängen nu och sedan kolla på film tills jag somnar. Imorgon är det jobb igen och jag längtar haha!
 
 
 
  
 
  
 
 

Paus i kursen

Lite gratis frukt och cola zero. 3 timmar kvar på kursen. Sitter helt fastklistrad och lyssnar. Allt är så himla intressant!


Kurs

Nu på förmiddagen har vi patienter. Sen stänger vi vid lunchtid så ska min chef bjuda oss på lunch i stan. Hur mysigt som helst förutom att vädret är sämst. 14.00 börjar kursen vi ska på. Vet inte så mycket om den än men det jag har hört låter otroligt intressant. Så hela eftermiddagen och kvällen kommer jag sitta på kurs. Längtar faktiskt.


Helgen

Härligt helg.
I lördags kom Olli hem till mig. Vi grillade och det blev sjukt gott. Olli grillade och jag friterade pommes. Hur lätt som helst att grilla med gasolgrill. Mycket lättare än med kolgrill. Vi åt som hästar, allt var så gott, vi hade 3 olika såser till köttet haha. Det var så varmt att vi satt ute på terassen och käkade. Efter maten tog vi ut sterion, jordgubbar och rose. Huuur mysigt som helst var det. Vi spelade kort och mumsade på svenska jordgubbar tills eurovision började. Då satte vi igång och gjorde egna drinkar med bl.a banan i. Även drinkarna blev sjukt goda.
Sen la vi oss på varsin soffa och kollade på eurovision. Danmark vann och det var rätt tycker jag. Fanns några bra låtar men annars var resten av låtarna usla. Tråkiga, inga roliga i år direkt.
Jaja, efter eurovision somnade jag som en stock.
 
I söndags rensade jag nere i källaren med mamma. Hittade mina sommarkläder! Trodde det skulle vara en påse men det var 3 stycken fulla med sommarkläder. Så nu är det kaos i min garderob. Mammas stora present ligger gömd bakom massor av kläder så den tar typ en halv hylla. Sen har jag mina Jeffrey Campbell skor där också så mina kläder ligger huller om buller just nu.. Måste ta tag i det till helgen.
 
Bilderna från helgen ligger inne i systemisen just nu, ska ladda över bilderna i veckan när jag får tid över.
 
 

Godaste hemgjorda drinken!


Bästa!!!

Har det bäst med min dejt på terassen. Jordgubbar, hjärtformade kort, musik på högsta volym och dricka! Bästa!!


Fredag 17 maj

Igår var det en jobbig dag jobbmässigt, vet icke hur detta kommer sluta.
 
Nåja! Idag är det fredag och jag har myshandlat med mamsen! Det har varit riktig tropisk värme idag för första gången på året. Blev helt chockad när det var 23 grader i skuggan vid 11 tiden idag. Nu är sommaren här förhoppningsvis, båten är sjösatt och snart börjar alla mysiga dagar i skärgården med båten!
Ikväll har vi grillat och kollat på lets dance. Pappa fick skrattanfall, försökte övertyga mamma och pappa att det var Göta kanal 2 som gick på tv inte 3an.. Har även dödat flera myggor inomhus... Panik på det.. Har blivit bättrre på att pricka myggorna i år haha.. Mysig kväll i alla fall.  
 
imorgon är det lördag och jag har en hel dag fullplanerad med roligheter! Speciellt på kvällen!
Ska upp hyfsat tidigt imorgon och rensa saker i källaren med mamma. Vi börjar bli klara med en del rum så nu blir det att rensa saker och få lite ordning! Älskar att rensa saker, man hittar alltid saker man totalt har glömt bort. Måste dessutom hitta alla mina sommarkläder så ligger i några kassar nere i källaren. Har inga shorts eller klänningar i min garderob just nu så måste måste måste hitta dem imorgon! Annars får jag gå med vinterkläder i sommar haha..
 
Nåja! På eftermiddag imorgon ska jag iväg och handla med Olli. Vi är ensamma hemma hos mig imorgon kväll så vi ska grilla och göra god mat, första gången jag kommer grilla själv på våran gasolgrill, har bara grillat kolgrill förut så det blir lite nytt. Men pappa har visat hur det går till så huset inte brinner ner haha.. Och sen ska vi kolla på eurovision ihop och mysa med en massa gott. Och sen efter det blir det party! Hoppas på att få den energin jag hade förra helgen.
 

Helgen och veckan

Förra helgen var hur bra som helst. Olli och jag körde utgång på fredagen och det var den bästa utgången på väldigt väldigt länge. Vet inte vad som hände med mig, jag släppte loss som aldrig förr. Har aldrig dansat så som jag gjorde den kvällen. Olli skrattade åt mig och min dans hela kvällen, vilken energi jag hade! Vart kom den ifrån liksom haha? Var lite pinsamt när Olli puttar mig så jag flyger in i killen bakom mig, tur nog var han snäll och tog emot mig :) Dansade till stängning, jag blev aldrig trött. Kan fortfarande inte smälta var den energin kom ifrån. Dansade moves som jag inte trodde att jag kunde, jag dansade dubbelt så mycket som Olli gjorde. Vanligtvis brukar Olli ge mer än mig men inte den här kvällen. Shitt alltså haha..
 
Veckan har flytit på med jobb. I tisdags jobbade jag hos sötungen. Vi hoppade studsmatta och myste till bamse på kvällen. Han somnade i min famn som han alltid gjorde förr när han var ynka 1 år.
 
Nu är det helg igen och jag ska försöka bättra mig med bloggningen. Bloggen är dötrist just nu. Men så blir det ibland. Bloggen är inte prio1 för mig :)
 
Kan inte ladda upp bilder heller, nått knas med blogg.se igen.. Så det får bli ett bildfritt inlägg ännu en gång..
 

Uppstart av nya datorn

Här har det varit öde ett tag. Har haft så mycket annat för mig, jobb och roligheter så har inte orkat eller hunnit med att blogga. Men nu börjar min helg så ska nog hinna med lite bloggning ikväll.
 
Jeppe har hjälpt mig att starta upp min ny dator. Allt är helt nytt, den har windows 8 så måste lära mig lite mer om det. Allt är så collt med den här datorn i skillnad mot min gamla. Allt är nytt och fräsht, slipper vänta i hundra år på att komma in på internet och den har sjukt många grejer och funktioner. 
Min gamla dator är så gott som paj, den funkar utmärkt att kolla film på men resten funkar nästan inte. Spotify funkar inte, har varit utan spotify i 3 månader typ, astråkigt. 
 
Men nu så! Nu ska jag lära mig den här datorn och börja använda den. Lite ovant med knapparna så skriver fel hela tiden nästan haha.. Har inga bilder på den här datorn ännu men ska fixa det så småningom. 

Vart ska jag börja?


Vart ska jag börja?


Kristihimmelfärd

Ledig idag och jag har varit iväg och flänkt runt till alla möjliga ställen med mamma. Nu ligger jag hemma hos Olli. Vi har lagat mat och nu sitter vi bänkade framför hockey VM.


Ersta imorgon

Imorgon ska jag till Ersta för att kolla till min Diabetes. Jag vill verkligen inte det pågrund av att jag VET att det kommer visa uselt resultat. Jag har inte alls tagit hand om sjukdomen så bra som jag gjorde för 3 månader sedan. 6.8 i HBA1C är bortblåst för längesedan. Nu kommer det vara runt 8-9 igen. Bajs på det..
Men jag har bara mig själv att skylla på. Bara att ta nya tag!
 
Efter läkarbesöket ska jag på ett möte direkt efter. Sen ska jag och Olli ta en tur med moppen. Hon älskar att åka bakom mig när jag kör säger hon, antagligen för att jag kör rätt galet? ;) Nejdå, jag kör lugnt :)
 
Nu ska jag kolla på film sen är det dags att sova. Tur att jag är ledig från jobbet imorgon. Men otur att jag inte får sovmorgon.

Bilder från helgen.

 
                                            
 
      
 
 
       
 
 

Helgen

Under veckan har jag jobbat så finns inte mycket mer att säga om det.
 
I helgen har det varit full rulle. I fredags var jag iväg med mormor och Jeppe och käkade pizza till lunch som mormor bjöd på. Sen kom Olli hem till mig på kvällen. Vi kollade på hockey VM och så spelade vi spel med ett glas pink bubbly bredvid. En mysig kväll i sig.
 
I lördags var det meningen att Olli och jag skulle åka till Gröna lund på kvällen för att kolla på bandet Fun. som skulle spela där på kvällen. Men det slutade med att Leo, Olli och jag åkte in till grönan under dagen. Olli vågar inte åka någon karusell som åker upp så för hennes del var det inte så kul. Men Leo och jag åkte för fulla muggar. Hade redan bestämt mig för att inte åka den nya Eclipse. Under dagen kom Ollis kompis + en till som heter Jonathan. Väldigt trevliga människor må jag säga. Självklart åt jag fish´n chips på grönan. Alltid lika gott.
Bandet Fun. var superbra. Alla låtar blir så mycket bättre live än när man hör dem på radion t.ex. På kvällen blev det dock kallt så att stå där i 1-2 timmar och lyssna gjorde att fötterna blev till is. Men jag hade min lilla Sid som värmde mig. Leo hade vunnit ett stort Sid-gosedjur som jag fick, supergulligt.
Efter konserten så var det bara en timme tills allt stängde. Och då skulle jag plötsligt åka Eclipse.. Det var ingen kö på någon attraktion eftersom alla köade till Eclipse. Vi var sist i kön, inga fler fick ställa sig i kön efter oss. Vi stog 1 timme i kö och jag mådde riktigt illa. Jag är ju höjdrädd, så att sitta i en liten gunga där man knappt sitter fastspänd i, gjorde inte saken bättre. Man sitter fast precis som på slänggungan förutom att dem har ett pyttelitet bälte fastspänt på en vid mindjan, inte mer än så.. Jonathan och jag var nervösa hela tiden. Resten var lugna.
Det får plats 24 stycken åt gången och vi var sist ut + 5 andra så dem började sätta oss varannan för att vikten skulle vara bra, då blev man givetvis lugnare... Fast nej..
När den väl lyfter så var det inte så farligt ändå. Föruom att det blåste som attans. Har aldrig känt sådan blåst i hela mitt liv. Så jag skakade och släppte aldrig händerna från de tunna kedjorna. Men den var inte så farlig som jag hade trott. Den var faktiskt tråkig.. Åker snabbt upp sen åker den i snigelfart runt kanske 4 varv sen åker den neråt igen och så är det slut. Utsikten var ju underbar men resten var tråkig faktiskt. Men nu har jag i alla fall testat den!
På vägen hem kollade folk på mig eftersom jag höll en stor Sid i handen. Vakterna på perrongen kollade surt på mig, som om jag inte fick bära på ett gosedjur haha.. Det är faktiskt lagligt!
Gänget stannade vid Max på vägen hem men jag åkte direkt hem eftersom jag skulle jobba dagen efter.
Mamma ringde när jag satt på tåget hem för att fråga hur långt jag hade kommit "sitter på tågen hem nu, resten åkte till max för att käka men jag jobbar imorgon så jag skippade det". Så sa jag till mamma.
När jag väl kommer hem har mamma gjort en egen maxburgare till mig + avocado oh tomater. Maxbröd med hemmagjorda angushamburgare med sås, lök och tomater i. Min mamma är verkligen världens bästa! Åt upp hamburgaren med glädje, efter det somnade jag direkt. Helt slut efter den här dagen.
 
Idag då, söndag. Jag har jobbat hela morgonen och dagen. Mamma skjutsade mig till jobbet imorse, guld värt att få skjuts. Dagen gick fort i alla fall. Sen har jag varit på IKEA med mamma och pappa för att handla hyllor osv, till rummet nere i källaren som strax är klart. Sen ikväll har jag ätit en supergod torsk som har varit inne i ugnen över en timme med hemma gjord vitvinssås. Dog så gott det var! Var hos mormor en stund och hälsade på. Hon åker till Danmark och Turkiet och blir borta en månad så ville passa på att umgås lite med henne. Nu är jag nyduschad och har en renbäddad säng att lägga mig i. Imorgon är jag ledig fast ändå inte.

Valborg

Hoppsan, det har varit lite öde i bloggen. Inte bloggat på en vecka.
 
Min valborg var i alla fall bra men väldigt stressig. Jag jobbade till 17 den dagen och sen fick jag byta om och sminka mig på jobbet och därefter springa till bussen. Tog Uppsala tåget, Olli, Gurra och Leo hoppade på tåget i väsby. Höll på att somna på tåget redan då.
Väl framme i Uppsala så blir vi stoppade av polisen som ville kolla ID och lite annat. Polisen sa "Det är dyrt att bjuda" sen fick vi gå. Första gången jag var i Uppsala på valborg och det var inte liiite skitigt.. Skräp precis överallt och inte en enda nykter människa. Folk hade väl varit där sen 10 på morgonen. Vi satt en stund i parken och hade det jävligt skoj faktiskt. Det enda negativa var ju att jag inte hade hunnit äta middag så det gick rätt fort med drickan om man säger så. Efter två timmar blev det för kallt att sitta kvar så vi gick och käkade på Uppsalas godaste kebab. Och den var riktigt god faktiskt, fast allt är nog gott när man har lite dricka i sig. Efter det så var ju klockan rätt sent så Leos mamma kom och hämtade oss och skjutsade hem alla. Lyxigt eller vad!
När jag kom hem kändes det som att jag hade druckit mer än vad jag hade gjort. Tröttheten kom väl in där lite. Somnade som en stock sen.
Bra valborg men stressig. Tror inte jag kommer åka till Uppsala nästa år på valborg. Då är det roligare att vara hemma med vännerna och grilla och ha skoj istället för att sitta i en skräpig park och dricka.
Men det roligaste var nog "komplimangen" jag fick av en kille. Han kommenterade Ollis och mina solbrillor. Och till mig sa han "snygg lila färg du har på dina, exakt samma färg som Justin Biebers brillor" Tog det som en komplimang tills han nämnde JB haha..
 
Tog bara dessa bilder. Resten av bilderna har Leo så när han har skickat dem lägger jag upp de här.
 
 
 
 

RSS 2.0