Extrapass

Jaha, då kör vi ett extrapass inatt. Är instängd i en isoleringssal hela natten, inte särskilt kul men får hoppas att natten går fort. Jobbat 4 nätter nu + helgen. Så denna vecka jobbar jag 54 timmar och förra veckan jobbade jag 60 timmar. Så totalt på dessa två veckor kommer jag att ha jobbat 114 timmar haha.. Helt sjukt.. 




Fredag

Trots att jag hade kunnat jobba fler nätter så stoppade jag och tog helg efter 6 nätter på rad + 2 timmar extra för utbildning. Så totalt 62 timmar den här veckan. 
 
Kämpade mig upp vid 12 idag för att inte spilla bort dagen, handlade lite med mamma. 
Nu ikväll somnade jag på soffan efter maten och drömmer om bebisar, så det var nog tur att jag tog helg haha.. 
 
I helgen händer en del. Utgång, event på söndag och sen åka till ulriksdal. Tråkigt nog ska det regna hela helgen men så är det alltid. Nästa helg jobbar jag och då är det säkert sol och 25 grader varmt haha. 
 
Äntligen får jag sova med min älskling ikväll. Ska kika lite på film nu och sen sova, är helt död efter att ha sovit ynka 4 timmar. 
 
 

12 timmars pass

Är inne på min 5e natt på rad nu och dessutom 12 timmars pass eftersom jag hade utbildning 19-21. Men är förvånansvärt pigg. Utbildningen handlade om att vi barnsköterskor ska följa med på larm när ett nytt barn kommer. Även på förlossningar med sugklocka osv. Sjukt intressant och kul men också läskigt. Så vi gjorde hjärtkompressioner och tränade med neopuffen. 

En natt kvar sen är jag ledig i helgen.
Just nu jobbar jag på infektionsavdelningen känns det som. Dubbla handskar och infektionsrock som man svettas ihjäl i! 



Knäppa jag..

Andra natten över men.. Kl 6 kom jag på att jag ska till ersta idag och kolla till min diabetes... Så nu sitter jag på tåget på väg till stan. Är ganska trött om man säger så. Men får skynda mig hem sen och sova för inatt jobbar jag extra. Och sen 3 ordinarie nätter så det blir 6 nätter på rad, me like! Alla extrapass är välkomna! 

Fint väder i alla fall, sover inte bort hela dagen för en gångs skull. 




Söndag

Nu har jag hunnit smälta allt lite som hände i fredags. Är fortfarande helt i extas över lägenheten. 
Igår åkte jag till Mio och kollade på inredning redan. Köpte två småsaker och tittade på bord, tv bänk och soffor. Hittade ett jättefint bord + 4 stolar som var superbilligt men det är ju ändå över 1 år innan lägenheten är klar så känns lite tidigt att redan köpa möbler. Sen vet jag inte hur lägenheten kommer se ut exakt. Jag har ju en ritning att gå efter men vet inte exakt så det är lite svårt. Nästan bäst att köpa möblerna när jag väl har nycklarna i min hand men det är då man är som mest fattig för då har jag betalat hela summan för lägenheten. Svårt.. 
 
Men men, nu är det jobb som gäller. Extrapass tar jag gärna och nu fram till augusti får vi extra mycket ersättning för extrapass, perfekt! 
 
Nu ska jag börja fixa mig inför jobbet, andra nattpasset ikväll. Längtar! 
 
Så glad att Molly mår så bra igen efter operationen. Så pigg och glad, äter och dricker massor. 
 

Jag har köpt lägenhet!!!!

Nu kan jag släppa bomben för nu är kontraktet påskrivet och lägenheten är min!! Det är alltså detta jag har sysslat med i 4 månader nu. Av flera hundra sökanden så fick jag en av dessa 53 lägenheter, helt otroligt!! Är så lycklig!! 
 
I januari ansökte jag om en nyproduktionslägenhet. Jag har haft mobilen nära kroppen, ljudet på högsta volym när jag var ledig och bara väntat på att mäklaren ska ringa och säga att jag har fått en lägenhet. Men månaderna gick och jag började ana att chansen att få en lägenhet var liten efter så lång tid. Men jag gav inte upp. Efter 3 månader ringde jag mäklaren och frågade hur jag låg till i listan. Då sa hon att det var 8 personer före mig. Och det fanns 3 lägenheter kvar (som jag ville ha) och dessa personer kan ha valt vilken lägenhet som helst mellan 
1-5. Så jag började känna lite hopp faktiskt. Men sen gick det en månad och jag gick in på sidan och såg att lägenhet efter lägenhet blev bokade och nu fanns det bara en kvar och det hade gått ytterligare en månad sen jag ringde henne senast. Så jag bestämmer mig för att ringa igen och då är det endast en person före mig i kön och den personen har valt den sista lägenheten. Fasen tänkte jag då.. Chansen att den personen har tackat nej, är liten. 
 
MEN sen kläcker hon ur sig att en av lägenheterna som redan är bokad, kommer gå tillbaka eftersom personen inte har betalat in "bokningssumman" som ligger på 20.000:- i tid. Och jag var alltså näst på tur på den lägenheten. Hon säger till mig att fundera till dagen efter vad jag vill göra. Men efter en timme ringer mäklaren mig och säger att den sista lägenheten också är ledig, att personen tackade Nej till den. Nu hade jag alltså två olika lägenheter att fundera på, två olika storlekar och två olika priser. Egentligen var det inget svårt val, det var priset som jag tvekade lite på. Den ena kostade 425.000:- mer och det är ganska mycket pengar om man säger så. 
 
MEN nu har jag alltså gjort ett val. Jag har skrivit på kontraktet idag. Jag valde den dyrare. 
 
Jag har alltså köpt en 2a, en nyproduktionslägenhet i upplands väsby!!! Som jag flyttar in i november 2017.
Fy fan vad jag är bra! 
Är så jäkla nöjd! Nu gäller det att spara spara och spara pengar. Det bästa är att jag inte behöver betala hela summan förrän jag får den. Och Molly följer självklart med mig till den nya lägenheten. 
 
Ska visa ritningen på den och berätta lite mer ingående. Det här inlägget är långt nog haha! 
Men jag är så himla lycklig! Har verkligen kämpat och letat längehet hur länge som helst, gått på visningar men aldrig känt ett riktigt wow om man säger så. Men med den här, wow på en gång! 
JAG HAR KÖPT MIN FÖRSTA EGNA LÄGNENHET WOHO!!!! Och helt själv! 

JAG FIXADE DET!!!!

FY FARAO VAD GLAD JAG ÄR NU! VÄRLDENS BÄSTA DAAAAAAG!!! 
 
Alltså jag är så överlycklig att jag måste ut och springa av mig lite. Jag har grejat med en sak hur många månader som helst. Har hintat om det i bloggen också men inte sagt vad det är. Men nu är det fixat! Det är bara en pytteliten detalj kvar och sen jävlar! Under den här veckan, eventuellt imorgon kommer jag berätta alllllllt. Är så lycklig, har velat detta så länge nu och väntat och väntat. Har haft mobilen nära till hands med högsta ljudet på sen januari och nu äntligen fick jag det bekräftat. 
 
Nej, nu måste jag ut och springa av mig haha...!!!! 
 
 

Tatuering

Abstinensen är i full gång, vill ha flera nu nu nu! Jag har en ny på gång, det var fullbokat till augusti på studion jag vill göra den och det kanske är lika bra eftersom solen börjar ta nu och man inte får sola på tatueringen på 2-4 veckor. Dessutom ska jag göra en stor nu så det blir fler sittningar, ca 2-3 trodde han. 
Det är dags för mitt kära lår att få en skönhet på sig nu. Ska inte göra den jag har tänkt på i flera år, det blir en annan som jag föll för direkt. Och den blir på framsida lår och kommer täcka ungefär halva låret. Längtar så in i bomben! Ska maila dem bilder, vart jag vill ha den och tid osv. Så ska boka in mig i augusti nu i veckan. 
 
Och nu har jag ett perfekt mål. Mina ben ska vara så fina till augusti! Att äntlingen ta tag i träningen som jag aldrig kommer igång med trots att jag har ett eget gym hemma.. OCH sköta min diabetes korrekt. Sköter jag den med blodsocker och insulin och sen börjar träna och dessutom äta lite bättre mat, då kommer det komma resultat. Benen kommer inte förändras megamycket på 3 månader men en bra start och ett bra mål. 
 
Börjar idag med täta blodsockerkontroller, so far so good. När det håller i sig börjar jag med träningen och kosten. 
 
 

När man jobbar på Eurovision

Då tar man med paddan och tittar på jobbet eftersom datorerna inte har ljud. Idag har molly och jag myst med Linda på kvällen. Och på dagen fick jag en del gjort. Köpte upp mitt presentkort. Hittade en grej jag letat efter sjukt länge. Nu jobbar jag två nätter sen är jag ledig i 3 dagar. Då blir det lek och mys med Tom och på torsdag ska jag möta en kollega i stan och gå till hundklädesaffären. Svårt att hålla i plånboken när man är där, så himla fina kläder, väskor och halsband/sele. 
Nu ska jag fortsätta mysa på mitt favoritjobb. 



Fredag den 13e

Mollys måenade är mycket bätte. Hon äter bra och dricker hyfsat. Men framför allt pigg! Hon springer utomhus och hon har börjat vilja leka med pinnar igen, vi väntar lite till med det men bara att hon vill bita i pinnar visar att hon mår bättre i munnen. Eftersom Molly mår mycket bättre jobbade jag en singelnatt som flöt på bra. 
Intebehövt ge Molly den andra morfinsprutan, skönt! Hon har inte pipit mer heller och sover hur bra som helst. Kissar och bajsar bra också. 
 
Imorgon ska jag till djuraffären och handla gottis till Molly, frystorkad godis är hennes favorit och det kan man smula i smulor så passar perfekt nu. Sen vidare och köpa hennes mjukmat och därefter till MOS och använda upp ett presentkort som går ut imorgon. Sen hem och vila en stund och sedan jobba 2 nätter. 
 
På onsdag kommer Erica hem så då blir det att träffa henne och Tom, som vi har saknat dem.
 
Lilla älsklingen, nu får det vara slut med nålar och veterinärer. 
 

Operationen är gjord!

Uuuursköönt att operationen är gjord nu! Har varit så nervös hela veckan så skönt att det jobbigaste delen är över. Åkte snabbt hem efter nattpasset och hämtade Molly, sen åkte vi direkt till veterinären. Fick bra vibbar direkt när jag kom dit (första gången jag var där). Skrev in Molly sen tog dem henne. 
Gick hem och sov tills veterinären ringde 7 timmar senare och sa att allt har gått bra och att Molly är klar. Operationen hade gått bra, hon hade varit jätteduktig. Tänderna satt fast rejält och ena tanden var klurig att få loss sa han så en liten bit sitter kvar men den kommer troligtvis att åka in eller bli så lös att man kan dra bort den själv.
Ska tillbaka dit om en månad och se så allt ser fint ut och om det blir några problem inom en vecka får jag komma dit helt utan kostnad! Fasen vilket bra ställe!
 
Hör och häpna! Vet ni hur mycket jag betalade för operationen med narkos och allt???? 690kr!!!!! Var beredd på att betala mellan 5000-10.000kr. Trodde inte mina öron när hon sa summan. Nytt favoritställe i alla fall. Helt sjukt att jag betalade 4000kr förra veckan på en veterinär i sollentuna när Molly fick en nål + dropp i några timmar. Och här betalade jag 690kr för en operation, narkos, morfin OCH dem klippte hennes klor utan att ta betalt! Snacka om att jag för alltid kommer åka dit nu!
 
När vi kom hem somnade Molly direkt. Hon var väldigt groggy och vinglade när hon gick. Men efter en timme kunde hon inte sova mer, hon pep jättemycket och kunde inte sitta still. Veterinären hade gett mig morfin som jag kunde ge henne i munnen och det behövdes. Efter att jag gav det har hon sovit tungt men när hon vaknar piper hon igen och ser jätteledsen ut. Så jag åkte till veterinären och dem gav mig en extra morfinspruta GRATIS! Som jag kan ge molly efter 8 timmar om hon verkar ha ont igen. Känns skönt, ifall Molly vaknar inatt och piper och skriker så har jag en extra spruta. Men hoppas på att slippa ge den. 
 
Molly har sovit till och från hela kvällen. När hon vaknar piper hon och vill ligger nära mig, lugnar henne och då somnar hon om. Har fått i henne 3 bitar med mjukmat och hon drack pyttelite också. Dessutom kissade hon och bajsade. Så jag är nöjd! Att hon både drack lite och åt är ja otroligt stolt över, trots att hon har så ont. 
 
Resten av kvällen nu ska hon bara få vila. Kommer hålla koll på henne hela natten. Hoppas på att hon blir lite piggare imorgon. 
 
Så här såg hon ut efter operatioen när jag hämtade henne. Groggy, trött och ont i munnen. Min lilla skrutta!
 

Hemsk natt

 
Skakar fortfarande och gråten sitter i halsgropen. Helt själv med ett barn som inte är levande i den sekunden med en saturation på 2.. Kritvit överallt och blå på läppar och ögon. Storlarmar, hela avdelningen kommer in och jag försöker dra ut luften i magen på bebisen men skakar så mycket att jag inte får in sprutan i sonden.. Bebisen kom tillbaka precis innan vi tänkte lägga den i respirator. Andas ut i några minuter sen smäller det till igen när jag är ensam med bebisen. Storlarmar igen.. Aldrig varit så psykiskt påfrestande någonsin. Ett enda snedsteg, du tänker en sekund för länge, kan göra att allt pajar. Bebisen kom tillbaka men ligger nu i cpap. 
 
Detta skrev jag imorse men somnade med mobilen i handen. Har landat lite nu efter nattpasset men fortfarande skakig efter allt. Speciellt när jag rusar in i rummet och pappan ligger och sover, jag tänder upp hela rummet och börjar vetilera hans bebis. Fanns ingen tid att berätta eller förklara, det var så kritiskt att det enda jag fokuserade på var barnet. Jag uppskattar så himla mycket att mina kollegor sprang och var hos mig inom några sekunder. Otroligt sammarbete. 
 
Första gången någonsin som det här har hänt mig. Jag har haft turen att slippa detta men nu var det dags tydligen. Det var en rejäl prövning men som jag är stolt över! Jag prioriterade rätt och resultatet blev så bra det kunde bli. När kollegor säger bra jobbat och klappar en på axeln, då känns det extra bra. Fasen vilka underbara människor det är på mitt jobb!  
 
Nu ska jag strax åka till jobbet igen. Kommer ha hand om bebisen igen men eftersom hon ligger i cpap nu så måste jag vara med henne i rummet hela natten. 
Det går inte att förstå hur avancerad och tung neonatalen är att jobba på. Man måste ha jobbat här för att förstå. 
 
 

Dag+natt

Jobbade dag idag. Höll på att försova mig för första gången på flera år haha.. Men jag hann med god marginal. Vid lunchtid frågar bemanningen mig om jag kan jobba inatt och gå hem tidigare från dagpasset. I utbyte så får jag ledigt på tisdag då jag skulle ha jobbat heldag, så jag tog faktiskt beslutet att åka hem och komma tillbaka hit några timmar senare för att jobba natt. Och nu sitter jag här på jobbet igen, pigg och taggad på att jobba. 




Hård vecka

Kommer bli en tuff kommande vecka. Jobbar måndag-söndag och dessutom åka med Molly till veterinären där hon ska operera bort två mjölktänder. Vet inte hur allt ska gå ihop.. De visar sig. 
 
Molly är fortfarande hängig. Lite piggare, när hon får komma ut springer hon och hoppar omkring men när hon kommer in blir hon seg igen. Hon dricker inget själv, har sett henne dricka pyttelite mitt på dagen, thats it.. Hon äter lite mjukmat men kan ju inte ge henne de för länge, då kommer hon aldrig vilja ha torrfoder igen. 
 
Imorgon jobbar jag dag, ska ringa veterinären efter jobbet och höra om det är farligt att söva Molly när hon mår så här. Sen köpa mer veterinärmat. 
Hoppas att allt löser sig snart och blir som vanligt. Vill ha tillbaka min tokfia som aldrig kan sitta still. Vill kunna gå långpromenader och ta med henne ut i skärgården i sommar med båten. Har införskaffat en flytväst till henne och väntar spänt på ett paket med sele och halsband som kommer den här veckan. 
 
Nu ska jag äta lite jordgubbar med glass.
 

Update Molly

Efter att ha lämnat Molly 7 timmar hos veterinären var det helt underbart att träffa henne igen. Hon viftade på svansen och var glad! Proverna dem tog såg bra ut, inget avvikande. De enda var att hon åt maten lite konstigt med munnen så tror fortfarande att det är tänderna som spökar.  
 
Ikväll har hon kissat som tusan pga droppet och vi har fått i henne lite mjukmat som veterinären rekommenderade. Men hon har inte druckit. Har försökt ge henne vatten genom en plastspruta, lyckades en gång så har väl fått i henne 1 ml vatten ikväll... MEN var precis ute med henne för att kissa sista gången och då bajsade hon! Otroligt hur glad man blir av bajs haha... Så jag får nog nöja mig så här för idag. Hon är fortfarande trött och vill mest bara sova. Hoppas att resten av helgen blir bra nu annars blir det en dyr nota när det är helg. Tycker det räcker med flera tusen kronor idag. 
 
Nu ligger Molly och sover bredvid mig i sängen. Ska kika lite på film innan jag också ska sova. Sov endast 4 timmar idag efter att jag lämnat Molly på veterinären. Och vad passar bättre än att jag ska jobba 7 dagar i sträck nästa vecka när Molly mår lite kasst..? 
 
 

Inlagd

Molly är inlagd hos veterinären nu.. Hon var uttorkad så hon får dropp, ska hämta henne ikväll. Proverna såg bra ut, älsklingen sa inte ett knyst när dem stack henne. Nu ska jag försöka sova lite, åkte direkt till veterinären när jag slutade nattpasset så nu är jag väldans trött.. 

Röd dag

Första natten avklarad. Gick hur bra som helst, fanns inte så mycket att göra så vi fick tid att sitta ner och snacka och fika tillsammans allihopa. Inatt har jag med mig världens godaste hemgjorda pastasallad, längtar redan till 00 när jag får äta den! 
 
Molly är lite loj och har varit det i ett par dagar nu. Hon äter i princip inget, vill inte ha någon hundmat alls. Hon bajsar mindre och mer sällan och är ständigt trött. Jag som är så nojig av mig blir orolig.. Är det värmen? Tänderna som spökar? Ingen aning. Ska ta upp det med veterinären på onsdag när dem ska dra ut hennes tänder. Känns ju inte bra att söva henne när hon knappt äter och är ständigt trött..
 
Men ikväll har jag fått banka hennes torrfoder i små smulor och blandat det med kokt fisk och det åt hon. Typ det första hon äter på 3 dagar.. Och nu ligger hon och sover bredvid mig igen. Känns inte bra att lämna henne, vill vara med henne när hon är dålig men jag vet att hon är trygg med mina föräldrar och är det något som gör att vi måste åka in, då åker jag ifrån jobbet på en gång.
 
Nu ska jag strax äta mat och sen packa väskan inför inatt.  
 
 

Sövning

Nästa vecka ska Molly sövas, tycker inte alls om det.. Men hon har 2 mjölktänder kvar som sitter fast rejält och dem måste bort. Annars blir hennes bett fel. Det finns alltid en risk men jag har inget val. Redan nervös men det kommer (ska) gå bra! 
 
Annars har jag bara tagit det lugnt idag, fint väder så Molly och jag har sprungit runt på tomten och busat med långlina. 
Nu har jag precis badat Molly, len som en bebis. Strax ska jag äta jordgubbar med glass och se på serier. 
Imorgon jobbar jag kväll. Ett tag sen jag gjorde det, hoppas på att få en parkering bara. 
 
 

1 maj

Min valborg i år var väldigt bra. Olli var nere i Stockholm så vi passade på att ses. Vi åt middag på Harrys i väsby. Det var riktigt god mat den här gången. Vi satt där hela kvällen, vi hade en del att prata om sen sist vi sågs. Sen promenerade vi hemmåt. Myste resten av kvällen med Molly. Perfekt valborg enligt mig. 
 
Idag har jag varit i MOS med mamma. Kan ju säga att jag köpte en del inredning eftersom en butik hade 50% på mitt absoluta favoritmärke när det kommer till inredning. Ska visa allt sen när jag har packat upp det. 
 
Nu har jag precis gått min andra långpromenad med Molly. Skulle vilja gå längre men vet inte hur långt man får gå med små hundar. Molly är ju bara 10 månader än så länge och vad jag har hört får man inte gå för långt med valpar. Molly är inte valp längre direkt men hon är inte så stor heller, svårt det där! 
Imorgon ska jag gå till pappas jobb så skjutsar han mig till min bil som Jesper lånar imorgon. Ska kolla på en sele till Molly och sen fråga djuraffären om två tänder Molly har. Är rädd att det är två mjölktänder som hon inte har tappat än.. 
 
Idag åkte Toms ägare Erica utomlands i 25 dagar så det dröjer länge innan vovvarna får ses igen. Kommer nog bli ett kärt återseende sen i alla fall!
 
Men nu ska jag titta på serier och ta det lugnt. Jobbar bara 3 pass den här veckan och ledig helgen som kommer än en gång, lyx! 
 
           
 
 
 

RSS 2.0