Nyår på neonatalen

Som rubriken lyder så spenderar jag min sista dag på detta år på neonatalen. Jobbar natt så hinner inte med något firande alls tyvärr. Men det gör inget faktiskt, det ända jag är ledsen över är att lämna Molly. Vill inte åka ifrån henne, kommer vara så orolig när klockan slår 00 och miljoner raketer åker i luften. Molly har redan visat att hon är rädd för raketer. 
Nu börjar en konstig schemaperiod för mig. Jobbar mycket nätter och sen är jag ledig en natt och så jobbar jag flera nätter igen. Så ja, kommer vara lite knäpp i skallen när jag vänder på dygnet hit och dit. Får se hur diabetesen reagerar över de. 
 
Förresten så har jag fått behålla sensorn i 14 dagar till. Fast jag bytte sensor till höger armen istället. Min sjuksköterska tyckte mina kurvor var intressanta haha. 
 
Annars har jag umgåtts med Linda och kollat lite på rean, fyndat lite har jag också gjort. Men Molly är fortfarande dålig i magen, är så frustrerad över vad det är. Hon får liksom inget godis, inget tuggben, inget alls förutom kyckling, ris och fisk.. Hon är så hungrig jämt och jag tycker hon börjar bli tanig. Skulle ta avföringsprov och skicka in men nu är det nyår och röda dagar så kan inte skicka in det förrän söndag.. 
Nu i efterhand skulle jag varit mycket hårdare när jag var hos veterinären. En ynka röntgen och en undersökning gick på flera tusen. Men men, man lär sig något nytt varje dag. 
Därför jag också inte vill vara borta från Molly.. Men vad ska man göra? Måste jobba. 
 
Så nu ska jag packa ner fikat till inatt och sen börja röra mig så småningom. Hoppas på en bra och lugn natt. 
 
 

Första snön

Då har äntligen första snön kommit, som jag längtat. Såklart blev det premiär att gå ut i snön med Molly. Första snön för Molly någonsin och hon ÄLSKAR snö, hon hoppar runt som en kanin. Molly är ju så liten så hon måste verkligen hoppa för att inte försvinna i snön haha. Sprang runt på ängen och va helt överlycklig. Men mindre roligt var det när man kom in, då hade snön satt sig fast i hennes päls på benen och magen så var tvungen att sätta henne i baljan med ljummet vatten. Kanske dags att klippa Mollys päls lite men älskar att hon är så fluffig. 
 
Nu till det tråkiga. Molly är fortfarande inte bra i magen. Lös och hon är lite tröttare än vanligt så ringde veterinären och fick överraskande nog en tid redan imorgon vid 10. Så dem ska eventuellt ta blodprov på Molly, fy bubblan vad jobbigt det kommer bli. Hoppas hon slipper och endast får nått speciellt foder som är bra för magen. 
 
Inatt får jag äntligen sova med Molly igen efter mina 2 jobbnätter. Är bara ledig imorgon sen jobbar jag heldag på tisdag + hela nyår också..
Måste även in till ersta och dra ut sensorn ur armen och lämna tillbaka apparaten. 2 veckor går fort. Sen byta 2 julklappar somi inte passade i storleken. Blir en lång dag imorgon.
 
 
 

Nu är julen över för mig

En kollega tog mitt pass igår på julen och så tar jag hennes nyår. Hade en underbar jul som vanligt med otroligt fina julklappar. Men nu börjar man bli så gammal att det är roligare att ge än att få. Ville se alla andra öppna sina julklappar innan jag öppnade mina. 
Idag har jag firat liten minijul hos mormor och nu ska jag strax börja åka mot jobbet för ett nattpass. Inte så sugen men får tänka på pengarna - natt ob + helg ob + storhelgs ob = Cash! 
Kommer sakna ihjäl mig efter mitt lilla troll. Bara hon är uppe på övervåningen en timme så saknar jag ihjäl mig efter henne. Ska gå upp nu och pussa ihjäl henne. Sååå mycket kärlek! 
 

Dålig i magen

Molly har varit lite dålig i magen i helgen. Hon är lös och måste gå ut ca 3-4 gånger på natten och bajsa. Hon har ändå varit pigg, druckit, ätit och lekt för fullt men idag har hon varit lite tröttare än vanligt. Så imorgon ska jag ringa veterinären och bara rådfråga. Tror inte det är något men jag är ingen läkare och det känns alltid bra att ringa och fråga. Så Molly har tyvärr inte fått något smaskens idag nu när hon är ett halv år, får spara det till julen istället. 
 
Utöver det har jag jobbat natt i veckan. Är ledig till onsdag nu. Har alla julklapparna klara så det känns skönt. 
I fredags träffade jag Olli som är på besök i stockholm över jul. Vi åt lunch ihop sen åkte vi med Molly till rosersbergs slott och gick runt där. Var inga andra hundar där så Molly sprang lös i en hel timme. Hoppade bland löven och sprang som en dåre. Så roligt att se henne glad. 
 
Har vänt lite på dygnet den här helgen eftersom jag går upp flera gånger på natten med Molly. är trött på dagen så sover en stund men blir oftast lite för länge. 
Men men, nu ska jag koppla in datorn i tvn och se på film, var ett tag sen jag såg på film nu, ser oftast på serier. 
Och imorgonbitti ringa veterinären. 
 
 

Molly 6 månader

Idagblir min prinsessa hela 6 månader. Tiden flyger iväg och hon växer för fulla muggar. Men nu tror jag att hon har växt klart. Hela 1900g kärlek väger Molly, min lilla skruttfia! 
Molly har bara gjort gott i vår familj. Hon har förändrat alla totalt och bara till det bättre. Trodde aldrig jag skulle se pappa ligga på golvet och leka och krypa runt hela huset med Molly. Min farmor är helt fäst vid Molly. Det är äkta glädje när någon i familjen kommer hem efter en dag på jobbet. Molly möter en alltid vid dörren och sen är det pusskalas som gäller. Hon pussas, gör cirkuskonster, dansar och slickar ihjäl ens händer. Hon har aldrig varit en hund som skäller och grejer, viftar bara på sin lilla svans. 
Molly är otroligt klok, kan redan en mängd olika grejer och det märks hur smart hon är. 
Finns så mycket att säga om Molly, bara positiva grejer. Det bästa köpet jag gjort, man är aldrig ensam. När jag är hemma sover Molly med mig i sängen, världens bästa sällskap, hur underbart som helst när hon mitt i natten smyger och lägger sig på mitt bröst. När hon lägger sig på rygg och ger hela sitt förtroende till en. Underbara lilla varelse! <3 Molly kommer följa mig vart jag än åker i livet. 
 
 Finaste och bästaste hunden i världen! <3 
 
 
 
 
 
 
 

Någon har tagit min sovplats <3




Testperson för den nya BS-Mätaren!

Finns nog ingen gladare person än mig just nu! 
Hade tid på Ersta idag för att träffa min nya diabetessjuksköterska. Fick ett bra intryck direkt av henne. Mitt HbA1c var på 8,9 vilket är högt (är inte förvånad). Sen nämner hon den nya blodsockermätaren som har kommit nyss och frågar om jag vill bli en av testpersonerna. Tvekade inte en sekund, sa ja direkt. Bara efter några timmar med den så är jag överlycklig, taggad, glad och mår bättre än jag gjort på flera år. 
 
Det är en sensor som man "skjuter" in i huden och sen får man med sig en mätare hem. Du behöver inte sticka dig för blodsocker längre, bara att ta mätaren och hålla den på sensorn och sen kommer resultatet. Så jäkla smidigt! Sensorn kan sitta i 14 dagar sen måste den bytas. 
 
Kändes NADA när hon skjöt in den i mig, var snarare skönt haha.. 
 
Kan inte bli mer nöjd än så här. Så den här mätaren kommer jag vilja ha sen när den kommer ut. Den här får jag bara låna i 14 dagar tyvärr. Att den redan har fått mig att vilja ta blodsocker varje timme, alltid är spänd på vad resultatet är, bli överlycklig och stolt över att se en bra siffra är guld värt. Min diabetes som har varit så dålig i flera år nu behöver den här sensorn. 
 
Den är väldigt liten, känns inte ens att jag har den i mig. Älskar den!
 

Ekar tomt

Intemycket till liv här inte. Har varit rejält sjuk i en vecka så inte haft lust att blogga, finns dessutom ingenting roligt att skriva om när man är sjuk. 
Jobbade mitt första pass idag och nu är jag ledig i en vecka haha.. Lite ångest vad jag ska göra, alla jobbar på vardagarna så det blir nog att hitta på lite kul med Molly. Gå till agilitybanan och testa lite nya saker. 
 
Nu blir det att titta på film i vanlig ordning. Och sen mysa ner mig i sängen med Molly. Världens bästa sällskap, sover så gott när hon sover med mig, hon älskar att ligga nära, helst på bröstet. Mitt lilla mystroll! 
 
 

Blev nattpass ändå

Jobbet ville att jag skulle komma inatt, även fast jag inte är helt frisk. Jobbigt att vara vaken hela natten när man är sjuk och hängig. Dessutom har jag 3 barn på två olika salar, så när jag har rört ena barnet får jag inte röra något annat barn förrän jag har bytt kläder.. Dessutom har jag hand om respirator barn och det har jag inte haft på över 1 år..  Speciell natt så att säga.. Förhoppningsvis får jag gå hem vid 06 om det är lugnt på avdelningen. 

Annars gick det bra på SÖS. Blir operation men eventuellt efter jul. Skönt att få det gjort. 

RSS 2.0