Worki

På G till Karolinska för kvällsjobb. Imorgon blir det utgång för att fira Oskar som fyllt 21. 
På lördag vankas det grillning med vänner. 
Idag påbörjar jag mitt försök till att ta mer blodsocker. Hoppas det håller i sig mer än en dag. 


Min påsk

Har fått vara ledig hela påskhelgen! Har varit underbart skönt och känner mig utvilad igen. Långfredagen jobbade jag på karolinska. 
På påskafton (lördag) åt jag påskmat hos moma! Som alltid, underbart gott med både varmrätt, efterrätt och fika. Fick ett jättefint påskägg också, eller snarare en höna i porslin, inuti låg godis och pengar. 
På kvällen åkte jag till Linda och kollade på sista delen av twilight. 
 
Påskdagen (söndag) hjälpte jag till i trädgården. Det var underbart varmt. Vi planterade blommor, tog ut alla utemöbler och slutligen åkte vi till Ulriksdals slottsträdgård, där köpte jag vita jordgubbar. Och ja, viiiiita jordgubbar, inte röda! Spännande! 
 
Annandag påsk (måndag) var jag iväg en sväng med mamma. Fick med mig ett par limegröna träningsbyxor, som hör till min sportbh och lite underkläder. 
På kvällen åt vi egna laxpaket. Sååå gott! 
 
Idag (tisdag) har jag varit på fotvård och det gick bra. Min tå läker fint. 
Gick sedan runt i stan och hittade nada! Hittade mammas födelsedagspresent så det var ju bra! 1.5 månad kvar men jag börjar alltid i tid och försöker hitta något som mamma verkligen vill ha. Snappar upp allt hon säger och när vi var i Danmark såg hon en grej som hon så gärna ville ha. Och just den grejen hittade jag i stan! 
Ikväll hämtade jag upp Linda med bilen så åkte vi till täby. Fick med mig en bikini och en parfym som jag verkligen dog för. 
Nu tänkte jag kolla på missade serier och mysa. 
 
Imorgon ska jag till ersta igen för diabeteskoll. Ser inte fram emot det om man säger så.. Kommer eka när hon ska kolla min blodsockerapparat. Men det får jag ta, har inte skött mig exemplariskt och har bara mig själv att skylla på. Bara att ta nya tag än en gång. 
 
Påskgodis på jobbet
 
 
 
 
 
 
 

Ersta

Nu sitter jag på tåget på väg till stan. Ska till ersta på fotvård. Efter det ska jag knalla runt i stan lite. Har ett par saker att kolla efter. Sen åker jag hem och väntar på att mamma ska komma hem med bilen så åker jag iväg på nästa ärende. Blir nog en bra dag, längtar efter att köra, fast jag gjorde det igår haha.



Långfredag

Det har varit en superbra kväll på ortopeden! Vi började tidigare med allt som skulle göras på kvällen, vilket gjorde att alla kunde sitta ner och kolla på lets dance tillsammans. En läkare kom t.o.m förbi och kollade på tv med oss. Vi hade ett gigantiskt påskägg proppat med godis och en stor korg med frukt som vi mumsade på. Skrattade så mycket under kvällen. Bästa jobbkvällen på länge och dessutom 100% ob! Kunde inte bli bättre. Men nu måste jag tagga ner med jobbandet. Ska inte säga ja till varje pass och ska inte jobba 8 pass på rad. 
 
Igår upptäckte jag ett utslag på min höft, ett litet som jag inte tänkte på mera. Men idag när jag vaknade hade jag ont i höften, kollar i spegeln och ser att det har dykt upp 3 till på höften/magen. De gör riktigt ont och när man ska lyfta något eller böjer sig ner så gör det ont. Ingen aning vad det kan vara. Frågade min kollega om hon visste, hon sa att det eventuellt kunde vara stress. Hon hade haft liknande förut men hon var inte säker. Men jag fick lite ord som jag ska söka på. Ska avvakta i helgen och se hur det ser ut. Blir det värre får jag nog söka upp läkare. 
Jag har inte känt mig stressad direkt, men det känner man kanske inte av heller. Det är väl sådana här signaler man kan känna igen stress på. Så ja, nu ska jag lyssna på kroppen. Än så länge jobbar jag inte förrän på torsdag, hoppas det håller i sig så också.
 
Men nu ska jag njuta av att få sova ut imorgon. Och sen blir det påskmat hos moma! Och påskägg blir det nog också, det blir man aldrig för gammal för. 
Nu blir det film innan läggdags! 

Snart vila

Känns som att jag är ledig imorgon pågrund av att alla andra är det, men så är icke fallet. 
Jobbar kväll imorgon och det är dessutom min sista jobbdag på åtminstone 2 dagar! Shit vad skönt det ska bli! Imorgon går jag in på mitt 8e pass på rad, så nu räcker det. Såg i pärmen att det var dåligt med folk på lördagen men jag kommer faktiskt säga nej. 8 dagar i streck är övermycket, nån måtta får det vara. 
Varje gång jag säger nej så får jag ångest och en sekund senare är jag nästan på väg att ringa för att säga att jag kan jobba ändå. Har svårt att säga nej.. Men på lördag har jag en anledning att inte kunna jobba. 
 
Imorse var det svårt att komma upp när alarmet ringde 05. Var typ anfådd och lite illamående, ett tecken på att tagga ner lite med jobbet kanske??? Dagen har varit riktigt tung också för mig. Hade 3 patienter som skulle hem, ingen kunde gå, ingen kunde komma ur sängen. Jag måste kämpa för att få på dem kläderna, packa alla deras saker och även städa sängen efter dem. Fy satan vad det tog. 
Jaja, nu är jag hemma och ska kolla på Eclipse ikväll som går på tv. Ska faktiskt ta en cider, inte gjort det på ett bra tag. Kör ju jämt bil haha. 
 
Hämtade även ut ett paket idag som innehöll ett par nya converse som kostat 1300kr från början men som nu var på rean. Ska visa bild sen. 
Nu ska jag duscha och sen hoppa i myskläder. Grillat väntar till middagen, sen mysa hela kvällen! Imorgon är det kväll som gäller på ortopeden, trots att jag nästan är slutkörd efter veckan så längtar jag, knäppa jag.. 

Jobb hela veckan lång

Hinner inte göra något den här veckan. Jobbat varje dag sen i lördags och det känns. Vi har flera sjuka patienter som kräver jättemycket av oss. Igår var det blodbad pågrund av att en patient drog ut sina nålar, en annan patient slutade andas när hon drack vatten. Vi ska inte ha så här sjuka patienter egentligen men den avdelningen som ska ta såna här patienter är full så då får vi ta dem. 

Nu är jag i alla fall på väg till jobbet än en gång. Inne på mitt 6 pass på rad nu och än är det inte slut. Fast jag är så trött så längtar jag till jobbet. Jag är så mån om patienterna, vill veta hur det går för alla, hur dem utvecklas osv. 
Ikväll ska jag ha damsalen, vet inte hur mycket komplimanger jag har fått av damerna den här veckan! 
Jaja, snart framme på Karolinska. Ikväll är vi endast 2 undersköterskor, det kommer bli hårt. 






Helgens jobb är över

Nu är helgens jobb slut och jag känner mig lite trött men det finns verkligen inte tid för att va de nu. Jobbar hela veckan. Imorgon jobbar jag heldag, dag på tisdag, kväll på onsdag, dag på torsdag och kväll på fredag.. Så ser min kommande vecka ut! Jobb, jobb och lite mer jobb. 
 
Nu ska jag bädda ner mig och sen sova. Lång dag imorgon. 
Hann äta en glass på kvällen på jobbet, den var god faktiskt. 
 

worki

Har haft en bra fredag med myshandling och mys hemma hos Linda + taxi på kvällen. 
Jag hade bilen ikväll och sa till min bror att om han behöver skjuts så kan jag ställa upp och det har han verkligen utnyttjat haha.. 
Skjutsade runt hans kompisar på kvällen och nyss innan jag körde ifrån Linda så ringde han om skjuts igen haha. Så jag har flängt runt ikväll med halvfulla ungdomar  bak i bilen haha. 
 
Nu är jag hemma och tänker sluta som taxi för dagen. Jobbar hela helgen och imorgon jobbar jag dag så det är dags att sova strax. Har smörgåstårta som jag ska ta med mig imorgon till jobbet och överraska mina fina kollegor med. Kommer bli en bra dag, längtar till jobbet men när alarmet ringer 05 imorgon kommer jag inte vara lika sugen på att jobba ;) 
 
 

intensiv kväll

Akuten ringde 4 gånger och ville lägga in patienter hos oss. Det var kaos, inför helgen drar man ner på vårdplatserna pågrund av att man är mindre personal då men nu vet jag inte hur det blir, vi fick in 3 akuta patienter och alla hamnade på min grupp också. Vitala prover, blodprover, duschning m.m. Så jag har haft fullt upp ikväll. 
 
Fick i alla fall reda på att jag är ledig imorgon, vilket behövs eftersom jag såg i pärmen idag att jag jobbar konstant från lördag-fredag och dessutom heldag på måndag så en ledig dag behövs faktiskt. Men pågrund av att det var så mycket idag så sa en kollega att hon kanske hör av sig till mig om kvällsjobb imorgon.. Så vi får se, blir jobbigt men behövs det så finns det inte så många alternativ. 
 
Har icke hunnit ladda över bilderna än. Det tar jag nån dag när jag har tid. Orkar inte sitta med de nu när jag nyss är hemkommen från jobbet. 
 
 

Ledig

Ska ladda över bilderna från min systemis så jag kan berätta lite om min härliga helg i Danmark. Har blivit riktigt bortskämd och jag vet inte hur många recept vi skrev ner, dog av maten vi fick. En otroligt fin Josefine, en otroligt söt Sille och en gullig hund till en början, sen började den bita mig i fötterna och det gillades inte! Pytteliten hund som jag var rädd för haha.. 
Men ska berätta mer sen som sagt. 
 
Jobbade heldag igår och det gick prima, kände mig inte trött alls. Tills jag kom hem, då slocknade jag på en gång. 
Idag är jag ledig och det är min enda lediga dag på 7 dagar nu. Ska jobba 7 dagar i sträck. Torsdag-onsdag. Så min helg kommer spenderas på karolinska. Men men, det går nog. 
 
Om en stund ska jag iväg med Linda en sväng och kvällen blir nog lugn. imorgon jobbar jag kväll så får sova ut i alla fall. 

Uppe med tuppen

Kom hem vid 22 tiden från Danmark igår, har haft det så himla bra. 
Nu är jag snart framme vid Karolinska, ska jobba heldag idag! 14.5 timmar, hård start men har saknat jobbet så längtar :) 

Fy fan vad bra jag har det






Taxfree




6 timmar kvar

Tills alarmet ringer och vi ska börja röra oss mot arlanda. 
Flygresan tar 1.5 timme sen kommer vi gå runt i köpenhamn och efter det ta tåget till min kusin. Väl där kommer det bli grillparty med god mat och fint sällskap av danskar. 
På söndag är dopet, som kommer hålla på hela dagen och kvällen. Kommer ta med min systemis och fota massor. Efter dopet blir det fest igen haha. 
På måndag går flyget hem vid 19 på kvällen så hinner spendera tid hos min kusin hela dagen. 
 
Så ser schemat ut kortfattat än så länge. 
 
Nu ska jag sova. Upp om mindre än 6 timmar. 

Effektiv dag

Detta inlägg skulle publicerats på dagen men glömde det innan jag gick hemifrån haha
 
Har jobbat varje dag sen i söndags. Hela veckan har varit sjukt stressig. Vi har oftast bara planerade operationer men den här veckan har det kommit in flera akuta patienter med ca 10-15 olika diagnoser. Har endast jobbat kvällar den här veckan och har behövt jobba över varje dag. 
Igår var det 2 akutlarm, patienter spydde, vissa låg i blodbad och vissa svimmade. Aldrig varit med om liknande. 
 
Idag är jag i alla fall ledig, välbehövligt. Har fått en del gjort idag. Rensade garderoben på grejer och fick en hel del slängt. Mina Jeffrey Campbell skor låg högst upp och längst in i garderoben så det blev lite pyssel att få fram dem. Ska ha dem på dopet i danmark, blir att inviga dem då :) Sen har jag börjat lägga fram kläder jag ska ha med mig på resan. Provat hela min outfit som jag ska ha på dopet, jäklar vad snyggt det blev, bättre än jag trodde! 
 
Imorgon är det fredag och jag jobbar kväll. Så förhoppningsvis är det kanske lite lugnare på avdelningen så man kanske hinner kolla lite på lets dance på jobbet, eller så blir det att springa runt och jobba över. 
Flyger rätt så tidigt på lördagen så vill hem i tid på fredagen så jag hinner packa och fixa det sista. 
 
Planerna är att när vi är framme i köpenhamn så ska vi gå runt där hela dagen och på kvällen tar vi tråget till min kusin som tar ca 2 timmar. Längtar så in i norden! 
 
Nu väntar jag på att mamma ska komma hem med bilen. Åker och köper middag och tar med mig det till Linda. Eftersom att vi inte hinner ses imorgon eller i helgen så passar jag på att hälsa på en stund idag och gosa med vovvarna :) 
 
 

1 april

Ny månad redan. Har inte blivit utsatt för något aprilskämt, skönt nog. 
Jobbat kväll. Direkt efter att vi hade fått rapport springer jag in till min kollega och då säger hon
"heeej min lilla skruttis" och så kramade hon om mig. Fick nästan tårar, var så rädd och orolig för henne men nu mår hon bra igen och är sig själv! 
Kvällen har varit fullproppad. 10 min innan vi slutade ville akuten lägga in 2 patienter hos oss. Vi hade överfullt men hon bråkade och höll på. 
 
Nu är jag hemma i alla fall. Ska göra lite te och sen kolla på film en stund. imorgon jobbar jag kväll igen. Längtar faktiskt, så himla kul :) 
 
 

RSS 2.0