Söder

Sitter på tåget nu, blir en liten utgång ikväll. Haha och jag ska upp och jobba imorgon, 05 står alarmet på! Men det kommer säkert gå super ändå. Har inte varit ute på år och dar. 



Helgen

Har varit ledig hela helgen, så himla skönt. 
 
I lördags åkte mamma och jag till kista och åt lunch. Fick med mig en väska hem på rean. 
På kvällen åkte jag till Linda, hon bjöd mig på mat och jäklar vad gott det var. Vi kollade på mello och umgicks hela kvällen. Gosade sönder med hennes vovvar.
 
I söndags var jag iväg med mamma och mormor en sväng. Fick med mig ett par promenadskor för 200kr och en neonrosa tjocktröja av märket Röhnisch på rean. 
 
En askön helg med andra ord. 
 
Igår jobbade jag dag och det rullade på. Tog hand om en pat som var 103 år!! Otroligt roligt att se! 
Vad som hände när jag kom hem från jobbet har jag redan skrivit om. 
Resten av kvällen mådde jag illa. Blev nog lite för mycket pill i sår efter glas. Så jag försökte sova och lyckades sova i en timme, sen var illamåendet borta. Men vågade inte äta så mycket. Blev en skorpa och te som räckte gott och väl. 
 
 
 

Klar för idag

Nu sitter jag på bussen på väg hem från Norrtälje. Ska först hem sen åker jag hem till Linda och umgås lite med henne och hennes 4 vovvar. Riktigt skön dag, känner mig utvilad. 
Igår var en dålig dag. Mådde illa hela kvällen. Blev nog lite för mycket igår när jag behövde gräva i alla sår efter glas. Men idag mår jag toppen. 

Glas

Jävla klant jag är.. Kommer precis hem från jobbet och ska ta ett glas vatten. Ett annat glas faller och hela köket och fyllt med glas. Aldrig sett ett glas gå sönder så pass mycket, det var verkligen småbitar överallt. Och hela jag får glassplitter över mig. Fick glassplitter i handen, fingrarna, armen och ögonbrynet. Det blöder rejält från alla sår och jag sätter på mig pippiplåster över hela mig. Har stått i snart 2 timmar och damsugit upp all glas och sen stått med en pinnsett och grävt i såren för att få ut glasbitarna. Tur nog verkar jag inte ha fått något i ögonen, men man vet aldrig, får vara extra noga och känna av ifall det sticks i ögonen eller liknande. 
Nu har jag nyss kommit upp från duschen och ännu är jag inte glasfri.. Hittade två små glasbitar på min arm efter duschen. 
 
Från och med nu HATAR jag glas! Alla saker som innehåller eller har glas i sig HATAR jag!! Från och med nu ska jag bara dricka med plastglas! Då händer det inte sånna här onödiga saker.. 
 
Nu efteråt är man jättenojig.. Så fort man känner någon smula under foten tror man att det är glas, känner jag något litet på datorn, tror jag att det är glas.. Asjobbigt.. Man vet inte heller säkert om man har fått bort allt glas. Hela köket var ju fullt.. 
 
Riktig klant.. Men det vore inte normalt ifall det aldrig hände något sånt här ibland. 
 
Riktigt läskigt var det när det stänkte upp glas i facet.. Kände verkligen hur glasbiten skar upp mitt ögonbryn men nu är det hyfsat igen, blev inte så djupt. 
 
Nu ska jag hålla mig ifrån köket och ikväll ska jag äta toast till middag och mysa ner mig i sängen. Imorgon ska jag jobba i norrtälje igen men får en liten sovmorgon så det är jag glad för. 
 

Första passet avklarat

Nu är dags passet avklarat och om 10 min är det dags för att få rapport och påbörja mitt andra pass idag. Är pigg som en lärka så det är super. Tror heldagar är min grej ;) 
Nu ska jag njuta av mina sista 10 minuter, sen börja kvällens arbete. 

En dag fri

Helt sjukt vad skönt det var med en dags ledighet, nästan då. Fick sova hur länge jag ville. Vaknade typ en gång i timmen, kändes så konstigt att få sova ut rejält på morgonen. 
 
Sen åkte jag som sagt och kollade ögonen. Slapp ta dropparna i ögonen vilket var superskönt. Var sjukt nervös och hon satt så länge och kollade på bilderna efteråt.. Plötsligt säger hon att hon ska kolla på mina förra ögonbilder och då börjar jag kallsvettas. Var säker på att något var fel då. Men ICKE! Hon såg ingen förändring på mina ögon, inga fläckar eller något! Så himla lycklig över det!!! Så nu jävlar SKA jag ta tag i detta! Min kropp är fantastisk som orkar med detta trots mitt slarv jämt! 
 
Nu ikväll har jag umgåtts med Olli. Ätit god mat och pratat om allt mellan himmel och jord. 
 
Nu är jag hemma och har nyss gjort två matlådor inför imorgon. Jobbar heldag men det gör mig inget. 
Kassler i den ena och köttfärsås med pasta i den andra. 
Nu måste jag snart försöka sova. Ska koka lite te och varva ner. 
På fredag jobbar jag dag och sen är jag ÄN så länge ledig i helgen och jag hoppas att det förblir så också. Orkar inte jobba 3 helger på rad. 

Tisdag

Igår var jag helt slut. Somnade på bussen till norrtälje och även hem. Direkt när jag kom hem la jag mig i sängen och däckade i hela 4 timmar haha.. Missade att äta lunch och hela dagen hade plötsligt flugit iväg. Men oj vad jag behövde det där. Kände mig som en ny människa igen. 
 
Idag har jag jobbat kväll. I omklädningsrummet innan jag gick upp till avdelningen fick jag reda på att en patient hade avlidit.. Det var en patient som jag hade hand om hela helgen. Han var väldigt sjuk och skulle egentligen ligga på en annan avdelning, men pågrund av personalbrist på den avdelningen kom han till oss istället. 
Jag har i princip bott i hans rum hela helgen. Tagit vitala parametrar två gånger i timmen, checkat av hans andning, att hans mask fungerade, kollat pulsen på hans fötter, använt en pip-mask två gånger i timmen, sugit slem i halsen på honom osv osv osv.. Har tillbringat så himla mycket tid inne hos honom, även fast man inte kunde få kontakt med honom så öppnade han ändå ögonen ibland och kollade på en. Så det är klart att det känns. 
 
Men dagen har rullat på och jag har skrattat så himla mycket ikväll. Jag har fått messmör inkletat i ansiktet av min kollega, jag hatar messmör och lukten vägrade försvinna. Så nu har jag tagit en dusch och äntligen luktar jag inte messmör i ansiktet längre haha. 
 
Imorgon är jag ledig från jobbet. Men så klart, när jag är ledig från karolinska så har jag ALLTID något annat inplanerat. Så imorgon ska jag göra en ögonbottenfotografering och det längtar jag till faktiskt. Är alltid så rädd att det ska vara något fel på mina ögon. Nu är det 1.5 år sen jag kollade ögonen och det kan hända mycket på den tiden. Så undra hur bra jag kommer sova ikväll. På kvällen ska jag i alla fall träffa Olli och äta en bit mat med henne. Var ett bra tag sen vi träffades så det är på tiden. 
 
Nu ska jag kolla på film och mysa ner mig i sängen. Har inte tid förrän 14.20 imorgon så jag får sova ut rejält i alla fall. På torsdag jobbar jag heldag så jag behöver sömnen imorgon. 
 
 
 

Jobbhelgen är över

Och jag är trött.. Det har varit en ganska stressig helg på jobbet. Vi fick in en jätteakut patient pågrund av personalbrist på den avdelningen pat. egentligen skulle legat på. Vi är ju en avdelning, inget på liv och död där man måste vakta 24 timmar om dygnet. Jaja, det har gått bra i vilket fall. 
 
Imorgon ska jag jobba i norrtälje haha.. Men det är bara två timmar så det är inte alls länge men måste ändå upp 06 för att hinna till norrtälje så det suger lite. På tisdag är det dags för jobb på karolinska igen, kväll tur nog! Måste få sova lite. Har jobbat alla 7 dagar den här veckan och hela jag är stel som en kontainer.. Februari lönen kommer bli saftig om det fortsätter så här hela månaden. 
 
Ikväll har jag i alla fall varit hemma hos Linda och sett hennes fina lägenhet. Hon bjöd på mat och jag tog med lite presenter till henne. Har myst med hennes två minivovvar hela kvällen. Den pyttelilla har legat på mitt bröst hela kvällen. 
 
Nu är jag hemma i alla fall och ska bädda ner mig och hoppas på att jag somnar fort. Efter jobbet i norrtälje blir det hem och sova! Fy så skönt!! 
 
Denna lilla krabat har legat på mitt bröst hela kvällen. Världens sötaste! Längtar redan tills jag får gosa med henne igen!
 

Sista snöret

Inte långt kvar tills min iphone är på sista snöret. Den vibrerade nyss och sen så slocknade den bara. Visste att jag hade mer än 50% batteri kvar. Usch, vill inte bli av med min iphone! Vill inte ha en ny! Vet inte vilken jag vill ha i så fall.. Många säger att iphone 5s knasar sig ofta och samsung tycker jag inte om.. Eller, jag vet ingenting om den om man säger så. 
 
Jaja, hoppas iphonen håller ut ett par månader till i alla fall så jag hinner fundera ut vilken min nästa telefon blir. 
 
Idag är det Alla hjärtans dag och jag är precis hemkommen från jobbet. Nu ska jag snart börja fixa mig, sen ska jag och familjen ut och äta på restaurang, mysi. 
Imorgon jobbar jag kväll. 

Ensam ute på avdelningen

All personal har personalmöte just nu. Någon måste ju vara ute på avdelningen så jag offrade mig. Nu är jag helt ensam ute på avdelningen, så det är mitt ansvar att svara i telefon, svara på alla larm och ta hand om resten här ute. Spännande! Men händer det att jag behöver hjälp så får jag självklart hämta någon. 
Men kul är det! Helt tyst och lugnt för tillfället. 
Jobbar till 21.30 ikväll. Imorgon jobbar jag dag så det blir fort hem och sova. 
Nu måste jag fortsätta jobba. 




Jobbet är mitt hem

För jag är knappt hemma nu för tiden. Jag jobbar, jobbar och jobbar hela veckorna och helgerna långa. Jobbade hela förra helgen och har jobbat hela veckan på karolinska, och det ska jag fortsätta göra också. 
Idag skulle jag ha varit ledig men blev inringd på morgonen så är nyss hemkommen från jobbet efter att ha jobbat kväll.
Imorgon är det torsdag och då jobbar jag kväll.
På fredag jobbar jag dag och lördag + söndag jobbar jag kväll haha.. 
Tur att det är många kvällar annars vet jag inte hur jag hade klarat att jobba 7 dagar i veckan. 
 
Men annars så rullar allt på. 
Blir inte så mycket bloggande som ni säkert har märkt. Och det är både för att jag inte orkar/har tid + att hur kul är det att läsa om mitt jobb varje dag? Inte så kul. 
 
Mobilen knasar sig fortfarande. Nu funkar kameran litegrann men facebook går inte alls att gå in på. Jaja, den funkar att ringa + smsa med och det är allt jag behöver faktiskt. 
 
Nu har jag precis kommit hem från jobbet och hunnit duscha. Ska lägga mig i sängen och kolla på film och sedan sova. 

Jobba jobba jobba..

Har jobbat hela veckan hitills. 
Ikväll har jag varit i kista med Linda som jag lärde känna i Norrtälje. Vi åt god mat och umgicks hela kvällen. Supertrevligt hade vi. Nu värker mina fötter och leder. Känns som att jag har feber. Men har tagit tempen typ 100 gånger ikväll och den visar 36.8 så ingen feber här inte, fast det känns så. Men det är väl kroppen som börjar bli trött.
Sömnen i veckan har varit lite si och så. Några gubbar har varit hos oss två dagar den här veckan och hållt på i källaren redan vid 07 på morgonen, så jaa.. 

Men men! Finns ingen tid att vara trött nu. Jobbar hela helgen på Karolinska. 
Men jag klagar inte, kommer bli en toppenhelg på A25a! Igår lekte vi med sprutor och lingondricka. Klädde ut oss i operationsmössor och skrattade ihjäl oss i personalen. Härliga människor alltså! :D 

Nu måste jag sova! Imorgon jobbar jag kväll! 


Reeen lycka!!!

Alltså, fick så himla bra nyheter idag på jobbet! 
För det första så hade jag bara jobb idag och på söndag den här veckan. Nu är jag ledig imorgon och på fredag, resten av veckan jobbar jag och så jobbar jag hela helgen. Känns så himla bra! Så tråkigt att bara vara hemma.
 
Nu till det bästa! 
Chefen sa att hon vill att jag jobbar i sommar också. Bara det fick mig att hoppa av glädje. När man är timmis så vet man aldrig när jobbet tar slut, kan ta slut imorgon, om en vecka osv. Så nu vet jag att jag kommer jobba här tills sommaren och även under sommaren! SÅ JÄVLA BRAAAA!!
Och under sommaren har min avdelning stängt så då åker alla vi som jobbar på A25a ner till akut ortopedi!!! HUR KUL!?!? Jobba med akuta patienter, fy satan så kul! 
Och sen sa min chef lite andra braiga nyheter! Men det tar vi när jag är säker, vill inte uttala mig om något som kanske inte blir av. Men jag är positiv på framtiden inom A25a, världens bästa avdelning!!!
 
Nu är jag hemma från jobbet i alla fall! Ska mysa ner mig i sängen framför en film. Imorgon blir det att jobba i norrtälje  De ser jag fram emot! 
 
Sen har jag en dålig nyhet. Min älskade iphone har börjat krångla lite. Går inte att ta kort med den längre, den bara går ur appen hela tiden. Samma sak händer ibland när jag ska gå in på fb, olika spel osv. Så snart säger det väl Pang så funkar den inte längre. Men den har hållt i 2.5 år och den har aldrig krånglat så jag klandrar den inte ifall den vill somna in. 
Nu blir jag nog tvungen att använda systemisen mera när jag ska ta kort hemma. 

Nu kan jag anteckna med stil på jobbet

Nya fina sprutpennor som jag antecknar med på karolinska. Antecknar med dem annars också, några av mina vänner tycker dem är obehagliga. Men jag älskar dem! 
 
 

Veckan

Usel uppdatering.. Bloggen blir verkligen lidande när man har fullt upp. 
Har jobbat hela veckan. I måndags och i onsdags jobbade jag ett par timmar i norrtälje och resterande dagar på karolinska. Nu i helgen har jag varit ledig, det har varit sååå skööönt! Fått sova ut i två dagar men känner mig ändå inte helt pigg. kl är 8 nu och jag skulle kunna gå och lägga mig och sova hela natten ut känns det som. 
 
På karolinska har allt rullat på. Det har varit många psykiska moment. En del amputeringar osv. I norrtälje har det också rullat på. Finns inte så mycket att säga liksom. 
 
I lördags var jag på miniullared med mamma. Provade typ 30 plagg men fick endast med mig 2 par trosor och en bh. På kvällen myste jag och familjen till melodifestivalen. Kunde de inte valt några bättre programledare?? Okända och tråkiga enligt mig.. Sen var ju låtarna inte heller bra, haha bitter tjej.. Men jaja. 
 
Idag har jag varit lite här och var med mamma. Nu ikväll har jag och släkten varit på restaurang och firat mormor som fyllt år i veckan. God mat och trevligt ställe, minus att det var superkallt där inne. 
 
Nu är jag hemma och sitter med en filt runt om mig i sängen. Ska strax slå på en film och ta det lugnt. Imorgon jobbar jag kväll på karolinska sen jobbar jag även på söndagen. Resten av veckan är jag hitills ledig men det ändras nog eftersom. 
 

RSS 2.0