Tisdag

Jahapp, då kan man bocka av blodgasutbildningen. Nu ska jag bara få min stämpel på kortet så kan jag lämna blodgas helt själv. Känns bra, var mycket lättare än jag trodde. 
 
Idag har jag jobbat dag, det är mer och mer press för varje dag som går. Att nästan ta hand om en bebis helt själv är nervöst, det är så mycket man måste veta och kunna, kunna se på bebisen utan att titta på apparaterna, läsa av den helt enkelt. Men allt det där kommer ta tid.
När jag kom hem idag somnade jag i 3 timmar.. Vaknade kl 8, tur att jag inte ska upp och jobba imorgon, då hade jag inte kunnat somna i tid ikväll. 
 
Nu är jag ledig i två dagar och sedan jobbar jag fredag-söndag. Imorgon ska jag sova ut, sen har jag laddat över ett par filmer till mitt USB som jag ska koppla upp till tvn imorgon. Blir en lugn hemmadag med filmer. Och sen så klart lite pluggande. 
 
Nu hade jag tänkt plugga lite, har lärt mig sjukt mycket från NIPCAP boken. T.ex att om bebisen hostar, gäspar eller hickar så vill den vara ifred, håller den handen mot huvudet så vill den ha lugn och ro. Och vi som spritar händerna 10000000 gånger om dagen måste alltid låta spriten torka in i huden innan vi rör bebisen, annars är det risk att bebisen får i sig alkohol. Sjukt spännande måste jag säga. Allt det där hade man inte vetat annars. Läskigt att bebisen kan visa positivt på ett alkotest om spriten inte har torkat in i våra händer. 
 
Så ja, nu ska jag plugga lite. När jag är klar med den här boken kommer jag börja med neonatologiboken på 550 sidor. Riktigt spännande! 
 
 

Ny almanacka

Min förra var helt nerklottrad. Sen var den lite för stor, mer smidigt med en liten. Ser ut som en plånbok, den har myntfack, sedelfack och kortfack inuti sig haha. 
 

Helgen

Min helg har varit väldans bra. I fredags handlade jag med mamma, på kvällen var vi ute och firade Leo. Åt god mat och sen fortsatte kvällen. Var en kille som ville in på toan med mig haha.. 
Stod i kön till toan, då kommer en kille bakom mig och frågar om jag står i kö. Jag svarade Ja. Då säger han "Vill du att jag följer med dig på toan", jag skrattar och säger att jag vill gå in själv, då säger han "det finns en större toa där borta annars". Nej tack sa jag. Precis då kommer Leo ut från toan och räddar mig lite så han backar, innan han går säger han "säg till om du ångrar dig, jag finns här ute".
Kvällen fortsätter. En stund senare när jag ska gå upp för att beställa så går jag förbi killen som dansar med en tjej på dansgolvet. Då släpper han plötsligt tjejen och tar tag i mig, säger då "Nej, jag behöver inte sällskap när jag ska beställa dricka" så ryckte jag bort min hand från honom haha..  Vem orkar med sådana killar?? Inte jag i alla fall. 
Tog tåget hem sedan, somnade på en gång när jag kom hem. 
 
I lördags var mamma och jag i barkarby outlet och kikade runt. Hittade faktiskt ett par hörlurar och en snygg regnjacka från Helly Hansen. 
På kvällen åt jag en burito med kyckling och en tomatsallad till det. Kollade lite på jurassic park innan jag var tvungen att gå och lägga mig. 
 
Idag (söndag) har jag jobbat dag. Första dagen efter två veckors utbildning. Tog bilen till jobbet, man blir på något sätt pigg när man kör istället för att åka kommunalt. 
Var lite ringrostig på jobbet idag men det flöt på. Märkte hur mycket mer jag förstod av ljuden som dyker upp och av apparaterna. Kunde förstå vad kurvorna visade utan att behöva titta på siffrorna. Bytte faktiskt blöja själv på en bebis idag, stolt faktiskt! Hade två gråtbebisar idag. Det var så annorlunda att höra gråt, oftast kan dem inte gråta eller ens göra ljud ifrån sig. Så när bebisarna grät gjorde det ont i mig, sprang och tröstade fram och tillbaka. 
 
Imorgon börjar en ny vecka och jag jobbar kväll. Imorgon ska jag gå en utbildning så jag får lämna blodgas! Alltså en blodgasutbildning på 2 timmar. Då kommer jag få en stämpel på mitt kort så jag själv får gå och lämna blodgaserna i maskinen och sedan lämna till doktorerna. Häftig grej, ser fram emot den! Efter det så gå jag direkt och jobbar kväll. 
 
Nu ska jag ta det lugnt en stund innan jag ska upp och kolla på mitt favoritprogram, Skönt att få sova ut imorgon. 
 
 
 
 
 
 

Kvällsöppet

Idag var jag på utbildning igen. Det känns bätte faktiskt, måste bara sluta vara så hård mot mig själv, så fort jag inte kan en fråga hon ställer så känner jag mig dålig. Men då skäller läraren på mig och säger att jag kan jättemycket, mer än jag tror. Så får nog öva på det lite. 
 
Ikväll har jag varit i sollentuna, de hade kvällsöppet och alla butikerna hade minst 20% på ett köp. Så fick faktiskt med mig två tröjor, en ny almanacka och ett par kängor! 
 
Imorgon är det fredag och jag är ledig! Så obeskrivligt skööönt. På dagen ska jag handla med mami och på kvällen blir det utgång för att fira Leo! Äta mat och sen gå ut, blir nog trevligt! 
 
Nu ska jag titta på film och mysa! Kan sova hur länge jag vill imorgon! 
Min middag!
 

Dunderbra dag

Jag somnade 21.30 igår, så himla skönt. 
Vaknade upp ganska pigg idag. Utbildningen gick så himla bra idag. Idag fick vi sätta ihop den komplicerade skakmaskinen som heter "sensormedics". Hann inte vara med på genomgången på den eftersom det kronglade lite med min inloggning till systemet så jag kan kolla arbetstider, lön osv. Så när jag var tillbaka hade alla redan tagit loss och satt ihop maskinen, men jag kunde sätta ihop den utan problem, förstår inte? Allt bara flöt på och det kändes jättebra! Sen fick vi olika fall att lösa, assvåra men man lär sig mycket genom det. 
På eftermiddagen hade vi personalmöte, där fick vi veta att om endast 23 månader, kommer hela avdelningen flytta till nya karolinska huset! Det blir spännande må jag säga! 
 
Fick min überfina skylt idag också! Så himla fin! 
 
Imorgon är det ännu en dag med utbildning. Imorgon ska vi även ha prov på "TILDA". Det är alla maskinerna, lite nervös faktiskt, skriftligt prov är alltid nervöst men än så länge känns det bra! 
 
Nu ska jag läsa lite och sen försöka sova. Är taggad inför imorgon, känns som att provet kommer gå bra! 
 

Höst på en dag

Fy bubblan vad kallt det var idag. 
Imorse när jag skulle åka till jobbet var det ändå 12 grader men när jag kom ut blåste det och regnade för fullt. Mitt paraply pajade direkt så fick gå med ett halvkasst paraply till stationen, blöt och vinden var kall som is. 
Sedan är bussen försenad, får stå 15 minuter ute i kylan och regnet, när bussen väl kommer så stänger han av den och går till kiosken? Höll på att få fnatt på honom. 
Ingen bra start på dagen! Imorgon kommer jag klä mig i vinterjacka! 
 
Utbildningen gick faktiskt bra idag. Vi fick ett helt oförberett prov om hygien, blev jättenervös fast det behövde jag inte vara. Fick 20/20, då blev man lite glad! Kändes som ett måste att ha alla rätt faktiskt eftersom det handlade om hygienen på avdelningen. Sen fick vi se "tysta rummet" där barnen kyls ned och föräldrarna får ta ett sista farväl av sitt barn. Kylrummet var lika kall som en frys men häftigt att se hur allt såg ut. Föreställde mig lådor man drog ut men så var det icke. Efter det fick vi sluta, man blev ändå lite deppig när man hade sett rummet. 
 
Nu ikväll har jag varit iväg en sväng för att köpa frukost till kommande utbildningar. En rejäl frukost är ett måste om man ska orka lyssna i 8 timmar och memorera. 
 
Nu ska jag titta på film. Är redan trött så hoppas jag kan sova tidigt. Imorgon tänker jag plocka fram vinterjackan! 
 
 
 

Söndag

Och så var den här helgen slut, ny vecka börjar och jag känner mig lite trött inför det.. 
Så mycket press på en, varje dag som går, blir jag mer stressad inför provet. Känns fortfarande helt fail på det men ska göra mitt bästa i alla fall. 
 
Tiden är knapp, ska sätta på en film nu och samtidigt plugga igenom åtminstone halva boken vi fick, inte det på 550 sidor, utan en annan lite mindre vi fick som heter "nipcap". 
Sen ska jag sova. 
 
Har utbildning ända till torsdag sen är jag ledig fredag + lördag. Men eftersom att jag nu jobbar heltid måste jag jobba på söndag. 
 
Jaja, nu måste jag sova om jag ska orka gå upp 05 varje dag nu. 
 

Bildbomb från Danmark

Köpenhamn
 
Vardagsrummet och fina soffan.
 
Hallen.
 
 
Ett av badrummen. 
 
 
Köket och vinförrådet bakom. 
 
Deras supersöta hund Ludwig. Som jag efter ett tag blev rädd för. Den bet en hela tiden i fötterna och när man skulle klappa den försökte den bita dig i händerna. Där var den bara en valp men jäklar vad den kunde bita hårt ändå haha. Har du börjat leka med honom sitter du fast, slutar du så biter han dig haha! 
 
Min kusin Jonatan och min fina kusin dotter Josefine. 
 
Familj! Han till vänster är min äldsta kusin. Det är hans lyxiga hus vi bodde i och pappa till Josefine och Sille! 
 
 
 
 
 
 
Detta är min certifikat som jag alltid har med mig när jag flyger. Bevis att jag är insulinbehandlad, sprutorna kan ju likna något annat och då visar jag bara upp det här. Men har aldrig hitills behövt visa det.
 
Maten vi åt i köpenhamn! Så himla god! Fish and chips! Det är alltid godast i Danmark, inte ens likt det som finns i Sverige! Detta är äkta! 
 
Middagen min kusin lagade när vi kom fram. Mangosallad, dör vad gott det var!
 
Oxfile till varmrätt. Behövde knappt tugga på köttet, så mört och gott. 
 
 
Min outfit på dopet. Glömde ta bild när jag hade Jeffrey skorna på mig. 
 
 
 
 
Regnduschen! Kunde stå hur länge som helst i duschen, så skön! 
Detta var några av bilderna från Danmark! Har tagit många fler men detta räcker nog så länge! :) 
 

Josefines dop 6e april

Herregud, har helt glömt bort att berätta om Danmarkresan i början av året när Josefines dop ägde rum. 
Pappa behövde jobba så det var mamma, Jesper och jag som åkte. Vi tog flyget till köpenhamn där vi hade ett par timmar att gå runt innan tåget skulle gå. Vi åt världens godaste mat och gick runt och kikade lite. Visste redan då att jag kommer åka tillbaka hit själv, hur lätt som helst att ta flyget och sen tåg från flygplatsen. 
Svårare var det att ta sig tillbaka till flygplatsen där vi skulle ta tåget till Fyn. Det var en helt annan resväg och vem vi än frågade så visste ingen hur man åkte? Så vi chansade och kom rätt haha.. 
Tågresan tog totalt 4 timmar. Väl framme i fyn hämtade vår kusin upp oss. Vi hade inte sett deras nya hus ännu så vi var jättespända. Åh herregud vad fint.. Kändes som ett slott! Egen vinkällare och duschen var en så kallad 
"regndusch". Kändes som att man stod ute i regnet när man duschade. Egen walk in closet. Men det bästa måste ha varit deras soffa. Aldrig suttit i något liknande, fick en chock när han sa vad den kostade. 
Tro det eller ej men.. 60.000 kostade soffan, helt sjukt pris haha! 
Vi fick ett eget rum att sova i. På kvällen lagade min kusin 2 rätters. Mangosallad till förrätt och oxfile till varmrätt. Allt smälte i munnen, så sjukt gott! 
 
Dag två i Danmark var det dags för dopet. Invigde mina Jeffrey Campbell skor, så sjukt sköna att gå med! Så sjukt höga men man får aldrig ont i fötterna. Både sköna och ursnygga. 
Dopet var jättefint, Jonatan, min kusin, fick hålla lilla Josefine. Efter dopet åkte vi till en restaurang där min kusin hade inrett allt med sina egentillverkade möbler. Maten var så jäklans god! Servitriserna fyllde på drickan hela tiden. Det fanns alltid två fulla karaffer med nypressad apelsinjuice och äppeljuice. Så fort de var halvfulla så fyllde dem på. Man fick ta hur mycket mat man ville. Toaletterna var urfina. När man skulle tvätta händerna fick man handdukar att torka händerna med och sen slängde man dem haha, lyx! 
Efter en heldag ute så åkte vi alla hem sent på kvällen efter en lyckad dag! 
 
Dag 3 i Danmark tog vi det lugnt bara, flyget gick på eftermiddagen men eftersom vi hade en lång tågresa behövde vi åka ganska tidigt. Resan hem gick super, ville inte hem.. Ville stanna längre och utforska Fyn lite. Men det får bli en annan gång! 
Danmark är mitt andra hem, känner mig hemma där. När jag får lite ledighet kommer jag åka till köpenhamn över dagen, super att man kan språket också. Lite sämre på att prata danska men förstår allt det säger. 
 
Resan var jättelyckad, hade velat stanna längre bara men de får bli nästa gång! Så söt Josefine, så stolt att dem valde de namnet och att dem stavade det exakt likadant som mig, stolt! 
Inlägget blev så långt så kör en bildbomb i nästa inlägg istället.
 
 

Bitter

Shitt vad bitter jag var igår.. Inte lika idag men inte så glad heller. Så mycket press och när man inte kan så mycket så blir man testad hela tiden, måste vara på min vakt hela tiden, försöka komma ihåg allt vi har gått igenom och sen visa det praktiskt också. Men det gick faktiskt bra idag, fick sätta ihop alla delarna till en CPAP, respirator och nån till maskin. Sjukt svårt men det gick till slut och då blir man glad när det äntligen går framåt. 
 
Det räcker inte med dessa 3 veckors utbildning. Vi har fått papper på förläsningar som är obligatoriska, dessa är på olika datum men håller på ända till december. Sen ska våran lärare vara med en dag när vi jobbar inne på salarna för att inspektera och se hur vi jobbar.. OCH så måste vi gå en utbildning i vår som heter "swim baby". Det är en utbildning som handlar om en docka som kan kissa/bajsa, kräkas, börja blöda, få dippar osv, precis som en vanlig bebis fast docka. Då kommer något att hända med den så ska vi ENSAMMA ta reda på vad det är för fel och samtidigt vara snabb och veta hur man ska åtgärda detta så fort som möjligt. 
ÄN så länge är det "bara" det här vi måste göra. Kanske dyker upp något mer senare.. Shitt, vad har jag gett mig in på haha.. 
 
Efter utbildningen åkte jag till stan en sväng, skulle jag åkt hem direkt så skulle jag somnat. Hittade inget i stan men det var skönt att gå runt, fortfarande väldigt varmt ute. 
 
Nu ska jag läsa lite skvaller och sen sova. Ingen utbildning imorgon men dagsjobb står på schemat.. Upp 05 som vanligt. Vill bara att det ska vara fredag nu.. Första gången på länge jag riktigt känner att jag vill att veckan ska ta slut. Inge roligt det här faktiskt, speciellt inte i början. Har inte ens öppnat NEO boken men det tänker jag inte göra nu i veckan, eventuellt i helgen men absolut inte efter en arbetsdag! 
 
 

Universitet?

Så känns det typ med den här utbildningen. Är redan helt slut och skallen är överfull på bara två dagar. Det är skitsvårt rent ut sagt. All den teoretiska delen vi gör, ska vi göra praktiskt av under en och samma dag. Vi går igenom lite och sen ska vi visa detta i verkligheten. Alltså shitt säger jag bara.. Just nu känns det som att jag inte kommer klara provet i november.. Så illa känns det faktiskt. 
Idag fick vi fall vi skulle lösa, på 1.5 dag och jag som är helt ny i vården inom barn, ska stå vid en docka och gissa vad den har för sjukdom + vilken omvårdnad som ska göras. Och dessutom säga förkortningen på den sjukdomen + vad den heter. Så t.ex "diabetes" blir till DBM. Fast orden är på engelska och hur långa som helst. Minst 30 olika förkortningar och jag har inte lärt mig alla på 2 dagar... 
 
Aja, bara att kämpa på. Har fått en bok också på 530 sidor som man ska kunna till provet i november.. Fail på detta redan nu.. På torsdag och fredag är det ingen utbildning men då ska jag jobba dag båda dagarna. Hur tusan ska man få tid att plugga?? Man är helt slut när man kommer hem. 8 timmars teori varje dag, kommer hem runt 17, äter och sen är det strax dags att gå och lägga sig. Man orkar inte plugga, för hela dagen måste man komma ihåg och memorera eftersom hon nästa dag testar en på grejerna vi gick igenom, min hjärna klarar inte mer nu! 
 
Nu ska jag sova. Upp 05 imorgon igen jippi.. 

Skolstart

Min helg har varit super. 
I fredags åt vi hemmagjord hamburgetallrik. Så himla gott att man nästan sprack. 
 
I lördag var jag iväg med mamma i täby på dagen. På kvällen myste jag hemma hos Linda med god mat, onyttigheter och fullt hus med 3 hundar. 
 
Idag har jag tagit det lugnt. Har inhandlat ett block och sköna pennor inför skolstarten imorgon. Är inte så nervös faktiskt. Kommer få köpa böcker imorgon så man kan läsa på hemma, kommer nog bli mycket praktiskt med dockor och slutligen i november är det dags för kunskapsprov! 
Känns kul att börja plugga lite igen. Men hårt kommer det att bli, går måndag-torsdag på utbildningen och sen på fredag jobbar jag och dessutom dag.. Upp 05-06 varje dag, det kommer nog bli hårt. 
 
Har precis duschat, ska nu titta på film och se ifall jag kan försöka somna i tid idag. 
 
 

Tillbaka till skolbänken.

Vilken jobbvecka alltså! Jobbade min sista dag för den här veckan idag, nu är jag ledig fredag, lördag, söndag. 
 
Jobbveckan har gått bra. En tråkig nyhet var i tisdags när en liten bebis gick bort som jag har haft hand om i två veckor. Dubbelsidig hjärnblödning som ledde till att man beslutade att stänga av respiratorn. Jobbigt att se när dem började plocka bort alla dropp och började gå med kuvösen till föräldrarna för ett sista farväl. Han mådde så bra de veckorna jag hade honom, men här kan allt hända och fort går det också. 
 
Sen fick jag också spontant flera papper med utbildningar som jag ska gå haha! Fick en chock när jag såg pappret, förstod inte först vad det var, hälsade på en kollega och sen gav hon mig pappret. Jag visste att det var många kurser man skulle gå men så här mycket trodde jag inte haha! 
 
Så på måndag är jag tillbaka i skolbänken igen. Då startar en 3 veckors lång utbildning om allt mellan himmel och jord på NEO. 8-16 måndag-torsdag och utöver utbildningen kommer jag jobba också. Kommer få göra massor av grejer med dockor, sätta sond och massa annat, lära mig allt om maskinerna, bebisarna, föräldrarna, hygien, datakurs så jag kan få inloggning och skriva in allt jag gör. Jaa, allt med andra ord.
Man ska ha arbetskläder på eftersom vi kommer vara på avdelningen. 
Böcker kommer man också få köpa eftersom man måste göra kunskapsprov på allt!!!!! Shitt vad nervöst!!! Vad händer om man inte klarar provet??? Förlorar man jobbet?? Måste man gå om hela kursen?? Eller får man fler chanser?? Haha, provet är i november, jäklar vad jag kommer plugga! Att faila finns inte i min värd! 
 
Är redan nervös! Imorgon ska jag köpa ett nytt block och roliga pennor. Älskar att skriva med fina och sköna pennor, blir så mycket roligare att plugga då. 
 
Uppdatering om smärtan på min högra sida. Det har blivit bättre men är fortfarande inte bra. Jag tar inte alvedon längre och har inte gjort det på flera dagar men ibland glömmer jag lite, kollar åt vänster, sväljer och då kommer smärta från helvettet rent ut sagt. Vad fan kan det vara? Varför kan jag inte titta åt vänster och svälja? Och varför värker det då i hela högersidan, varför inte på ett specifikt ställe? Aja, bara att fortsätta vänta ut. 
 
NU ska jag hitta ut en bra film att se på, sen mysa ner mig i sängen, kan sova hur länge jag vill imorgon, har bilen hela dagen imorgon så kanske åker iväg en sväng och äter någon god lunch ute! Måste ändå iväg och hitta pluggsaker inför måndag! Nervös men så himla taggad. Har saknat att plugga, älskar att skriva så hela blocket kommer nog vara nerklottrat efter dessa 3 veckor!
 
 
 

Hemsk natt och värk från ingenstans

Det har varit en skithelg förutom att jobbet har gått superbra. 
 
I fredags åkte min pappaa till Prag över helgen. Mamma och jag myshandlade sen åkte vi hem och åt god mat och myste framför gladiatorerna. 
 
I lördags jobbade jag dag, tog bilen till jobbet så kunde sova en timme längre. Kände mig lite konstig under dagen men inget jag tänkte mer på utan jobbade på som vanligt. 
På kvällen umgicks jag med Linda, åkte hem rätt så tidigt eftersom jag skulle jobba dag dagen efter. 
Var jättetrött så gick och la mig tidigare, stängde av datorn och kollade i mobilen en liten stund innan jag släckte lampan. Men precis när jag ska lägga ner mobilen hoppar världens största spindel rakt ner i mitt ansikte. Snacka om att jag fick panik, är inte rädd för spindlar men det där var inte mysigt..!!!! Dessutom fortsätter den att krypa i mitt hår, tog lång tid innan jag fick bort den.. 
Tror ni jag kunde sova efter det där??? Aldrig.. Gick upp till mamma och kollade på tv, kändes fortfarande som om den kröp på mig. 
Hela den natten kittlades det på kroppen, kunde inte sova, så fort jag somnade till vaknade jag med världens ryck. Skitjobbigt.. Så den natten var totalt förstörd. Tog bilen till jobbet men under dagen fick jag så himla ont på högersidan av ansiktet. Hela käken, örat, halsen, huvudet. Var rädd att det var öroninflammation, de smittar som satan så jag sa till min handledare att jag måste gå ner till akuten för att kolla så jag inte har något skit som smittar de små bebisarna. 
 
Kändes så larvigt när jag kom till akuten med ks-arbetskläder haha. Så fick jag ett Id-band också haha.. Egenligen behöver man remiss för att få komma till öron-näsa-hals doktorn men de gjorde ett undantag med mig. Tog 3 timmar på akuten, tyvärr så hittade han inte felet och jag har inte en susning heller vad det kan vara. Det viktigaste var att jag inte hade öroninflammation och det hade jag inte. Men det värker så in i norden, kan inte vrida huvudet åt vänster, det dunkar på högersidan hela tiden och värker från halsen till örat och upp till huvudet konstant. Alvedon hjälper lite men kan ju inte knapra tabletter hur länge som helst heller. 
Nåja, gick tillbaka till jobbet, härligt att jag inte hade något skit så jag var tvungen att vara hemma. 
 
Jobbet den här helgen har gått så himla bra. Har fått göra så mycket och börjar få pli på allt nu. Allt är så mycket roligare när man kan, bara göra det utan att behöva fråga. Känns jättebra. 
 
Idag har jag varit ledig, varit hemma hela dagen och bara tagit det lugnt. Det är inte bättre med smärtan, snarare någon grad värrre men jag håller ut för att se hur det är imorgon. Imorgon jobbar jag kväll, det längtar jag till faktiskt. 
 
Nu ska jag strax gå upp och titta på idol och sen är det fotboll som gäller! 
 
 

-

Blev endast 3 timmar på akuten idag, inget allvarligt än så länge, inget funnet så får avvakta och se hur det är imorgon. 
Har jobbat hela helgen men imorgon är jag ledig. 
Uppdaterar mer imorgon, ska bli skönt att sova ut. 

Orkar inte..




Onsdag

En superbra kväll. Känns skönt att jag börjar veta vart vissa grejer är och hur man ska göra dem. Härlig känsla när ssk frågar om man kan göra något, så går man bara och gör det, behöver inte fråga eller nått. Känns som att jag är mer behjälplig då. 
Har haft mer kontakt med föräldrarna idag också, berättat lite och sagt vad och dem ska göra osv, känns bra! 
Under kvällen sen så dippade en bebis rejält i saturationen. Hon var nere på 27 i saturation, blev helt blå, kall och stel. En pyttebebis ska helst ligga mellan 89-96 i saturation och vi vuxna ska ligga på ca 99 saturation. Så 27 var überlågt. Men vi fick igång henne igen och det slutade lyckligt så att säga! 
 
Nu är jag hemma, är ledig i två dagar nu och sen jobbar jag lördag + söndag. Imorgon ska jag till norrtälje med Linda, följa med när hon kör, hälsa på min gamla körskolelärare och sen ska vi äta på våran favoritrestaurang också! Blir att åka dubbeldäckaren igen, himla skön den bussen! 
 
Nu ska jag titta på missade serier och äta kokosnötsglass! 
 
Kom ju på att jag har en tv också haha.. Så införskaffade lite sladdar och woalla, nu kan jag kolla allt på tvn som jag gör med datorn. 
 

Tisdag

6e dagen på NEO och dagen har inte varit bra direkt. 
Kunde inte sova inatt, insulinet verkade inte ha gått in så jag behövde gå på toa 4 gånger på natten och sen så var det en hel del att göra. Hade hand om två bebisar, en med stomi som läkte, fick stå upp och hålla i henne i 1.5 timme eftersom dem sprattlar så mycket, till slut såg jag dubbelt och blev illamående. Gick ut och satt mig i soffan, svettades, skakade och såg typ nada. Jätteläskigt faktiskt. Efter 10 min gick jag tillbaka igen och då var det dags att byta blöja på den andra. Tog bara 2 min innan det kom tillbaka, då la jag mig ner i soffan och då kommer min andra handledare in och pratar med mig. Att jag måste ta det lite lugnt, jag kommer ha tid på mig att lära mig allt och att jag inte kommer behöva göra något som jag inte är redo för. 
Det är jäkligt mycket press, det här är heeeelt annat från ortopeden. Här får inga misstag ske med bebisarna, det är så mycket att ta in, man står still hela dagarna, fötterna värker när man kommer hem, jättemycket att tänka på. 
Jag vill ju lära mig, hjälpa till så mycket det går. Känner mig kass när jag inte hittar grejerna som ssk frågar om, men vafan 6e dagen, vem kan hitta allt på avdelningen då?? 
 
Sen spelade mitt blodtryck in lite också. Har lågt blodtryck och då behövs det inte så mycket för att få ett blodtrycksfall. Kände mig så lugn efter att min handledare pratade med mig. Måste chilla lite, låta det ta tid. Och precis innan han går säger han "jag ser på dig hur mycket du vill detta, du är duktig". Underbara personer finns det gott om på den här avdelningen! De ville att jag skulle gå hem men jag gav det en chans till och resten av dagen mådde jag bra, kunde slutföra mitt pass! 
 
Så ja! Ska försöka ta det lugnt, ge det tid och inte pressa in för mycket info i skallen på en och samma gång. Jag behöver inte kunna allt efter 1a eller andra 2a gången jag gör det. 
 
imorgon jobbar jag kväll, ska se till att sova ut, äta en bra frukost + lunch och sen gå in med nya tag! Lugnare tag som sagt ;) 
 
 

1 September

Redan september och bara 4 ynka månader kvar till julen haha! Men jag är redo för hösten faktiskt, har ny jacka, två par knähöga höst/vinterskor + mina gudomliga skor jag jag fick lite rea på sist! Känner mig fin på hösten men fina skor och mysig jacka. 
 
Idag är jag ledig, jätteskönt! Skjutsade mamma till jobbet imorse så jag har bilen hemma idag. Ska strax iväg och äta lunch sen tror jag att jag tar en tripp till mini ullared. Jag kan verkligen inte sitta still på en ledig dag. Måste göra något, vill inte spilla bort dagen liksom. 
Imorgon jobbar jag dag, min 6e dag blir det då, då får jag eventuellt reda på när jag får gå datakursen så jag själv kan skriva in uppgifter, prover, allt som rör bebisarna. Kurser för allt, får inte lämna blodgas själv förrän jag har gått en blodgsutbidning, måste gå en kurs för alla apparaterna och sen finns det säkert fler kurser haha.. Men det är bra! Jättenoga att inget går fel, så hellre får många kurser än för lite! 
 
Nej, nu ska jag röra på mig så jag kommer iväg!
Mina air max, tror inte jag har visat dem i bloggen?? Dessa har jag i alla fall använt flitigt i sommar! 
 
 

RSS 2.0