Norrtälje

Skrev ett långt inlägg men allt raderades så orkar inte skriva om. Sitter på bussen på väg till Norrtälje för att jobba ett par timmar. Sen åker jag direkt till Karolinska för att jobba kväll. Ca 1.5 vecka sen jag hade en ledig dag och det känns i kroppen. 

Veckan

I tisdags var jag som sagt på kurs på karolinska. Jag skrattade ihjäl mig och fick prova så himla häftiga saker. Vissa var riktigt läskiga men så otroligt nödvändiga. Fick känna av vissa saker som händer med kroppen, svårt att förklara! Den här kursen kostade inget för mig men jag hade gärna betalat för att göra om den här kursen! Träffade massa trevliga människor och det 3 timmarna bara flög iväg. Man fick ett litet diplom för att ha deltagit och fått känna på vissa saker. Nu vet jag mer om hur människor har det i vissa situationer. Förjävla bra kurs med andra ord!
 
I onsdags jobbade jag kväll. De ville att jag skulle komma till jobbet kl 12 istället för 13.30 så det gjorde jag men dagen och kvällen gick lika fort ändå. Tog CRP på 3 patienter och alla prickade jag på första försöket! Börjar bli riktigt duktig. Nu har jag tagit på över 20 och prickat 19/20 på första försöket! Och varje gång blir jag lika glad när jag ser blodet flöda! 
 
I torsdags jobbade jag också kväll och det flöt på. 
Samma sak igår (fredag). Den kvällen var riktigt jobbig. 3 stycken akuta patienter fick vi in, duschning på det, fasta, och även flytta över dem på våra sängar så där fick man klättra upp på sängen för att lyckas förflytta patienten utan att att skada henne. Har ju berättat lite om den kvällen redan så.
 
Idag är det lördag och jag jobbade dag idag. Hårt att gå upp 05 idag men så fort man kommer till jobbet så känns allt bra. Idag har det också varit sjukt mycket att göra. Ingen i personalen hann äta lunch, patienterna ringde på larmet heeeeela tiden. När eftermiddagspersonalen kom fick vi andra gå. Mamma hämtade upp mig så åkte vi och åt sen lunch. Sen handlade vi mat innan vi åkte hem. 
Nu är jag hemma och typ redo för att sova känns det som. Inte alls hungrig på någon middag men nått måste jag äta så blir nog någon smörgås, sen duscha och sova! 
Imorgon jobbar jag heldag. Får se hur det går.. 
 
På måndag är jag ledig men då ska jag jobba i norrtälje haha... 
Sen jobbar jag på tisdag, ledig onsdag och sedan jobbar jag veckan ut och även helgen. Woho.. 
 
Nu ska jag mysa ett tag till och sen ner och duscha. 
 
Min frukost på jobbet idag! Den har jag levt på under resten av arbetsdagen haha! Men den räckte gott och väl. 
 

5 akuta patienter

Fy satan så mycket det har varit ikväll. 5 akuta patienter fick vi in under kvällen från akuten. Alla hade ramlat hemma. Minns inte hur många gånger jag har stått ovanpå en säng för att man ska flytta över patienten till våra sängar. Alla ska opereras imorgon så vissa har vi fått duscha i sängen. Alltså.. I slutet när jag skulle byta om så fick jag inte upp byxknappen.. Mina fingrar och händer hade noll kraft efter kvällen. Har inte hunnit äta middag, fick slänga maten eftersom den blev kall hela tiden, så fort jag satt mig ner ringde akutlarmet. Så jag gav upp, är inte ens hungrig faktiskt. 4 pers var vi ikväll, ver inte vad jag ska skriva eller säga. 
Imorgon jobbar jag dag, ska upp 05. Good luck att somna i tid ikväll..  Är hemma om 1 timme och kommer inte kunna sova på ett par timmar. Har för mycket tankar i skallen. Jaja, det är bara att köra på. Jobb hela helgen och dubbelpass på söndag, jobb i Norrtälje på måndag och jobb på Karolinska på tisdag osv osv osv osv. Tur att man är ung än så länge.. 


Jobb 8 dagar på rad

Herregud alltså.. 
I tisdags var jag på utbildningen på jobbet. Den absolut roligaste utbildningen jag har varit på! Kände mig som en ny människa efteråt. Ska berätta mer om den senare. 
 
Igår jobbade jag 2 timmar i norrtälje och sedan jobbade jag kväll på karolinska. 
Idag jobbade jag kväll och det har varit akutlarm på kvällen, vi fick in en akut patient som hade ramlat hemma så det var spring hit och dit hela kvällen. Hann inte ens äta middag, så fort jag satt mig ner så ringde larmet och vi alla behövde springa, sen blev maten kall och så höll det på ett tag osv.
Men det har varit kul, gillar när det händer lite och när man får lite prövningar. 
 
Imorgon är det fredag och jag jobbar kväll. 
På lördag jobbar jag dag och på söndag jobbar jag heldag, 07.00-21.30 med andra ord. Så det är full rulle! När denna vecka är över har jag jobbat 8 dagar i streck, känner mig inte slutkörd ännu men det kommer nog när veckan är slut. 
 
Rörigt inlägg.. Men hinner inte skriva mer utförligt. Nu måste jag varva ner efter jobbet och försöka sova så småningom. Jobb imorgon igen. 
Bilder får jag också vänta med att lägga in. Innan den här veckan är slut så ska jag i alla fall har hunnit skriva ett ordentligt inlägg om utbildningen och om alla dessa jobbdagar som har varit. Sen har det hänt massa roliga saker på jobbet som jag vill ta upp också! 
 

jobb och kurs

Har inte hunnit med bloggen under helgen. Har jobbat på lördagen och idag jobbade jag dag. 
Imorgon ska jag på en 3 timmars lång kurs på jobbet. Längtar sjukt mycket! Fick pappret idag om vad kursen ska innnehålla och allt lät superkul! Lite prat och mycket praktiskt, sjukt kul med sådant inom vården. 
 
Sen har jag inge mera. Får sovmorgon imorrn så det tackar jag för. Kursen slutar 17.00. 
 
Onsdagen är fullbokad med lite testjobb i 2 timmar i norrtälje och sedan ska jag ta mig till karolinska för att jobba kväll haha. På fredag jobbar jag kväll och på söndag jobbar jag heldag, alltså 07.00-21.30 woho! 
Fullbokad vecka kan man säga.. Många olika saker så det blir lite varierat. 
 
Men nu ska jag sova, vill vara pigg och glad till kursen imorgon! Bloggningen blir nog sisådär i veckan. Fattigt med bilder är det också, tar typ inga roliga längre så det blir lite halft med det! Men något inlägg blir det nog från norrtälje bussen eller liknande. 

Vill inte hem

Sjukt hur bra jag trivs här. Vill inte hem. Har träffat så många nya och trevliga människor och det bästa är att komma ifrån Stockholm ett tag och även hemifrån. Få ta lite ansvar med maten osv. 

Den här veckan har gått mycket bättre. Har faktiskt fått lite tider att komma tillbaka hit och testjobba själv, men då blir det att pendla hit och sen åka hem. 

Men idag är det fredag och jag sitter på bussen mot Stockholm. Saknar redan allt här fast jag inte har lämnat Norrtälje ännu. 
Imorgon jobbar jag kväll på Karolinska, saknat allt och alla där! Så det ska bli kul! 






Lärorik dag

Min dag började 06 och slutade vid 16 idag. Har varit en väldigt rolig och effektiv dag med en hel del praktisk. 
Lunchade med min granne idag, blev kebab som var så himla god. Såsen var gudomlig och kebaben var den godaste jag har smakat. Ibland när man har vägarna förbi norrtälje så ska jag äta där, helt värt resan till norrtälje bara för att få såååå god mat! 
 
Just nu segar jag i sängen och kollar på handbolls em. Trodde aldrig att jag skulle gilla att kolla på handboll men Olli har smittat av sig de på mig. 
Efter det hoppas jag att det kommer någon bra film på tv som man kan ligga och mysa till. 
 
Imorgon blir en kort dag med en kurs om säkerhet på jobbet. Den är först kl 15.00 så innan dess ska jag ta en rejäl sovmorgon och sedan möta upp min granne för lunch, får se vart och vad vi äter imorgon. Efter kursen kanske det blir att ta en promenad i norrtälje om vädret är bra. 
 
Resten av veckan är fullspeckad så skönt med en lugn dag imorgon. 
Nu ska jag mysa framför tvn. Har på mig myskläder och hela mitt sängbord är fyllt med dricka och gottis saker. 
 
 

Helgen

Har haft en lugn och skön helg med sovmorgon varje dag nästan. 
 
Kom hem i torsdags och tog en rejäl sovmorgon på fredagen. Tänkte åka ut en sväng med valde istället för att bädda ner mig i sängen och kolla på film nästan hela dagen, det var verkligen välbehövligt. På eftermiddagen myshandlade jag med mamma. 
 
I lördags så åkte jag en sväng med mamma och mormor till stinsen. Fick med mig en kofta. 
På kvällen blev det tacos. 
 
Imorse vaknade jag av en jävla plogtraktor kl 06 på morgonen!!! Det hade inte snöat något på natten och man såg iprincip asfalten genom snön så jag blev riktigt förbannad på traktorn. Han höll på utanför oss i 2 TIMMAR!? Nästa gång det kommer en traktor för att ploga kl 06 på morgonen när det kanppt är någon snö, kommer jag ringa kommunen! Haha, jag är allvarlig. Bara för att han ska få tjäna fuskiga pengar så ska han störa ALLA i området.. Nej.. inte OK! 
 
Annars har jag varit i barkarbu outlet idag med mami. Hittade nada faktiskt haha.. Och nu märker man att vintern är här. Iskallt ute nu. Invigde min Canada Goose jacka idag, trodde inte jag skulle få så mycket användning av den i vinter men där hade man fel. Nu kommer snön och minusgraderna. Denna jacka åker med till norrtälje på måndag! 
 
Nu har jag i alla fall duschat och håller på att packa lite smått. Nästa vecka har jag jobb måndag-fredag så kommer inte kunna åka hem tidigare som jag har gjort den här veckan. Men det blir kul! Sista veckan i norrtälje, hoppas på att den flyter på lika bra som den förra. Kommer säkert ställas mera krav nu mot slutet, brukar vara så :) 
 
nu ska jag slå på en film och fortsätta packa lite. Packa är nog det tråkigaste och jobbigaste som finns. Man tar alltid med sig för mycket och känns alltid som att man har glömt något! 
 
 

Nyår

Mitt nyår var lugnt i år. Höjdpunkten på kvällen var maten. Var som sagt hemma hos Leo. 
Åt god mat, spelade spel, umgicks, vet inte hur man ska förklara men vid 12 slaget gick vi upp på typ ett berg där machaller (stavning?) var tända hela vägen upp och så såg man över hela golfbanan i märsta. Så vi hade rätt så bra utsikt över alla fyrverkerier kan man säga! Väldigt fint. 
Somnade vid 3 nångång, Gurra och jag snodde Leos säng eftersom den andra sängen hade tempurmadrass, hård som sten med andra ord. 
 
Dagen efter blev det upp och jobba. Det flöt på som vanligt. 
Bilderna får tala för sig själv. Hade bara mobilen med mig så det blir bara kassa mobilbilder tyvärr. 
 
      
 
 
 
 
 
 

På bussen

Då var min första vecka i Norrtälje över. Ska blogga mer ordentligt när jag kommer hem. 
Släpar tre väskor, datorväska, handväska och big mama väskan med kläder haha. Blir upphämtad i Danderyd av pappa, slipper jag släpa alla väskorna hem. Nu tar jag helg och längtar till nästa vecka när jag åker tillbaka. 

Nu har jag en 1 timmes bussresa hem i dubbeldäckaren! 



Hem imorgon

Har ingenting på fredag så åker hem imorgon efter att jag är klar, vilket blir vid 16.30 ca. Sen åker jag tillbaka på måndag för ännu en vecka här i norrtälje. 
 
Det har varit en intensiv dag. Mycket praktiskt jobb, man lär sig så otroligt mycket, men mycket kvar att lära. Låter som värsta chef jobbet typ haha, men det är de verkligen inte. 
 
Har nyss lagat och ätit lasagne med min granne som också bor i samma hus som mig. Vi bor högst upp i huset så det är mysigt. Tv finns också och sängarna är sköna. Har lärt känna många nya här, väldigt kul faktiskt. 
Idag gick jag ner på "stan" med min granne. Finns typ bara h.m, åhlens och kappahl här haha och affärerna stänger 18 på vardagar. Men vi har gått ett par promenader runt om här och norrtälje är väldigt fint, nästan som gamla stan. 
 
Nu ska jag strax duscha och sen mysa framför tvn med lite gott. Lite ensamt om kvällarna, annars är det rätt mysigt här, bättre än jag trodde. 
 
 

Norrtälje

Försökte blogga igår men när jag är klar så krånglar det när jag ska ladda upp bilder så orkade inte tjaffsa så det blev inget av. 
 
Är i alla fall på norrtälje nu. Har haft en introduktion och en kurs idag och imorgon blir det att börja gå bredvid. 
Det är väldigt roligt och väldigt nytt. Nu tänkte jag gå ut en sväng för att köpa middag och sen blir det att läsa på i häftet jag fick på kursen. Slår vad om att de kommer fråga en hel del imorgon så vill vara förberedd. Kan även säga att en liten kändis från ett program som gick nyss på tv, var på min kurs, lite kul faktiskt! 
 
Nej, nu måste jag ge mig ut. Norrtälje är inte helt okänt så jag vet vart det mesta ligger :) imorgon börjar jag kl 09! 

Jobb hit och jobb dit

Nytt år och jag känner mig lite pressad. Blir oftast så när det är nytt år, man får lite extra press på sig, i år fyller jag 21, jobbrelaterade saker, drömmen vore att få fast anställning där jag jobbar nu men inget jag går runt och tänker på, tar en dag i taget så får man se hur och vart man hamnar :) 
Har lite nyårslöften men vissa håller jag för mig själv, blir sån press ifall det inte går. 
Men ett nyårslöfte jag har är att bättre på min sjukdom! vet inte hur många gånger jag har tjatat på mig själv om det men nu får det vara nog. 
Sen att äta lite bättre. Känns som att jag äter dåligt, äter mindre, slänger i mig snabbt på jobbet och äter typ inte frukost längre. Så det ska jag ändra på förhoppningsvis. 
Resten får ni reda på under året ifall det har gått bra eller inte :) 
 
Nyår var okej i år, väldigt lugnt faktiskt. Jobbade dagen efter och har även jobbat idag också. 
Imorgon är det fredag och jag skulle vara ledig nu ett bra tag men jobbet ringde för 30 min sen och frågade om jag kunde jobba kväll imorgon pågrund av att en uska är sjuk. Shit, vad alla är sjuka just nu! 3-4 pers är sjuka och det är kris vissa dagar på jobbet.
 
Sen händer det lite grejer nästa vecka. Det finns inga tider under två veckor nu så jag ska iväg till norrtälje i 2 veckor för att jobba på ett annat ställe. Och eftersom resvägen är 2 timmar dit och 2 timmar hem så kommer jag bo i norrtälje under dessa veckor. Kommer få gå på många kurser och lära mig hur det funkar, sen kommer jag få gå med en person under dessa veckor. Sen får vi se hur det går med detta, om jag har en backup ifall karolinska jobbet tar slut. Spännande men är supernervös. Det blir inget helgjobb för mig där så kommer bara vara där måndag-fredag sen på fredagen åker jag hem över helgen och åker tillbaka på måndag! 
Så jag hade tänkt ladda upp inför detta men ska jobba imorgon så får skjuta upp det en dag. 
 
Hoppas i alla fall att 2014 kommer bli ett bra år. 2013 har varit ett lite upp och ner år. Ska väl göra en liten årsresume som alla andra har gjort! 
 
 

RSS 2.0