Spontanutgång


Helgen

Så var ännu en helg över. 
I fredags tog jag det lugnt. Myshandlade med mamma och på kvällen slog vi till med potatisgratäng och hemmagjorda hamburgare. 
 
I lördags var vi hundvakt till söta Nelly. Vi skulle ha henne över natten. Världens snällaste vovve. Så himla sällskapssjuk och följer dig vart du än går. Hade en liten macka på min säng som hon kollade på, hon tog aldrig mackan utan hon bara satt där. Och vem som än säger till henne av oss i familjen så lyder hon det. Världens finaste hund helt enkelt! 
På kvällen grillade vi hemma hos Leo. Kul att samla gänget igen, nu var det ett bra tag sedan. Vi grillade och satt ute hela kvällen tills det blev för kallt.
Jag och Ollis tjej spelade ett bollspel på gräsmattan och under tiden snodde Olli min mobil ur väskan och facerapeade mig.. Den här gången facerapeade hon mig genom att skapa ett förhållande med Gurra haha! Jag var inte helt klar i skallen och hade ingen aning om hur eller OM man kunde ta bort facerapen.. Så efter ett tag fick jag strunta i det! Hela kvällen var hur bra som helst. Mamma kom och hämtade mig, vilket var guld värt så jag slapp ta tåget hem. Hann inte göra något innan jag däckade i sängen direkt när jag kom hem. 
 
I dag (söndag) ringde alarmet tidigt. Men jag mådde bra förutom att jag var trött. Pappa skjutsade in mig till jobbet, vilket var tur eftersom jag hörde att alla tåg stod stilla vid den tiden. När jag kom till jobbet kunde jag ta bort facerapen, måste lära mig hur man kan göra det på mobilen för det här lär inte vara sista gången Olli busar med min mobil. Så nu är det normalt igen! Jobbet flöt på bra, slutade 15.00 och då kom mormor och mamma så åkte vi till Ulriksdals slottsträdgård och köpte färska grönsaker. Sen fikade vi där innan vi åkte hem. 
Ikväll har jag ätit caesarsallad. Så himla gott! Ikväll åkte även Nelly hem.. Det känns så tomt i hela huset. 
 
Nu ska jag sova, är jättetrött. Det var jobbigt att ta sig upp imorse efter festandet dagen innan så nu ska det bli skönt att gå och lägga sig och veta att jag kan sova hur länge jag vill imorgon! Måste vara den härligaste känslan. 
 
 
 
 
 
Imorse var man bra trött men alltid lika kul att vara jobbet! 
 
 
 

Bättre Hba1C och EKG test

För en vecka sen var jag på Ersta sjukhus och kollade upp min diabetes. Trodde det värsta eftersom att jag inte har skött den så värst bra. Men mitt Hba1C hade sänkts! Det ligger fortfarande lite högt men det hade sänkts rejält så jag blev jätteglad! Nu blev man ännu mer peppad till att få ner det till kanske 5 t.o.m? 
Så om 2 månader ska jag tillbaka redan, nu blir det snabba ryck. Ska även till labbet än en gång och ta blodprov, tog blodprov för 2 månader sen men nu ska dem kolla min njurfunktionen och massa annat. 
 
I helgen tog jag det lugnt. 
I fredags var jag på bio med Olli och hennes tjej. Vi såg Hur många kramar finns det i världen. Men filmen var ingen höjdare om man säger så. Tycker jättemycket om ettan men denna var inte bra.. Kändes som om filmen var 5 timmar lång fast den bara var 1,5 timme.. Så nej, den rekommenderar jag icke. 
 
I lördags var jag hemma själv. Alltid lika mysigt tills det blir kväll och mörkt ute, då är det inge roligt att vara ensam hemma längre.. Men det gick bra i alla fall. 
 
I tisdags passade jag ena pojken. Han har varit hängig ett tag och äter knappt något. Så hans mamma bad mig att försöka få i honom något, hon hade inte lyckats få i honom något tills jag kom i alla fall. Men allt gick bra, vi byggde pussel, spelade spel, ritade och kollade på film. Och jag lyckades få i honom 2 ägg, en halv macka, ett glas mjölk och ett halvt äpple! Mamman blev helt chokad när jag berättade det. Allt gick så himla bra, han var så lugn och fast jag inte har känt honom så länge och att vi inte har träffats på 4 månader så flöt allt på riktigt bra. Passade honom i 4 timmar. 
 
Igår (onsdag) jobbade jag på kliniken. Har verkligen saknat stället och alla människorna. Vi har köpt en ny EKG apparat till kliniken och för att testa om den funkade så gjorde vi ett EKG test på mig. Apparaten funkade och samtidigt fick jag reda på att ja var frisk. Mina värden såg bra ut och jag var helt frisk! Nu efteråt har jag ont på bröstet eftersom de måste trycka så himla hårt för att hitta rätt ställe. 
 
Så har dagarna sett ut för mig. Imorgon ska jag myshandla med mamma. Och på lördag ska jag hem till Leo för grill och mys med fina människor. 
 
Men nu ska jag mysa framför en film innan läggdags! 
 
 
 

Jobb + möte

Dags att sova snart. Imorgon ska jag på möte på eftermiddagen och på förmiddagen ska jag jobba. Ska passa småkillarna som jag passade ganska mycket i början av sommaren. Är lite nervös faktiskt, har inte träffat småkillarna på 4 månader och inte känt dem så länge. Men hitills har det gått bra och det kommer nog gå finnemang imorgon också! :) 
 
Man är aldrig trött när man måste det så lär vara uppe ett tag till och kolla på film. Man får ta smällen imorgon när alarmet ringer. 

Biodags

Nu sitter jag och väntar på bussen till kista. Blir att äta middag där och sen se på Hur många kramar finns det i världen.

Myskväll helt enkelt. Ska dit med Olli och hennes nya tjej.


Måndag

Måndag och ny vecka. I helgen har jag mest tagit det lugnt. Varit iväg med mamma, kollat till båten efter ovädret, ätit god mat och bara myst. 
 
Imorse ringde min chef och gav mig lite nya jobbtider. Så nästa vecka blir det att jobba ett par dagar efter en väldigt lång semester. 
 
Den här veckan har jag inte så mycket planerat. 
Imorgon ska jag äta buffe till lunch med mormor på stationshuset. 
Och på onsdag ska jag till Ersta för att än en gång kolla till min diabetes. Jag vet redan nu att resultatet inte kommer vara strålande eftersom att jag inte har skött diabetesen så strålande som jag ska göra. Får nog förklara mig lite när hon väl ser mina HJ värden på blodsockermätaren. Nåja! Efter sjukhusbesöket tänker jag gå runt i stan lite, om det är fint väder såklart. 
 
Nu ska jag strax fortsätta kolla på serien Prison Break som jag nyss har börjat kolla på. LOST serien har jag kollat klart på. Den här serien har jag även sett förr men det var så många år sedan. 
 
 

Veckan och en bra gärning

Måndag, tisdag, onsdag och torsdag har jag gjort grejer från morgon till kväll. 
 
I måndags åkte mamma och jag till Mini Ullared. Det ända jag hittade var en klänning för 39 kr, annars var det snålt med bra grejer den här gången. Lite besviken faktiskt. Men men, vi var där ett par timmar, sen åkte vi hem, handlade mat, lagade god mat till pappa och Jeppe som kom hem från jobbet. På kvällen hälsade vi på mormor en stund. 
 
I tisdags var mamma och jag i vaxholm hela dagen. Vi tog bilen dit och när vi skulle gå till parkeringsautomaten för att köpa en biljett så ser vi en äldre man som går väldigt konstigt med rulator. När vi är framme vid automaten så ser jag i ögonvrån att farbrorn rarmlar i backen och hans rullator flyger en bit bort. Jag och mamma sprang direkt dit för att hjälpa honom. Jag lyfte upp honom från marken och gick med honom till rullatorn och satt honom där en stund. Försökte prata med honom, han var helt svettig och andfådd. Han mådde i alla fall bra, han var bara trött sa han. Försökte få reda på om jag kunde ringa någon åt honom men han kom inte ihåg några nummer. Men sen så säger han att han är i vaxholm med tre stycken andra. Jag får namnen på personerna och springer för att leta, tycker att människorna borde finnas i närheten. Efter en stund ser jag tre stycken som ser ut att vara i samma ålder som farbrorn. Och mycket riktigt, det var människorna han var där med. Berätta vad som har hänt och att han mår bra. Mamma väntade med honom så länge ifall något skulle hända. De tre människorna tackar mig, pussar mig på kinden och ena gumman börjar gråta och pussar min hand. Tre supergulliga äldre människor som hade tappat bort sin vän. Allt gick bra och det känns så himla bra i mig nu i efterhand. Det gjorde ont i mig när jag såg farbrorn ramla. Så mamma och jag gjorde en väldigt bra gärning! Bara glad att jag kan hjälpa till. 
Efter incidenten så gick mamma och jag runt i vaxholm, alla mysiga butiker vid hamnen och sen åt vi glass på kajen. Mys dag helt enkelt. 
 
I onsdags (igår) var mamma och jag i Sandhamn hela dagen. Vi tog båten från stan tidigt på morgonen, satt oss längst fram ute på däck. Båtresan dit tog ca 2.5 timme. Direkt när vi kom till Sandhamn satt vi oss och åt lunch. Sen gick vi runt på Sandhamn. Vi gick in bland husen och på andra sidan av Sandhamn. Gick runt i butikerna och slutligen bageriet för att köpa en bulle som ingen mindre än Awa serverade till oss. 
Båten hem gick vid 5 på eftermiddagen. Vi kom hem vid 9 tiden och då var vi helt slut i kropp och själ. Vi hade gått hela dagen Sandhamn och endast suttit ner när vi åt lunchen. Sen 5 timmars båtresa totalt, så trött var man kan jag lova.. Orkade inte ens äta middag, somnade direkt när jag kom hem. 
 
Idag (torsdag) har jag varit i märsta med mamma och mormor för att gå på banken och handla mat. Träffade Leo när vi åt mat så vi gjorde sällskap under maten. Sen inne i affären träffade jag Isabella. Så kul att träffa folk från klassen, inte ofta man gör det. 
Och det bästa på dagen var att jag fick med mig ett par låga converse för endast 56 kr!!!! Det var de billigaste conversen jag har köpt. Den minsta storleken var 36,5 och de var väldigt mycket förstora på mina fötter så fick köpa ett par sulor att lägga i för att skon skulle passa mina fötter haha.. Ursprungspriset var 799 kr och sen 30% på det, sen hade jag ett presentkort där på 500 kr så betalade alltså bara 56 kr! Vilket kaaap! 
 
Ikväll har hela familjen ätit hemmagjord kräftstjärtsbomb till middag. Så gott så gott så gott. 
Nu är jag trött så ska lägga mig i sängen och kolla på film. 
 
Här kommer lite bilder från Sandhamn!
 
 
 
 
 
 
 
        
 

Förra veckan + helgen.

Nu så! 
I onsdags förra veckan åkte vi på en liten resa. Jag + vänner hade bjudit Olli på en kryssning. Såg fram emot det, har inte varit på kryssning på minst 10 år. Men resan blev inte direkt lyckad. 
Det började bra i alla fall. Innan vi steg på båten åt vi alla på pizza hut, sen gick vi ombord på båten. 
Vi förade i hytten, träffade några killar som hade hytten bredvid oss. Sen gick allt utför. 
Lite för mycket alkohol på för kort tid. Men sen lugnade det ner sig lite innan det slog till igen. Diabetesen var helt paj, hade HJ i blodsocker (så högt blodsocker att mätaren inte ens kan visa exakt vad du har). Jag mådde jättedåligt på grund av det. Slutade med att jag valde att stanna kvar i hytten under kvällen. Vågade inte gå ut ifall något skulle hända pågrund av mitt dåliga blodsocker. Fick sällskap hela tiden, Olli kom ner varje kvart för att kolla till mig. Jag höll på koll blodsockret hela kvällen. När det blev bra igen så gick jag upp och umgicks med alla. Drack vatten, kollade blodsockret. Så det sög rent ut sagt. Detta är första gången som diabetesen förstör en kväll för mig. Har alltid gått bra annars men nu slutade det dåligt. Alkoholen är också boven såklart.. 
 
Dagen efter vaknade vi alla av Leos alarm på 7. Det var ett helvette att få upp honom! Han var bakis och vägrade gå upp. Somnade om, somnade på golvet, somnade ståendes osv haha.. Sen kunde vi alla somnade om en stund innan våra grannar bankade på dörren 20 gånger. När jag gick upp mådde jag helt bra igen. Inge bakis, blodsockret var bra och min aptit var på topp. Men maten är blää på båten och dyr.. 130 kr för lite köttbullar och potatismos.. Överpris??? JA! 
 
Helgen då! 
 
I helgen har jag varit på pride paraden för första gången i mitt liv. 3 timmar stod vi och kollade och jag brände mig som attans. Det var årets varmaste dag, så att stå och kolla på paraden den dagen var det sämsta man kunde göra Men nu har jag sett det i alla fall! 
På kvällen kom Olli till mig, vi satt och pratade och hade det mysigt. Sen bestämde vi oss för att gå ut. Vi visste inte vart men tog tåget till stan i alla fall. Krogen vi bestämde oss för att gå till var uthyrd när vi kom fram så det fick bli en annan. Just den krogen som vi sa att vi INTE skulle gå till haha.. 
Men det blev årets bästa utgång.. Vet inte vad det var med den kvällen. Jag hade bara ett par svarta byxor och en tröja på mig, inget speciellt eftersom utgången var oplanerad. Men allt flöt på och det blev många glada miner från min sida. Finns inga ord, allt var så bra den kvällen!! 
 
 
 
 
 
Kärleksparet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Liten resa

Dålig uppdatering. Ska blogga bättre imorgon, eller idag blir det ju nu. 
 
Eftersom klockan har slagit midnatt blir det idag som mamma och jag ska göra en liten resa tillsammans. Vi ska upp tidigt för att sen åka båt i 2,5 timme innan vi är framme. Båten hem går inte förrän på kvällen så kommer hem rätt så sent. Det blir en liten resa till havs och sedan knalla runt och äta gott på en fantastisk ö. 
Vädret skulle vara bra, hyfsat varmt och sol, perfekt väder. 
 
Så snart måste jag sova. Båten går tidigt men vi måste först och främst ta oss till båten. 
Så bättre update imorrn! 

Ingen ström

Ingen ström alltså.. Hela familjen sitter i köket med stearinljus tända. Finns inget att göra.. Helt kolsvart.. Man märker verkligen hur beroende man är av ström.. Middagen fick vi laga på grillen. Grilla lax i folie, grilla potatis och lägga en kastrull med sås på grillen haha.. Fanns inget annat sätt.
Vill inte ens veta hur vår mat i kylen och frysen mår..
Nu har vi varit utan ström i 8 timmar.. Hur länge ska det vara så här??!!


RSS 2.0