Måndag

Då var andra natten över. Varit en hemsk natt med bebisar som lägger av totalt. Vi fick storlarma 3 gånger på våra bebisar. Kritvita, pulsfall, saturationsfall och hjälper inte ens att använda neopuffen. Tog bra många minuter innan vi fick bebisen att andas igen. De var så nära på att båda fick bli intuberade. 
Hoppas verkligen på en bättre natt nu. 
 
Idag har jag haft mobilen på ljud eftersom 2 personer skulle ringa mig. Så jag flög upp när mobilen ringde, ville absolut inte missa samtalet. Kommer ha mobilen på resten av veckan också, viktiga samtal väntar. Kommer vara 2 intensiva veckor nu framöver med samtal och möten, sen lugnar det nog ner sig. 
 
 

Myskväll

Haft en mysig fredag. Åkte en sväng på dagen och köpte lite gott till kvällen. Sen gick jag en långpromenad med Molly, hon fick springa lös som hon älskar mest av allt. Otroligt duktig på att stanna när man säger till och hon springer bara en bit sen vänder hon om och kollar efter mig och väntar på att det ska bli grönt att springa en bit igen. 
 
Ikväll åt jag fisk med räkfyllning och pommes med tartarsås, mums vad gott det var! Och nu ska jag titta på en serie med äppelpaj till. Konstigt nog känns det bra att jobba igen imorgon. Idag var min enda lediga dag. Är taggad på att jobba haha.. 
 
Imorgon ska jag sova ut så jag orkar jobba natt och sen blir det nog promenad med Molly och åka iväg en sväng. Mycket som står på spel nästa vecka, massa samtal och möten. Hejohå! 
Godis i stora lass!
 

Fredag!

Trots min besvikelse igår att bli beordrad och missa mitt möte så verkar det som att det löste sig i alla fall. Fick en samtal därifrån och det lät mycket lovande. 
Det gick bra att jobba på kvällen också, var seg och trött bara men mina bebisar skötte sig. 
 
Idag har jag fått sova ut. Pappa kom in imorse och tog med Molly till jobbet så jag fick sova lite extra. Guld värt men jag sover inte lika bra utan Molly. Blev så tomt i sängen. Men nu ligger Molly bredvid mig i sängen igen och vilar. Så otroligt hur mycket man kan älska en person. Molly har tagit mig med storm, är totalt förälskad i henne haha. Nej men, hon sprider så mycket glädje, bryr sig jämt om oss andra och aldrig sig själv. Är så glad att jag har henne! 
 
Ska ligga kvar i sängen och titta på film en stund. Jesper har min bil så är lite handikappad utan den hehe.. Men när han kommer hem ska jag ta med Molly till djuraffären, hon är stammis och har charmat alla som jobbar där. Sen handla lite gott inför ikväll. Äppelpaj, godis och glass står på schemat! 
 
 

Beordrad

Hade sett fram emot att ta ut lite övertid och gå hem tidigare men det blev helt andra bullar. Chefen kom in på salen och beordrade mig att stanna kvar och jobba kväll också. Så nu kan jag inte gå på mötet ikväll vilket känns piss rent ut sagt. Inget jag kan göra åt, hade blivit arbetsvägran annars. Så tråkigt att bli beordrad, jag som redan jobbar en sjuk arbetsvecka. Nu jobbar jag istället 9 pass på 10 dagar.. Och trött är jag också.. Aja nu är det som de är. 

Den här glassen skulle jag vilja prova just nu. 



Låt tiden gå fort

Molly sov hela natten utan någon kräkning. Vi morgongosade imorse vid 06. Hon är lika morgontrött som mig haha. Känns så bra att hon mår bra igen. Pigg som aldrig förr, leker och busar. 
Ikväll har jag badat henne, nu är hon mjuk som en bebis och luktar gurka och melon. Så otroligt gott hundschampoo!
 
Nu ska jag kika på film en stund och sen sova. Upp tidigt en sista gång imorgon, längtar redan till Mollys och mitt morgongos, bästa som finns! 
 
Imorgon efter jobbet ska jag iväg. Har blivit bokad till en möte. Ett informationsmöte typ. Ska bli spännande faktiskt. 
Alltid lika jobbigt att säga hejdå på morgonen när pappa tar med henne till jobbet. Saknar ihjäl mig!
 

Onsdag

Shitt vilken dag.. 
Allt började jättebra, vi bockade av massor av grejer så bebisarna fick vara ifred sen. Tills en av bebisarna lägger av totalt. Andas inte, ingen puls, kritvita ben och mörkblått ansikte. Jag larmar och folk kommer inspringande till salen. Hennes saturation var på 4, då lever man inte. Det var vi som skjöt in luften i henne. Jag sprang och hämtade intuberingsvagnen medans läkarna hjälpte henne att andas. Jag skakade som satan, minsta lilla fel kan avgöra allt. Jag drog luft ur magen på henne, aldrig skakat så mycket. Hon hade ca 50 ml luft i magen, vilket är farligt mycket. Den luften hon hade i magen tryckte upp lungorna på henne så hon inte kunde andas, vi fick inte heller ner något syre i henne vilket gjorde att hon låg på 4 i saturation i flera minuter. Pulsen var på 19.. 
Men! Precis innan vi ska intubera henne så börjar hon andas och vi får ner syret. Hon börjar sakta men säkert komma tillbaka i färgen. Så vi ger henne en chans med cpapen. 
Det här var det läskigaste jag varit med om på neo. Både min syrra och jag var helt skakade efter det här. Tankarna far omkring hela tiden, det här kommer sitta i ett bra tag. Lilla bebisen på sina 800g som var så fin innan allt small till. Direkt efter allt detta tog vi prover och det visade sig att hon hade 159 i CRP. Så det var anledningen till att hon la av + luften i magen som puffade upp lungorna. 
 
Imorgon jobbar jag sista dagpasset för den här veckan. Kommer vara på samma sal med samma bebisar. Hoppas verkligen att kvällen och natten har gått bra för henne. Och att dagen imorgon blir bättre! "inget bus" brukar vi säga till bebisarna. 
 
 

Strul

Hade precis skrivit klart inlägget. Trycker på publicera inlägget och allt försvinner.. Orkar inte skriva om allt igen.. Molly mår i alla fall bra igen. Det behövdes ingen veterinär för hon piggnade på sig rejält under dagen. Hon har druckit mycket, ätit, kissat, bajsat och är otroligt pigg. Så enligt veterinären behövde jag inte åka in. Hon har inte kräkts sen 06 imorse heller. Nu har jag duschat och bäddat rent till Molly och mig i sängen. Hoppas på en bra natt och att vi båda får sova. Nu ska jag äta äppelpaj och dricka en iskall cola zero, det förtjänar jag. Upp tidigt imorgon igen, två dagpass kvar nu sen ledig en dag sen kör jag 4 nätter. Än så länge flyter det på bra.

Kräk hela natten

Molly slog i huvudet i bordet igår när hon busade. Efter de har hon kräkts precis hela natten. Hela hennes täcke, mitt täcke och på lakanet. Först kom det mat och under natten bara vatten men imorse var det ljusbrunt och hon såg riktigt hängig ut. Har inte sovit en blund inatt, har haft handen på molly hela natten för att va säker på att hon andas. Behövt flytta henne hela tiden så hon inte skulle ligga i sitt kräk. Molly har inte sovit på hela natten. Stackaren mådde så illa att hon inte kunde komma till ro. Jag grät imorse för att hon själv fick lite panik för att hon kräktes så mycket. Ingen bra natt eller morgon om man säger så. 
Gick inte att skippa jobbet, finns ingen personal så var tvungen att gå, men Molly är med pappa på jobbet så länge. Får gå 13.30 då åker jag direkt hem och hämtar Molly sen åker jag in akut till veterinären med henne. Blir hon minsta dålig eller kräks mer åker pappa in. 

Sjukt jobbigt att vara på jobbet och inte ha koll på Molly. Helt utmattad efter natten. Typiskt att detta händer just när jag jobbar den mest intensiva veckan. 
Hoppas bara att det inte är något allvarligt. 


Morgonmys

Har sovit så gott med min favorit inatt. Det har varit lite si och så med hennes mage men inatt sov hon hela natten på mitt bröst. Hon värmer en så himla mycket. Vaknade lite innan alarmet ringde, morgongosade och busade. Bästa starten på dagen. 

För tillfället sitter jag i bilen i parkeringshuset och väntar på att tiden ska gå. Utbildningen börjar 08 men för att få en parkering på dagen måste jag åka tidigare. Ska strax gå in, börjar bli kallt i bilen nu. 



Morgonmys

Har sovit så gott med min favorit inatt. Det har varit lite si och så med hennes mage men inatt sov hon hela natten på mitt bröst. Hon värmer en så himla mycket. Vaknade lite innan alarmet ringde, morgongosade och busade. Bästa starten på dagen. 

För tillfället sitter jag i bilen i parkeringshuset och väntar på att tiden ska gå. Utbildningen börjar 08 men för att få en parkering på dagen måste jag åka tidigare. Ska strax gå in, börjar bli kallt i bilen nu. 



Intensiv vecka

Min intensiva vecka har inte ens börjat och jag är redan trött.. Nu kommer jag jobba 8 pass på 9 dagar. Vet inte hur jag ska orka det.. 
Imorgon har jag utbildning i HLR hela dagen + övning på förflyttning av bebisarna inför nya NKS. Sen jobbar jag 3 dagpass, endast ledig fredag sen kör jag 4 nätter på rad. Kan tala om att jag aldrig skulle lägga mitt schema så här, har blivit diffad så in i norden under februari. 
 
Utöver jobb har jag en del annat som jag måste få gjort också. Så den här veckan kommer jag leva på jobbet, kommer inte hinna göra annat. Kommer vara så trött när jag kommer hem. Dagpass är inte min grej, är ingen morgonmänniska. Men eftersom jag jobbar treskift så måste jag lägga in lite dagpass också. 
 
Jaja, ska faktiskt sova på en gång. Ska kissa med Molly en sista gång sen gosa ner mig med henne. 
 
 

Trött

Gjort alldeles för mycket idag, bara att starta dagen kl 10 på morgonen och sen vara iväg hela dagen och komma hem först nu, är ingen hit när man ska jobba 3 nätter.. Nu är jag trött som satan och inte nog med det. Imorgon ska jag till ögonläkaren för att kolla till mina ögon vid 15.00 inne i stan, vilket betyder att jag endast får 5 timmars sömn efter 10 timmars pass och DESSUTOM ska jag jobba 2 nätter till efter det. Kommer inte sluta bra det här, känner mig riktigt otaggad och vill bara gömma mig under täcket.. Läkarbesöket tar 1 timme och sen tar det minst 1 timme hem så när jag är hemma är det bara att slänga i sig middag, sen åka till jobbet igen.. 
Det ända jag kan hoppas på är att få gå hem kanske runt 06 så jag får lite extra sömn. Men det brukar inte gå med tanke på hur mycket det är att göra varje dag och natt..
Får se om jag överlever. 
 
 

Dags för helklippning




Bra första natt

Nu är jag igång igen och det känns super. Längtar redan till jobbet och speciellt vid fikat sen då jag har med mig pancakes! Natten gick fort för det var en del att göra. Lite nervös eftersom det var ett barn på G på förlossningen som nästan är fullgången men hade en del avvikelser så den skulle troligtvis inte klara sig, men om den gjorde det så var det mitt ansvar att gå in på den salen och ta hand om barnet tillsammans med flera andra såklart. Var så nervös, tycker fortfarande sånt är lite läskigt ifall jag tabbar mig och inte hänger med och missar grejer, det kan vara avgörande för barnets liv. 
Dessutom så bestäms det nu att vi barnsköterskor ska följa med ner på snitt och ta emot barnet, riktigt läskigt men säkert en häftig upplevelse att vara med om. 
 
Operationssåret mår lite sämre, det har blödit igenom lite + lite var. Glömmer helt bort det när jag jobbar. Måste vara mer försiktig resterande 3 nätter. 
 
Sov till 18:00 idag, 10 timmars sömn det behövdes. Så nu är jag redo för ännu en natt. Först tanka bilen baramen sen så! 
 
Glaaaaad tjej som längtar till jobbet! Och fortfarande är spänd inför det jag berätta om igår!
 
 

Fettisdagen

Men ingen semla för min del, tycker inte alls om dem faktiskt. Hade dem skippat mandelmassan hade jag nog kunnat äta en men mandelmassan förstör den tyvärr. 
 
Imorgon är det tillbaka till verkligheten som gäller. Har fortfarande stygnen kvar så ska vara lite försiktig. Alltid jobbigt att komma tillbaka när man har varit "ledig" en längre tid men så fort man kommer till jobbet så släpper det. Jobbar 4 nätter från och med imorgon. Men innan dess ska jag iväg med Linda på dagen. 
 
Angående det jag gjorde i söndags, ska berätta allt om det när tiden är inne. Nämligen så att det har dykt upp lite annat också. Väldigt roliga grejer som kommer att förändra mitt liv totalt! Lovar att berätta när jag har lite mer info, får inte berätta något nu. Men stort är det! Kommer vara så spänd och nervös tills jag får veta mera. Inte fått all info ännu. Tyvärr måste jag vänta ett par veckor.. Kommer bli ett par jobbiga veckor framöver!
 
Så nu tänkte jag fixa morötter och gurka och göra en dipp till. Fått en liten crush för det. 
 
 

Lördag

Idag känner jag mig som en människa igen. Tog av förbandet imorse som tog hela 2 timmar att göra. Det hade blödit igenom så det torkade blodet satt fast i förbandet och enligt läkaren får jag inte badda såret så det var bara att härda ut och ta lite i taget och akta stygnen. Till slut gick det och op-såret såg väldans fint ut. Testade att köra bil, vilket gick super så tog mig en liten sväng på dagen. 
 
Imorgon förhoppningsvis ska jag iväg till ett mycket speciellt ställe i danderyd. Hade aldrig en tanke på att åka dit under mitt liv, inte min prisklass om man säger så haha! Men nu ska jag dit och titta och kanske prata lite! Sen får vi se vad det leder till. Är riktigt spänd! 
 
 

Operationen

Klar med operationen, hoppas en gång för alla nu. Blev en upplevelse kan man säga. Influensa veckan har satt sig hårdare än jag trodde märkte jag. 
Allt pajade när sjuksköterskan skulle sätta nål på mig, allt blev svart och jag svimmade. Inte liiiite pinsamt.. Jag kollade bara snabbt när hon hade satt nålen och då ser jag hur stor plastnålen är som sitter i mig, aldrig sett så stor. Alltså, den var enorm och sen svimmade jag hehe.. Så resten av tiden innan läkaren kom låg jag på en säng med personal runt mig hela tiden. Sen var det dags för operation, fick sitta på en stol under tiden och då svimmade jag igen. Herregud alltså.. Sen väl inne på operationsbordet gick allt super. Sjuksköterskan frågade om jag ville sova under operationen men jag sa nej, ville vara vaken. Allt gick bra, alla dessa stick gjorde inte alls ont, så skicklig läkare. Han fick sticka några extra gånger, bedövningen tog inte överallt. Operationen tog ca 2 timmar. 
Är så nöjd med allt, kunde inte fått en bättre läkare. 
 
Nu efter operationen har allt gått bra. Sa nej till citodon, vill inte stoppa i mig onödiga tabletter i onödan. Smärtan har varit på runt 2/10 så inte behövt ta alvedon ens. Imorgon ska bandaget bort. Då får jag se hur allt ser ut, hoppas på att det ser fint ut. Stygnen ska bort om 10 dagar. 
 
 

Dags för operation

Imorgon är det dags. Ska vara där 07 redan och pappa är så snäll och skjutsar mig. Skulle behövt åka tåg + 2 olika bussar för att komma dit annars. Sen hämtar han mig också efter operationen eftersom jag inte kan ta mig hem kommunalt. 
 
Lite nervös faktiskt, har blivit lite nålrädd sen jag låg inne och blev stucken 16 gånger. Blåmärkena har precis försvunnit och nu ska jag stickas 3 gånger imorgon. Dem ska sätta nål sen kommer den ljuvliga bedövningen x6 som dem sticker rakt in i en hela 6 gånger på olika ställen. Äckligt lång nål som sen kommer att svida som satan.
 
Jaja, skönt när det är över. 
 
 

RSS 2.0