Miniullared

Är på väg till miniullared med mamma nu. Snart kommer mobilen dö och stå Ingen service. Ingen kan nå mig och jag kan inte nå någon. Verkligen landet haha! 

Fredagsmys

Snart är fredagsmiddagen klar och jag är vrålhungrig. 
Pappa håller på att steka hamburgare av angus köttfärs, pommesarna är snart klara, såserna är serverade och salladen är på G. Sist men inte minst så börjar idol snart. Så kommer sätta mig och äta i vardagsrummet med en kall cider med smak av wasabi som jag köpte idag. 
Imorgon blir det äventyr med mamsen! Pappa ska till skärgården och fiska hela helgen. 
Hoppas jag inte blir inringd denna helg, vill verkligen ha en hel ledig helg nu. Inte haft det på typ 2 månader. 
Så hoppas! 
 
 

Pannkaksbollar

Lunchade med Olli i stan innan sjukhuset. Vi testade maten på ett nytt café. Och omdömmet blev ej positivt. Olli tog caesarsallad men hon fick romsås som dressing till salladen. Jag tog fylld pasta men pastan var hård på kanterna och fyllningen va torr som papper så nej.. Där kommer vi inte äta igen. Mitt i allt när vi sitter och pratar på cafet så ser jag min mamma gå med alla barnen utanför. Vi både sprang ut och vilken chock mamma fick när hon såg oss. Världen är bra liten ibland! Hur troligt är det att man möter sin mamma i stan sådär? Haha, det var i alla fall roligt! 
Olli följde med mig till Ersta. Blev lite chockad, HBA1C hade inte höjts så mycket. Ligger på 8,3 just nu, högt men inte så högt som jag trodde. Så det var lite positivt i alla fall. Sen låg jag lågt i trycket, 95/50 men det är nog ingen fara. 
 
Efter sjukhusbesöket så skulle Olli vidare och jag gick en kort runda på drottninggatan. Fick med mig en kofta från salt och en julklapp till mamma. Hittade doftpinnar som man ska tända på sen sätta ner i ett speciellt fat och sedan låta den glöda så kommer hela huset lukta gott. Valde mango som lukt och den luktade verkligen urgott! 
 
Ikväll har jag ätit pannkaksbullar till middag, fast det är inte direkt pannkaka eftersom den här degen ska jäsa i 20 min. Men gott är det! 
 
Nu ska jag mysa ner mig till en film. Imorgon ska jag träffa Olli och kolla på mera julklappar. Sen på kvällen ska jag iväg på en annan grej :) 
 
 

Några av mina 20-års presenter.

Champagne fick jag av Gurra. Blev faktiskt förvånad att jag fick en grej av honom haha. Han är inte sån så jag blev jätteglad! 
 
Presentkort på HM på 400kr fick jag av Leo! 
 
Röda rosor av Leo! 
 
 
Örhängen fick jag av mormor. Hade kollat på dessa och det hade hon snappat upp! 
 
 
Body butter från body shop fick jag av min moster när hon var här. Alla luktar gudomligt, speciellt den som luktar pepparkaka. 
 
Och av Olli fick jag ett par skidstavar!!! Hon kom med en lång smällkaramell, hade ingen aning först men sen anade jag att det var stavarna. När jag var med henne i stan så kollade jag på dessa och sa att dessa skrek Josefine. Men kunde aldrig gissa att hon skulle köpa dem! Och att hon gissade rätt på storleken också, där blev jag stolt faktiskt. De kommer lysa om mig i skidbacken nästa gång jag åker. 
 
 
Sen har jag lite kvar som jag inte har tagit kort på. Men det kommer så småningom. Detta var bara en del av det jag fick :) Ska se till att ta kort på de sista grejerna. Är i alla fall jättenöjd med allt. 
Men har inte fått min present av mamma och pappa ännu. De snackades om en ny tv med tvkanalerna + en grej som kommer i januari, spännande! 

Ersta

Imorgon är det redan onsdag och jag ska till Ersta för en diabeteskoll. Är ej taggad på det eftersom det inte har gått så bra. Så förväntar mig dåligt HBA1C. Men men, bara att ta nya tag, måste verkligen komma in i rutin igen. Det gick ju så himla bra under en månad, så bra att jag fick ner HBA1C till 6,8 på en ynka månad. Blev så stolt. 
Nu när jag ska till sjukhuset imorgon så är jag så himla taggad på att sköta mig bra efter besöket men det har inte gått så bra hitills. Men fasen alltså, skärpning nu.. Jag har bara mig själv att skylla på. 
 
Efter det så tänkte jag ta en runda på stan, sällan man är i stan nu för tiden. Tänkte knalla till George Jensen butiken för att kolla på julklapp till mamma där. Vet två grejer som hon vill ha men som hon absolut inte vill att vi köper pågrund av det dyra priset. 
Nummer ett är ett skohorn som inte ser ut som det, 750kr för den. 
Nummer två är en gigantisk ljusstake som hon har två stycken av hemma fast pyttesmå som står i fönstret. Dessa är gigantiska som man ska ha på golvet. Största storleken kostar 2200kr, mellan 2000kr och minsta 1800kr. 
 
Vet inte vad jag ska välja, nått av det ska hon få i alla fall. Förra året fick hon den gigantiska giraffen av mig. Är glad att jag vet vad jag kan köpa, hatar när man inte vet så man får köpa någon skräpgrej, inte säger hon heller vad hon vill ha så det gäller att snappa upp så fort hon ser något hon tycker om.
 
Men men, nu ska jag göra ett inlägg med några av mina presenter, sen blir det film. 
 
 

jobbhelgen

Skulle inte jobbat i helgen men blev inringd så fick jobba hela helgen. 
I fredags var det som sagt mycket jobbet när vi var underbemannade. Alla fick jobba över en timme och några sov kvar på jobbet för att det hann bli så sent. 
 
I lördags så jobbade jag kväll. Det var mycket lugnare då. Allt flöt på och än en gång fick jag sticka en patient i armen OCH än en gång så lyckades jag på första försöket. Så jävla gött!! :D 
 
I söndags så jobbade jag också kväll. Innan jobbet var ja iväg en sväng med mamma. Fick en ny mascara som var glittrig, använde mitt presentkort på HM som jag fick av Leo, köpte ett jättefint linne och så köpte jag en till av mina favorit bhar. Finns ingen bättre bh än den, man känner inte ens att man har på sig någon. 
Kvällen på jobbet var också lugn. 
Köpte ett nytt månadskort. 790kr blev priset nu eftersom jag är 20.. Helt sjuka priser tycker jag. 
 
Igår (måndag) jobbade jag dag. En patient som jag har haft i flera veckor fick åka hem den dagen. Han kom till mig hoppandes på kryckor och så gav han mig en bamsekram och sa "jag har haft det så himla bra här, fortsätt som du gör så kommer du gå långt". Fällde en tår inombords när han sa så.  Blev glad för hans skull att han äntligen fick åka hem men jag hade gärna haft kvar honom ett tag till. Så himla snäll. Han var från Gotland och varje kväll serverade jag honom te. Och när han sa te så blev det "tääe" och då svarade jag alltid "självklart ska du få ditt tääe" haha, vi båda skrattade åt det. Kommer sakna det haha :) 
Och dessutom så kom lönen idag! 
 
Idag har handlat min första julklapp för i år. Hittade en gullig grej till mamma som jag har gömt längst in i garderoben inuti en tröja.

Hemma från jobbet först NU

Jisses så mycket det var på jobbet idag. Vi var underbemannade så det skrek om det och ingen hann klart med uppgifterna innan nattpersonalen kom. Vi var endast 4 pers på hela avdelningen och det var inte lätt.. Har inte suttit ner alls förutom när jag skulle äta middag men larm gick hela tiden så fick inte sitta ner och äta, fick typ springa runt med maten kändes det som.. 
Aja, jag som är ung och ny på jobbet har ju all energi och tycker detta är kul men det var jag ensam om att tycka haha.. 
Fick jobba över en timme så därför jag kom hem så här sent. 
På hemvägen så var det lite jobbigt. Satt i sollentuna och väntade på tåget hem, då kommer två vuxa killar och börjar prata med mig, fråga min ålder och vart jag är på väg. Reser mig upp och går ut på perrongen istället. Ställer mig med ryggen mot vinden (himlans kallt var det) och så hör jag nått bakom mig, då är det killarna som närmar sig mig. Så jag går bort och dem kriker "kom tillbaka" till mig. Ställer mig vid ett äldre par haha, kände mig trygg där! Sen när uppsala tåget kom så var det så proppat att jag knappt fick plats. Fick trycka in alla människorna mot väggen. Tänkte fasen inte vänta 30 min på nästa tåg, jag SKA med detta tåg. 
 
Men nu är jag hemma äntligen. 
Imorgon är det 3 pers som jobbar på kvällen så eventuellt blir jag inringd. Sen jobbar jag på söndagen också! 
 
Men nu ska jag njuta av denna fredag som redan är slut haha.. Ska mysa med lite gott till idol som jag missade pågrund av allt jobb som vi alla hade. Kan aldrig sova direkt när jag kommer hem från jobbet, är uppe i varv och så övertrött att jag inte ens känner mig trött haha! 

Jobb imorgon

Hinner inte ladda upp fler bilder nu. Ska jobba imorgon, kväll visserligen men vill hinna kolla på missade serier innan jag ska sova. 
Kommer ladda upp mera bilder från min födelsedag imorgon. Mer bilder från kvällen på Marquise och även mina presenter från vänner och familj.  
 
Sen vill jag passa på att gratta min fina barndomsvän Malin som fyller 20 år idag! väldigt lätt att komma ihåg hennes födelsedag när hon nästan prick fyller en vecka efter mig. Så grattis grattis grattis!!!
 
Nu blir det missade serier och mys! Imorgon är det fredag igen haha.
 

Bildbomb från min 20-års dag.

Jag stod för drickan hela kvällen hemma hos mig, detta var en del av det som serverades och allt gick åt också, törstiga vänner man har! 
 
 
Gjorde det lite roligt med djur som satt fast på glasen.  
 
 
Pappa la in ljus i kaminen så det blev lite mysigt. 
 
Partskålen som fylldes på med jämna mellanrum. 
 
Den gigantiska smällkaramellen jag fick av Olli. Kunde absolut inte lista ut vad den innehöll först men sen så anade jag lite och jag hade rätt! 
     
 
 
 
 
 

Min 20-års dag

Nu har jag snart varit 20 i en vecka och jag är fortfarande lika ovan med att jag får gå in på systemet. Varje gång jag går förbi systemet så tar det en stund att "juste, jag får gå in där nu" haha. 
 
Ska väl berätta om min födelsedag som var i fredags, 15 november. 
Var ledig från jobbet hela den dagen. Mamma kom in till mig på morgonen och sjöng för mig, det blir man aldrig för gammal för. Fick en present, sen var det dags att gå upp för hade en del att göra den dagen. 
Kan nog säga att min 20-års dag var den mest oplanerade födelsedagen som jag har haft. Planerna blev klara dagen innan haha.. 
Jaja, på morgonen sprack det. Krogen som jag hade planerat att gå till på kvällen hade ändrat åldersgränsen till 23 år, plan B krogen var uthyrd dessutom.. Så jag var lite stressad så jag ringde runt lite och hittade till slut en krog som verkade bra. Efter det så kom min kusin ner och grattade mig genom att brotta ner mig haha!
När mamma och jag är klara att gå ut för dörren för att handla det sista så kommer en liten del av min släkt. Åh, herregud vad jag blev stressad där. Men det gick bra ändå. Fick jättefina presenter, över mina förväntningar helt klart.
När folket hade gått åkte mamma och jag direkt för att köpa det sista. Självklart gick jag på systemet också. Var jättenervös för att bli nekad trots att jag var 20 den dagen. Räckte fram leg nervöst och tjejen kollade på det hur länge som helst, först på på datorn, på kortet och sen på mig och så säger hon "men grattis!! ikväll blir det party ser jag, ha en underbar 20-års dag och grattis igen". Där släppte all nervsitet haha :D 
När jag kom hem var det 2.5 timme kvar tills alla skulle komma. Och vad uppstår då? Jo.. Pappa kommer hem med 20 kg anguskött som måste styckas och läggas i små påsar haha.. Så mamma blev upptagen med det och jag sprang runt och fick göra det mesta själv. Dukade och började laga maten. Sen när mamma var klar fick hon passa maten så sprang jag ner och duschade. Efter det så skulle hela huset iväg för att äta på restaurang. 
Ett tips! När ni ska bjuda folk på mat, välj en maträtt ni har gjort förut.. 
Jag lagade en rätt jag aldrig hade lagat tidigare. Det såg inte alls gott ut men det blev helt okej och gästerna tyckte om det tur nog. 
Blev även här förvånad över presenterna jag fick av mina vänner. Olli kom med världens största smällkaramell. 
Vi var kvar hemma hos mig till 22 ungefär. Sen tog vi tåget till stan där vi virrade runt lite innan vi hittade till krogen. Väl i kön så var jag nervös, vakterna slaktade nästan alla som stod i kön, det var få som fick gå in. När vi var framme i kön så fick alla gå in! Sa att jag fyllde år, tror det hjälpte till lite. 
Krogen hette Marquise, aldrig varit på den krogen förut, den är nyöppnad. Och jag blev positivt överraskad, stor krog med två stora dansgolv. åldergränsen är 20 och det märktes, inga småungar som sprang runt där. Väldigt mogna, fina och trevliga människor. Brände bara 58 kr på hela kvällen och natten. Resten av kvällen blev jag bjuden på drinkar av vännerna. Det blev dans för fulla muggar och jag blev uppbjuden av en främling. Hade planerat att ta mina Jeffrey Campbell skor men det regnade på kvällen så dem skulle blivit helt förstörda. Men det var nog tur att jag tog bekväma skor eftersom det blev så mycket dans. 
 
Vid 04 på natten började vi gå mot nattbussarna. Tråkigt nog så ska alla ta olika bussar så man får åka själv. Det var första gången som jag somnade på nattbussen! Asläskigt.. Var i stan och när jag vaknar upp var jag redan i väsby. Jätteläskigt så jag sätter mig upp rakt men ändå så somnar jag om och vaknar till en station innan jag skulle av. 
Kom hem vid 06 ungefär och somnade direkt. 
 
Det har varit en väldigt lyckad födelsedag för mig! Den mest oplanerade och där många oväntade saker dök upp, men ändå så blev kvällen lyckad. Jätteglad för presenterna och allt. 
Ska visa presenterna i nästa inlägg. 
 
 

Sista timmen som tonåring.

Vill faktiskt inte fylla år, vill vara 19 ett par år till faktiskt. Mitt år som 19 har gått fortare än någonsin, har ju knappt hunnit vara 19 känns det som.. Haha jaja! 
 
Imorgon ska jag sova ut! Det behöver jag efter hela veckan och speciellt efter den här dagen och kvällen. Är inte ett dugg trött men ont i fötterna som satans. Har stått/gått/sprungit i 12 timmar och endast suttit i 2.5 på hela dagen. Men oj så intressant det har varit! Har "tappat" för första gången idag också. Har lärt mig så himla mycket nytt idag. Är mest stolt över blodprovet hehe. 
 
Nu är jag hemma och nyss kom min moster och kusin från Danmark hit. Dem stannar tills på söndag så ska vi byta julklappar med varandra som vi alltid gör. 
 
Nu ska jag kolla på missade serier och gosa ner mig i sängen. 

Har det så bra!

Jag har det så bra på jobbet. Det är 3.5 timme kvar av mitt 14.5 timmars pass nu och jag vill inte att det ska ta slut. Det ända är att jag har lite ont i fötterna men är inte trött alls. När jag hade lunch så frågade en kollega om jag skulle jobba heldag. Och så sa jag Ja och att det ska bli roligt och att jag menade det, jag var inte ironisk. Då skrattade varenda människa rummet åt mig haha.

Jag fick ett bra samtal idag på min lunch som gjorde att jag äntligen kan slappna av lite i kroppen. Nu är det fixat efter en månads tid, skönt! 
Sen fick jag en utmaning av min kollega. Skulle ta blodprov på en patient. Var sjukt nervös och mina arbetskamrater skrattade åt mig för att jag var så nervös. 
Men det gick jävligt bra och jag fixade det på första försöket! Det är stort för mig, har inte lyckats med någon patient ännu så det går framåt. Nu har jag lyckats två gånger på första försöket. Kan vara det här som gör att jag inte vill sluta jobba idag. 
Nu ska jag äta och sticka mer efter maten, tjoho vad kul! :D



14,5 timmars pass imorgon

Längtar just nu men imorgon efter halva dagen kommer jag inte vara lika glad över det haha.. 
Men jag känner också att det ska bli intressant att ha samma patienter hela dagen, från morgon till kväll. 
 
Idag var det lite kaotiskt på jobbet. Ett akutlarm med hjärtsparkare som det kallas på våran avdelning. Varje sekund är utviktig! Men allt gick bra och i slutet ville patienten ge mig en kram efter allt och så sa han till mig 
"Tack för att du är som du är, du gör allt rätt och det är som om du vet hur ont vi har det." Går inte att beskriva, dessa ord gick rakt in i mitt hjärta. Mitt härliga jobb alltså..! 
 
Jaja! Efter jobbet handlade mamma och jag det mesta inför fredagens middag med vännerna. Så nu är det klart, resten fixas på fredagen. 
 
Men nu ska jag sova. Alarmet ringer som vanligt 05. Vem vet? Jag kan ber om att få jobba dubbelpass fler gånger haha? Kan tänka mig det eftersom när jag precis ska sluta så vill jag inte sluta, jag har mer energi att ge och har hela tiden sagt att jag skulle kunna jobba nästa pass och nästa och nästa. Så känns det i mig så tror dagen imorgon kommer gå finnemang! 
 
NU SOVA! 
 
 

Jobb jobb

Idag jobbade jag dag och det har flytit på riktigt bra. Idag har jag övat på att ta blodprov på en kollega. Lyckades första gången jag stack och det är sjukt hur glad man kan bli av bara det :D Så sjukt kul att sticka och sen lyckas, då kändes det bra inom mig och sen slapp min kollega bli stucken mer dessutom!
Skulle vara ledig imorgon och på onsdag men nu jobbar jag kväll imorgon och dag på onsdag, sen kör vi ett dubbelpass på torsdag. 
På fredag är jag ledig och det är tur pågrund av min födelsedag. Mamma är ledig den dagen så vi ska fixa och handla allt som behövs till kvällen. Självklart ska jag gå till systemet för första gången. Härligt att slippa sitta utanför hela tiden, nu kan jag följa med in :) 
 
Nu ska jag kolla på film en stund.
Imorgon ska jag ringa lite samtal innan jobbet. 
 
Alla patienter vi har på avdelningen är så himla snälla. Nästan varje gång en patient lämnar avdelningen så får vi i personalen någoon sak. Brukar oftast vara choklad. Men idag fick vi torkad papaya och dessa bedårande muffins. 
 
 

Helgen

Pappa har varit borta hela helgen. 
I fredags när mamma slutade jobbet åkte vi till kista med mormor för att äta middag där. Alla tog grekisk mat. Det är så himla stora portioner. Under tiden vi satt och åt gick det runt en massa tiggare vid borden. Och då satt sig två stycken vid vårat bord och åt på gamla rester från en persons bricka.. Det var inte så mysigt, tappade matlusten lite där. Allt på vagnen där man stället brickorna, åt dem upp.. Gammal dricka som någon hade drucki,t mat, allt.. Och när vi är klara med maten och ska ställa brickorna i vagnen så kommer tiggarna och tar maten ur händerna på oss. Nej usch.. Ville bara där ifrån.. 
På kvällen myste mamma och jag till idol. 
 
I lördags var jag i stan med mamma en stund. Vi gick in i den nyöppnade butiken och så kollade vi runt lite smått innan vi fortsatte med bilen till täby för att äta lunch. Vi åt thai på ett nytt ställe där och det var så himla gott! Det får inte dröja länge innan jag äter där igen, godaste jag ätit. Sen kollade vi runt i täby. Fick med mig nagelfix och ett linne. 
Kvällen spenderades i soffan till en drös med bra filmer som gick på tvn. 
 
Idag är det söndag och jag vaknade av att jobbet ringde och frågade om jag kunde jobba kväll. Men sen så blev det något knas så jag behövde inte jobba. Har varit ledig hela veckan så hade varit kul att jobba men men! Så istället har jag rensat lite i garderoben. Men det finns ju inget att rensa där direkt.. Har sån ordning i just garderoben bland kläder och saker. Sen handlade jag mat med mamma en sväng. Ikväll kom pappa hem också, saknat honom faktiskt. Idag är det ju även Fars dag så mamma och jag lagade köttbullar med fetaost och soltorkade tomater med sås och potatis, som pappa älskar. 
Nu ligger jag mätt i sängen och hoppas på att jag blir trött snart. När man har varit ledig en hel vecka så går man inte och lägger sig vid 22 direkt.. Det blir ju 1-2 timmar till innan man går och lägger sig. 
 
imorgon jobbar jag dag så ska gå och lägga mig tidigt idag. Innan 22 helst men vi får se hur det blir det med.. Ska fylla i min almanacka lite och sen kolla på film, bästa sättet att bli trött på. 
På torsdag jobbar jag dubbelpass d.v.s 07.00-21.30. Det blir spännande att se hur man mår efter den dagen haha. Men jag längtar :)
 
 

Kista

Sitter i sängen, nyduschad och väntar på att mamma ska komma hem. Pappa är borta hela helgen och Jeppe ska iväg strax så mamma och jag ska till kista och äta middag och strosa runt lite där. 
Senare ikväll blir det idolmys. 
Imorgon om vädret är bra ska mamma och jag åka till stan. Det har öppnat en ny butik som både mamma och jag vill in och titta i. 
 
Imorse vaknade jag upp med lågt BS. Jobbigaste som finns, man får slänga ihop mat så fort man kan, finns inge kraft i kroppen så jag slängde ihop flingor med mjölk. När sockret väl åker upp igen så blir man så himla trött så jag gick och la mig igen och sov en stund.
 
Men nu ska jag börja klä på mig för snart kommer mamma. 
 
Älsklings skorna som jag inte kan använda pågrund av slaskvädret ute nu. 
 

Härlig dag

Fått så mycket gjort idag! 
Min chef smsade mig på morgonen om nya tider. Är än så länge ledig i helgen, skönt eftersom jag inte har haft en hel ledig helg på över en månad nu. Så nu har jag en del nya pass, roligt!! 
Sen fick jag ett sms från posten att mitt paket från nelly har kommit. Beställde lite grejer i måndags från rean. Hoppas att allt passar. 
Och slutligen så ringde jag det där samtalet och jag är nästan säker på att jag får en plats. Hoppas hoppas hoppas. Skulle bli uppringd när allt var klart och då får jag beskedet. 
Känns riktigt bra nu att man har fått gjort så mycket. 
 
Om en stund ska jag iväg med mamma en sväng. Vi ska hämta ut mitt paket från nelly och så ska vi äta ute också. Imorgon är det fredag och pappa ska iväg hela helgen och fiska med kompisar så mamma, jag och Jesper blir ensamma i helgen. Denna helg blir att ta det lugnt för nästa helg är det mycket. Min moster från Danmark kommer på min födelsedag också. Så på fredagen firar jag med mina vänner och sen på lördagen kommer släkten och firar mig. 
 
Nu ska jag göra mig klar för att åka iväg med mamis. 

Naglar

Just nu håller jag på att måla mina naglar. Ska måla naglarna som skor, prövade nyss en gång och det blev riktigt bra faktiskt så nu ska jag fundera ut olika färger. Hela sängen är full med nagellack, bomullstussar, nagellacksborttagning, gifflar och vatten. Bra kombo! 
 
Idag har jag inte gjort så mycket. Varit iväg med mamma en sväng och köpt glödlampor och så köpte jag hälsosamma toffsar. När jag jobbar i vården har jag alltid uppsatt hår och håret blir så slitet av det så nu har jag köpt hälsosamma toffsar till håret. 
 
Imorgon får vi se vad jag hittar på. Kanske stan för att leta julklänning eller så stannar jag hemma och myser. Ska i alla fall fortsätta försöka få tag på en sak. Ringer, ringer och ringer men aldrig kan den personen jag söker ta mitt samtal, lovar att ringa tillbaka till mig men efter 1.5 vecka har ingen ringt. Börjar bli lite frustrerad nu så imorgon ska jag ringa igen. Har inte jobbat något denna vecka, det har inte funnits jobb till mig så ska höra av mig till min chef imorgon för att fråga när mitt nästa jobbpass blir. Hoppas snart, så tråkigt att vara hemma. 
 
Nu ska jag börja måla naglarna.
Brist på bilder! 
 

Ny design

Nu får designen se ut så här. Är hyfsat nöjd och orkar verkligen inte fixa mera nu. Det ända jag ska göra är att ändra typsnitt på texterna + storleken sen får den vara klar. 
Pågrund av att jag har suttit halva kvällen med det här så stänger jag ner internet för ikväll och kollar på film istället. 
 
Imorgon ska jag iväg en sväng och sen ska mamma och jag köpa glödlampor, haha roligt det lät då.. Men min sänglampa pajade för ett par dagar sen och jag saknar den sååå mycket. 
 
I övrigt så hittade jag ingen julklänning idag.. Bloggandet skjuter jag upp tills imorgon. NU FILM! 
 
 

Tisdag

Ska berätta mer ikväll om min fartfyllda söndag på jobbet. Det hände väldigt mycket och ett stort akutlarm som vi fick ta itu med. Mer om det ikväll. 
 
Om en stund ska jag börja göra mig i ordning för att möta Olli. Jag letar efter en ny julklänning. Min gamla har jag haft i ca 5-6 år och den är från lindex barnavdelning och är i storleken 152.. Den passar fortfarande men jag känner mig inte fin i den längre, känner mig som ett litet barn i den. Men jag är ju så jäkla kräsen.. Har letat runt på internet men ingen faller mig i smaken, kollat runt lite ute i affärer men inte hittat någno fin ännu, men jag får helt enkelt fortsätta leta idag när jag är med Olli. Vi får se vart vi åker. En enkel men ändå fin och röd klänning som jag kan ha varje jul i ett par år. 
Det börjar bli kyligare ute nu också, har tjocka tights på mig men fryser ändå på benen. Men det är ändå lite mysigt. 
 
Igår satt jag och meckade med designen och jag är inte nöjd.. Jag var nöjd ända tills igår.. Den känns barnslig i både stilen och färgerna så jag får börja om på ruta ett igen. Fick ont i huvudet igår efter ett par timmars meckande men idag ska jag fundera ut en ny design. Kan tänka mig att designen kommer upp till min födelsedag om prick 10 dagar. 
 
Jaja, nu ska jag fläta håret och sen klä på mig varma kläder innan jag ska möta Olli. 

Inget halloween firande för mig i år.

Världens godaste mat hos Moma och dessutom så plockade jag ihop matlådor till jobbet så jag fick Momas mat till middagen också. Hade efterrätt med mig men den hann jag inte äta, var rätt mycket att göra i slutet. Men det har varit en bra jobbkväll. Har skrattat jättemycket hela dagen, t.o.m patienterna märkte av att jag var extra glad och skrattig. 
Nu är jag i alla fall hemma. Ska mysa till missade serier och sen sova. Imorgon väntas en ny jobbkväll. Längtar faktiskt. Sen på måndag måste jag verkligen ta tag i en viktigt sak. Ska ringa och skälla lite för att dem inte har hört av sig. 
 
När jag åkte hem från karolinska ikväll så lyste hela kyrkogården upp. Det var som att det brann, så mycket lyste det. Det var kö för att komma in till karolinska på dagen, alla skulle till kyrkogården och dem varnade på radion att det kommer vara köer på vägarna. Men det är så himla mysigt så imorgon innan jobbet ska jag med mamma till kyrkogården för att tända ljus. Mysigare att göra det på kvällen men eftersom jag jobbar till 21.30 imorgon så gör vi det innan jobbet. 
 
Alltså måste bara skriva det här. Idag på jobbet när jag och en kollega skulle hälsa på patienterna, fick jag så fina komplimanger.
Varje dag när man börjar sitt pass så går man till patienterna och hälsar och berättar att det är vi som kommer jobba ikväll. Patienterna som jag hade ikväll hade jag dagen innan så jag kände patienterna litegrann. När vi gick till en patient för att hälsa så ler han jättemycket när vi kommer och så säger han "den där tjejen är jättetrevlig och duktig, hon gör alltid sakerna rätt och kommer alltid på en sekund när man ringer på larmet".
Alltså, jag visste knappt vad jag skulle svara, blev så himla glad när han sa så. 
Inte nog med det, när vi går till nästa sal så säger den ena patienten "åh vad glad jag blir att det är du som ska jobba ikväll. Du är en sådan glädjespridare, hela salen lyser upp när du kommer in och du är alltid glad och ler jämt". 
Hur gulligt!? Blev så himla glad. Det behövs så lite sen blir hela dagen så mycket bättre. Blir så glad av positiv respons och att patienterna trivs med mig. Det gör hela jobbet så mycket enklare och roligare. 
 
Haha, nu ska jag avsluta detta och se film! 
 
 

1 november och jobb hela helgen

Nu är vi redan inne på november månad och snart är det jul igen. Det här året har gått läskigt fort.. Om prick två veckor fyller jag 20 också.. Vill verkligen inte haha.. Är jättenervös, vill inte fylla år mer haha.. 
 
Lite ändrade planer. Idag på jobbet frågade dem om jag kunde jobba imorgon (lördag) eftersom det bara var 3 pers som skulle jobba på kvällen imorgon. Tackade Ja till det även om jag hade andra planer. Men jobbet går först. 
Den här fredagen har inte alls varit bra faktiskt. Det började med att pappa väckte mig på morgonen innan mitt alarm ringde. På jobbet så flöt allt på tills vi fick ett akutlarm och sedan var det väldigt tunga saker som jag skulle handskas med. Men efter 2 timmars konstant slit så ordnade allt upp sig. Slutade 15.30 men fick vänta två timmar på karolinska för att komma hem pågrund av köerna i trafiken. Asjobbigt var det.. Iskallt och när man sitter still i två timmar så blir det svårt när man väl ska gå för att man är så stel. 
Jaja, hem kom jag till slut. Men då var man bra trött och stubinen var väldigt kort. 
På kvällen fortsatte det. Brände mig på köttformen som mamma nyss hade tagit ut från ugnen, en fin liten blåsa på fingret blev resultatet av det. 
Idol var rätt så tråkigt, tyckte ingen direkt var bra och jag förstår inte varför Kevin får hålla på som han gör.. Fusk och orättvisa kallar jag det! 
 
Jaja, nu ska jag sluta klaga! En dålig fredag med andra ord! 
 
Hoppas morgondagen blir bättre. Imorgon på dagen ska hela familjen äta mat hos Moma. Längtar så in i norden! Förra gången Moma bjöd på lunch så jobbade jag.. Så den här gången SKA jag äta hos min Moma! 
Så som sagt.. Jag jobbar kväll imorgon, så efter lunchen hos Moma åker jag till jobbet och jobbar kväll. Sen jobbar jag kväll på söndagen också. 2a eller 3e helgen jag jobbar på rad nu men det funkar. 
 
Nu har jag en helt ny och färsk korsordstidning, ett glas med isvatten och ska strax sätta igång en film. 
Trots min usla fredag så är jag riktigt taggad på jobb imorgon! Haha, jag måste vara knäpp.. Helt sjukt vad jag trivs! 
 
 

RSS 2.0