Har jag sagt att jag älskar min bil?

Älskar verkligen min nya bil! Den är såååå skön att köra, så himla skönt med en egen bil som jag kan ta när jag vill och vart jag vill. Sen är den så himla läcker också! Hade inte alls räknat med att köpa en sådan snygg och ny bil men när jag såg den så gick det inte att släppa den. 
Så nöjd med allt kring den. Drar knappt någonting, tankade bilen full och kunde köra hela månaden på den tanken och jag kör mycket, till solna fram och tillbaka, Linda, kista, täby osv osv. Kan inte vara mer nöjd än vad jag är! 
 
Världens bästa märke och världens bästa bil! Min bil! Så härligt att kunna säga: Min bil! 
 
 

29 december

Gick bra att jobba idag. 
Nu ikväll har jag varit i kista med Linda och kollat in mellandagsrean. Måste säga att den är riktigt usel i år, de märks verkligen att affärerna har tagit fram skräpet som ingen vill ha. Med andra ord så kom jag hem tomhänt! 
Linda och jag åt grekisk middag och den var riktigt good. 
 
Nu är jag hemma, helt slut i benen efter att ha stått i flera timmar på jobbet och sen gått runt i kista i flera timmar.
Så nu ska jag ta dricka och mysa ner mig i sängen till en film. Underbart att vara ledig i två dagar nu! 
 
 

Årets julklappar

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vantar
Armband
Nagellack
Läppglans med inbyggd lampa
Mascaror
Victoria secret nessesär 
Victoria secret produkter 
Presentkort kicks
Presentkort Lorna Jane. 
 
Utöver detta fick jag pengar, parfym och plattång.
Är så glad över allt men den största presenten var nog från pappa som betalar ETT ÅRS försäkring på min bil! Hade räknat med att betala försäkringen den här månaden men så gav han mig den i julklapp. Så himla snällt!

Julen

Akuten på måndagen, dagen innan jul var okej men hade lite ont. Julafton på förmiddagen mådde jag dåligt igen. Trodde allt skulle börja om igen, fick ont i bröstet och mådde illa men det gav med sig efter 6 timmar i sängen. Så jag åkte med hem till Moma och åt ytterst lite julmat (kan lova att jag ville mosa i mig den goda maten). La mig på soffan sen och tog det lugnt. Jag var som vanligt jultomte och delade ut klapparna till alla. Fick så fina saker.
Resten av kvällen mådde jag faktiskt bra, kunde äta efterrätt och t.o.m fika i slutet. Så trots att jag inte kunde äta som vanligt och inte hade lika mycket ork till allt, så blev det en bra jul ändå! 
 
Dagen efter hade vi lite minijul med mormor. 
Sen de senaste dagarna har varit ungefär som vanligt. Nu kan jag äta normalt igen och har nästan lika mycket energi som förut. 
 
Så idag (söndag) jobbade jag mitt första pass efter en vecka hemma. Det gick bättre än väntat. 
Imorgon jobbar jag dag sen är jag ledig i två dagar igen, skönt! 
 
 

Back on track

Efter en vecka hemma från jobbet så ska jag börja jobba igen, hoppas på att det kommer gå bra, vill inte va borta mer nu. Klarade i alla fall av julen trots att jag mådde piss på förmiddagen på julafton men lät inte det förstöra min jul. Nu mår jag mycket bättre och äter som vanligt nästan. 
 
Ska berätta mer om min jul och allt sen. Imorgon jobbar jag kväll. Så himla hård is på bilen nu när det är -10 grader ute, tar typ 30 min att skrapa bilen så får va ute i god tid imorgon så jag hinner skrapa den. 
 
Är jättetrött, gick upp 08 idag för att hinna med allt som skulle göras, så lär somna när som. Först lite film sen sova.
 
 

23 december

Vaknade upp idag och hade ont i kroppen efter den hårda sängen på akuten. Annars mådde jag bra. Ketonerna låg på 0.7 så det var åt rätt håll. Åt en liten frukost och vilade i sängen. 
Sen på eftermiddagen åkte jag iväg med mamma en sväng för att komma ut i friska luften och sen röra på mig lite. Det slutade med att vi var borta i 4 timmar och jag mådde prima! 
 
Gått en hel del, bäddat rent på sängen när jag kom hem, duschat och städat i rummet och jag mår fortfarande prima! Ketonerna ligger just nu på 0.1 woho! Känner mig precis som vanligt igen. Har ätit god mat och smakat på julskinkan som pappa lagat i ordning ikväll. 
 
Allt är faktiskt bra! Hoppas att det fortsätter så här nu! Men det tror jag faktiskt. 
Tänkte slå in de sista julklapparna nu. Imorgon är det julafton som ska firas hos Moma!
 

14 timmars resa

Vet inte ens vart jag ska börja. Kan i alla fall säga att jag fick åka hem igår efter att ha skällt på läkarna. Och att jag inte hade vinterkräksjukan som jag trodde. 
 
Som sagt så kräktes jag hela natten till lördagen, sen under helgen mådde jag bra, nästan som vanligt. Men natten till måndagen spydde jag hela natten och nu var det värre. Nu kom det varje kvart och så fort jag svalde lite saliv så kom det upp igen, tryck över bröstet som gjorde att jag låg och skrek i sängen, trodde inte mitt hjärta skulle palla. 
På en timme steg ketonerna till 4.4 och då var det raketfart in till akuten. Det togs prover, sattes 2 nålar, EKG osv. Sen fick jag drop som verkligen rann med raketfart, antagligen att jag var uttorkad. Läkaren som kom in sa att jag hade en infektion i kroppen. Att hon skulle försöka hitta en plats på en avdelning. Jag ville verkligen inte det. Vad kan de göra som inte jag kan hemma? Okej om de vill hålla koll på mig men det var inte nödvändigt enligt mig. 
 
Fick 3 drop och sen något annat slags drop, ingen berättade ju, man bara låg där och visste ingenting. Vad hade jag för infektion? Hur fick jag den? Vad ska göras här näst? Nada.. 
Blev sedan flyttad till att ligga i korridoren, ett helvete måste jag säga. Och där låg jag resten av eftermiddagen och kvällen. Gulliga mamma satt på en hård stol hela tiden och vakade över mig. 
 
Ingen kom och kollade ketoner förrän 6 timmar senare och då låg de på 5.7 och det är typ dödligt högt. Men blev inte alls förvånad, hade fasen inte fått insulin på hela dagen! Och när jag säger till att jag måste ha insulin så hade dem inget alltså.. Det kokade inom mig. Blodsockret låg bra under dagen men det kollade dem bara 3 gånger på 14 timmar. Helt jävla otroligt.
 
Sen kommer nästa läkare som ska jobba kväll. 
L: Ja vi letar ju efter en plats för dig på här på sjukhuset. 
Jag: Jag behöver ingen plats, ni är helt otroliga, jag har inte fått något insulin på hela dagen, ingen mat, ni kollar varken ketoner eller blodsocker, vad är detta. Jag blir bara sjukare av att ligga här. 
L: Men du har en infektion i kroppen, du har 75 i CRP, måste rådgöra med min kollega om hur vi ska gå vidare. 
Jag: Men du.. dessa infektionsprover togs för 12 timmar sedan, direkt efter att jag hade spytt. Inte konstigt att det stiger då... 
L: Det har du iofs rätt i, du verkar vara en ordningsam tjej. 
Jag: Jag har haft diabetes i 12 år, jag vet vad jag ska göra när jag har ketoner i kroppen. Regelbundna kontroller och smådoser av insulin hela tiden. 
 
Så kom han tillbaka sen och sa att jag fick åka hem. Fick yoghurt och en macka och väntade en timme innan jag gick hem och allt kändes bra. 
Var kanske lite hård men de var så slarviga där, fick endast 1 dos insulin på hela dagen, det är sjuuukt. 
Det fanns heller ingen plats på sjukhuset, så killen bakom mig hade legat på akuten i 24 timmar. Och det hade jag aldrig gjort! 
Alltså dessa sängar är så hårda och osköna, man fick ingen lugn stund av att ligga i korridoren och man blev faktiskt bortglömd. Så många gamlingar som låg där, hade inte ens en filt, tyckte så synd om dem. Efter 14 timmar på akuten, 6 stick i armar och händer fick jag åka hem. De positiva var att alla undersköterskor var så himla trevliga.  
Tog regelbundna kontroller på mig själv, fick ner ketonerna från 5.7 till 2,1 på bara någon timme! Gick upp mitt i natten och tog ketoner som då låg på 0.9!! Säger bara det, blev sjukare av att ligga på akuten. Droppen gjorde susen men resten sög apa rent ut sagt. 
Det var i alla fall av ketonerna och av infektionen som jag spydde av, ingen kräksjuka tack och lov! 
 
 
 

7 timmar på akuten

De blev drastiskt värre inatt. Fick inte behålla nått alls, inte ens om jag svalde saliv så fick jag behålla det. Ketoner på 4.4 gjorde att det blev raketfart in till ks akuten, vi fick t.o.m  köra in med bilen genom ambulansingången. 
Nu ligger jag på akuten sen 7 timmar tillbaka, så mycket folk att jag måste ligga i korridoren. 2 nålar på vardera arm och 6 stick så beslutas det att jag måste läggas in till imorgon. Alla prover ser inte bra ut och för tillfället 5,7 i ketoner, aldrig sett en sån hög siffra. Kul jul.. 






Sista julklappen klar!

Jag mår mycket bättre nu. Inget har hänt sen den hemska natten till idag. Inte ätit något dock, dricker småklunkar av vatten och cola med sked. Måste tyvärr dricka vanlig socker cola eftersom jag inte äter något så faller mitt blodsocker, men fy satan vad vanlig cola är äckligt. Nästan så att det knastrar socker när man dricker det. 
 
Jaja, har varit sängliggande hela dagen. Underbara mamma kom hem med dricka och tidningen vecko revyn, så gulligt! Vågar inte äta något idag, jag har aptit men låter hellre bli för att inte riskera något. 
 
Ketonerna var på 1.6 imorse, enligt lappen skulle jag ringa och rådgöra med ett diabetesteam eller akuten men känner att jag inte behöver det. Har haft diabetes i 12 år nu så jag vet nog vad som behövs göras. 
 
På tal om något helt annat! Eftersom jag inte kommer kunna gå ut de närmsta dagarna kikade jag runt på internet lite och hittade världens bästa julklapp till min bror! Han får nästan alltid bara presentkort av mig, så svårt att köpa saker till killar men nu jäklar! Nästan så att jag vill ha julklappen själv haha. Såg också att om man beställer innan 22 december så hinner den komma innan jul! Så himla bra! 
Så nu är jag klar med alla julklappar, ända som är kvar är att slå in alla, Riktigt nöjd med klapparna i år, typ bästa året faktiskt från min sida. 
 
Nu ska jag fortsätta kolla på film, har gjort det hela dagen men film tröttnar man aldrig på. 

Då var det min tur..

Var tvungen att åka hem lite tidigare från jobbet igår och det blev värre när jag kom hem. Efter att ha klarat sig från det här i 10 år snart, så gick det inte att undvika nu. 
Natten har varit världens hemskaste. Gråtit av smärtan och inte fått en blund på hela natten. 

Så vad har jag råkar ut för?? 
Jo.. Vinterkräksjukan.. Är så törstig att tungan håller på att spricka men vågar inte dricka.. Hela jag är tömd på allt i kroppen. 
Måste ändå säga att det var bra att den kom nu, har fortfarande chans att kunna fira jul normalt. Äta mat och göra allt som julen innebär. Men Fyfan för detta. Sist åkte jag in på intensiven, diabetes och vinterkräksjuka går inte ihop. Mår mycket sämre än andra gör. 
Ska be mamma köpa Cola, det ända som funkar att dricka, eller aa, dricka med sked...







Vilken kryssning!

Shitt säger jag bara. Kom hem vid 8 igår kväll och somnade i sängen 30 minuter senare. Vaknade idag efter 14 timmars sömn! Det behövde jag verkligen! Det var mitt 10e pass på rad så jag var riktigt trött. 
Kryssning var så jäkla awesome! Roligaste kryssningen jag varit på, som jag skrattade hela kvällen!
 
Alarmet ringde 04.30, träffade kollegorna på slussen. Direkt när vi kom ombord var det frukostbuffe. Så himla god! Det fanns ett fruktbord proppat med frukt, ett bord med tårta och kakor, ett bord med juice, smothies och annan dricka och ett bord med allt möjligt. Bacon, äggröra, americanska pankakor, lax osv osv osv. Så himla gott! Sen kom servitriser och serverade champagne haha. Och den var inte alkoholfri heller! 
Efter detta så var det föreläsningar hela förmiddagen. 
30 minuter innan vi skulle byta båt så fick vi fritid så vi hann kolla in viking grace taxfree. Hur stor som helst, fanns verkligen allt där, michael kors väskor, hel hörna med converse, kläder, smycken, ja allt! Och inte nog med det! Det fanns victoria secret butik också! Är riktigt imponerad av den här nya båten! 
 
Sen var det dags att byta till viking amorella. Och då var det dags för julbord. Även det var hur gott som helst. Åt så himla mycket. Fanns även läsk, vin och öl som man fick ta av hur mycket som helst. Ända som inte var gott var desserten, inget av det som fanns var gott faktiskt. Tur det för det fanns inte plats för mer mat i min mage haha. 
Efter julbordet hade vi 5 timmars fritid. Taxfreen var inte alls bra på amorella i skillnad mot grace så där var man klar ganska snabbt. Hittade i alla fall många bra julklappar på grace. 
 
Slutligen så gick allihopa till baren där vi fick fri bar!!! Neonatalen betalade allt, vilken lyx! Vi fick champagne när vi kom dit och skulle vi beställa något sa vi bara till så betalade jobbet woho! Mitt i allt så kommer Johan och sträcker fram handen, trodde han skämtade först. Det var tomt på dansgolvet och det var 50-tals musik i högtalarna. Men icke, han bjöd upp mig på bugg hahaha! Inte dansat bugg sen grundskolan, men dansstegen satt i. Vi dansade själva medans alla på baren glodde haha. 
Sedan fortsatte dansandet i hela 4 timmar. Det var endast 50 och 60-tals musik men det gick hur bra som helst att dansa till. Verkligen alla 65 pers på Neo gick upp och dansade, vi hade så himla kul, man släppte allt annat. 
Denna resa var toppen! Men gud vad trött jag var efter den. Somnade på vägen hem och däckade som sagt direkt när jag kom hem. 
 
 
 
 
 
 
 
När vi kom in i konferensrummet spelade titanic låten och så visades denna bild på våran chef och en av våra läkare haha! 
 
 
 
Dessa mysiga rum hade vi grupparbete i.
 
 
Fina utsikten vi hade när vi åt julbord. 

Alldeles för tidigt

Alarmet ringde 04.30 imorse. Drömde om bebisar som kräktes hela tiden, mysig dröm.. 
Ska strax börja gå till tåget för att ta mig till båten. Längtar till den goda frukostbuffén och julbordet på eftermiddagen. Detta kommer bli skoj, får betalt hela dagen också ;)

Nä, nu ska jag fixa de sista. Kallt ute idag! 


Work

Går in på min 9e jobbdag på rad imorgon. Men har haft ett par lugna dagar på jobbet så är inte så trött, eller så är jag så övertrött att jag är pigg istället. 
Imorse åkte jag iväg med min pärla en sväng och fick ännu en julklapp köpt. Känns skönt. Imorgon jobbar jag kväll, ska förbereda mig lite inför onsdagen och kryssningen. Kommer kännas konstigt att gå runt i privata kläder och framförallt att se sina kollegor i privata kläder, man har ju bara sett varandra i sjukhuskläder haha. 
 
Nu ska jag fixa lite småsaker och sen titta på film. 
 

14e december

Ännu en helg över fast jag har jobbat hela helgen så känns ingen skillnad. 
i fredags blev jag inringd att jobba natt. Natten gick sådär eftersom jag hade migrän hela natten och inget hjälpte. Dessutom hade jag fortfarande ont i musklerna bak på ryggen, dålig kombo. Förutom det så blev en av våra bebisar dålig, dippade varje minut, hade indragningar och magen var lika stor som en ballong, man såg blodådrorna på magen, höll på att spricka såg det ut som. Annars flöt natten på bra. Hade roligt med min kollega. 
 
Kom hem vid 8 på morgonen, sov i 6 timmar och sen gick jag upp. Åkte till täby med mamma en sväng. På kvällen tittade jag på Harry potter som som gick på tvn. 
 
Söndag idag, hemkommen från kvällsjobb. Jobbar kväll imorgon också. 
Kan inte förstå att det är jul om en vecka snart. Jag har bara handlat en julklapp än så länge, känner lite stress faktiskt. Men på onsdag när jag åker på kryssning hoppas jag på att hitta några klappar. 
 
Nu ska jag titta på film och mysa ner mig i sängen. 
 
 

Halva nattpasset kvar

Känner mig inte helt hundra. Har migrän och inget hjälper, känns som att jag har ont i halsen men anar att det är migränen som gör så attans ont bara. 
Innan jag åkte hemifrån hände något med musklerna bak i ryggen. Var tvungen att lägga mig ner på golvet. Hur jag än vred och vände mig gjorde det ont, kunde inte andas för smärtan, aldrig känt så ont förut. Trodde inte jag skulle klara av att jobba men åkte i alla fall och det funkar än så länge. Gör ont men klarar att andas och röra på mig i alla fall. 

Nu har halva nattpasset gått. Snart får jag brumma hem och sova, fast är inte trött, ovanligt pigg. 
Ena bevisen dippar varannan minut, så har haft fullt upp hela natten, dippar till 60 i puls och 55 i saturation, stackars bebis man ser hur jobbigt det är för henne..









Inringd för nattpass

Vaknade av att jobbet ringde. Min enda lediga dag som jag kunde sova ut på den här veckan haha.. Tydligen kris inatt så jag ska jobba natt ikväll och 10 timmar frammåt. Är då ledig på lördagen men jobbar fortfarande söndagen och resten av hela veckan. Det lär bli hårt ikväll eftersom jag vaknade vid 10 redan och har massor med grejer jag måste göra idag så hinner inte sova mera. Får hoppas på att kunna sova lite ikväll innan jag måste åka, annars lär jag väl somna ståendes inatt haha.. 
 
Jaja, nu ska jag åka iväg med mamma och äta lunch sen bär det av till miniullared! 
 

Godkänd!!

Igår fick vi tillbaka proven och jag är godkänd! Fy satan va härligt! Nu behöver jag inte skämmas när hon berättar resultatet till chefen. Fick 78/85 så jag är jäääävligt nöjd kan jag berätta! 8 timmars provtid, 14 långa sidor av massor av frågor, är äntligen över! Så glaaaad! 
 
Har jobbat konstant sen i måndags. Blev inringd att jobba dag idag istället för kväll så nu är jag bra trött. Somnar hela tiden men är för hungrig för att gå och sova haha. Så ska ta något mumsigt och sen se på film. 
 
Imorgon är jag ledig! Min enda lediga dag den här veckan, jobbar sedan hela helgen och resten av nästa vecka. 
Imorgon ska mamma och jag till miniullared och julshoppa, äta lunch ute och bara mysa, längtar! 
 
Nästa vecka är det dags för kryssning och julbord med jobbet! Vi ska åka med den nya båten viking grace tror jag den heter, ha konferans och sen på hemvägen är det Mannerströms julbord som gäller och även 4 timmars fri tid som vi får göra vad vi vill. Taaaaxfreee! 12 timmarskryssning 07-19 så det blir typ som en arbetsdag fast med privata kläder och mycket roligare aktiviteter. 
 
Nu kurrar magen! 
 
 

Helgen

Helgen gick alldeles för fort. Redan ny vecka och jag jobbar 6 dagar den här veckan, min enda lediga dag är på fredag. Hård vecka men what to do.. 
 
Min helg har i alla fall varit superbra. 
I fredags tittade jag på idolfinalen, tyckte rätt person vann. 
var ensam hemma hela helgen, så i lördags åkte jag en sväng till täby på dagen. Så himla mycket folk, snodde verkligen sista bilplatsen. När jag kom in så såg jag att "dunkin donuts" hade öppnat och kön var ju hur lång som helst haha. 
På kvällen gick jag ut en sväng. Träffade hela gänget på ett ställe på söder. Hade väldigt kul, lärde känna massa nytt folk och blev spontant masserad. Haha alltså.. Jag står i kön till baren när någon börjar massera mina axlar, antog att det var Leo men när killen börjar snacka med mig så hör jag att det inte är Leo haha.. Knas.. 
Kvällen fortsatte och senare gick allt folk ut för att röka, sitter då ensam kvar vid bordet och då kommer två killar fram, tog en bra stund innan jag såg att det var Elias! Min killkompis som jag inte har träffat på två år! Blev så himla glad. Två i gänget blet utkastade och i slutet skulle Gurra och en till vidare till en rockklubb men jag kände inte för att ta nattbussen hem så jag stannade kvar med Elias och hans kompis. Hade så roligt resten av kvällen, vi pratade och Elias fick hela sin öl över sig haha, hade så kul. 
Vi alla tog sista tåget hem, så skönt att Elias också bor i väsby, fick sällskap ända tills vi skulle gå skilda vägar i väsby. Helt klart en superrolig kväll. 
 
Igår tog jag det bara lugnt. Åkte till Linda på kvällen, gosade med vovvarna, åt god mat och pratade hela kvällen. Bra söndag! 
 
Måndag idag, precis hemkommen från kvällsjobb. Jobbar kväll imorgon också, skönt. 
Nu täntke jag mysa med något gott till en bra film. 
 
 

Brum brum

Nu ska jag äntligen få brumma med min pärla igen. Jobbat så mycket i veckan, inte haft tid att köra riktigt. 
Är ensam hela helgen, så nu ska jag åka till Täby en sväng och ikväll blir det nog utgång. 

Först åka och äta en sen lunch. 




Provet är över!

Äntligen! Gått och varit orolig sen jag fick reda på att vi skulle ha prov. Satt i hela 7 timmar och jag var klar sist av alla haha. Det var inte så svårt som jag trodde men det vara ändå svårt, men jag kunde svara på alla frågor, svarade på sjuksköterskefrågorna också men alla svar är nog inte rätt. Men nu får vi se, vänta ett par veckor sen kommer hon ta in oss på samtal och sen meddela våran chef hur det har gått. Hoppas verkligen det har gått någerlunda bra. Det kändes bra i alla fall. 
 
Min hjärna är helt slut nu. Kisar med ögonen när jag ska läsa en text. Men nu är det över! Nu kan jag slappna av lite mera, slipper plugga hela kvällarna och va orolig. 
 
Nu är det endast 2 jobbdagar kvar av mina 6 pass på rad. Imorgon jobbar jag kväll, behöver verkligen sova ut. Råkade somna i 3 timmar när jag kom hem idag, inte alls bra. Men känner mig redan trött nu så kan nog sova i tid ikväll. 
 
Tog en sväng med min pärla ikväll också. Har saknat den! Är så käääär i den. Längesen jag var kär men bilen har fått mig på fall :) 
Nu ska jag ta en piggelin och mysa till film. 
 
 
 

kompetensprov

Usch, imorgon är det dags för provet. Känner mig inte redo för fem öre, men finns inte så mycket att göra åt nu. Ska läsa igenom mina anteckningar, sen får det räcka. Kämpigt att jobba 100% och dessutom ska man hinna och orka plugga också. Lite för mycket för min hjärna att ta in. 
 
Gick min första dag själv idag, gick hur bra som helst. Var faktiskt skönt att inte ha sin handledare med sig. Nu kunde jag köra mitt eget race, prata själv och planera med sjuksköterskan och sen ta bättre kontakt med föräldrarna. Min hadledare var ganska mycket på mig hela tiden, sa vad jag skulle göra och påminde min fast jag hade koll. Lite jobbigt, men nu går jag själv. 
 
Nyduschad, ska kika på en film nu och sen sova. Imorgon är det privata kläder som gäller, ovant haha. 
 
 

RSS 2.0