Södersjukhuset

Sitter nu på tåget på väg till Södersjukhuset. Ska träffa en läkare för konsultation inför en eventuell operation. Förkyld är jag också så eventuellt blir det inget nattpass inatt för mig. Tråkigt för det är nu jag startar mitt 8 dagars pass på rad så känns inte bra att vara hemma. Men ska se lite hur jag mår under dagen, kanske "råkar" åka till jobbet ändå ikväll haha.. 

Älskade lilla varelse. Saknar henne redan! 



Jobba på en ledig dag

Det var just de jag gjorde idag... Trodde att jag skulle jobba idag men när jag kommer till jobbet på morgonen står jag inte med i pärmen. Kollar i min almanacka och den visar att jag skulle jobba dag imorgon (fredag) och vara ledig idag. Frågar min chef om jag behöver stanna kvar, hade liksom redan åkte hit, betalat parkering och lämnat Molly till pappa så kändes onödigt att åka hem igen. Så fick stanna kvar men det var för lite folk på fredag förmiddag så kunde inte få ledigt. Känns konstigt att ha jobbat på sin lediga dag haha.. Den här veckan skulle jag verkligen ta det lugnt eftersom nästa vecka blir ett helvette. Jobbar 8 dagar i sträck blandat med nätter, dagar, kvällar och heldagar t.o.m. Så jag kommer va helt slut.
 
Jaja, sovit så dåligt inatt så slocknade med Molly en stund ikväll. Ganska dumt eftersom jag troligtvis inte kommer kunna sova tidigt idag. Men sen är jag ledig i helgen, får vila då istället. 
 
 

Ullared

Nu är det en vecka sen jag var på Ullared med Linda. Resan dit gick hur bra som helst. Hämtade upp Linda vid 02.30. Min GPS är världens bästa! Den visar vilken hastighet vägen har, vilken hastighet jag kör, hur många km det är till nästa sväng OCH 500m innan det dyker upp en fartkamera! HUR BRA?!. Är hur nöjd som helst med den så att hitta vägen till Ullared var piece of cake och jag var hur pigg som helst, fast jag bara hade fått 3 timmars sömn. Vi gjorde ett stopp, slängde i oss en macka och körde resterande tid som va kvar. Resan dit tog ca 5 tim. Linda och jag trodde att det räckte att dela på EN kundvagn, big no. Vi var tvugna att hämta en till haha. Som vanligt plockar man alltid på sig mycket onödiga grejer i början. Hittade jättemycket men mer än hälften åkte bort innan vi gick till kassan. Vi var där under hela dagen, från 08 när dem öppnade till 16.00 ungefär. 
 
Men jag är faktiskt lite besviken. På djuravdelningen var det 80% häst, 10% katt och 10% hund. Fanns inga små kläder, bara till stora hundar och endast tunna regnkappor. Knappt nått godis och knappt några snygga halsband/sele.. Det enda jag blev glad över på hundavdelningen var hundsängen! En riktig säng till hundar, hur snygg som helst och kostade nada. Den är redan ihopmonterad och står i mitt rum, kommer passa så bra i min framtida lägenhet också. 
 
Sen resan hemmåt var lite värre. Varit uppe sen 02, gått runt på Ullared i 7 timmar och sen skulle jag köra hem i 5 timmar också. Linda somnade ju... Hon satt med täcke och sov bredvid mig så jag hade det inte lätt att hålla mig vaken. Mörkt, raksträckor och trötthet går inte ihop. Så jag kunde köra halva vägen ungefär sen märkte jag hur jag gled mer och mer med bilen mot vita strecket, då var det nog. Vi stannade, tryckte i mig massa mat och dricka tills jag blev pigg. Sen hade jag iskallt vatten som jag gurglade i munnen för att hålla mig vaken, slog på kyla i bilen och höjde musiken. Då funkade det bättre. Så hem kom vi men fasen vad jobbigt. 
 
Så skönt att komma hem, möttes av en hoppande Molly <3 
Allt detta besvär var det faktiskt värt. Man blev lugn i hela kroppen av att komma iväg från stockholm och alla vanor. Vägen till Ullared var så himla mysig, vi pratade, kopplade in mobilen och vägen var hur underbar som helst. När vi närmade oss Ullared var det som att bilen var på toppen på ett berg, man såg hela staden, gick inte att ta kort för det var så mörkt men oj vad fint. Att komma till ett helt nytt ställe, bara att få se helt nya saker lugnar själen. Så vi kommer absolut åka till Ullis fler gånger och troligtvis en gång till innan jul. 
 
Bilder kommer så småningom när jag har tagit kort på allt.
 
 

Checkar ut!

Nu checkar jag ut efter 5 nätter på rad. Har gått hur bra som helst, endast haft ett barn och en riktig sötnos som är sällskapssjuk och bara vill ligga i famnen. Inte lika kul att jobbet har klämt in en utbildningsdag imorgon som börjar 08.. Så det blir 5 timmars sömn nu och sen försöka somna tidigt ikväll. Att få gå in på nya NKS med hjälmar, skyddsglasögon och västar och se hur framtida avdelningen kommer att se ut som ligger på 8e våningen i huset, känns spännande. Men resten av resterande 7 timmar som kommer gå åt till babbel om rätt ointressanta grejer är mindre kul. Lär va trött så lär däcka till.. Haha jaja! Sovtime! 



3e nattpasset

Inatt går jag in på mitt 3e nattpass av 5. Därför det blir dålig uppdatering. Sover hela dagen och på kvällen umgås jag med Molly som jag saknar ihjäl mig efter hela tiden. Ikväll blir det god mat innan jag åker mot jobbet. Har gjort egen tonfiskröra till inatt, ska köpa en mörkt bröd att ha till också. Vet inte varför, blev helt plötsligt sugen på mörkt bröd haha.. 
 
Nyss hände det en grej. Mamma och jag gick ut på terassen för att bära in ved. Helt plötsligt är Molly borta. Vi letar inne och sen tittar vi ut. Då är grinden öppen så Molly har smitit ut på tomten. I panik försöker jag få henne att komma in men Molly är fortfarande en valp så hon tror att jag ville leka med henne. Hon springer runt och så fort jag närmar mig henne så springer hon iväg. Fy tusan vad rädd jag var. Jag sprang ut på tomten barfota.. Hade inte tid att hämta skor, Molly är ju svart i pälsen så hon var inte lätt att se i mörkret, hörde bara henne i löven när hon sprang runt. Till slut springer hon upp till terassen. Aldrig varit så rädd.. 
 
Nu ska jag strax duscha och äta god mat innan jag beger mig till jobbet igen. 
Kan inte förstå att min älskling har varit så här liten. Världens finaste <3 
 

Lång resa och födelsedag

Oj vad det har ekat tomt på bloggen nu. 
Har mestadels jobbat, helt slut efter den här veckan. Och nu är jag ledig fram tills onsdag då jag går på min första natt av 5.. 
Men! Idag är det ju min födelsedag. Känns inte som de, känner mig inte som 22 år. I fredags firade jag min födelsedag med Linda och igår var jag ute och åt på restaurang och tog ett par drinkar med en vän. Lugnaste födelsedagen hitills faktiskt. Har fått så fina presenter. Fick smink från make up store av Linda, pengar, blommor, ljuslyktor, myskläder och en GPS! Är så nöjd med allt. Släkten kom förbi idag och firade mig också. 
 
Föööööör inatt väntar en lång resa för Linda och mig. Vi ska bila ner till Ullared, har velat åka dit huuuur länge som helst men Linda och jag är aldrig lediga samtidigt och en av hennes hundar har fått diskbråck och ena knät är ur led och alla som har djur vet hur dyrt det är med veterinär. Så det har aldrig varit ett bra tillfälle men nu så! Nu är vi lediga samtidigt. Vi är lite crazy, vi åker inatt vid 03 så vi är framme i någerlunda tid, spenderar dagen på Ullared och åker därefter hem igen samma dag på kvällen. Ca 10 timmars bilresa totalt.. Ganska crazy men vi kände inte för att bränna 1000kr för att sova en natt. Tur nog är vi två som kör. 
Så ja, 4 timmar kvar!
 

Soon home

Snart är mina 15 timmars pass över. Är väldigt trött eftersom jag jobbade 60 timmar förra veckan sen var jag bara ledig två dagar och sen jobb hela helgen + heldag idag (söndag) upp tidigt och jobba dag imorgon och sen fortsätter jag att jobba resten av veckan.. Går av först på fredag.. Hemska veckor men som sagt, de lönar sig längre fram. Och imorgon har jag dessutom samtal med min chef inbokat. Medarbetarsamtal med andra ord. Är rätt så nervös faktiskt. 
Fint utanför jobbet i alla fall. 



För lite sömn

Sitter på tåget på g till stan och ersta nu. Endast sovit 4 timmar och ska jobba min 6e natt ikväll. Kommer va ganska död. Så ovant att åka tåg, åker aldrig tåg förutom när jag ska till ersta som ligger på söder. Sa hejdå till min bebis imorse inte alls kul.. 
Beredd på usla resultat idag, inne i en dålig period med diabetesen. Så när hon ska ta upp min blodsockermätare på datorn kommer det eka tomt. Jaja har bara mig själv att skylla på. 



För lite sömn

Sitter på tåget på g till stan och ersta nu. Endast sovit 4 timmar och ska jobba min 6e natt ikväll. Kommer va ganska död. Så ovant att åka tåg, åker aldrig tåg förutom när jag ska till ersta som ligger på söder. Sa hejdå till min bebis imorse inte alls kul.. 
Beredd på usla resultat idag, inne i en dålig period med diabetesen. Så när hon ska ta upp min blodsockermätare på datorn kommer det eka tomt. Jaja har bara mig själv att skylla på. 



Tårar och mysstund

Det blev inte bara en, utan två extra nätter för mig. 5e nu och 6e på rad ikväll. 
Sista natten jag får träffa min underbara bebis jag haft i flera veckor. Helt frisk bebis utan andningsstöd men mamman ligger i ecmo.. Imorgon åker han till annat sjukhus. Sista pratstunden med pappan blev tårfyllt. Jag grät, min kollega grät och pappan grät. Vissa barn och familjer får man en speciell kontakt med, den här familjen var en sådan. 

Så just nu sitter jag i fåtöljen med bebisen liggandes på mage på mitt bröst. Världens mysigaste stund, precis matat honom på nappflaskan så nu sover han så sött på mig. Vill aldrig lämna ifrån mig honom, vill ta med mig honom hem haha.. Ska verkligen njuta av sista stunden med honom nu. Om mina andra bebisar sköter sig så kan jah sitta med honom i 2 timmar. Ren kärlek det här. 

Mys på natten

Nu har jag snart jobbat klart min 4e natt, blir eventuellt en 5e natt pga sjuk personal. Men när man har det så mysigt som vi har det så känns det helt okej! Har tre mysbebisar som sköter sig galant, bara massa gos hela nätterna så nog ska jag överleva en natt till. 
2 timmar kvar sen hem och sova. 

Dessa söta muffins blev vi bjudna på inatt. Världens sötaste som passar vår avdelning perfekt. Hur söta??? 

RSS 2.0