Mio

Idag tog jag bilen till stan för att titta på Mio. Hittade det jag sökte och lite till... De hade en Eos lampa på rean. Tror ingen har missat Eos lamporna, fjäderbollarna i olika storlekar. Den köpte jag på en gång, det var storlek large och den kommer jag ha i sovrummet. Har allitd drömt om att ha en Eos lampa i sovrummet men ordinarie priser tycker jag är dyra så när denna var lite nedsatt så tog jag chansen. 
Sen hittade jag mina marmorhyllor och marmor lyktor. Hela min lägenhet kommer gå i marmor känns det som haha. 
 
Men nu måste jag stoppa lite med inredningen och köpa lite grejer jag faktiskt behöver. Har gjort en lista på grejer jag verkligen behöver. Typ potatisskalare, elvisp, brödrost osv osv osv. Den listan är absolut inte klar så dags att handla det "tråkiga" också. 
 
Men imorgon är det Spa för Molly som gäller. Hela alltet tar 2 timmar. Kommer ta för och efter bilder. 
Sen är det mys hela kvällen som gäller! Ska njuta av min lediga helg för sen jobbar jag 3 helger på rad. Tjejen med inget liv. 
 
 

Ledig!

Känslan att vara ledig i 6 dagar nu är fantastisk! Att få ha Molly bredvid mig sängen och kunna titta på serier efter serier utan att behöva titta på tiden. Underbart! 
Fick ett sms av jobbet idag om jag kan jobba, svaret blev NEJ! Nu SKA jag vara ledig och vila upp mig efter dessa hektiska nätterna. 
 
Imorgon ska jag eventuellt in till stan. Har hittat så fina grejer på MIO som är slut överallt men fanns på MIO vid sergel. Dessutom har jag en rabattkupong där som ska användas. 
 
Och på fredag ska jag till frisören med Molly. Hon ska få gå på spa och bli klippt haha. Riktig lyxhund jag har. Bortskämd av hela familjen. Och jag som sa att hon absolut inte får sova i soffan/sängen men det höll inte riktigt haha. Men oj vad man sover gott med en hund i sängen! Och det är bevisat att man sover bättre. Såååå mysigt. 
 
Nu ska jag titta på mina serier och hämta något gott att äta. Njuta av ledigheten! 
 
 

Natt 3/4

Då är det snart dags att åka till jobbet igen. Det har varit två stressande nätter hitills, proppat med barn, många som är extremt sjuka och för lite personal.. 
Första natten hade jag hand om 4 barn helt själv.. Varav den ena började må sämre och sämre. 
Andra natten hade jag hade jag hand om 3 barn själv och då hade ena barnet blivit lagd i respirator. Och sämre blev hon på natten. Vi fick röntga henne två gånger och såg att hon hade en pneumothorax på vänster sida. Vilket betyder att vi måste sätta drän på henne. Första gången jag var med på det och snacka om att det var brutalt. Nålarna läkarna stack med var lika tjocka som en blyertspenna. Och såg lite obehagligt ut när dem stack på sidan vid revbenen men helt klart en häftig upplevelse att få vara med på. 
 
Ikväll går jag på min tredje natt. Förhoppningsvis mår hon bättre och förhoppningsvis är det lite lugnare och förhoppningsvis har jag bara hand om två barn, vilket är max som man ska ha! 
 
 

Vintern är rätt fin ändå.

 

Min jul och julklappar

Kan ju visa lite av de jag fick i julklapp, bättre sent än aldrig haha. 
 
Detta var lite av det jag fick. Av mamma och pappa fick jag välja vad jag ville ha. Valde lite inredning till köket. bestick, design karaff, design glas och lite annat smått.
Mina årliga julstrumpor jag har varje år på mig. Från Ullared!
 
 
Världens finaste hund fick också vara med på bild. "Är det här paketet till mig mamma?".
 
 
 
 
 

Ugly but lovable

Smakade denna på jobbet i veckan. Smakar precis som rubriken. Smakar skit men antar att den var nyttig haha..
 

2017

Jaha, ska försöka få ihop lite av allt som hänt i början på året. 
Skulle börja jobba på barnakuten i januari men det blev inte av. Jag fick lite kalla fötter i slutet och började verkligen tänka på alla influensor som kan skada mig rejält. Sen stressen under vintern där och om jag skulle slutat på neo så skulle jag åkt ur "tabellmodellen" som jag jobbar i just nu. Det är den som gör att jag får en läkarlön varje månad. Så jag vågade inte testa barnakuten ifall det inte skulle vara min grej. 
Och nu ångrar jag inte en sekund att jag valde att stanna på neo. Trivs så bra med bebisarna. Barnakuten har också upplyst att dem behöver folk NU eftersom så många slutar. Min gamla neokollega som gick dit börjar ångra sig och vill tillbaka till neo. Sån stress där att ingen orkar längre. 
Så jag jobbar kvar på neo och kommer nog göra det länge. 
 
Sen har jag även firat min mormor som fyllt 80 år i januari. Hela släkten från Danmark kom och vi firade henne hela den helgen. 
 
Fyndat grejer till lägenheten har jag också gjort. Så fina grejer men nu får jag inte plats med fler saker i mitt rum. Kommer inte runt sängen pga alla påsar haha.. 
 
Varit iväg till veterinären med Molly för att kolla hennes tänder. 
Myst med Linda. Kollat på nya Rings på bio som inte alls var läskig. 
 
Ullared är planerat innan sommaren också. längtar verkligen! För nu är det inte långt kvar tills jag får min egna nyckel till min lägenhet så kommer köpa allt som behövs där.
 
Kommer faktiskt inte ihåg mer haha.. Kommer nog med tiden. 
Men så ser det ut just nu i alla fall. Jag kommer jobba på som vanligt och njuta av den lilla ledigheten jag har. 
 
Sen ska jag kanske åka iväg i april på en weekend. Men just då är mamma och pappa i Finland så måste hitta en hundvakt till Molly först. Hoppas, behöver komma iväg lite känns det som.
 
Alla dessa telefoner man måste bära varje pass. Tunga är dem också, byxorna trillar nästan ner. De rödmarkerade är "gravid mamma" telefon och den andra är avdelningstelefon där man får alla larmen. 
 
 
 

Alla <3 Dag

Och jag jobbar om vanligt. Går på mitt andra extrapass ikväll. Sen tror jag att det räcker med jobb haha.. Jobbat varje dag sen i lördags så det blir 5 nätter på rad och dessutom är det nattmöte ikväll så börjar redan 20:00. Men det känns bra ändå, försöker att jobba ca 2 extrapass i månaden, de gör en himla skillnad på lönen. Då kan jag unna mig finare saker till lägenheten. 
 
Imorse när jag kom hem var det inbrott i grannarnas hus. Polisbilar med syrener och hundar som gick runt och nosade överallt. Ena hunden var väldigt intresserad av min bil och våran tomt så jag vågade inte gå och lägga mig ifall polisen skulle komma och knacka på. Men det hände aldrig. Har sovit dåligt, vaknat hela tiden, lågt blodsocker så var tvungen att gå upp och äta något och sen var jag nervös efter inbrottet. Jag väntar bara på att vårat hus står på tur... 
 
Känns inte alls bra att bloggningen går så segt just nu. Har varken tid eller ork känns det som. Men vill verkligen komma igång igen och berätta allt som har hänt. Så mycket att jag knappt kommer ihåg allt. 
Nu ska jag äta och sen iväg till jobbet. Sen är jag ledig en dag och sen jobbar jag hela helgen. Men sen efter helgen är jag ledig i 6 dagar och då ska jag försöka att inte ta något extrapass. Bara vara ledig, umgås med Molly.
 
"Du står ivägen, var vänlig flytta på dig" säger dessa robotar nere i kullverten. Lite roliga faktiskt. 
 

Ersta

Dags att träffa min diabetesläkare igen, ett år sedan. Inte spänd på resultatet för vet redan att det ligger sämst till. Lite nyfiken på hur dåliga proverna är. 

Annars var jag med Molly hos veterinären igår och kollade hennes tänder. Allt såg fint ut, läkt bra efter operationen, tandköttet såg fint ut och ingen tandsten heller. Så jag är nöjd! Nu ska jag bara försöka borsta hennes tänder också, hon är omöjligt att komma in i munnen på. Titta på tänderna går bra men fingrar i munnen, omöjligt. Min älskade skruttfia! 

Nu sitter jag på tåget. Skönt att det är fredag och dessutom ledig. Min enda lediga dag sen kör vi jobb hela helgen. 



Ny vecka

Dags för ny vecka. 
Imorgon ska jag ta prover inför läkarbesöket och sen till täby med Linda för att hjälpa henne med sin nya telefon. Och sen är det dags att jobba igen. 
Klantigt nog skar jag mig på en korg idag inne på Mio.. Fattar inte att jag kunde vara så klumpig. Gick bara förbi den och på något sätt har mitt finger fastnat i den och rivit upp ett stort jack som jag inte ens kände..? Märkte det när de droppade blod på golvet först. Så har rejält med plåster på nu. Frågan är bara hur det kommer gå på jobbet. Hoppas på att det finns bra med personal så jag kan vara ute på avdelningen och ta hand om tvätten av småsnuttisar, kuvöser och apparater. Vill helst inte ha hand om en bebis med det här såret. Men vi får se! 
 
 

Ska komma igång igen!

Fy på mig, jag måste komma igång med bloggandet igen. Men det har varit så mycket som hänt nu i januari. De som skulle bli en nystart med nytt jobb, blev till något helt annat. Så har krånglat och ringt runt hela januari. Men nu börjar det ordna upp sig. 
Varit mycket med banken och lägenheten också. Nu i februari tror jag, kommer den största fakturan hitills på lägenheten, vill att den kommer på en gång så jag kan betala och få de överstökat. Nu är det ju bara 9 månader kvar! Heeeeelt sjuuuukt! Är så taggad på detta året! 
 
Så vill verkligen komma igång igen! Nästa vecka blir fullspäckad, veterinärbesök, diabetesbesök, ta prover och så ska jag även hinna med att jobba 5 nattpass. Tufft vecka med andra ord. 
 
Men nu ska jag sova och gosa ner mig bredvid Molly som sover så sött. Finns inget bättre sällskap än att sova med en hund, älskart! <3
Min älskade bushund!
 

RSS 2.0