Studentskivan 20 mars 2012

Hehe, kanske dags att blogga om alla studentsakerna. Börjar med studentskivan!

På dagen var jag som vanligt i skolan. Vi skulle på ett studiebesök som skulle hålla på till kl 3 och alla var sjukt stressade eftersom studentskivan började vid 6 tiden. De flesta struntade i studiebesöket men det kunde inte jag.. Jag satsade verkligen högt på naturkunskapen och det var jätteviktigt att vara med så.

Jag stressade hem efter det och började fixa mig osv. Jag har en sån fin mamma som hjälpte mig med allt, locka håret och sådant som är svårt att göra på sig själv.
Tog tåget med in till stan med Stephanie, vi kom i tid sån tur var. Min klass studentskiva var på klubben Viktoria. Först fick man hänga av sig sin jacka och sedan var det fördrinkar. Efter en stund fick man sätta sig till bords. Alla hade fått bestämda platser och vi som inte hade föräldrar med oss fick sitta vid ett eget mysigt bord! Till maten fick man välja bland vin eller cider. Vin är inte min starka sida så det fick bli cider till maten.

Till förrätt blev det: Skagentoast
Till varmrätt blev det: Ryggbiff (tror jag?) med potatisgratäng och sallad.
Till efterrätt blev det: Vaniljpannacotta (stavning?) med blåbär.

Maten var verkligen huuuur god som helst, förrätten går inte att beskriva, varmrätten var också jättegod men efterrätten var inte riktigt min grej. Pannacottan var för mastig enligt mig, för mycket socker osv.
Men även under middagen så delade två st i klassen ut "klassens". Ingen hade någon aning om vad dem skulle få. Och vi fick inga tråkiga papperstallrikar som de flesta andra får nejnej! Vi fick STETOSKÅP!!!! Blev helt paff och stetoskåpet jag fick var ROSA!!! Blev så himla överlycklig!! Och på stetoskåpet stod det på en lapp "klassen godisgris" haha.. Dem gav också förklaringar till det innan dem avslöjade vems det var. Så glaaad! De där stetoskåpet kommer jag ha stooor användning för i vården! :D

Kvällen fortsatte och det blev dans för fulla muggar. Köpte en drink som hette "rosa pantern" och sen bjöd Leo på en drink. Det blev så himla mycket dans att jag tillslut behövde sätta mig ner. Hade höga kilklackar på mig så mina fötter värkte kan man säga! Men efter en stund så kommer det fram en kille och bjuder upp mig och då kan man ju inte säga nej, så aa. Mycket dans med andra ord och väldigt många pauser ute i friska luften.

Vid 3 tiden kände jag mig färdig, var helt slut i fötterna, knappt någon känsel kvar, väldigt trött men supernöjd med hela kvällen! Så jag snodde med mig Ollis kompis Josefine. Även hon kände sig färdig så vi började gå mot nattbussen. Skönt att få sällskap på bussen istället för att sitta på bussen i ca 2 timmar hem. Som vanligt så stannar bussen endast vid vilunda och fortsätter sedan mot märsta. Så därifrån fick jag gå hem sådär runt 4-5 på morgonen. I vanliga fall tar det ca 30 minuter att gå hem därifrån, men nu tog det nästan 2 timmar! Mina fötter gjorde så himla ont, om det inte var snö på marken den dagen så hade jag tagit av mig skorna och gått barfota hem! Men jag kom hem i alla fall haha.. Det första jag gjorde när jag kom hem var att ta av mig skorna! Därefter somnade jag direkt.

Superbra kväll! En väldigt lyckad studentskiva med min fina klass!
Nu får ni massa bilder på den lyckade skivan!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Glad midsommar!

Nu är midsommarmaten i full gång. Sill, köttbullar, potatis, kräftor, miljoner såser och mycket mera :D jag har haft en underbar dag hittills och ikväll hat jag laddat upp med massa saker!

Sol och blå himmel, vad mer kan man önska sig? Okej.. Lite mindre vind kanske ^^


Middag hos farmor

Första riktiga sommardagen i juni idag faktiskt! Nästan molnfritt och knappt någon vind. Jag tog en promenad till Väsby centrum idag, hela intersport butiken hade 70% rea på allt men allt fint var nästan plockat redan. Hittade ett par shorts i alla fall som jag köpte.

Nu på eftermiddagen har jag legat ute på en filt på gräset och solat lite med en korsordstidning till. Riktigt mysigt men gick in ganska nyss för snart kommer mamma hem och hämtar upp mig så åker vi till farmor och äter middag där. Älskar verkligen hennes mat, finns inget godare än min farmors mat. Har snålat och sparat hela dagen så jag ska orka äta mycket av hennes mat!


Slarv.

Jag har varit slarvig med uppdateringen. Har tappat lite blogglust men börjar få tillbaka den lite. Ska försöka sumera lite vad som har hänt.

Förra fredagen hade jag som sagt grillkväll med några folk. Det blev verkligen lyckat och innan kvällen hade börjat så hade jag redan ont i magen av allt skratt. Vi grillade korv och kött, till det hade vi potatissallad. Vi satt ute på uteplatsen hela kvällen tills det blev kallt då vi gick in. Vi bestämde oss för att köra sanning och konka. Några utmaningar jag fick göra var att:
Pussa Gustavs öronsnibbar haha!
Lukta på allas fötter och avgöra vems som luktade godast..
Killarna skulle måla nagellack på mig.
Och slutligen så skulle jag byta tröja med Gustav. Det knäppa var att innan jag fick den utmaningen så tog jag av mig jeansjackan för att det blev varmt och sen dyker den här utmaningen upp haha.. Så Gustav fick mitt linne och jag fick Gustavs skjorta haha men det funkade det med. Roligast var nog när vi andra skulle blanda en god "drink" till Gustav, vi blandade ättiksprit, ägg och chilisås hahah.. Den jäkeln spottade ut de! Fast det var nog förståeligt haha.. Vi körde leken ett bra tag, vi hade snacks och champagne till det. Riktigt mysig kväll.

Nu i helgen, rättare sagt i lördags så åkte jag till Gävle med mamma för att gå på öppet hur på högskolan där. Enligt mailet jag fick av dem så skulle skolan ligga precis vid stationen men det gjorde den ju inte.. Vi frågade en tjej vid pressbyrån och hon beskrev vägen som kort och enkel. Mamma och jag började gå (det ösregnade hela den dagen) och det kändes som att vi bara gick men kom ingen vart. Vi skulle gå förbi en kyrka sedan över en bro och sedan förbi ett konserthus och jag vet inte vad, men tillslut efter 20 minuters gående i regn med paraply så hittade vi dit. Skolan var som en slott utanpå men väldigt modernt inuti hur fint som helst. Efter besöket gick vi tillbaka och åt lunch sedan kollade vi runt lite och jag fick med mig en superfin tröja. Vi tog ett tåg hem vid halv 3 redan, inge kul att gå runt i spöregn osv.. Tågresan tog 1 timme och 40 min dit och samma hem, sammanlagt den dagen åkte vi tåg i 3 timmar och 20 min!!! (om jag inte räknar fel) så man var ganska slut när man kom hem. Däckade i sängen 5 min senare och sov i 2 timmar, bra där. Det var i alla fall en mysig dag trots långpromenad till skolan i regnet.

I går (söndag) så fyllde min bästa mamma år! Så vi firade henne på kvällen. Hon fick en ifylld bok av mig och hennes favoritparfym! På kvällen åt vi jättegod mat och avslutade med glass till efterrätt. Grattis igen bästa mamma!








Resultat från slingningen.

Dumt nog tog jag ingen bild innan jag slingade håret men äsch, håret var gult, kopparaktigt och riktigt fult.




Tåget mot Gävle

Sitter på tåget mot Gävle nu. Ska åka till öppet hus på högskolan jag har sökt till :)


Ska strax sätta igång och blogga ordetligt

Ska bara njuta lite till haha.. Min student var så himla bra! Allt var så bra men det blev också mycket tårar. Så sorgligt att det är slut nu.. 12 års skolgång är över och man kommer aldrig komma tillbaks till gymnasiet och ha temalektioner och ha massa plugg och stress.. Jätteskönt men vafan.. ändå sorligt :( Jag älskade faktiskt att gå i skolan, jag älskar att skriva och nu i slutet gick skolan så jäkla bra. Det ända jag inte gillade var alla dessa tidiga mornar.. Klarade knappt av de. MEN, nu är det över och det är både skönt och sorgligt!

När man har två eventuellt stukade tår så vet man att studenten vart lyckad! Allt var så mycket bättre än vad man kunde tänka sig. Att få stå i centrum för en dag och allt gällde just dig, det var din dag och ingen annans åhh..

Jag ska blogga om allt jag har missat! Studentskivan, mösspåtagningen, grillkvällen, studenten och allt annat! Det här kanske låter som en bloggpaus men det är det inte, ska bara hinna fixa bilderna, ladda över dem och hinna landa på jorden innan jag bloggar om det. Jag är ju väldigt detaljerad när det gäller sånna här grejer på bloggen och det är för att jag verkligen vill minnas allt i detalj, man vet aldrig ifall jag tappar minnet inom en snar framtid? Haha, nejdå men det kommer löna sig senare i livet att kolla tillbaka :)

Snart får ni ordentliga inlägg och bilder. Nu har jag ingen skola att skylla på hehe.

Kan passa på att visa mina nya skor


12 års skolgång lider mot sitt slut

Imorgon är dagen här som man har väntat på hur länge som helst. Jag var ledig idag, var iväg 6 timmar för att leta efter det sista innan studenten imorgon! Fann det jag skulle + lite mer.

Nu under kvällen har mamma och jag förberett mat och målat på mitt flaklinne! Det blev grymt bra, skönt att ha flakkläderna klara. Nästa gång jag bloggar har jag tagit studenten och är förhoppningsvis överlycklig. Jag har sparat studentskivan och mösspåtagningen, ska blogga om allt efter studenten! Har en del att blogga om som jag har slarvat med, bland annat att visa min nya hårfärg men det kommer.

Champagnefrukost, studentlunch, utspring, flak, mottagning, utgång åhhhh!!!! Nu kör vi! Snart i alla fall ;)


Sista skoldagen imorgon!

Nu ska jag strax sova. Sorgligt att det är min sista skoldag imorgon.. Ledig på tisdag och på onsdag är det studenten! Sjukt taggad! Hoppas verkligen på bra väder!

Det blir bättre bloggning imorgon, har haft en superbra helg som jag ska berätta om.


MVG I FOLKHÄLSA!

Så jävla glad! Rebeckas och mitt slit har gett resultat! Vi gjorde en komplettering som inte var bra nog, vi tog nya tag och fick en ny komplettering och gjorde den och trodde att den inte heller skulle räcka MEN det gjorde den! Läraren hade en besviken min och sa att hon ville ha mer om Egypten och berättade hur man kunde hitta informationen, då kände jag att det var kört jag får väl nöja mig med VG tänkte jag. Men sen så säger hon "men ni får MVG i kursen " Tack vare att jag satt hela kvällen och natten och skrev om Sverige och tack vare att Rebecka hittade så bra information om Egypten så fick vi MVG! Så jävla glaaaaaad!

OCH så fick jag 110% svar på vad jag får i naturkunskap A och som jag visste innan så får jag MVG i kursen! Så jäkla glad så det finns inte! Det här räddade min dag och ikväll blir det grillning och kubb med härligt folk! Åh så glad jag är haha!

Superbra dag!

Idag var jag på skansen med klassen. Härlig dag att gå runt och kolla på djur, vi gick även på en guidtur eller hur det nu stavas haha.. Fick med mig en liten present till mamma sådär spontant :D Vi fick sluta vid 2 tiden, då åkte Olli och jag hem till mig och lämnade av min väska och sen tog vi moppen till stinsen för att handla middag till oss två. Hittade GUL vattenmelon! Vi bestämde oss ganska snabbt för att köpa köttbullar och pasta sen någon god sås till det! Så efter det åkte vi med moppen till lägenheten där vi lagade middag till oss två. Olli fick laga maten medan jag skivade meloooon! Maten blev supergod men stark som satan så vi åt lite melon i mellanåt oh det funkade perfekt! Funkade mycket bättre än att dricka. Vi satt på uteplatsen och åt, hur skönt och mysigt som helst. Efter det gick vi in till katterna och kollade på tv.
Kom nyss hem därifrån. Hur skönt som helst att kunna ta moppen hem! Jätttemysig dag, verkligen!

Imorgon står det även massa skoj på schemat. Skolan på dagen, näst sista skoldagen i hela mitt liv på Consensums gymnasium!! SJUKT!
Efter skolan blir det att åka hem, duscha, packa väskan och sedan ska jag ta mig till lägenheten där Olli väntar på mig. Lämnar av väskan och sen åker Olli och jag och handlar IGEN till en grillkväll med roligt folk där kubb står på listan! Om det blir fint väder så åker vi till en fin äng eller strand och grillar där, annars så stannar vi och grillar på uteplatsen.

Kuul blir det nog! Får hoppas på bra väder bara men det finns nog inte mycket hopp att solen ska dyka fram imorgon med tanke på hur vädret har sett ut de senaste dagarna. Men det löser sig alltid. Olli och jag har bestämt att killarna får grilla så gör vi resten, bra plan :)
Bildbomb från dagen!
































Man kan säga att vi blev mätta efter den här maten. Vi rullade in till lägenheten och la oss i soffan haha..


Helgen.







Mamma gjorde i ordning en jättestor fruktsallad med vattenmelon, mango, jordgubbar, ananas och vindruvor! Och till det vaniljglass.







Haha, min rosa outfit i fredags. Tror inte jag har visat min nya rosa jacka i bloggen? Men nu får ni en bild på den i alla fall. Den passade väldigt bra till byxorna. Rosa linne, jacka, jeans och även rosa naglar! Haha, kände mig som ett barn den dagen. Fick många roliga reaktioner i skolan och blev bland annat kallad " den rosa konen" haha!



På kvällen fick jag smaka en läskig öl haha. Burken såg helt normal ut men inuti den låg det en stor patron? Det skvätte och skummade dubbelt så mycket, knappt någon kolsyra och en svag smak av öl. Jag hatar öl, tycker det smakar blä men den där ölen var faktiskt okej! Helt kolsvart dessutom!





Det blev även tacos på kvällen, mums vad gott! Tröttnar aldrig på tacos, skulle verkligen kunna leva på det!



I lösdags var jag som sagt iväg till olika frisörer för att kolla pris på folieslingor osv. Det regnade hela dagen och det var kaos i väsby pågrund av något event i väsby centrum. På kvällen gjorde jag i ordning en efterrätt till familjen. Min specialitet! Ananas, chili och pressad lime. Lät den ligga över natten så att smakerna ska komma fram mer. Ett tips är att inte ha för mycket chili som jag hade.. Det blev så jäkla starkt haha men sååå gott! Och självklart ska man ha vaniljglass till det :)







I söndags hann jag inte heller slinga mig pågrund av att jag tappade bort tiden och var osäker på vilken frisör jag skulle välja. Så istället åkte mamma och jag iväg och handlade, jag hade paxat att få laga middag. Jag valde lax i ugnen med sås och potatis. Och fråga mig inte vad det är för sås för jag hade i så himla mycket att jag inte ens minns allt! Det blev i alla fall jättegott. Enligt min mamma var det den godaste laxrätt hon har ätit och hon verkligen slickade av tallriken med sås haha.. Jag själv tyckte det var gott och jag blev supernöjd över resultatet. Såsen improvicerade jag. Körde 4 olika såssaker, la i fetaost, sparris, haha mer minns jag inte.. Den innehåller i alla fall myyyycket ingridienser.. Nästa gång jag ger mig på en så komplicerad rätt så ska jag skriva ner allt!

Igår (tisdag) var jag som sagt och slingade håret, så jäkla nöjd. Jag har försökt ta bilder på mitt nyslingade hår. Ska bara ladda över bilderna till datorn osv.

Nu ville datorn i alla fall sammarbeta med mig liiiiiite. Den är fortfarande seg och att ladda upp dessa bilder har tagit 2 timmar. Datorn har under dessa timmar stängt ner intenet ett flertal gånger, tur nog så sparas inlägget på bloggen så jag inte behöver göra om allt.

Norrtälje

Nu ska jag strax börja röra mig mot Norrtälje för att hämta Jesper som har varit på kurs där. Sen får vi se vad dagen bjuder på :) har lite ärenden som måste fixad idag också.


Går alldeles för segt

Min dator blir bara segare och segare så för mig får den gärna somna in och åka till dem gröna ängarna. Har laddat över alla mina bilder till ett USB (flera tusen bilder, fattar inte att alla fick plats). Sen funkar inga skivor till datorn heller, den stöter bort olika program och jag vet inte vad.. Börjar bli riktigt trött på den. Den duger till att kolla på film på men inget annat!

Så kan inte berätta om min helg med bilder som jag tänkte göra nu. Får försöka imorgon igen och se om datorn är på bättre humör.

Jag har i alla fall slingat håret nu! Otroligt nöjd är jag! Bort med den gula och fula färgen och in med nytt! Bilder kommer nu självklart att få när min dator tillåter mig!


Slingning idag!

Helgen har varit fullbokad, blev ingen slingning i helgen pågrund av tiden. Var iväg och kollade runt på olika frisörer och sen flög tiden iväg. Nu sitter jag i skolan och gör nada. Har ju inget att jobba med så onödigt att komma hit.. Efter lunch har vi friluftsdag men den tänker jag skippa. Ska istället åka och köpa med mig lunch hem, mysa till någon film och sen ta mig till väsby centrum för att klippa mig 16.20! Otroligt att jag inte klipper mig i sollentuna som jag alltid har gjort i alla år. Är nervös eftersom jag aldrig har klippt mig i väsby förr, hoppas på bra resultat när det kostar så pass mycket.

Bloggar mer när jag kommer hem. Har en del bilder från helgen, bland annat min snygga outfit i fredags ;) Och även på laxrätten jag lagade till min familia!


RSS 2.0