GRATTIS PÅ 3-ÅRS DAGEN BLOGGEN!!!!

WOHO, IDAG FYLLER MIN BLOGG HELA 3 ÅR!!! Kom på det nyligen faktiskt haha!! Helt otroligt att jag har haft den här bloggen i hela 3 år. Har bloggat längre än 3 år, har bytt bloggar lite hit och dit innan.
 
31 mars 2010 startade jag den här bloggen. Har inte kollat tillbaka än på det jag har skrivit under dessa 3 år. Ska vänta med att kolla tillbaka ett par år till.
 
SÅ GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS ÄN EN GÅNG BLOGGEN! Nu tar vi nya tag! Bara den där jäkla grejen till systemkameran kan komma nån gång i livet! Bättre bilder och roligare blogginlägg kommer det att bli då!
 
VI FIRAR BLOGGENS 3-ÅRS DAG MED EN BILD FRÅN FOTOGRAFERINGEN JAG GJORDE I DECEMBER!
 

Påskhelgen

I fredags jobbade jag hos den nya familjen. Det var lite kaos i helgen. Den minsta blev ledsen och under tiden jag tröstade honom sprang den andra ut och då fick jag lite panik och sprang efter. Han vägrade komma in först men sen löste det sig och alla var glada till slut. Vi fikade, pysslade och kollade på film tillsammans tills föräldrarna kom hem 4 timmar senare.
 
På kvällen var mamma och pappa hembjudna på Americansk mat hos några kompisar. Jeppe och jag var hundvakt till Nelly. Vi myste först i soffan sen gick jag ut med henne. Det blev en långpromenad så när vi kom hem var hon jättetrött. Kom lagom hem till Lets dance så la mig i soffan med läsk och frukt. Sen kom Nelly och la sig vid mina fötter och somnade, gullehunden snarkade och smaskade i sömnen. Nelly blev upphämtad vid 11 tiden på kvällen igen. Myste hela kvällen i soffan sen somnade jag.
 
I lördags var vi bjudna till Moma på påskmat. Alltid lika gott. Varmrätt, efterrätt och fika. Matkoma efter det. Fick påskägg av Moma. Det innehöll godis, 500 kr och två armband. På kvällen är man fortfarande helt proppmätt efter påskmaten så vi åt bara en sallad till middag, lagom och supergott.
 
Idag är det söndag och imorse åkte jag med pappa till hans jobb för att mata katterna som bor i stallet där. När vi klev ur bilen blev vi attackerade av 5 hundar. Urgulliga småhundar som hoppade och var glada. Pappa visade mig alla maskinerna som han har köpt till mig som han för tillfället förvarar på jobbet eftersom vi måste göra plats till allt här hemma. Sen matade vi katterna, tog ett tag innan dem kom men när vi skakade matpåsen hörde man hur katterna sprang. När katterna kommer fram ser den helt förskräckt ut, jag kollar bak och då har en av hundarna smitit in, blev lite kaos där. Men det löste sig snabbt.
Sen har jag varit iväg med mamma på äventyr, saknat det som tusan. Vi åt lunch på ett mysigt ställe sen åkte vi till täby och kollade runt och åt glass från chilibox. Så sjukt gott, kan åka till täby bara för att äta den glassen. Efter det åkte vi till stinsen och handlade mat.
Ikväll har mamma och jag lagat våran älskade vegetariska lasagne igen med sallad till. Så sjuukt gott.
 
Så min påsk har varit jättebra. Fast påsken är inte slut ännu, imorgon är alla lediga också. Och idag skulle man ställa om klockan till sommartid = man går upp en timme tidigare på morgonen och det känns verkligen. Hatar att ställa om klockan, helt onödigt tycker jag.
 
 
 
 
 
 

Hundvakt

Nu har Nelly kommit. Hur snäll som helst. Senare ska jag ut och gå med henne en sväng och ikväll ska jag kolla på premiären av Lets dance och mysa med massa gott.


Sjuk, jobb och hundvakt

Idag var det jättejobbigt att jobba. Var nära på att gå hem flera gånger men höll ut ända till 17. På hemvägen köpte jag med mig Proviva hem med smaken mango, bästa. Magen mår bra av den.
 
På kvällen och morgonen är det alltid värst så nu mår jag pyton rent ut sagt. Men jag har varit så himla glad ikväll. Pappa vet verkligen vilka punkter han ska trycka på när man är sjuk och mår dåligt.
 
Imorgon ska jag jobba. Ska passa småkillarna som jag har passat en gång tidigare. Nu blir föräldrarna borta hela dagen så hoppas det går bra. På kvällen ska jag vara hundvakt till min pappas kompis. Är lite hundrädd av mig när det gäller stora hundar. Hunden heter Nelly och vi har passat henne en gång tidigare så jag vet hur hon är. Hon är verkligen supersnäll och lugn av sig så jag känner mig trygg. Fast nu så ska jag passa henne själv men det kommer nog gå bra.
 
Nu ska jag sova. Ska upp hyfsat tidigt imorgon och jobba. Ska försöka hinna blogga ordentligt imorgon om alla träningsmaskinerna och än är det inte slut. Pappa ska skaffa fler träningssaker till mig!

Är det min födelsedag idag?

Har suttit hela kvällen med min kusin och alla andra. En toppenkväll verkligen, ville inte att den skulle ta slut. Imorgon åker dem hem och det känns tråkigt men vi ses ändå snart igen!
 
När vi sitter och snackar vid bordet kläcker pappa ur sig att han har skaffat ett gym till mig!! Alltså, ett hemmagym!! Har haft den drömmen länge att ha ett litet gym hemma. Hade först bara tänkt mig ett löpband, medicinboll och resten egna övningar. Men vafan, nu blir det 5 olika maskiner, hantlar i miljoner olika tyngder och ännu mera!! Hel gaaaalet!!
 
Ska skriva mer utförligt vilka maskiner det är osv imorgon. För nu blir det bums i säng! Jobb imorgon om jag inte blir värre. Imorgon är det även BOTOXDAAAAAAG!! = Bara botoxpatienter, fyfan vad kul säger jag bara! NU sängen!

Hängig

I slutet på jobbet igår började jag känna mig hängig. Helt seg i skallen och orkade inte riktigt hänga med i allt hon sa. På kvällen mådde jag fortfarande inte bra.
På natten runt 02 slog det till. Då blev det värre och det slutade med att jag somnade sittandes.

Idag vaknade jag sittandes av alarmet. Mådde fortfarande inte bra men åkte till jobbet ändå.
Så nu sitter jag här i receptionen och lider lite. Ska ta det lugnt på jobbet. Men blir det värre under dagen måste jag mig gå hem men då ska det bli extremt mycket värre i så fall.
Jobbar som vanligt till 17 idag och ikväll kommer min kusin, hans fru och deras dotter till oss och äter middag. Så det ser jag fram emot! Dem åker hem till Danmark imorgon så det gäller att passa på att umgås.

Nåja, dags att återgå till arbetet. Hoppas dagen flyger iväg så jag kan åka hem och vila mig.


Molanders

Nu börjar strax serien Molanders som jag följer. Lite halvtråkig serie men ibland är den bra faktiskt. Efter det ska jag göra i ordning min matlåda tills imorgon sen hoppa i säng och kolla på film. Mami kommer hem ikväll också, hoppas hon hinner komma hem innan jag somnar.
 

Helgen

Det har nästan blivit en tradition att skriva om helgen på måndagarna.
 
I alla fall. Har varit en lugn helg med lite party i huset.
I fredags blev det mys framför gladitorerna en stund innan fotbollen började. Helt ärligt tyckte jag att det en tråkig match.. Hände verkligen ingenting och Sverige var passiva under hela matchen. Halva matchen gick ut på att Sverige försvarade sig. Riktigt tråkigt med tanke på att det var hemma match. Och Irland var ju inte bättre.. Målvakten segade med bollen, långa passningar osv. 0-0 tråkig match i alla fall. Både från Irland och Sverige.
 
I lördags åkte jag iväg med pappa och handlade lite mat till kvällen. Vi köpte med oss massa gott. På kvällen lagade pappa och jag fläskfile med friterade pommes och hemmagjord bea. Suuupergott verkligen. Och vi fick som sagt inte sitta i köket eftersom Jeppe och hans kompisar kom precis när vi skulle sätta oss ner. Så pappa och jag gick upp till vardagsrummet och åt till Fångarna på fortet. Till kvällen hade pappa och jag planerat att göra fruktsallad med vaniljglass men det blev inte av eftersom hela köket var fullt av folk. Det droppade in folk stup i kvarten. Killar med hästhuvuden haha.. Såg inge snyggt ut haha.. Jag försökte kolla på en film som gick på tvn men blev störd hela tiden när jag hörde allt dem gjorde där nere. Kunde inte koncentrera mig på filmen, såg bara småsnuttar av den och dem småsnuttarna var riktigt hemska så måste kolla på den filmen igen, den verkade superbra, verklighetsbaserad.
Allt folk gick vid 01 så då gick jag ner och somnade direkt i sängen.
 
I söndags gjorde jag inget speciellt heller. Var iväg med pappa en sväng sen kollade jag på Pirat-filmerna. På kvällen gjorde vi i ordning en supergod sallad. Somnade väldigt tidigt den kvällen.
 
Så har min helg sett ut. Jag som vanligtvis är väldigt rastlös av mig, kunde ta det lugnt en HEL helg haha.. Men nästa helg vill jag inte ta det lugnt, då ska det hända saker! Det nalkas påskmat hos min älskade Moma!! Åh det kurrar i magen efter hennes goda mat. Sen får vi alltid påskägg av henne med något roligt innehåll i. Spelar ingen roll att man börjar bli vuxen, påskägg är lika roligt för det.
 

Måndag

Har pratat med älsklingen i telefon hela förmiddagen. Vi har inte träffats på hela helgen så vi hade massor att prata om. Ska nog inte avslöja den stora nyheten ännu, ska prata lite med Olli först innan jag skriver ut något på bloggen.
 
I alla fall. Har nyss ätit en onyttig lunch, om två timmar ska jag på ett kort möte sen efter det ska jag till banken.
Igår hann jag faktiskt kolla på 1an och 2an av Pirates of the caribbean-filmerna. Och vad upptäckte jag? Jag har inte sett 2an innan.. Eller så har jag världens sämsta minne. Känner inte igen något från 2an, förutom vissa scener. Så kanske har kollat på den en kort stund, men aldrig sett hela filmen. Så det var ju en nyhet haha..
Ska kolla på de två sista filmerna ikväll hade jag tänkt.
 
Jag har sovit väldigt dåligt den här helgen. I tre nätter i rad har jag vaknat samma tider. Vaknar alltid till på natten men somnar om snabbt igen, vaknar alltid precis när pappa ska iväg till jobbet och låser dörren som är vid 06 på morgonen, somnar om och vaknar sedan kl 09 och är pigg men vill somna om så ibland har jag lykats sova till 10 men oftast har jag gått upp vid 09. Konstigt tycker jag.. Samma tider osv. Jaja, ibland kan man sova lite oroligt.
 
Nu ska jag kolla på 3an av piratfilmerna och njuta av min lediga måndag. Imorgon är det jobb som gäller och jag längtar redan! Om jag inte minns fel så ska jag få ännu en behandling, det längtar jag inte till kan jag säga. Fy så ont det gör.
 

Filmmys

Det blir en lugn söndag med film och mys i sängen. Ska kolla på alla Pirates of the caribbean filmerna. Kommer nog inte orka kolla på alla idag eftersom alla filmerna är över 2 timmar långa.

Har varit ute i det härliga vädret idag också. Varit iväg med pappa en sväng, städat efter Jeppes party igår och nyss åt jag lunch.

Ikväll blir det en god sallad till middag. Sen på kvällen kommer mitt favoritprogram. Imorgon är det måndag och jag är ledig. Skööööönt, kan sova ut en dag till.
Men nu kallar filmen på mig!


Party all night

Pappa och jag var nere i köket och lagade mysmat till oss två. Fläskfilé i marinad, friterade pommes och hemmagjord bea. Precis när maten är klar och pappa och jag sätter oss till bords kommer Jeppe, Malin och Jocke in genom dörren. Då var det bara att gå upp och sätta sig i vardagsrummet och käka. Och här har vi suttit sen middagen.

Det är proppat med folk där nere just nu. Hälften av alla killarna springer runt med hästhuvuden på sig haha.. Ser jätteduktig ut haha.. Sofforna vibrerar av musiken där nere och man hör verkligen allt dem säger.
Nyss kom det en till taxi med folk hit. Och ja.. En viss Eriksson kom hit. Behöver inte säga så mycket mer om det. Nu tänker jag absolut inte gå ner, kommer hålla mig på övervåningen heeeela natten om det behövs.

Jaja, bra att brorsan har kul! Han fyllde 23 i onsdags så en fest är han allt värd.


Sverige-Irland

Snart börjar vm-kval matchen. Pappa och jag har tagit plats i tv soffan med dricka, fruit cocktail och godis. När det är fotboll hoppar jag alltid runt i soffan.
Är verkligen med i matchen från början till slut. Om det blir mål från Sveriges sida kommer både pappa och jag skrika allt vad vi har.


Party

Var nyligen i centrum för att hämta ut medicin på Apoteket. Köpte med mig lite godsaker hem, frukt och godis till ikväll. När jag kom hem möttes jag av massor av folk. Dem var här för att hämta Jesper. En bil ska komma och hämta upp alla, Jeppe kommer ha på sig ögonbindel och stora hörlurar så han varken hör eller ser vart han ska.
Nu har alla människor åkt men innan Jeppe gick ut genom dörren frågade jag var hans väska var. Haha.. Allas väskor låg kvar i köket. Tur att Jeppe har en sådan bra lillasyster som kommer ihåg och håller koll.

Nu ligger jag i soffan och kollar på En annan del av Köping. Repris förvisso men älskar verkligen det programmet. Pappa är iväg och åker långfärdsskridskor. Ikväll är det gladiatorerna och fotboll som gäller! Vm kval för fan!!! Pappa och jag kommer skrika sönder hela huset. Nu när mamma inte är hemma gäller det att passa på. När det gäller fotboll och vm är pappa och jag riktiga fotbollsnördar.


torsdag

Idag var jag förvånansvärt pigg när alarmet ringde imorse. Var på Leos studentskiva igår så kom hem mitt i natten men klarade ändå av att åka till jobbet, pigg och glad.
 
Men imorse sa jag Hejdå till mamsen som åkte till Danmark idag för att överraska min moster på hennes 50-års dag. Mamma kommer hem på måndag igen men kommer ändå kännas tomt i huset. Så imorgon när än en gång är fredag, blir det ingen myshandling med mamma.. Det blir även ingen "ut och åka sväng" på lördag som mamma och jag alltid gör, äter lunch på något mysigt ställe och åker iväg på våra äventyr. Den här helgen får jag helt enkelt roa mig med annat! Min bror fyllde 23 år igår så hans polare att planerat att dra iväg med honom någonstans som han inte vet om. Så pappa och jag blir ensamma hemma i helgen. Det lär bli mys till gladiatorerna och fångarna på fortet. Sen ska jag sparka pappa i arslet så han kommer igång och gör klart det sista nere i källaren. Det kanske t.o.m hinner bli klart innan mamma kommer hem, det vore grymt att ge mamma en liten överraskning.
 
Jaja obbet gick bra som vanligt och rullade på. Fick sluta en timme tidigare, så var hemma i skaplig tid för en gångs skull haha. Det blev kinamat till middag idag, lurade min bror lite så han blev förbannad på mig haha, det är roligt det!
 
Jaja, imorgon är jag leeeeeeeedig! På dagen idag satt jag i receptionen och tänkte "imorgon är jag ledig så ikväll kan jag kolla på film hur länge jag vill, kan mumsa på något gott och slippa känna att jag måste gå och lägga mig en viss tid och sen kan jag somna i tankarna om att jag kan vakna när jag vill nästa dag, inte av något alarm".
 
Haha så tänkte jag på dagen.. Men nu ligger jag nerbäddad i sängen och ska sova haha! Är astrött, inte alls sugen på att äta något, bara dricka mängder av iskallt vatten och sen är jag för trött för att kolla på film.. Haha så här blir det alltid.. Vill ju njuta av att jag är ledig dagen efter men icke. 
 
Ska berätta om skivan imorgon, för nu ska jag faktiskt sova.
Ser typ ut som isbjörnen här nedan haha..

Iskallt

Håller på att frysa ihjäl på jobbet. Så fort patienten har gått in i behandlingsrummet så kommer jag ställa mig mot elementet och värma mig.
Innan lunchen fick jag själv en behandling. Det gjorde svinont, kan knappt prata utan att det gör ont. Vet inte hur många nålar jag fick, men många var det. Nu ser jag ut som en isbjörn med idomin i ansiktet haha..


Studentskiva imorgon

Imorgon ska jag på Leos studentskiva. Temat är "ursäkta jag har kommit fel". Så ikväll har jag provat kläder kan man säga och äntligen hittat en bra outfit. Typiskt mig att börja dagen innan haha.. Fast det löste sig den här gången.
 
Fast innan dess blir det jobb som vanligt. Riktigt taggad på jobb faktiskt! Skynda sig hem för att äta, duscha och byta om och så småningom börja röra sig mot skivan. Det blir ingen alkohol för mig eftersom jag ska jobba dagen efter. Jag klarar mig på cola och red bull hela kvällen :)
 
Nu har jag nyss tagit alla kvällssprutorna, ska lägga mig ner i sängen nu och kolla på film en stund innan jag somnar. Imorgon är det ny dag och nya tag!
 

Idag är det min namnsdag!

19 mars idag = jag har namnsdag.
 
Jobbet gick bra idag förutom att det blev väldigt stressigt på förmiddagen. Min chef hade beställt en gynsäng eftersom vi ska börja med en ny behandling på kliniken. Och killen som kom med sängen släppte bara av den utanför dörren och sen åkte han iväg. Hur ska jag och en till kunna få in den hela vägen liksom? Den väger ju bly.. Typ som en sjukhussäng, går inte att lyfta på två pers. Speciellt inte med en som har haft ryggproblem och jag som inte är världens starkaste liksom. Så vi ringde runt efter folk som kunde hjälpa oss. Det kom två starka killar efter ett tag och hjälpte oss. Knappt att killarna orkade lyfta sängen ens. Sen var det snö och slask ute så allt vatten samlades inomhus och skräp, grus och allt.. Men till slut fick vi in sängen och allt löste sig med den saken.
 
Men sen kom det en patient som vi trodde inte skulle komma. Vi var förberedda på att ha en patientfri förmiddag men så blev det inte. Fick agera själv i receptionen igen när det kom en patient som skulle ta bort en hudvårta. Men det var inga som helst problem.
 
Lunchen blev två timmar sen pågrund av allt krångel. Annars har dagen flutit på faktiskt.
Idag satt jag vid telefonen också och kunde faktiskt svara på alla frågor som folket ställde mig. Vi har börjat med online bokningar, har nyss lärt mig det systemet. Allt flyter på med andra ord och det är så jäkla kul!
 
Riktigt ruskväder ute idag..

Måndag

Idag var jag ledig från jobbet. Men hade ett läkarbesök inbokat och direkt efter det ett möte inbokat. När jag är ledig på måndagar så blir det att proppa in allt den dagen som man ska göra. Allt gick bra i alla fall. Medan jag väntade på att mötet skulle börja fikade jag i väsby centrum helt själv haha.. Efter en stund kommer det en gumma och ska sätta sig vid bordet bredvid. Jag sitter då i den meterlånga soffan. När hon ska sätta sig sätter hon sig på mig nästan.. Flera meters soffa liksom.. Kan jag få ha min lilla fikaplats ifred? Sen efter en stund ringer Olli mig och då kollar dem surt på mig. Typ som att jag inte fick prata i telefonen där. Brydde mig inte utan pratar med Olli hur länge jag vill. Åt en morotskaka som var för sockrig så åt inte ens halva av den. När jag väl reser mig upp och ska gå så tar dem resten av min morotskaka och käkar haha.. Dog lite där.
 
Olli ringer mig senare på kvällen och säger att hon ska bli inlagd på sjukhuset över natten på strokeavdelningen. Säger direkt att jag ska komma, frågar om jag ska ta med något till henne. Packar hela väskan med godsaker till henne. Olli var jättehungrig, sjukhusmaten är som sagt ingen höjdare. Mamma hade gjort jättegoda mackor till Olli. Jag tog med mineralvatten, pepsi max och godis. Hon blev överlycklig av allt hon fick. Hon åt upp båda dubbelmackorna, käkade godis och drack mineralvatten. Glad att jag var med henne ett par timmar. Eftersom hon ligger på stroke avdelningen så finns det ingen tv, så det ända hon kunde göra var att hålla på med mobilen. Knappt att man får ha mobilen heller. Stackaren. Vi satt i dagrummet och spelade kort och pratade om allt mellan himmel och jord. Vi kan verkligen prata om allt. Sånt som man inte ens ska säga till någon annan.
 
Blev ledsen när jag behövde åka ifrån henne.. Såg på henne att hon verkligen inte ville stanna kvar där. Ville stanna hela natten med henne men det får man inte.. Man får bara besöka patienter till 19.00 men jag fick stanna två timmar extra eftersom vi bara satt i dagrummet och pratade. Vi störde ingen.
 
Nu är jag i alla fall hemma från sjukhuset. Vilket jäkla oväder det är ute.. Snöar jättemycket, helt vitt på vägarna nu. Men det hjälper inte att klaga. Tycker faktiskt om snön. Så länge det är kallt och snö = inga myggor. Haha knäppa jag.. Men det är faktiskt mysigt med snö och kallt. Man sover så himla bra, i alla fall jag.
 
Nä, nu har jag skrivit nog med noveller på bloggen haha.. Imorgon är det jobb som gäller. Ingen ångest över det, längtar faktiskt. Älskar mitt jobb!
 
Olli rotar runt i väskan efter godsaker. Helt glad och exalterad över allt jag har med mig.
 
Olli fick en egen liten matpåse av mig. Apelsin, mineralvatten, pepsi max, godis, choklad osv osv.

Akuten med Olli

Igår ringde Olli mig och sa att hon var på akuten. Mamma skjutsade då mig till danderyds sjukhus där Olli satt med hennes pappa. Bytte plats med hennes pappa så han kunde åka hem. Båda hade suttit flera timmar på akuten redan. När jag kom fick vi gå in till en sjuksköterska ganska snabbt. Hon tog lite tester på Olli. Sämta sjuksköterska jag någonsin har mött... Hon skulle ta blodprov på Olli och hon tar INGA HANDSKAR på sig!! Men det är inte det ända. Dem spänner alltid åt ett band på armen innan dem sticker. När dem väl har stuckit och ser att det kommer blod tar dem bort bandet men det gjorde inte hon! Fick typ damp när jag såg det. Sjuksköterska men kan inte ens ta blodprov rätt! Herregud säger jag bara.. Vi fick då gå till nästa väntrum där vi fick sitta i flera timmar. Olli och jag börjar bli hungriga så jag går till pressbyrån och köper mat till oss. En timme efter det får vi komma in till en läkare som pratar med Olli och testar henne på en massa saker. Sen bad han oss att sitta i väntrummet en kort stund. Men han kommer inte tillbaka på 2 timmar haha.. Han har då kommit fram till att Olli kan ha sevtotumor. Läkaren sa att det är när hjärnan inbillar sig att man har en tumör i hjärnan fast man inte har det. Han kom då fram till att Olli skulle komma tillbaka imorgon till nevrologen. Så han springer iväg för att hämta kallelsen till Olli. Då ringer vi Ollis pappa att han kan börja åka för att hämta oss. Vi sitter då kvar i hans rum så länge men han kom aldrig. Det gick en timme så tillslut går Olli och jag till väntrummet för att kolla på tv så länge. En till timme går ingen skymt av läkaren. Vi hade överseende eftersom hela akuten var fullproppad, ambulansen kom stup i kvarten och det var verkligen proppat med folk, så det är klart att han har mycket att göra tänkte vi. Men 3 timmar senare går vi ut för att fråga om någon vet vart läkaren är, bara så vi vet liksom. Ollis pappa satt ju redan i bilen sen flera timmar tillbaka och väntade på oss.
 
Vi frågar en sjuksköterska var läkaren är, då vi bara skulle få en kallelse och sen åka hem. Nu har det liksom gått 3 timmar. Vad säger sjuksköterskan till oss då? ATT LÄKAREN HAR GÅTT HEM!!!!!! Då blev jag förbannad. Vi har suttit och väntat på en kallelse i 3 timmar och så har läkaren GÅTT HEM!! Så det blev en massa krångel. Olli fick ingen kallelse, hon skulle själv ringa och hålla på med en massa skit istället. Jäklar alltså..
 
Kom hem sent men det gjorde inget eftersom jag var ledig på måndagen. Men jäklar alltså. Avskeda honom.. Nej men.. Så gör man inte!

Helgen

Dags att skriva lite ordentligare inlägg. Har mest mobilbloggat det senaste dagarna.
 
I fredags myshandlade jag som vanligt med mamma. Fick med mig en ny jacka hem dessutom. På kvällen lagade mamma och jag en sån himla god middag. Yakuniku heter det, kött i en speciell sås, nudlar och grillade grönsaker till det. Åh så gott. Myste sedan till gladiatorerna.
 
I lördags på förmiddagen städade mamma och jag hela huset. Sen åkte vi och åt en välförtjänt lunch och sen bärde det av mot sollentuna. Letade efter min favorittights. Trodde butiken hade slutat sälja dem men icke! Köpte dem direkt. På hemvägen handlade mamma och jag mat till oss två. Pappa var iväg med kompisar och Jeppe var iväg på party så mamma och jag var ensamma hemma hela kvällen. Vi lagade supergod mat till oss. Man får passa på att laga sån mat som bara mamma och jag gillar. På kvällen myste mamsen och jag framför fångarna på fortet och sedan no strings attached. Vi åt godis, chips och dipp. En riktig myskväll.
 
Igår (söndag) Gick jag upp tidigt för att åka och jobba. Hade som sagt inte kunnat sova på hela natten pågrund av mitt höga blodsocker. Men det funkade ändå. Fick vänta på bussen i 25 på centralen och sen fick jag vänta 30 minuter efter det.. Sen var jag äntligen på jobbet. På söndagar har vi drop in för vaccinationer. Det här var min första riktiga jobbdag på en söndag och det var den bästa jobbdagen ever!! Min chef var inne i behandlingsrummet och hade en familj på fyra personer som skulle vaccinera sig. Jag satt då själv i receptionen. Plötsligt ramlar det in massor av personer som ska vaccinera sig. Jag har ju aldrig tagit emot några patienter som ska vaccinera sig. Tänkte först hämta min chef men bestämde mig för att låta bli. Tog saken i egna händer istället.
"Hej, har du varit här förut? Inte? Då kan du fylla i det här pappret med dina personuppgifter" Så sa jag till alla 6 patienter som kom för att vaccinera sig. När dem hade fyllt i pappret bad jag dem att sätta sig ner så länge. Tog deras personuppgifter och skrev in dem i datorn sen la jag pappret i en speciell pärm. Sen kom min chef, när hon såg hur många patienten som var där blev hon lite stressad. Hon trodde inte att jag hade gett dem vaccinationspappret, eller skrivit in dem i datorn osv. Så när jag sa till henne att jag har fixat allt, det är bara att ta in dem i behandlingsrummet. Då klappade hon mig på axeln och sa att jag var jätteduktig! Kände mig grym där faktiskt. Har så jäkla kul på jobbet!
Slutade 16.00, pappa kom och hämtade mig. När vi kom hem hade alla kommit för att fira pappa som har fyllt 52 år i tisdags och min bror som ska fylla 23 nu på onsdag. Även jag fick blommor och pengar eftersom jag har namnsdag den 19 mars!
 
Berättar om akuten i nästa inlägg. Gud vad mycket jag skriver haha..
 
Fredagens middag, mums!

På väg till stroke avdelningen

Älsklingen blir inlagd på stroke avdelningen idag. Är på väg till sjukhuset nu för att göra henne sällskap ikväll. Mackor, apelsin, godis, mineralvatten och läsk har jag med mig till henne. Vet hur maten är på sjukhuset.

Ska upp och jobba imorgon. Men struntar i om jag kommer hem inatt. Just nu är älsklingen det viktigaste för mig


Akuten

Har kommit hem från jobbet och även hunnit fika med släkten.
Nu är jag på väg till akuten för att göra älsklingen sällskap. Har ett glatt humör och godis med till henne.

Är ledig från jobbet imorgon. Fast ska på möte + läkarbesök.


Jäkla blodsocker...

Har inte sovit en blund inatt.. Mitt blodsocker har varit högt hela lördagen och även på natten. Har behövt gå på toa fyra gånger på natten. Törstig som en häst också.
Pappa kom hem vid 01 så kunde inte somna. Sen kom Jeppe hem kl 8 imorse och jag skulle upp en kvart senare så jag gick upp då.

Tvingade i mig frukost imorse. Var inte alls hungrig, bara törstig.. Insulinet vägrar gå in i kroppen, hälften rinner ut när jag drar ut sprutan.

Aja, sitter på tåget på väg till jobbet. Tåget och bussen går inte ihop på söndagar. Måste vänta 25 min på bussen i centralen. När jag är framme med bussen måste jag vänta ytterligare 30 min.. Så det suger..

Pappa kommer i alla fall och hämtar mig från jobbet sen när jag slutar. Släkten kommer senare för att fira Jeppe och pappa som har fyllt år och ska fylla år.


Myskväll!

Ikväll är mamma och jag ensamma hemma. Pappa är iväg och Jesper är på födelsedagsfest. Mamma skjutsar honom dit så har jag laddat upp med godis, läsk och tända ljus i vardagsrummet till oss.

Snart börjar fångarna på fortet så det ska vi mysa till. Sen kommer det flera braiga filmer efter det så det blir mys hela kvällen med mamma.

Imorgon ska jag jobba, har ingen ångest över det. Har alltid så kul på jobbet.


Work

Somnade tidigt igår, vilket resulterade att jag vaknade hyfsat pigg.

Är på jobbet, sitter i receptionen och väntar på en patient. Idag slutar jag kl 17 så jag är väl hemma vid 18.30 skulle jag tro. Bara att slänga i sig middag sen är det sovdags nästan haha.
Redan onsdag imorgon, helt sjukt hur fort veckorna går.. Inte längesen jag fyllde 19 och om 8 månader fyller jag redan 20 haha.. Börjar bli gammal..


Helgen

Min helg har både varit bra och den värsta på länge.
 
I fredags myshandlade jag med mamma. På kvällen myste jag framför gladiatorerna och film. Var riktigt trött så la mig tidigt.
 
I lördags var jag iväg tidigt med mamsen. Vi åt lunch ute och så var vi och kollade på bokrean. Fick med mig en verklighetsbaserad bok som jag ska börja läsa på så småningom.
Vid 2 tiden skjutsade mamma mig till den nya familjen, var riktigt nervös hur det skulle gå. Allt gick super! 10 gånger så bättre än vad jag hade förväntat mig. Barnen blev jätteglada när jag kom, deras mamma sa att barnen hade tjatat och längtat tills jag skulle komma. Så killarna tjatade på att föräldrarna skulle åka iväg. Väl själv med barnen så byggde vi pussel tillsammans och busade. Sen kollade vi på Robin hood, det var sjukt längesen jag såg den filmen och den är grymt bra tycker jag. Under filmen fikade vi med bullar och saft. Den äldsta av killarna somnade i soffan så lillen och jag umgick resten av dagen. Jag höll mig lite på avstånd när vi kollade på film så han skulle känna sig trygg med mig men det slutade med att han flyttade sig närmare och närmare och till slut satt han och myste i mitt knä. Grabben var så lugn och i slutet lekte vi med ipaden. Föräldrarna kom hem 3 timmar senare. Dem var så snälla och skjutsade hem mig.
 
Kom hem vid 6 tiden och hjälpte mamma med maten. Friterade pommes med revbensspjäl, coleslaw (?). Så sjukt gott men hann inte äta så mycket pågrund av att jag skulle hinna till Olli. Hade förväntat mig en härlig och rolig kväll med vännerna men den blev allt annat än bra i slutet..
 
Mamma skjusade mig till Olli. Och där kollade vi på melodifestivalen tillsammans med hennes mamma. Vi hade det supertrevligt. Jag och Olli var verkligen på hugget, vi dansade och larvade oss som vi alltid gör. Efter mellot tog vi alla bussen och tåget till väsby och sedan till magget. Vi alla kom in men när vi väl är inne så pajar allt. Olli och jag hade precis hängt av oss jackorna när en person skriker till låten som är just då. Vakten säger då att hon inte får komma in så det var bara att lämna tillbaka lappen och ta jackorna och gå ut. 70kr åt skogen alltså.. Gurra och Leo stannar kvar på magget men Olli och jag följer med hon som inte kom in. Lite lätt besviken var man väl, står det 4 vakter omkring en så skriker man inte rakt ut.. Men gjort är gjort!
 
Det är nu det hemska börjar.. Jag går då hem och myser ner mig i sängen innan jag somnar.
03.30 hör jag att det går folk utanför mitt fönster, tänker då att det är brorsan som kommer hem. Jag somnar om och vaknar till att det bankar på ytterdörren. Öppnar inte eftersom jag trodde det var brorsan och har han glömt nyckeln får han faktiskt skylla sig själv haha! Men sen ringer mig mobil med okänt nummer, svarar inte på okända nummer så somnar om och vaknar sedan till att ytterdörren öppnas. Springer upp ur sängen och vilka står då i min hall? Jo.. Leo och Gurra.. Dem säger att de inte kommer hem, Leo måste ta sin medicin och allt är kaos. Jag säger hundra gånger att dem ska ta taxi hem och även att det går nattbussar. Men enligt grabbarna går det inga nattbussar och dem är för snåla för att ta taxi. Leo hade tappat sin mobil och jag vet inte vad.. Jag mådde halvt dåligt, var svintrött och skulle upp och jobba dagen efter. Jag säger flera gånger att dem inte kan sova hos mig, har varken tid eller plats åt båda två. Gurra kunde knappt stå upp.. Sen tar Gurra av sig jackan och Leo tar av sig skorna bara så där, orkade inte argumentera mera så sa att Leo fick sova på soffan i köket och Gurra inne hos mig. Men det tar inte slut där..
Efter en stund ringer Gurras mobil och han pratar verkligen högt så mamma vaknar och kommer ner. Då sitter Leo på golvet utanför mitt rum och Gurra snackar ashögt i telefonen. Mamma bestämmer sig för att skjutsa hem dem, följde med mamma, det gick knappt att få med grabbarna. Gurra höll på att ramla hela tiden och Leo likså. Väl i bilen måste Gurra spy. Till slut kommer vi fram till Leo där vi släpper av killarna.
Kommer hem och är så trött att tårarna rinner och jag kan inte somna om igen efter allt.
 
Så dagen där på, söndag.. Kunde knappt jobba. Hade riktiga påsar under ögonen och jag kunde inte koncentrera mig över huvud taget. Fick sluta lite tidigare, mina kollegor såg hur trött jag var. Skämdes faktiskt.. Kommer hem och somnar i ett par timmar sen åker jag iväg med mamma till stinsen och kollar runt lite och handlar mat.
Blev tacos till middag, sjukt gott som vanligt.
På kvällen blev jag som sagt dålig. Kände redan av det i lördags men det slog till först på söndagskvällen.
 
Så ja.. En både bra och hemsk helg om man säger så. Vill bara glömma natten till söndagen.. Aldrig igen säger jag bara. Det var inte okej någonstans det där. Trodde killarna kunde fatta det själva men icke. Hela min familj vaknade. Okej om jag var själv hemma men nu var inte fallet så. Ska prata allvar med killarna nästa gång jag träffar dem.. Än en gång, detta var inte OKEJ! Just den här helgen var min mamma extra trött och behövde sova, men då dyker det här upp på natten/morgonen..
 
Orkar inte ladda upp bilderna från mobilen till datorn just nu så ni får bilder senare ikväll..
 

På bättringsvägen

Idag mår jag betydligt bättre. Har inte ont längre men får inte anstränga mig för mycket så det kommer tillbaka. Ingen aning vad jag hade för något skit. Låg uppe i soffan och kollade på mitt favvo program när det startade, kunde inte kolla klart utan jag gick och la mig i sängen och utan vidare kom det tårar. Hemsk kväll och natt har det varit. Mamsen har varit så gullig och fixat allt till mig.
 
Tur att jag är ledig från jobbet idag, annars vet jag inte hur det hade gått.
Men nu ska jag börja klä på mig i lugn och ro och sen gå på ett kort möte. Efter det tar jag kista bussen från väsby för att hitta någon present till pappsen som fyller år imorgon!

Så här mår jag just nu

Vet inte vad felet är.. Orkar inte prata, orkar knappt andas. Ju större andetag jag tar desto ondare gör det. Är uttorkad, har inge saliv kvar men jag har ingen kraft att svälja vatten. Aldrig varit med om det här förut.


Internationella kvinnodagen

Grattis alla tjejer/kvinnor/gummor osv!!
Ligger uppe i soffan och myser framför tvn. Det går 3 bra filmer samtidigt och jag kan inte bestämma mig för vilken av filmerna jag vill se på. Men för tillfället kollar jag på "... och så kom polly".

Idag har jag myshandlat med mami.
Imorgon står det både jobb och roligheter på schemat. Ska upp tidigt och åka iväg med mamma sen vid 2 tiden ska jag passa ungarna. Hem och äta middag sen åka till Olli för att mysa till melodifestivalen med henne, Denise, Leo och gurra. Slutligen efter melodifestivalen blir det utgång. Snacka om fullspäckad dag! Men det gillar vi :)

Nu ska jag fortsätta att mysa framför tvn!


Torsdag

Ännu en intressant jobbdag är över. Idag har jag varit med på en behandling för ytliga blodkärl, otroligt intressant. Blodkärlen förvann på en sekund med den magiska lasern. Sen har jag tagit hand om telefonen idag, väldigt nervöst eftersom jag är så pass ny och folk ringer hela tiden för att få reda på information om olika behandlingar osv. Jag kan inte alla behandlingar utantill, det finns sjukt många. Men idag ringde det folk som jag kunde svara på. Roligt nog hade jag läst på dagen innan om bröstlyft och sen ringer ett par personer som vill ha reda på hur behandlingen går till, resultatet, läkningen osv. Så kände mig lite duktig när jag kunde svara på alla deras frågor.
 
Fick sluta 20 minuter tidigare men jag kom ändå hem runt 18.30 ^^ Sena dagar men jäklans så intressant och kul! :)
 
Imorgon är jag ledig!!! Så jäkla skönt. Älskar känslan man har på kvällen innan man ska somna "imorgon kan jag sova hur länge jag vill". Sen att det inte är ett måste att somna tidigt, kan kolla på film hela natten om jag så vill fast.. Nä.. Är redan supertrött så ska mysa ner mig i sängen och kolla på missade serier som jag säkert kommer somna till sen.
 
Fredag imorgon och då står det? MYSHANDLA MED MAMI på schemat! Förvånade? ;)
På lördag ska jag ju passa killarna hos den nya familjen i 3-4 timmar. Lite nervöst faktiskt.
 
Nej, nu blir det missade serier! Ska sova hur länge jag vill imorgon, bästa känslan.
 

Äntligen hemma

Nu är jag hemkommen äntligen. Har varit en väldigt intressant första-dag på jobbet. Varit med och assisterat på två olika behandlingar. Ena patienten var så himla gullig och rolig så han gjorde hela min dag. Och personalen är ju bara för härliga. Har även suttit i receptionen och redan efter första dagen kan jag deras system, hur man bokar in nya patienter, betalning för olika behandlingar osv. Suttit själv i läkarrummet och knapprat på datorn. Känner mig riktigt duktig.
 
Nåja, stress från jobbet blev det. Mamma var så snäll att hon hämtade upp mig på stationen så åkte vi och käkade innan hon skjutsade mig till Amadeus. Lika roligt varje gång, han var tröttis idag så det blev mys i soffan till film och så åt vi ost och chokladpudding. Haha, bra kombination..!
 
Nu är jag hemkommen, har nyss gjort klart matlådan inför imorgon så det är superskönt. Pastasallad med tonfisk, längtar redan till lunchen imorgon.
 
Nu blir det att kolla på film med te och en apelsin, innan det är dags att sova igen.
 
 
Min lilla tröttis
 

Nu kör vi första jobbdagen!


Imorgon börjar jag jobba!

Fick ett samtal från jobbet idag att jag börjar jobba imorgon! Är lite nervös men mest förväntansfull och spänd. Inte nog med det, ska ju passa Amadeus direkt efter jobbet imorgon också. 12 timmars arbete totalt imorgon haha! Nu har jag i alla fall duschat, packat väskan och gjort matlåda. Nu tänkte jag fylla iphonen med ny musik så jag har något att göra på den långa resan till och från jobbet.
 
Ska försöka lägga mig tidigt idag så jag kommer upp i tid imorgon. Nu ska jag fixa det sista inför imorgon, ta fram kläder så slipper man oroa sig för det imorgon. Sen koka te och mysa till någon film innan det är dags att sussa!
 
Nu kör vi jobb i 3 månader, otroligt taggad! :D
 
 

Ännu ett jobb

Idag har jag flänkt runt och gjort alla möjliga saker. Började med att avboka mitt läkarbesök av min hand. Den har blivit bättre, det svider inte längre eller sticks men rodnaden sitter kvar men den har minskat väldigt mycket. Smörjer handen varje dag med en superbra kräm. Så känner inte att jag behöver kolla upp handen nu när den ser så pass bra ut.
Har även varit på ett kort möte sen har jag ringt minst 8 olika samtal och nummer. Fick ju aldrig tag på personen jag ville ha tag på så fick ringa runt till alla möjliga ställen. Tur nog hittade jag rätt till slut.
 
Angående nytt jobb. Amadeus mamma har rekommenderat mig till en annan hon känner som behöver barnpassning så jag har varit hos den familjen ikväll och fått se hur de bor, träffat deras två småkillar och lite annat. Så nu blir det även att jag kommer jobba hos dem lite när det behövs. Ska dit på lördag och passa killarna i 3-4 timmar, hoppas allt kommer gå bra. Men det tror jag, har ju barnasinnet kvar i mig så det lär bli lekar för fulla muggar.
 
På onsdag ska jag även passa Amadeus! Bara en vecka sen jag träffade honom och nu är det redan dags igen, såååå kuuul! Har ju inte börjat jobba än på hälsokliniken så just nu är det inga problem med att passa Amadeus eller den nya familjen. Hoppas på att mina tider kommer pricka in så jag kan passa barnen när det behövs.
 
Men nu ska jag fixa allt inför sängen sen sova tror jag, är trött men om jag känner mig rätt så kommer det bli att kolla på film en stund innan jag somnar. Eller så löser jag lite korsord istället!

Helgen

Som vanligt dålig uppdatering på helgerna från min sida. Min helg har i alla fall varit superbra.
 
I fredags myshandlade jag med mamma. Vi åkte först och handlade själva sen hämtade vi upp mormor så hon fick åka en liten sväng med oss. På kvällen lagade mamma och jag en sån goood middag till familjen. Vi var sugna på något nytt och kom på att vi kunde fylla en fläskfile med olika saker. Vi fyllde den med soltorkade tomater, vitlöksost och basilika. Det blev så sjukt gott och den rätten kommer vi absolut att göra om. Har på senare tid börjat laga mer och mer mat, tycker det är askul speciellt när det blir gott. Sen är det alltid roligare att laga mat med någon.
Myste sen framför gladiatorerna och sen började jag fixa mig inför utgång. Hade ju hoppats på en hejdundrande utgång, var så taggad. Men.. Det blev magplask av det faktiskt.. Magget levererade inte alls. Folk kom aldrig i gång och dansen kom inte ingång förrän vid 2 tiden på natten, jättesegt. Men det funkade i alla fall. Vi satt och snackade och jag fick det lite jobbigt med en kille som inte ville släppa taget haha. Han ville först dansa med mig, sen 2 minuter senare kom han tillbaka och ville bjuda på en drink men Leo hade nyss gett mig en drink så tackade nej. Men han gav sig inte, han kom tillbaka till mig och ville prata, trevligt grabb men han blev lite jobbig på slutet när han inte gav sig hehe.. Men till slut så ger han mig en asfin komplimang sen går han. En väldigt oväntad komplimang faktiskt. Vi dansade i slutet sen gav vi oss hem 30 min innan stängning. Hade förväntat mig att magget skulle köra harlem shake men det visade sig att dem redan hade gjort det 19.00 samma dag haha.. Så lite besviken på magget men en bra kväll i övrigt.
 
I lördags var jag i stan med mami. Vi tog bilen in, mycket skönare än tåg. Vi gick till gamla stan för att byta ett smycke som mamma hade fått. Sen åt vi lunch i gamla stan och sen stannade vi vid stinsen och handlade lite mat. Fick med mig en supersöt liten filur som nu sitter på min hylla och ser gullig ut.
På kvällen blev det melodifestivalmys med mamma och pappa. Men jag sprang runt i huset hela kvällen eftersom jag skulle hinna med ett tåg som gick 10 min efter att melodifestivalen slutade. Så när alla sjöng var jag nere och fixade mig lite smått, sen sprang jag upp när röstningen var klar, dem fortsätter att sjunga och då springer jag ner igen och så höll det på hela kvällen haha. Blev klar i tid och kunde gå i hyfsat lugn takt till tåget. Tyckte att helt fel gick vidare. Anton skulle inte ha gått vidare.
Skulle möta Olli och hennes tjej på tåget men det var inte bara Olli och hennes tjej som var där, 4 andra också, sen hoppade Lollo och Gurra på tåget också. Var jättelängesen jag var på krogen i stan men det var kul. Var på ett ställe jag inte hade varit på innan. Men det var okej.
Vi gick så vi skulle hinna med sista tåget hem. Vi gick till karlberg och det blåset som satan. Man flög nästan iväg. Sen skulle vi gå upp för en lång backe för att komma till stationen men den var omöjlig att ta sig upp för.. Så himla isig. Jag gick först men jag gled hela tiden ner på Olli som gick bakom mig, hon fick nästan putta upp mig för backen haha. Converse är ju inga bra vinterskor heller så.. Platta och hala.
Kom hem och somnade direkt.
 
Idag (söndag) har jag varit iväg med mamma till Mio i barkarby. Vi hade en jättestor check där som gick ut imorgon så det blev en ny vardagsrumsmatta och en ljuslykta för den checken. Sen gick vi in på chilli och E.M också. Fick med oss massor av ljus hem. Innan vi åkte hem gick vi in på IKEA för att handla ännu fler doftljus. Vi använder så himla mycket ljus här hemma, speciellt på helgerna så det behövs förnyas ganska ofta.
Ikväll var ingen i familjen särskilt hungriga så vi lagade en god sallad till middag. Nu ska jag strax upp och kolla på ett nytt program som jag tror kommer bli en favorit. Är supertrött, har verkligen kämpat med att hålla mig vaken i två timmar nu. Funderade på att sätta tändstickor så ögonen kunde hålla sig öppa men det funkade. Lite musik och socker höll mig vaken. När jag har varit ute på krogen vaknar jag alltid tidigt av någon anledning, därför jag är så trött nu.  
 
Så en bra helg, lugn men ändå händelserik. Ni får bilder om en stund för om 10 min börjar mitt program. Ska hinna byta om till myskläder och fylla ett glas med iskallt vatten också.

Mysmat på G


RSS 2.0