2 år på neonatalen

Den 26e augusti har jag jobbat på neonatalen i 2 år. Känns som typ 1 år haha.. Finns fortfarande en heeel deel kvar att lära sig, det tar aldrig slut känns det som. Samtdigt har jag lärt mig otroligt mycket och lär mig mer och mer för varje dag. I november går flyttkalaset till nya ks, vilket ska bli spännande men också nervöst. Över 800 kvadratmeter och på 8e våningen. Många fler vårdplatser och många fler anställda. 
 
Kickstartade det 3e året på neo genom att gå ner på förslossningen på mitt första akutlarm. Vi uskor ska börja följa med ner på larm när det kommer ett nytt barn och det var min tur att följa med ner. Fick värsta tänkbara, en 23+1.. Men det gick bra, var hur kul som helst att få vara med på intubation, se när barnet kom till oss i en plastpåse, skriva apgar och handräcka saker till läkaren. Älskar när det händer saker, speciellt akuta fall. Så följa med ner gör jag gärna fler gånger. 
 
Ikväll går jag på natt 2/4. Ska ha intuberade barn, där ett av barnen krampar och ligger nedkyld i endast 33 grader.. Kommer bli en spännande och lärorik natt för mig, jobbar med världens bästa sjuksköterska så känner mig ändå lugn. 
 
Så nu ska jag packa matlådan, smörja och packa in tatueringen och sen åka. 
Imorgon har jag besiktning på min bil, hoppas att den går igenom! Men ser ingen anledning att den inte skulle göra det, den går perfekt min älskade pärla! 
Sen kan jag berätta att Jesper äntligen har köpt sin egen bil. Ska bli skönt att få ha min bil ifred nu haha. Så nu kommer det stå 4 bilar på uppfarten till oss herregud haha. 
 
 

Tatueringen!

Nu har det gått 1.5 vecka sen jag gjorde tatueringen. Den läker fint men fasen så mycket salva som går åt haha.. Salvan kostar 75kr och har snart använt 2 tuber haha.. Och fler blir det haha.. 
 
Jag var ganska nervös inför besöket, både hur tatueringen skulle läggas upp, hur texten skulle placeras och hur det skulle se ut på mig. Jag hade en bild med mig och berättade vad jag ville att tatueringen skulle innehålla. Sen hade jag ingen aning hur det skulle se ut på mig. Vi satt i en timme vid datorn och plockade fram olika rosor, fjärilar och typsnitt på texten. Sen skulle hon rita upp den och hon hade redan en plan hur hon skulle placera den på mig. Jag klickade med henne direkt och kände att jag kunde lita på henne. Så när jag väl hade ritningen på mig och tittade i spegeln så såg det ut som en smet eftersom alla 3 ritningarna låg på varandra. Men hon berättade iden innan och jag tyckte det lät så himla bra så det var bara att hoppa upp på bänken och sätta igång.
 
Trodde att det skulle göra ont när hon började men det var faktiskt helt okej. Så efter 1.5 timme tog vi en paus så både hon och jag fick äta något och då trodde jag att vi var halvvägs. Men det var vi ju inte haha... Hon hade bara tatuerat linjerna runt rosorna och fjärilen haha. Så efter 20 min körde vi igång igen och då var det dags för skuggningen. Första gången jag gör en tatuering med skuggning och hade en känsla av att det inte skulle kännas så mycket, men ojjjj vad jag hade fel.. FASEN rätt ut sagt.. Det gjorde så satans ont. Låg då på bänken konstant i 4 timmar. Med två pauser på 5 min. Till slut gjorde det så ont att jag ville springa därifrån haha.. Sa då till mig själv "ska aldrig mer tatuera låret". Hon tatuerar i ca 5-10 sekunder och sen torkar hon med papper efter varje gång och tillslut så gjorde det nästan ondare när hon gned pappret än med nålarna. Avdomnad blev man inte för fem öre, det blev bara värre och värre. Då förstod jag var hon menade när hon sa att det krävs två sittingar för efter en stund orkar inte kroppen mer. Och det stämde, till slut sa vi stopp och tar resten nästa sittning. Vanligtvis orkar man ligga i 3-4 timmar men jag låg i 5.5 timmar och det var väldigt starkt enligt henne. Det var flera som kom fram och ville titta. 
 
Så jaa.. ONT gjorde det verkligen. Ondast gjorde det på insidan av låret och när jag låg på sidan så benet kom fram mer, där kändes det extra mycket. Men så fort hon slutade så kändes det ingenting, ingen eftersmärta eller vad man ska säga. Smörjer flera gånger om dagen och har skydd av kompresser när jag jobbar eftersom byxorna är så hårda i tyget. Läkningen går bra, nu börjar det lossna lite färg som det brukar göra. 
 
Nästa sittning blir om 3-4 veckor och då har jag ca 2 timmar kvar innan den är klar. 2 timmar av paaaiin haha! 
Men nu till det viktiga: SÅ JÄKLA FIIIIIIN! Är så förbaskat nöjd med den! Den blev 10 gånger snyggare än jag hade tänkt mig. Och lagomstor! Så jääääkla nöjd! 
Vill inte säga det här men.. Jag planerar redan nästa tatuering... Och även den på låret.. Har lite planer på att bygga ut den här tatueringen lite. Ska prata med hon som gjorde den här, henne kommer jag gå till för alltid när jag ska tatuera mig. Så grymt duktig. Nu får ni lite bilder! 
 
Precis innan vi ska sätta igång.
 
Pain!
 
En paus innan sista rycket, fjärilen kvar sen stoppade vi. 
 
Resultatet! Inte färdig än som sagt men på god väg! Så hiiiiimlans nööööjd! SKITSNYGGGG! 

Helgen

Nu har det ekat tomt här igen. Har jobbat och haft en del att göra under tiden.
I helgen har min bror haft kräftskiva. Jag var med och även Molly, charmade alla som vanligt. En riktigt rolig kväll och god mat. 
Och i augusti har jag haft Molly i 1 år. Sjukt vad tiden går fort, är så glad att jag har henne. Världens bästa hund. 
Sen har jag träffat Erica och Tom väldigt mycket. 
Angående tatueringen så har det gått superbra hitills. Den läker fint och om 3 veckor är det dags för andra sittningen! Såååå taggad och nervös haha! 
 
 

Tatueringsdags

Nu sitter jag på tåget och är väldigt nervös faktiskt. Lite rädd hur det kommer kännas, men så fort hon sätter igång tror jag all nervositet kommer släppa. Har petat med nageln på armen och på låret och det känns dubbelt så mycket på armen men det kan ju va helt annat när tatueringsnålen nuddar haha.. Försökte nog lugna mig lite bara.
Det gjorde inte allt lättare när min kollega sa "ta två alvedon var 6e timme dagen innan sen tar du xylokaingel innan du åker dit". Haha va... Kommer det göra så ont?? Hoppas inte, har inte tagit alvedon eller xylokaingelen i alla fall, får väl ligga där och gråta.. Haha nejdå. Nu är jag redo! Har längtat efter denna tatueringen.
Har startat bra i alla fall. Bästa natten på länge när det gäller BS.


18 augusti

Nu var det slut på ledigheten. Ikväll kör jag mitt första nattpass efter semestern. Kör 4 nätter nu sen är jag ledig i 7 dagar igen haha. Ibland lyckas man få ett himla bra schema. Är riktigt taggad på jobb faktiskt. Trött på att vara hemma nu och saknar alla bebisar. Blir spännande att se vilka bebisar som ligger kvar. 
 
MEN! Nu till något roligt! 18 augusti, nämligen på torsdag, bara 6 dagar kvar. Ska jag tatuera mig igen. Lyckades få en snabb tid och likabra de eftersom det krävs 2 sittningar och man måste vänta minst 3 veckor mellan sittningarna. Längtar något otroligt och tatueraren kändes super, klickade på en gång. Så nu är jag väldans spänd och vill att tiden ska gå foooort! 
 
Dags att åka mot jobbet nu, känner en massa glädje i kroppen inför jobbet, saknat det riktigt mycket! 
 

Tattoo

Nu är jag på väg till tatueringsstudion i stan. Ska prata motiv, pris och eventuellt redan boka en tid. Är riktigt förväntansfull! Som jag har längtat efter en ny tatuering. Har så många idéer men efter denna så ska jag nog lugna mig lite haha..


Semestern

Nu är min semester slut och på måndag är det tillbaka till gamla rutiner igen. Men! Smarta jag la ledigt fram till fredag och lyckades få det också! Så även fast min semester är slut så är jag "vanligt ledig" fram till fredag då jag startar med ett nattpass. Så jag har en veckas ledighet kvar! 
 
Jag har verkligen njutit av min semester, därför det har ekat tomt här på bloggen. Tog en liten semester här ifrån också. Ska berätta med text och bild sen hur min semester har varit. 
 
Föräldrarna har åkt ut till skärgården för att gå på kräftskiva och blir borta till söndag och min bror är alltid på vift så myser hemma med Molly just nu. Ska gå våran vanliga runda ikväll med Molly sen blir det mys hela kvällen. 
 
Imorgon ska jag åka till stan. Ska till tatueringsstudion och diskutera en ny tatto. Den på låret jag har skrivit om förut. Har skjutit upp det alldeles för länge nu. Är faktiskt nervös, han ville göra några ändringar på den, så jag är riktigt nyfiken på vad han har kokat ihop. 
 
Men nu ska jag till Linda och bygga ihop möbler! Haha. 
 
 

RSS 2.0