Bio

Ikväll blir det att åka till sergel för att kolla på bio med E. Åratal sen jag gick på bio! Kan inte minnas den senaste filmen jag såg på bio ens.. Det är illa..
 
Just nu småfixar jag mig lite, tar ett tåg om en timme så det är ingen stress än så länge. Inviger min älskade fluffjacka idag också.
 
Den här glassen skulle jag gärna vilja smaka. Den ser supersmaskig ut!

Världens största armar.

Alltså.. Det där är inte snyggt för fem öre enligt min mening. Ser inte ens ut som muskler direkt, det bara hänger haha.. Sen tror jag inte på att det är äkta. Har läst att man kan pumpa upp musklerna med något skit. Nåja, det var i vilket fall inte snyggt!
 

Söndag

Det har varit en riktigt trevlig söndag.
Har varit hos mig älskade Moma idag och ätit lunch. Hennes mat är så gudomligt god så man får aldrig nog. Man äter alltid för mycket mat så man hamnar i koma. 10 minuter senare är det efterrätt och idag blev det pannacotta med havtorn, blåbär och grädde. Så sjuuuuuuuukt gott och mättande..! 10 min senare är det fika haha! Då blev det tårta. Ni kan ju tänka er hur mätt man är.. Övermätt..
 
Efter det åkte mamma och jag till stinsen och lämnade tillbaka en one piece jag hade köpt förut. Min rosa one piece för helt försvunnen så jag skaffade mig en ny men igår fann mamma min rosa gosiga one piece och det är onödigt att ha två stycken så den andra lämnade jag tillbaka. Fick med mig ett nytt nagellack som ska göra mönster på naglarna när man målar med det. Testade det och det funkade, helt otroligt!
 
Blev sallad till middag. Man orkar inget mer efter att ha varit och ätit hos Moma haha.
Nu ligger jag i sängen och prata med E och lyssnar på musik. Men nu ska jag stänga av musiken och kolla på någon bra film istället.
 
Här kan ni se en skymt av hur resultatet blev. Man målar med nagellacket sen håller man en magnet som man fick med i ca 15 sekunder och efter det är det klart. Man fick olika magneter med i paketet, varje magnet har ett mönster så man har olika och välja mellan. Det här är första gången jag prövade något sånt på mina naglar så resultatet blir ju inte 100% måste öva lite till men en bra början! :)

Högskoleprovet 27 oktober.

Äntligen är högskoleprovet över.. Sjuukt jobbigt var det, men det var ju inte provet som var jobbigast om man säger så. Får nog ta det från början.
 
Provet började 08.20, fick skjuts av mamma på morgonen så det var superskönt. Kom 15 min för tidigt så jag försökte leta upp salen som jag skulle göra provet i. Läste på skylten som visade "H007 upp en trappa" Gick upp och det var ju proppat med folk så man knappt kom förbi, går igenom hela korridoren men hittar ingen sal där det står "H007".. Sen hör jag en tjej som letar efter exakt samma sal så jag går fram till henne sen letar vi efter salen tillsammans men tillslut märker vi att vår sal inte finns på övervåningen så vi frågar en tjej som säger att vi ska längst bort i en helt annan korridor på nedervåningen BRA BESKRIVNING RUDBECK! Träffade massor av folk som jag kände.
 
I alla fall. Får instruktioner av en ung tjej, får en massa papper osv. Sen när hon är klar säger hon "då är det bara 30 min kvar tills provet börjar" vi skulle alltså sitta i 30 min i salen och bara vänta.. Inga mobiler, ingen väska, inga saker på bordet förutom penna och sudd haha jättekul.. Det var 5 provdelar och på varje del fick man 55 min på sig. Självklart fick man börja med mattedelen. 15 min rast. Läsförståelse, ord osv. Rast 15 min. Matte. Lunch 1 timme. Man hade bra ont i rumpan sen. Hårda stolar och en SVINKALL skola.. Kände inte av mina fötter och mina händer var stele som pinnar. Svårt att koncentrera sig när det fanns 000000 värme i skolan. Det var nästan varmare utomhus än i skolan..  
När det var lunch sprang jag ut från skolan där mamma väntade på mig med bilen. Hon hade donken med sig till mig, vägrar stå i kön till cafeet som är 80 mil lång.. Bilen var varm så det var superskönt. Mamma och jag tog en liten tur med bilen så jag fick upp värmen igen.
 
Efter lunchen var det 2 delar kvar. Läs och ännu en matte. Det tog inte lång stund innan man började frysa igen. Jag överdriver verkligen inte med det. ALLA gick med jackorna på sig på rasterna. Man fick ju självfallet inte ha jacka på sig under provet.
 
Under sista provdelen hände en sak som aldrig får hända under en provdel på högskoleprovet. En tjej hade glömt att stänga av sin mobil så den började ringa under provet. Hon blev utslängd och får inget resultat.. Riktigt synd, tyckte synd om henne. Det är så himla strängt. Inga jackor eller väskor får vara i närheten av dig, det ska endast vara papper, penna och sudd på ditt bord och absolut inga mobiler..
Mamma kom och hämtade mig efter provet. Världens kö och kaos eftersom alla skulle hem samtidigt. Slapp i alla fall ta bussen, skulle behövt 4 bussar innan jag kunde komma ifrån skolan så sjukt många människor.
 
Efter provet skulle man verkligen inte prata med mig. Jag hade inget tålamod och var så grymt trött. Det hängde jättestora påsar under mina ögon och jag sov som en gud den natten haha!
 
Jag vågar inte säga hur det gick på högskoleprovet. Matten känns inge bra men resten kändes bra men det är ju bara vad man tror. Resultatet får jag om 4 veckor, då får jag se hur det gick.. Kommer knappt våga kolla!
 
Så som sagt, provet var inte jobbigast det var att skolan var så otroligt kall. Jag frös hela kvällen och natten. Hade otroligt svårt att få upp värmen efter att ha frusit hela dagen. Nu är 8 timmars prov över så jäkla skönt!
Om jag får göra provet i en skola som har värmen på så skulle jag absolut kunna tänka mig att göra om provet om det går helt åt skogen.
 
 
 

middagen hos Censie

Olli kom till mig vid två tiden och hade med sig lunch till oss båda. Under tiden vi väntade på att tiden skulle gå spelade vi kort, jag vann ju ca 2 gånger av 30 omgångar haha.. Sen var det dags att börja fixa sig inför middagen. Olli fick äntligen göra något kvinnligt, hon målade mina naglar och det bad hon om att få göra så det var gulligt! Såg väldigt roligt ut när hon målade men hon var grymt duktig, hon måste ha övat innan ;)
 
Vid 5 tiden skjutsade mamma oss till Censie. När vi nästan är framme och står still vid ett röljus så stannar en annan bil på andra sidan och shitt vad dem glodde på oss! Sen helt plötsligt sitter 4 pers i den bilen och glor och ser helt vettskrämda ut hahaha! Olli och jag hade ju målat oss vita och svarta i ansiktet. Det var så sjukt kul!!
 
Det bjöds på tacos till middag, en del dansande och den traditionella efterrätten :) Alex och jag var snälla och städade i köket efteråt. Alex skjutsade sedan Olli och mig till stationen så tog vi tåget som kom 10 min senare. Kom hem vid halv 12 så det var en skaplig tid.
 
Juste! Olli och jag klädde ut oss till Eva och Adam och eftersom dom inte finns längre så målade vi oss vita i ansiktet haha, vi såg så roliga ut haha.. Vi båda hade med oss ombyte till Censie, ingen av oss ville åka kommunalt hem med dräkterna haha! Censie sprutade ner mitt hår med rosa färg men det var snyggt trots att det var ojämt :)
 
En trevligt middag helt enkelt. Kul att träffa vännerna från skolan igen och även de andra som var där :)
 
Nu får ni bilder från kvällen!
 
 
Eva och Adam!!
 
Fin utsikt, fin himmel!
 
Censies fina katt :)
 
Olli med sin orm.
 
Alex dukar :)
 
Världens finaste färg på grädden till efterrätten. Den blev såååå mycket godare när den var rosa!
 
Dansa dansa
 
Olli och vovven.

Godnatt

Nu är högskoleprovet över och aldrig igen säger jag bara. Nu ska jag sova..


Hemkommen med rosa hår

Nu ligger jag i sängen och fibblar med iphonen. Nyss hemkommen så hoppas på att jag kan sova snart. Alarmet står på 07:00.

Nu kör vi högskoleprovet..


Fredag och halloween middag ikväll :)

Min morgon har varit lugn. Har kollat på film och myst i sängen. Nu tittar solen fram och trots att det är kallt ute så blir man ändå sugen på att gå ut :) Om drygt en timme kommer Olli till mig så ska vi fixa oss inför middagen hos Censie ikväll.
 
Igår var jag i stan med Olli för att kolla på någon cool dräkt att ha på sig. Vi hittade världens roligaste dräkter, jag hoppas på att pappa skjutsar Olli och mig till Censie ikväll för annars blir det pinsamt att åka kommunalt med dräkterna och sminket haha.. Det var världens kö till buttrix igår. Vi kom i bra tid innan folk började strömma in och när vi kom ut hade dem börjat köa utanför, så fort två stycken gick ut från buttrix så fick två stycken komma in, kön sträckte sig genom hela drottninggatan haha..
 
Det blir inte så sent ikväll, har ju som sagt högskoleprovet imorgon kl 8.20 i Rudbeckskolan.. 8 timmars prov + raster... Längtar verkligen inte..
 
Men nu ska jag fortsätta beundra dräkterna. Jag har lovat Olli att inte öppna förpackningen innan hon kommer till mig så det ska jag hålla. Tar med mig systemisen ikväll så det lär bli många bilder :)
 

Det snöar!! Första snön :)


Imorgon ska stygnen bort!

Det ska bli skönt att få bort stygnen. Inte för att dem har varit besvärliga men. Så nu är det nära, snart får jag gå ut och dansa häcken av mig, längtar verkligen!
 
Sen ska jag hem för att plugga till högskoleprovet. Japp.. På lördag ska jag sitta i över 8 timmar och skriva högskoleprovet på rudbeckskolan längtar verkligen till att spendera en hel lördag där.. Fast nej.. Det går inte att plugga till högskoleprovet men jag pluggar på gamla prov så jag har ett hum om hur provet kommer att se ut.
 
På fredag ska jag hem till Censie för lite halloweenmat med vänner. Så det blir trevligt men som sagt är högskoleprovet dagen efter så nada alkohol och det blir hyfsad tidig hemgång tyvärr..
 
Men nu ska jag kolla på ensam hemma 1 och mysa med ljus och godis!
 
 

Dagens

 

Helgen

Min helg har varit superbra.
I fredags såg jag som sagt Moa lignell live på södra teatern. Olli och jag åkte först och hämtade ut biljetterna sen åkte vi och satt oss på pizza hut och åt middag. Jättemysigt och maten är så otroligt god, servisen man får där är toppklass ( i alla fall de gångerna Olli och jag har ätit där). Det blev snabbt fullt och kön ökade hela tiden för att få ett bord, 20 minuters väntetid. Eftersom Olli och jag inte hade något annat för oss innan Moa skulle spela så slog vi till med en efterrätt. Satt där i 2 timmar, pratade, åt god mat och hade det allmänt trevligt :)
Efter det åkte vi och kollade på Moa. Det var bra faktiskt, Olli sjöng till varje låt Moa spelade. Hon kunde alla låtarna haha..  Det var Moas andra spelning någonsin. Två timmar senare var det slut och då åkte vi hemmåt :)
 
I lördags var jag iväg med mormor och mamma. Fick med mig en helt otroligt snygg klänning. Den klänningen kommer jag att inviga när jag får gå ut och dansa! En superbra nyårsklänning också. Ni ska få se den så småningom :) På kvällen myste jag i mitt rum med filmer, godis och tända ljus.
 
I söndags var jag med mamma på IKEA på dagen. Alltid lika roligt att gå runt där. På kvällen kom Olli förbi mig med bilen så åkte vi till kista och käkade och kollade runt lite. Fick med mig ett par skor som kommer att passa till nya klänningen. Jag har tusen skor men jag får aldrig nog ^^ Har inte visat skorna jag fick hem i ett paket för ett par veckor sen. Fy på mig, får sluta slarva så mycket :)
 
Nu får ni bilder från helgen istället :)
 
 
Maten jag alltid tar på pizza hut. Supergooood! 
 
Min dessert. Godaste deserter jag har smakat. Dock så var det väldigt mycket socker i.. Det knastrade i munnen när man tuggade på våfflan men sååå gooood. Den heter "Belgisk våffla med vaniljglass och jordbuggssås". Mums!
 
Ollis dessert. Det var någon bomb med choklad, nötter och marsmallows (stavas särkert inte så haha..)  
 
 
 
 
 

Dagarna efter operationen.

Vi kan ju börja med fredag 12 oktober - Dagen efter operationen.
Förväntade mig att vakna med världens smärta men det gjorde jag icke. De kändes i tån men inte så att jag var tvungen att ligga ner i sängen hela dagen. Haha fast eftersom jag tog morfintabletter så blev jag så otroligt trött, yr och illamående så jag var ändå tvungen att ligga ner till sängs med foten högt upp i vädret (det läker bättre då). Senare den dagen kom Olli förbi mig för att prata och se hur det var med mig. Jag är väldigt bra på att läsa av folk och jag såg direkt på henne att det var något knas. Hon ville inte behöva åka till norrtälje helt ensam och hämta ut några saker som hon hade beställt så jag velade fram och tillbaka för jag ville göra henne selle dit. Men jag mådde ju piss.. Men det spelade ingen roll, tog tablett, hoppade på kryckor till bilen och dessutom så är även Olli utbildad undersköterska precis som jag så hon vet exakt vad hon ska göra om något skulle hända. Men det gick bra faktiskt, vi åkte till norrtälje ochstannade till vid flygis en stund sen brummade vi vidare till Rimbo där vi käkade och hälsade på Nora. Efter det skjutsade Olli hem mig, hon hjälpte mig även upp i trappen ända fram till dörren. Vilken gäntlekvinna!
 
Nästa dag (lördag) så försökte jag röra på mig så mycket som möjligt eftersom att det läker bättre då. Men det är så sjukt jobbigt att hoppa på kryckor eftersom att morfintabletterna gör mig så sjukt trött.
På kvällen blev jag rastlös, tråkigt att ligga hemma i sängen och knappt kunna röra sig. Så jag ringde hit Olli, vi åkte och köpte choklad och frukt och sedan hem till mig för att mysa med cider (alkoholfri) och chokladfondue. Så sjuuukt gott! Var 1 år sen jag åt det, första gången jag smakade det var hos Censie på nyår. Senare på kvällen kom Gurra och Leo hem till mig så spelade vi ett roligt spel. Haha man fick inte gå på toa när man ville och man var tvungen att dricka flera liter. Tur nog fick varken Olli eller jag dricka alkohol på grund av tabletterna och lite annat så alla körde nyktert och det var tur, riktigt fyllespel haha.. Alla gick hem vid 12 tiden och kort därefter kom en av mina kusiner, hans tjej och deras urgulliga dotter från Danmark för att stanna hos oss i 5 dagar.
 
Resten av veckan som varit har gått bra. Tån har inte gjort ont ett dugg konstigt nog, hög smärtgräns? ;) SÖS har hållt kontakten med mig varje dag sen operationen och frågat hur allt går. Riktigt ordentligt sjukhus! Har umgåtts med kusinen och alla från Danmark. Min kusins dotter är verkligen världens sötaste, hon är inte blyg ett dugg, gråter aldrig, somnar direkt när man lägger ner henne i sängen osv. Hon är så försiktig med allt, hon slänger inte runt med saker som de flesta småungar gör. Hon tar en grej, kollar och sedan lägger hon snällt tillbaka den. Vi har ätit på olika restauranger, varit på Steninge slott och en hel del annat.
 
I onsdags den 17 oktober tog jag bort bandaget på foten efter att ha gått med det en vecka. Var så nervös inför hur tån såg ut. Det hade blödigt igenom lite men det är ju en självklarhet när man skär bort saker ända ifrån roten. Läkaren skar i tån efter att ha bedövat mig sen satt han fast en slang på min tå tryckte ut allt blod som fanns i tån, låter helt sjukt men så gör man tydligen.
I alla fall! Tån såg bra ut, nageln är lite mindre och stygnen såg bra ut. Jättenöjd med resultatet. Och det bästa med att jag tog av bandaget är att jag kan få på mig skor igen! Så glad! Fast mina egna skor kan jag inte använda, får låna mammas skor istället ^^
 
Resultatet är bättre än väntat, har aldrig haft ont i tån, kan gå på foten utan kryckor. Kan det bli en bättre operation? Nej, såååå häääär glaaad är jag! Snart ska jag ut och dansa! :D
 
 Har kollat på en mängd olika filmer
 Brorsan överraskade med pizza, den var lika god som den ser ut.
 
 
 
 
 
Mangoglass i mango hette denna dessert. Så god att jag nästan åt upp mangoskalet..

Moa lignell snart

Sitter på pizza hut i stan med Olli just nu och väntar på mat. 19.30 ska vi vara på södra teatern för att kolla på Moa Lignell live. Olli har tjatat på mig i flera månader om att jag måste åka med henne på det här så till slut gav jag mig.


Operationen - Torsdagen den 11 oktober 2012.

VARNING FÖR LÅNGT INLÄGG OCH STARKA BILDER!!
 
Det var en del förberedelser inför operationen. Jag fastade dagen innan och jag fick inte heller dricka något förutom ETT glas vatten två timmar innan operationen.
 
Jag vaknade tidigt på torsdagsmorgonen. Pappa kom kl 07.00 och hämtade upp mig hemma sen skjutsade han in mig till stan, rättaresagt till S.T Eriks ögonsjukhus där jag hade tid för ögonbottenfotografering. Besöket skulle ta 1 timme men jag slapp ta dem hemska ögondropparna, hon fotograferade mig utan det skönt nog! Det bästa är att man får svar direkt och jag lite nervös faktiskt. Men mina ögon såg fina ut, hon såg ingen förändring på mina ögon så jag blev sjuuukt glad!!! Tog sedan en promenad tillbaka till t-centralen och när jag var framme var kl 09.00, alltså 3 timmar tills jag ska vara på SÖS! Vad ska jag göra? Åka hem? Nej, det är onödigt, hinner vara hemma en timme sen måste jag tillbaka till stan. Ska jag ta en fika? Nej juste.. Får ju inte dricka eller äta något.. Så jag satt mig helt enkelt inne på t-centralen i 3 timmar!! Värsta jag varit med om.. Kallt, ont i rumpan och trött.. Efter 3 timmars sittande på en och samma plats pallrar jag mig till tunnelbanan och börjar röra mig mot SÖS.
 
Jag var inte ett dugg nervös för jag förväntade mig en jätteliten operation, så beskrev läkaren i alla fall! Trodde jag skulle lägga mig ner och dra upp ena byxbenet så han kunde fixa tån men...
 
Dem ropade upp mitt namn, dem ledde mig till ett rum med 7 stycken andra och jag förstod ingenting, fick min egna lilla hörna med kläder och säng. Började bli orolig, vad händer liksom?
"Du kan behålla trosorna på men bhn och resten av kläderna ska av, så tar du på dig den här rocken och knästrumporna och om en stund kommer jag in och sätter dropp på dig". Så sa sjuksköterskan till mig.
Förstod fortfarande ingenting men gjorde som hon sa och en stund senare kom hon in igen och satt dropp och ett sjukhusband på mig. Sen fick jag ligga där i ca 1.5 timme innan det var min tur att opereras. Fick en massa tabletter innan.
 
"Du ska alltså opereras i en riktig operationssal och vi kommer att vara ca 5 stycken inne i salen". När det väl var min tur att opereras tvättade dem tån med något som gjorde tån helt iskall, sen satt dem upp ett skydd så jag inte skulle se något av vad som hände där nere vid mina ben. Jättegulliga sjuksköterskor som pratade och berättade roliga historier om sig själva, det gjorde mig lugn. Alla inne i operationssalen sa jämt och ständigt att bedövningen kommer att göra ont, det kommer svida, spännas åt och kännas obehagligt. Så jag förväntade mig det värsta. Sen kom läkaren in som skulle operera mig och jag kände mig så sjukt lugn med honom vet inte varför hade bara träffat honom en gång innan. Likaså sa han att bedövningen kommer göra ont.
 
Då var det dags "nu kommer det att sticka till" sa han. Jag låg där och väntade och spände hela kroppen men jag kände bara ett ynka stick, kände knappt något alls. Men smärtan i tån försvann inte riktigt så han behövde sticka mig 5 gånger innan smärtan försvann. Kände ingenting när han höll på. Han förklarade exakt vad han gjorde (jag fick ju inte se något). Så fort jag rörde på foten sa han "nu rörde du dig, gör det ont?" det gör lite ont sa jag med kör på! Nej, då tar jag mer bedövning, du ska inte ligga här och lida. Under tiden så hade jag 4 sjuksköterskor som pratade med mig, berättade historier som jag skrattade åt under hela operationen. Sist men inte minst satt han ett par stygn som jag inte kände av ett dugg hehe.  
 
Efter 45 minuter på operationsbordet så var han klar med mig. Blev ordentigt inpacketerad så rullade dem in mig på rummet tillsammans med 7 andra. Sen hämtade dem fika till mig OM det var gott att få dricka och äta igen. Sen fick jag ligga på rummet ett tag innan läkaren kom in och förklarade hur operationen hade gått till.
Han hade bedövat tån och sedan klippt av en bit på vardera sida av nageln ända nere från roten så nu är min nagel på tån lite mindre, efter det skrapade han och därefter sydde han ihop det. Han la till att han var imponerad av att jag var så ung men ändå så lugn av mig. Jag förklarade då att jag var färdig undersköterska och van med sjukhus pågrund av min sjukdom dessutom. Efter det fick jag ett par kryckor och en hel del papper.
Läkaren blev chockad av att jag inte hade ont efter operationen, för när bedövningen har släppt brukar det göra rejält ont. Men jag kände inte av någon smärta? Fick i alla fall morfintabletter som jag skulle ta om jag fick ont.
Hela operationen, från att jag kom dit och fick åka hem tog ca 4 timmar.  
 
Jag ringde därefter pappa som hade lovat att komma och hämta mig. Så jag fick hoppa på mina kryckor och därefter skjutsade pappa hem mig. Var så himla trött så somnade tills mamma kom hem. Låg lite halvt nerdrogad i sängen pågrund av tabletterna jag fick på sjukhuset innan jag fick åka hem. Jag kunde inte äta något, var illamående och så sjukt trött, väldigt starka tabletter. Så jag somnade bara om och sov sedan hela natten.
 
Det var min operation det! För att vara lite mer tydlig så gjorde jag en operation mot nageltrång! Hela operationen gick superbra, så fina och snäll personal på SÖS sjukhus!
 
Om 10 dagar ska jag ta bort stygnen sen vara lite försiktig i början men sedan är jag frisk från det här eländet som jag har gått med under ett helt år! Åhh vad skönt!!
 
På morgonen innan pappa hämtade upp mig på morgonen.
 
 
 
 
 
Jag och min snygga rock och knästrumpor som man behövde ha på sig.  
Nyutkommen från operationen. Lika glad som alltid. Förutom att jag frös som jag vet inte vad! Hade även fått morfintabletter där haha..
 
Maaaaaat!
Fina konstverket efter operationen. Pilen målade läkaren på mig för att hålla koll på vilken fot det var.
 
Såhär snygg var jag när jag kom hem, blod över armen och tröjan efter droppet.
 
På kvällen när jag kom hem från operationen. Lagom groggy haha..

Historien bakom operationen.

Nu så! Nu är jag tillbaka efter en veckas paus från bloggen. Operationen har gått super och läkningen går bra.
Det är många som har undrat vad för operation jaghar gjort och vissa har t.o.m blivit irriterad på mig haha..
Så nu tänkte jag berätta lite om varför jag valde att göra den här operationen.
 
Under 1 år har jag haft problem med min tå (har berättat om det lite då och då i bloggen). Den har varit infekterad väldigt länge men vissa stunder så har den varit bra och helt normal. Men nu under sommaren slog jag i tån i en hård kant så nageln gick av väldigt långt och det resulterade i att jag fick en rejäl infektion i tån, den blev helt röd, det dunkade varje kväll i tån och den gjorde fasligt ont. Så jag bestämde mig för att kolla upp den.
 
Jag började att gå på fotvård på Ersta sjukhus (även det har jag skrivit då och då i bloggen). Jag fick starka pencilintabletter som knappt hjälpte och tabletterna gjorde min väldigt trött. Jag forsatte att gå till fotvården en gång i veckan ibland två gånger i veckan. För andra gången fick jag ännu mer pencilin som var ännu mer starkare för att hoppas på att infektionen skulle minska lite. Infektionen minskade jättelite och tån blev inte bättre på två månader så Ersta skickade en remiss till södersjukhuset. Södersjukhuset tar nästan aldrig emot remisser men min tog dem emot sån tur var!
 
Fick en tid på SÖS, dem kollade på tån och frågade mig om jag ville göra en operation av tån. Jag tvekade aldrig utan ville så himla gärna bli av med det här.
Så en vecka senare fick jag hem en kallelse om att den 11 oktober 2012 skulle operationen ske.
 

Förberedelser inför operationen.

  • om ca 1 timme ska jag börja fasta ända till operationen. Jag får endast dricka ETT glas vatten efter midnatt. Ingen kolsyra, mjölk eller juice.
  • Måste duscha dagen före operationen med ett speciellt schampoo.
  • Får ej röka, snusa eller tugga tuggummi.
  • Ha väl klippta och rengjorda naglar
  • Inget smink, naglellack, smycken eller piercingar.
Osv osv osv osv osv osv..
 
MEN eftersom att jag har diabetes så måste jag äta något på morgonen pågrund av mitt blodsocker. Så EN macka får jag äta innan jag åker till ögonkollen. Och såklart dricka ETT glas vatten (om jag nu inte redan har gjort det) annars får jag vara törstig.

 


Dagen innan operationen.

Då var dagen här snart då. Är lite nervös inför dagen, har så mycket som ska hinnas med och sen hoppas jag bara att allt flyter på så som jag har planerat.
 
Lite om hur dagen ser ut imorgon så långt jag vet:
Pappa skjutsar in mig till s.t eriks ögonsjukhus där jag ska göra en ögonbottenfotografering. Besöket tar en timme, efter det så får jag roa mig i stan tills det är dags att åka mot SÖS där operationen kommer att ske kl 12.00.
 
Jag åker mot SÖS i god tid för att inte riskera att komma försent, man vet aldrig med tåg och bussar.
 
Så långt vet jag än så länge. Efter operationen vet jag inte vad som komma skall. Men det får jag se då :)
 

PAKET!


Dansa!

Det har varit en helt crazy dag! För första gången på 2 veckor mår jag lite bättre! Har sovit hela natten och vaknar upp utan att behöva grina pågrund av smärtan. Så jäkla skönt så jag har fått massa gjort idag. Har städat hela huset, diskat, lagat middag till familjen och myst framför serier. Har ringt SÖS angående operationen så nu har jag koll på allt jag får göra och inte.
 
Till lunch lagade jag en tonfisksallad till mig, under tiden kopplade jag in datorn i högtalarna och dunkade musik. Blev så sjukt glad att jag mådde bättre, har nästan glömt hur det känns att må bra utan smärta haha..
 
Så idag har jag dansat kan man säga! Dansade under tiden jag lagade mat, under tiden jag diskade och även under tiden jag åt haha.. Det bästa är ju att dansa framför spegeln, ser så roligt ut haha! Då ser man även vilka skillz man har :D
 
NU satsar jag på att operationen ska gå bra sen när allt är läkt och jag är fullt frisk igen så ska jag ut och DANSA häcken av mig!! Haha, det längtar jag till!
 

Torsdagen den 11 oktober

Då är min operation inbokad. Fick brevet för ett bra tag sen har bara glömt att meddela bloggen om det. Egentligen skulle operationen ske på fredagen (dagen efter) men SÖS ringde idag och ändrade tiden.

Det blir lite tätt med allt på torsdagen nu. På morgonen ska jag till s.t Eriks sjukhus för min årliga ögonbottenfotografering (lång ord haha). Senare på dagen, rättaresagt kl 12 på dagen börjar operationen. Men det ska nog fixa sig :)


Iphoneskalet jag köpte på marknaden.

 

Sjukhus hit och sjukhus dit.

Det har blivit mycket sjukhusskrivande i bloggen under senare tid. Operationen börjar ju närma sig men det är en annan femma. Jag har fått något skit som läkarna inte kan svara på.
Skrev i veckan att jag var på akuten och att det gick superbra. Jaa.. Det trodde jag eftersom läkaren sa till mig att det här kommer att gå över inom 4 dagar och att jag inte får träna eller överanstränga mig. Behövde inga mediciner eller något så jag trodde det var bra. Men nu har det gått 7 dagar sen jag fick det här och det blir inte bättre. Jag får ondare ju längre tiden går och idag har varit värst. Har inte kunnat äta förutom flingor på morgonen. Får liksom leva på vatten. Jag hatar att jag inte vet vad för skit jag har! Jag vill få bort det här så fort som möjligt, annars får jag inte göra operationen..
 
Om det här inte blir bättre tills på tisdag ska jag åka till akuten igen, om dem säger samma sak så åker jag till nästa akut som blir karolinska och ser om dem kan hitta något. Det här är inte normalt. Kan ju bara tänka mig hur min sjukdom mår just nu.. Leva på vatten, få gifter i kroppen varje dag som jag försöker få ner. Det bryter ner mina organ så sjukt mycket.
 
Det är anledningen till allt sjukhusskrivande på bloggen just nu. Försker fokusera på operationen istället, måste snart börja fasta och skit.
 
Nyduschad tjej som försöker le en gnutta..
 

Marknaden och helgen.

I torsdags var jag som sagt på marknad. Men innan jag åkte till marknaden kom Olli hem till mig så lagade vi pannkakor. Hon gjorde pannkakor på ett helt annat sätt än vad jag brukar göra, resultatet blev superbra och vi garvade igenom oss lunchen. Det blev några pannkakor över som vi la på en tallrik och skrev "världens godast pannkakor, smaklig måltid". Efter det tog vi bilen till marknaden.
 
På vägen till marknade hämtade vi upp Nora. Fick med mig en hel del hem, mycket mer än vad jag brukar köpa. Blev två tröjor, mina årliga knästrumpor och ett iphoneskal. Vi gick runt på marknadeni 2 timmar ungefär sen skjutsade vi hem Nora och därefter åkte Olli och jag till en restaurang och käkade. Man blev bra hungrig efter att ha gått i två timmar. Vi stressade i oss maten för att sedan röra oss mot almunge för att kolla på en handbollsmatch. Har aldrig tyckt att handboll är kul att kolla på men konstigt nog var det skitkul, var så inne i matchen så jag nästan skrek när det blev mål ^^
Efter matchen körde vi hem i mörkret. Hur mysigt som helst att köra i mörker tycker jag. Kom hem vid 9 tiden nöjd efter denna roliga dag. Vi hade äntligen tur med vädret! Det regnade ingenting när vi gick på marknaden.
 
i fredags tog jag det lugnt hemma. Myste hemma framför x-factor. Åt tacos till middag, allmänt mysig fredag.
 
I lördags (igår) tog mamma och jag bilen till stan. Hämtade ut mammas nya glasögon sen gick vi runt lite i stan. Fick med mig ett par benvärmare och ett magiskt te. Helt klart ett nytt favorit te. Smaken är champagne med jordgubar och grädde, hur gott låter inte det!? Det var såååå sjuuukt gott!! Dog när jag drack det! Innan vi tog bilen hem käkade mamma och jag på kungshallen, mums. Vi gick runt i stan i 1 timme och parkeringen kostade 110kr!! Helt sjukt dyra parkeringspriser.
Väl hemma i väsby hämtade vi upp mormor och åkte en sväng med henne. Kom hem på kvällen och då ringde Olli mig. Hon kom 1 timme senare och hämtade upp mig med bilen så brummade vi till Rimbo, käkade middag och hälsade på Nora på jobbet. Än en gång körde vi hem i mörker, så mysigt.
 
I dag (söndag) har jag endast legat i sängen, har blivit mycket sämre nu så jag är rätt så handikappad. Har endast ätit flingor med fil i imorse sen druckit vatten resten av dagen. Inte bra, men kan inte äta.
Så har min helg sett ut. Mycket rolig men lugn. Inget festande och alkohol innan operationen.
 
Här är en av tröjorna jag köpte på marknaden i torsdags. Mysig som tusan - 100kr kaap!
 
 
 
Rimbo har den finaste solnedgången jag någonsin har sett!! Så sjukt fin, att få åka hem till den där underbara synen gjorde resan så mycket bättre.
 

Pringles med ketchupsmak!

Har provat den här smaken på chips nyligen och vad kan man säga om smaken? Det smakar ketchup haha! Dem var förvånandsvärt goda men för min del så kan man bara äta ett par stycken sen blir det för mycket ketchup hehe! Men tycker man om ketchup så tycker jag absolut att man ska smaka dessa! :)
 

Min knasiga vän!

Imorgon är det den årliga marknaden som gäller. Det är Sveriges största marknad så självklart ska jag dit, har åkt dit varje år och det finns så sjukt många bra grejer där. I år ska jag åka dit med Olli.
 
Olli ringde mig nyligen och det första hon säger när jag svarar är:
"Alltså, jag är så sugen på pannkakor, jag måste bara ha pannkakor och det känns ju lite konstigt att äta pannkakor helt själv så jag tänkte att jag kunde komma förbi dig imorgon innan marknaden så kan vi laga pannkakor? Alltså, jag kan laga pannkakorna men jag måste bara ha pannkakor. Kan vi äta det?"
 
Haha garvade ihjäl mig, hon lät så himla desperat efter pannkakor haha.. Så självklart ska hon få komma hem till mig imorgon och äta pannkakor! Efter det så åker vi till marknaden, tar 1 timme att åka dit med bil så vi är ute i god tid i alla fall. Och eftersom marknaden är så sjuuukt stor så lär vi gå är ett par timmar där och det blir man hungrig av så efter det blir det att käka pizza på någon restaurang som Olli kände till där.
 
Blir nog en prima dag imorgon. Men varje år har det regnat den dagen när marknaden är och hur blir det i år? Jo regn, enligt nyheterna. På med gummistövlar och regnjacka, några skvättar regn stoppar en absolut inte! :)
 

Kvällens film


1a och 2a oktober.

I går (måndag) var det första oktober. Nu är det bara en tidsfråga innan snön kommer.. Jag längtar men ändå inte. Att sitta inne med tända ljus under en filt och mysa med något varmt när det snöar utomhus är ju bara för mysigt! Men sen när man ska ut och dörren är nästan täckt av snö, man blir blöt och sen kommer slasken som är det värsta med vintern.
 
Om 2.5 månad är det julafton. Det är väldigt svårt att förstå.. Julklappar, mysig musik, alla goa dofter, julrusningen som är värst men ändå är så mysig och speciellt julmaten!!! Finns inget godare än min farmors julmat! Åh, längtar redan haha..
 
Slut på vintersnacket nu!
Igår som sagt var jag på möte, det gick bra var väldigt nervös bara men jag tog mig igenom mötet i alla fall.
 
Idag (tisdag) har varit en dålig och jobbig dag. Idag har det varit en sån dag för folk som nyss har tagit tungpiercing. Man kan varken äta eller svälja. Man får leva på fil och sönderkrossad mat, typ barnmat. Så har min dag sett ut. Haha, tro nu inte att jag har tagit tungpiercing! För det har jag absolut inte gjort! ^^
Men idag har jag levt på fil, nyponsoppa, vatten och ett glas cola zero. Så har min dag helt enkelt sett ut! Sen var jag ju på akuten men det gick super. Allt detta för opertionens skull. Måste tvätta håret med ett speciellt schampoo, får inte dricka juice osv.
 
Men nu har brevet kommit om operationen så nu jäklar är jag redo!
 
Innan mötet igår.

Helgen.

Min helg har varit bra och rolig precis som alltid. I fredags åkte jag iväg med mamma på dagen efter att hon hade slutat jobbet. På kvällen åt vi grillade angus-burgare med pommes och mozzarella sticks. Såå sjuuukt gott! Matkoma efter den middagen fick man allt! Resten av kvällen myste jag framför tvn.
 
I lördags var jag iväg med mamma på en modeshow. Det var kul men kläderna var inte riktigt i min stil så det var synd. På kvällen skjutsade pappa mig och Olli till Leo för att fira att han hade fyllt 20 (nu höll jag på att skriva 10 igen..). Det bjöds på tacos när man kom dit, spelade och skojiga saker.
Gustav och Leo fick något ryck att pissa på en flugsmällare med el i sig. Haha, det gick inte för Leo så Gustav testade att hålla i en stege för att se om det skulle funka men icke haha..
Rolig kväll, pappa hämtade mig mitt i natten så jag slapp gå flera km för att komma till tåget.
 
I söndags var det en lugn dag. Hände inte så mycket, var iväg med mamma till en inredningsbutik som heter "chili". Ville ta med mig hela butiken hem! Dem har typ som IKEA, olika rum med inredning och i varje rum var det en eller flera saker som var engelskt eller americanskt! Riktig drömbutik. Dit kommer jag absolut åka när jag väl flyttar hemifrån och får inreda min egen lägenhet.
 
Bilder från helgen.
 
Den ubergoda maten!
 
Modeshowen.
 
Eftersom jag har gått massagekurs fick jag bli lidande när folket hade ont i ryggen. Gurra var så kittlig på ryggen så han gick det ju inte att massera haha.. Men Olli är inte kittlig någonstans så hon var lite enklare :) Hon somnade t.o.m ^^

Sjukhus sjukhus sjukhus

Inte nog med att det blir en operation, måste göra otroligt många sjukhusbesök för att komma till operationspunkten. Det här tar verkligen på kroppen men måste ändå gå igenom det.


Ketoner

Började känna mig lite konstig i kroppen så kollade ketoner och jag har faktiskt lite i kroppen. Har 0,7 så det är inte jättemycket men tillräckligt för att vara vaken och hålla koll på insulin och blodsocker. så för att vara på den säkra sidan ska jag hålla mig uppe en timme till för att se till så ketonerna sjunker.

Är jättetrött efter gårdagens firande av Leo så det ska bli otroligt skönt att få sova om en timme!



RSS 2.0