Onsdag

Varit på föreläsning om hypoglykemi på små bebisar idag. Snacka om att det var intressant! Ville aldrig att den skulle ta slut. Spännande att 3,0 är ett bra blodsocker på små bebisar. För större människor är det ett väldigt lågt socker. Allt var så spännande. 
 
Nu är jag hemma och imorgon är jag ledig! Ska sova ut och sen när bilen är hemma ska jag iväg och köpa årets första julklapp. Såg att mamma glodde på ett par vantar från Odd Molly så lika bra att köpa dem nu innan de försvinner. 
 
Nu ska jag titta på Orange serien haha. 
Min fina klocka jag använder flitigt på jobbet. 
 

Tattooo

Min första tatuering. Har aldrig ångrat denna. Älskar den! Denna gjorde jag för snart 3 år sedan. Skoja inte hur sugen jag är på fler. Ända sen jag gjorde min första har jag varit sugen men jag håller ut tills jag är 100% säker på vad jag vill ha. 
Jag har en på gång lite, som jag har funderat på länge. Den är stor och ska i så fall placeras på mitt lår, den lär täcka halva mitt lår. Därför jag verkligen väntar för att verkligen vara säker. Funderat på denna i 1 år nu och har aldrig tvekat på den men ska vänta liiiite till. Absolut inte rusa in i något sånt här. 
 
 
 
 

Snart 2 år sedan

 

Ray ban

Glömt att visa mina Ray ban som jag köpte i somras! 
 
 
 
 
 
 
 

Fina grejer på gång!

Den här onödiga smärtan har inte gett sig, får se ifall jag får sova inatt eller inte. 
 
Men nu till roligare saker! Var lite kämpigt på jobbet men jag tog mig igenom dagen. Mest för att jag hade världens sötaste bebis idag! En 33+ som grät så fort jag gick ifrån kuvösen. Så sockersöt att jag dog, slickade sig runt munne och den log! Helt otroligt, aldrig sett en sådan liten bebis le! Mitt hjärta dog lite där! Sen skulle han tyvärr vidare till ett annat sjukhus, det var jobbigt att säga hejdå, hade fått så bra kontakt med bebisen och mamman. Alltid jobbigt men extra jobbigt nu, så godissöt bebis, kommer aldrig glömma bebisens ansikte. 
 
Sen är det en del stora grejer på G nu! Vill inte avslöja förrän jag har fått klartecken men som det ser ut nu så kommer det här att ske nästa år! Har mailat precis, ska berätta direkt när jag får klartecken. Är 98% säker på att det kommer bli av, kommer dö av lycka då! 
 
Imorgon jobbar jag kväll, bytte till det så jag kan få någon sömn inatt. Längtar redan till jobbet och bebisarna. 
 
Nu tänkte jag titta på en serie som jag började titta på igår. Orange is the new black heter serien, hyfsat ny tror jag. Hört rätt bra om den så ska ge den en chans. 
 

Smärta

Hemsk natt. Mitt från ingenstans kommer smärta från magen upp till bröstet, illamående från ingenstans och obeskrivlig smärta i vänster axel. Gick verkligen inte att sova så när alarmet ringde 05.00 blev jag glad. Hade inte orkat ligga i sängen en minut till. Sjukanmäla mig fanns inte på listan, åkte i alla fall till jobbet. 
Det är lite kämpigt, kallsvettas hela tiden, ont i bröstet, illamående, svag och så blir det jobbigt att stå efter en stund. Men jag tänker ta mig igenom dagen, hem och vila sen resten av kvällen. 


Ledig måndag

Så obeskrivligt skönt det har varit att vara ledig 3 dagar på rad! Det är lyx när man jobbar inom vården, ibland får man bara en dag ledigt i veckan. Har verkligen njutit den här helgen och vilat ut. 
På min sista lediga dag idag ska jag chilla! La precis in en pizza i ugnen, ska titta på missade serier och bara mysa! Sen när mamma kommer hem kanske jag åker en sväng med bilen. 
 
Nästa helg är det halloween och jag jobbar hela den helgen, snacka om OB! 
 
 
 
 

Njuter till fullo

Film, tända ljus och iskall pepsi. Kan inte bli en bättre lördagskväll. 



Mysi




Onsdag

Tänka sig att oktober snart är slut. 
Idag har jag jobbat dag. Hände en del under mitt pass. Vi fick in en 23+3 bebis. Den låg i en plastpåse när den kom upp till oss, låter knäppt men de måste ligga i en speciell plastpåse för att huden inte ska ta skada. Sen fick jag duka och hjälpa till under ett sterilt arbete. Shitt vad svårt det var, du får aldrig ta i grejerna, bara öppna dem, du måste hjälpa läkaren att få på sig rocken men du får bara röra den på insidan, aldrig utsidan. Så fort man gjorde ett litet snesteg så var jag tvungen att hämta nytt och börja om. 
Bebisen var illröd och så skör hud att jag knappt kunde ta i den. Så liten plutt men ändå så söt och charmig. 
Intensiv dag som slutade med en föreläsning, handlade om NEC den här gången, sjukt intressant. Lite roligt när läkaren skulle presentera sig "specialistläkare med dubbel specialist på barn och kirurgi"  Haha att man kunde vara så mycket som hon var! 
 
Nu ska jag mysa framför tvn i rummet! Knäppa jag har ju glömt bort att jag kan koppla in datorn i tvn och se på film på en stor skärm istället för lilla 16 tum datorn. Haha, så nu har jag laddat med massor av filmer. Så mysigt! 
 
Imorgon jobbar jag kväll, så skööönt att få sova ut! Flera veckor sen jag jobbade kväll, bara jobbat dagpass. 
Så nu blir det myyyyys! 
 
 

Blixtnedslag

Aldrig varit med om något liknande av det som hände inatt. Vaknar av att någon lyser med en stark ficklampa rakt i ansiktet på mig (trodde jag) men i själva verket så är det ljuset från blixten och inte en 1 sekund senare så slår blixten ner i vårat hus. Det gick liksom inte en sekund innan det dundrade till så hjärtat hoppade ur halsen på en. Jag vaknade i panik, blev jätterädd. Aldrig hört så högt ljud från åskan.. Fönstrena skallrade och sängen darrade. Jätteobehagligt, nästan så att jag gick upp till mamma och pappa för att sova där haha..
Kunde i vilket fall inte somna om sen. Detta hände vid 00.30 ungefär och resten av natten var jag i princip vaken. Det fortsatte att blixtra ett bra tag. 
Så när alarmet ringde 05 var man inte särskilt trött men sen på dagen... Skämdes så mycket.. Gäspade konstant, fick riktigt ont i käkarna så mycket jag gäspade. Förklarade för mina kollegor vad som hände på natten, pinsamt.. Sen somnade jag på bussen, hatar att göra det, man ser alltid så knäpp ut när man sover och sen när bussen är fullpackad dessutom. 
 
Åkte i alla fall och hämtade upp Lindas present till imorgon. Imorgon fyller hon år så ska överraska med lite fina saker som hon säkert kommer bli glad över. 
 
Nu har jag pratat med Linda i ett par timmar, somnade nästan i luren också, fy skäms alltså!
Så nu ska jag sluta skämma ut mig, ska gå och sova! Och vet ni??? Jag är leeeeeedig imorgon! Kunde inte passat bättre! 
 
 

En otroligt bra fredag

Vilken bra fredag det har varit! Jobbet var till en början lite rörigt men som slutade helt underbart. 
Jobbade dag idag. Ingen av mina handledare var där så skulle gå med en annan men hon var sjuk så jag fick hitta och fråga en annan om jag kunde gå med henne. Kom till den värsta salen, som jag till en början trodde skulle vara omöjlig för mig men som gick förvånansvärt bra. 
Fick ett barn som hade kylts ner direkt efter förlossningen. Så barnet låg i både NO maskin och Sensor medics som låter så mycket att man måste gå ut ibland för att man får ont i huvudet efter ett tag. Har aldrig haft hand om ett barn som ligger i dessa maskiner och sladdarna ska vi inte tala om. Över 20 olika sladdar man måste ha koll på när man vänder barnet, kateter som ska mätas till milimetern, maskiner som ska skrivas in i datorn varje timme osv. Trodde det skulle bli omöjligt för mig men icke, jag fick vara med och vända, skriva in maskinerna varje timme, fibbla med katetern osv. Lärde mig otroligt mycket så nästa gång jag får ett kylarbarn kommer det bli mycket enklare. Sensor medics maskinen vibrerar i hela rummet, nästan som att man tappar hörseln efter ett tag, så när man väl gick ut ur salen så var allt knäpptyst, trots att det sprang människor hit och dit så var allt knäpptyst, så mycket låter maskinen, men det gick ändå bra. 
 
Sen hände det otroliga. Vi fick samtal om att ett barn var på väg att födas och att vi skulle göra ordning en plats för barnet. Åh var roligt det var! Pappan kom in i rullstolen med barnet i famnen, friskt barn, den behövde bara lite hjälp med andningen och så hörde jag att han var dansk. Så härligt, fick gosa och ta tempen på den rykande färska bebisen. Den var så himla varm och go, skrek, försökte titta och kramade jättehårt runt mitt finger. Sådan underbar känsla, de värmde i hela kroppen, just vid det där tillfället visste jag att jag har valt rätt yrke och avdelning. Så underbart att det inte går att beskriva.
 
En otrolig bra men framför allt lärorik dag! Har bara fått göra nya grejer idag! Aldrig tagit hand om kylarbarn, aldrig tagit emot en färsk bebis från förlossningen förr. Så himla spännande! 
 
Igår då! Sista dagen på utbildningen handlade om clinisoft. Vi fick göra ett litet test, vi fick ett häfte så skulle vi följa den och skriva in ny patienter och allt annat inom clinisoft. Så nu har jag äntligen min inloggning! Använde den för första gången idag, kändes så skönt när jag kunde knappra in min egen inloggning varje gång! 
Förutom de så bokade jag brandutbildningen igår. Gjorde utbildningen på avdelningen men måste gå kursen också för att allt ska stämma. Så i november blir det att släcka eld woho! 
 
Ikväll har jag tittat på idol, nu ska jag bädda ner mig och titta på film. Ledig i helgen, har nog aldrig längtat efter en ledig dag som nu. 5 dagar i rad har jag gått upp 05, ingen höjdare för mig. 
Imorgon ska jag på äventyr med mami! 
 
 

Sista dagen

Imorgon är det sista dagen på den långa utbildningen. Den har varit otroligt lärorik, har lärt mig massor! Det var bra att man hade en paus på två veckor så man kunde använda sig av det man hade lärt sig på avdelningen, sen sista veckan märks det hur mycket mer man förstår. Även fast den har varit jobbig så har den varit superbra. Hoppas bara på att man får någerlunda bra på provet. Allt rapporteras ju till chefen så ett uselt resultat får det inte bli! 
 
Idag fick vi bestämma själva, jag ville ha lite repetition på en apparat och lite akuta händelser, sen har vi gått igenom brandsäkerheten på avdelningen så nu kan jag checka av den också. 
 
Ikväll åkte mamma och jag till centrum för att kika i den nyöppnade butiken. Vi kom hem med en stor kasse full med saker, så himla rolig affär. Vi hann inte gå runt i hela heller så det får man ta igen någon dag.
 
Imorgon är det datakurs som gäller. Tog en evighet tills vi hittade de gamla huset vi skulle till på karolinska. Vi ska vara privatklädda på förmiddagen när vi har clinisoft utbildningen och på eftermiddagen fortsätter clinisoft utbildningen på avdelningen. Tror dagen kommer vara rolig och lärorik, ser fram emot den. 
 
Nu ska jag bädda ner mig och se på film en stund, upp tidigt imorgon, snart heeeelg!

 
 

Tisdag

Varit en lång dag med en massa prat. Men har lärt mig mycket, skönt att jag kan svara lite mera nu än att bara sitta tyst och inte fatta något. Nu pratade jag hela tiden och kunde svaret på nästan allt. Sen tog läraren upp för alla hur duktig jag hade varit den dagen hon gick med mig. Att jag gjorde grejer som de flesta glömmer bort, att jag satte bebisen i fokus och sa till när vi skulle ta en paus, kände på bebisen och kunde säga hur den mådde osv osv. Lite måste man ändå få skryta, är stolt över hur mycket jag har lärt mig. Lång väg kvar men en väldigt bra början. 
Nu har jag även börjat byta om nere i omklädningsrummet. Känns som att man går runt hela karolinska för att komma dit, lite jobbigt om man har bråttom. 
 
Nu är jag hemma och trött som en gris. Imorgon är det utbildning igen, sista dagen där vi kan ta upp grejer som vi vill veta mer om, sen på torsdag är det clinisoft hela dagen, sen sluuuut. Eller inte, små utbildningar kvar som håller på till slutet på december + swim baby + utbildningar på huddinge sjukhus. Sen kanske det räcker för ett tag haha. 
 
Nu ska jag titta på film och plugga lite. Känns som att hjärnan redan är proppad med info från idag men kommer aldrig hinna gå igenom 550 sidor om jag inte börjar nu. 
 
 
 

Toppbetyg + helg

Förra veckan gick en lärare bredvid mig på jobbet. Var nervös, ville visa att jag kunde något i alla fall. Visste att hon skulle ställa massa följdfrågor, vaför man gör det osv. 
Förmiddagen flöt på bra faktiskt, det kändes väldigt bra och min känsla stämde. Jag fick tydligen toppbetyg från henne! Efter lunch skulle jag gå med min handledare igen och då hade läraren sagt till honom att han inte behövde komma in i salen, jag kunde vara där själv och ta hand om bebisen sa hon. Då kände jag mig lite stolt! Efter bara en månad på avdelningen liksom! Så på eftermiddagen var jag själv inne på salen med syrran och jobbade. Jättekuuuul! 
 
I fredags när jag kom hem efter jobbet luktade mina händer bebis haha! Dem luktar ju så himla gott och just den dagen hade jag gosat med en 32+4 bebis! 
 
I lördags var jag iväg med mami en sväng. På kvällen tog jag det lugnt framför tvn. 
I söndags var vi iväg och fikade med mormor en sväng. Sen hem och förbereda sig för ännu en hård vecka med tidiga tider. 
 
Ny vecka och idag har jag jobbat dag! Det har varit en rörig dag faktiskt, helt plötsligt skulle en bebis ner på operation. Och det är så himla mycket man måste göra, man måste se för att förstå vilket jobb det är. Man måste flytta över henne till en kuvös, lika stor som en 90 säng. En måste hålla i bebisen när vi går, en måste rulla medicinvagnen som bebisen är kopplad till. Två måste köra kuvösen, en måste hålla pärmar, akutnyckel till hissarna osv, en måste hålla koll på maskinerna så allt är bra med bebisen, en måste ta hand oom föräldrarna osv osv osv. Förstår vad mycket folk som måste med. ca 8 pers. 
Häftigt att få följa med. Jag hade hand om alla pärmar, nyckel till hissen, att vägen var fri osv. 
Är så spänd på att veta hur allt har gått! Längtar faktiskt till jobbet imorgon så jag kan fråga hur allt har gått. Det var snack om att hon kanske inte kunde klara en operation så jag är spänd och hoppas på det bästa, så fin bebis! 
 
Imorgon och fram till torsdag är det utbildning som gäller hela dagarna. Skönt att varva lite, det är sista veckan på den långa utbildningen. På torsdag är det äntligen dags för clinisoft utbildningen så man får inlogg och skriva in allt. 
 
Nu ska jag upp och titta på kockarnas kamp sen blir det sängen! Upp 05 imorgon igen. Jaja, snart helg haha.. 
 
 

Jisses

Vad trött jag är.. Igår somnade jag redan vid 19 på kvällen. Att jobba 4 dagpass på rad är inte min grej. 
Ska faktiskt gå och sova nu, tänkte bara titta in och säga att jag inte lever haha.. Ska berätta om igår när läraren gick bredvid mig och hela rubbet. Upp 05 imorgon också sen är jag ledig i helgen!!! 
 
 

Full rulle

Hemkommen från jobbet för ett tag sen. Hade en bebis själv idag också, det gick bra och kom ihåg allt som skulle göras. Måste bara öva på att veta varför man gör vissa grejer. T.ex "transcutan mätning". Man kollar så att bebisen vädrar ut koldioxid, så långt vet jag, men vill veta lite mer ifall en förälder skulle undra så vill jag kunna svara ordentligt. 
Jaja, det kommer! Allt kommer komma så småningom! 
 
Imorgon är det en nervös dag. Imorgon ska en lärare gå bakom mig och se hur jag jobbar, vad jag kan och vad jag har lärt mig. Jättenervöst men jag vet i alla fall vilken bebis jag ska ha imorgon och tur nog! Jag får en bra bebis! Får samma bebis som idag och hon är perfekt för mig, känner henne litegrann och vet hur hon fungerar. Så nu känns det lite lugnare. På eftermiddagen är det dags för föreläsning om infektionssjukdomar. Lång och innehållsrik dag med andra ord! Har packat med lite godis så jag ska orka allt under dagen! 
 
Nu måste jag sova! upp om 5.5 timme! 
 

Nu är jobbhelgen över

Dag 3 dagar på rad har varit tufft, men det har ändå gått bra. Det går frammåt med jobbet för mig. Hela helgen har jag haft hand om en bebis helt själv. Allt som ska göras med den, allt som ska fyllas in i clinisoft, take care, alla kontroller, matning och även pratat med föräldrarna. Det är fortfarande väldigt rörigt men dessa dagar har jag kommit ihåg allt som skulle göras med bebisarna. Båda mina bebisar jag hade i helgen hade CPAP. Så jag har lärt mig att CPAP sköta och sen byta blöja + vända på bebisen helt själv. Nervöst men det har gått bra! Och det är tur de faktiskt.. För på onsdag kommer en lärare att gå bredvid mig för att se hur jag jobbar, vad jag kan osv.. Nervöst som attans, hoppas jag får en bra bebis för då känns det som att jag kan klara av det. Utöver det så börjar de obligatoriska utbildningarna som håller på fram tills december på onsdag. Den första är om infektionssjukdomar, kan va spännande! Blir en hård onsdag med en lärare som föjler efter och kollar en + utbildning på eftermiddagen.
 
Idag checkade jag också min karolinska mail. Såg då att slutprovet är framskjutet till i början av december istället! Fy vad härligt säger jag bara! Får nästan en månad extra på mig att läsa på och öva in allt. Nu känns det lite bättre, nu kanske jag har en chans att klara provet t.o.m haha! 
 
När jag kom hem tog jag en välförtjänt powernap, sååå skönt! 
Imorgon är jag ledig! Sen jobbar jag ända fram till fredag. Hård vecka men det får gå! Känns som att jag behöver öva lite på att ha en bebis som ligger i respirator, ifall jag nu får en sådan bebis på onsdag så kan jag i alla fall lite.
 
Nu ska jag titta på film och mysa ner mig. Imorgon ska jag sova ut och sen tänkte jag åka till stan en sväng. Får se hur vädret är och hur jag känner för det imorgon, men har jag inget annat för mig så åker jag nog. Kikade runt på internet och hittade så fina plagg och så ser jag att dem har en butik i stockholm så den ska jag kolla in imorgon om jag åker, sen åhlens eftersom jag har ett presentkort där. Fick en för tidig födelsedagspresent av moma, en väska, men den liknade så mycket mina andra och moma hittade inte kvittot. Men smarta jag fixade det utan kvitto. Så nu kan jag köpa vad jag vill på åhlens. 
 
Fina höstbilder jag tog med iphonen igår. 
 
 

Fredag

Och jag mår toppen. Gick bra att jobba idag, fick sluta tidigare. 
Sur på mig själv att jag råkade somna en stund när jag kom hem, vilket resulterar i att jag inte är trött ännu. Men det struntar jag faktiskt i den här gången. Jag tar bilen till jobbet imorgon, kan sova en timma längre och när jag kommer hem från jobbet blir det mys hela kvällen med mamma. Pappa åker iväg och fiskar hela helgen och Jesper ska på party så mamma och jag ska ut och äta på restaurang tillsammans och sen hem och mysa hela kvällen. Jobbar dag på söndag också men för en gångs skull struntar jag i att gå och lägga mig vid 21 tiden. Ledig på måndag, kan vila då istället! 
 
Nu ska jag titta på film och sen sova, i alla fall försöka. 
Haha.. En rolig grej bara.. Var nyss tvungen att gå ut och starta bilen för att se så bensinen räcker till och från solna imorgon. Är så nojig att "bränsle reserv" ska dyka upp på displayen. Men det visar sig väl! 
 
 
 

Marknad

Hemma! Vilken dag alltså! Marknaden var lika rolig som alltid. Hittade lite smått och gott som jag fick med mig hem. Så himla mycket folk bara. 
 
Har precis duschat, ska titta på film en stund sen sova. imorgon jobbar jag dag, blä på dagspass just nu. Hela min schemaperiod består nästan av dagspass haha. 
Jobbar dag hela helgen sen också, bara att knega på. 
 
 

1 oktober

Redan ny månad, 3 månader till julafton haha! 
Idag har det varit en lugn och skön dag. Tog med mig kudden och dricka upp till tvn, kopplade in mitt USB och kollade på filmer. Mycket roligare att se på en 55t skärm istället för på lilla datorn. 
Ikväll var jag förbi Linda en sväng. Vi tittade på Bonde söker fru och gosade med hundarna. 
 
Nu ska jag titta på film. Imorgon är jag ledig men då ska jag iväg på äventyr! Äntligen säger jag bara, man längtar varje år till den här dagen! Ska bli så himla roligt! Ska till Sveriges största marknad, flera km lång marknad proppat med roliga ting. Det är tradition att åka dit varje år, ända minuset är att det alltid är pissväder just den dagen, så imorgon blir det på med mössa och vantar! Bilen är proppad, mormor och moma ska vi hämta upp också, tar minst en timma dit och det är landsvägar utan beslysning så räknar med lite längre tid hem. Ska bli så jäkla kul! 
Så imorgon ska jag sova ut, sen kommer mamma hem vid 2 tiden, vi åker iväg och käkar, hämtar upp alla som ska med och sen rullar vi vidare till marknaden! :) 
 
 

RSS 2.0