Torsdag

Vill jobba hela tiden, tycker det är tråkigt att vara ledig och vara hemma. Vill vara på jobbet och jobba. Hade jag fått så hade jag jobbat varje dag som det känns nu haha.. Men men, är ledig imorgon sen jobbar jag hela helgen. Det ser jag fram emot. 
Idag åkte päronen till Finland. Så Jesper passar Molly när jag jobbar i helgen. Vid dessa tillfällen märker jag hur beroende jag är av mina föräldrar när det gäller Molly. Hade inte dom kunnat hjälpa till så mycket som dom gör så hade jag inte kunnat köpa Molly. Hon är mitt absolut bästa köp någonsin. Molly gör så mycket för mig och min familj, alltid glad och ger så mycket kärlek till en. Världens bästa hund! 
 
Imorgon tror jag att jag ska åka till täby en sväng. Det har öppnat en ny butik där som jag vill kika i lite. Sen ska jag gå en långpromenad med Molly, ska bli ganska soligt såg det ut som. Och på kvällen kanske jag åker hem till Linda en sväng, annars myser jag hemma med Molly framför idol. 
 
Men nu ska jag mysa till en massa serier. Man missar väldigt många program och serier när man jobbar natt. Men det gör inget, för då kan man istället titta på datorn och se flera efter varann. 
 
Molly älskar att sitta så här i bilen när man har stannat. Då har hon koll på läget och ser när nån kommer. 
 

Nytt kapitel för 2017

Då var det dags att släppa bomben! 
 
2017-01-16 är ett datum jag ser fram emot, en ny start och ett nytt kapitel i mitt liv startar. 
 
Lördagen den 16/10 (igår) sa jag upp mig från neonatalen.. 
Och måndag den 16/1-2017 börjar jag jobba på barnakuten på nya karolinska i solna! 
Det var inte roligt att gå till min chef och säga ordet "uppsägning". Jag gjorde det med ångest och ont i hjärtat. 
(har jag verkligen valt rätt osv). Jag trivs på neo men jag känner att jag vill testa något annat. Jag är ung och vill se om barnakuten är något för mig. Jag har själv varit många vändor till barnakuten i solna och har alltid känt att jag skulle vilja testa att jobba där. Älskar barn, älskar akuta situationer och vad passar då bättre än barnakuten. Sen kanske det inte alls är min grej, men då har jag testat i alla fall. Skulle ångrat mig så mycket om jag inte tog den här chansen.
 
Kan ju säga att jag blev förvånad när dom ringde mig och ville träffa mig för en intervju. Hade sökt tjänsten för 1 månad sen då så räknade inte med att dom skulle höra av sig längre.
Intervjun gick väldigt bra, dom blev imponerade över att jag var så ung men hade så mycket erfarenhet redan. Att jag hade kommit in på akutsjukvården direkt efter skolan. Och min historia med hur jag blev intresserad av sjukvården. Blev visad på avdelningen och så bokade vi in en tid för hospitering för att få en inblick i hur det var där. Gick en kväll med en uska, och det kändes väldigt bra trots att det var den lugnaste kvällen enligt henne.
Dagen efter fick jag ett sms av barnakuten "uskan lovordade dig och vi ser fram emot att du börjar på barnakuten". Jag blev så glad men inget var klart än, dom skulle ringa min chef först för referenser sen skulle dom höra av sig. I fredags när jag var på ullared fick jag ett sms "behöver ditt personnummer för att kunna göra en anställning hos oss, du fick otroligt fina referenser från din chef, kan du börja 16/1".
Det är därför det känns i hjärtat när jag sa upp mig från neo. När min chef sa så fina saker om mig. Men detta är kanske inte slutet. Om jag inte trivs på barnakuten så kommer jag vilja komma tillbaka till neo. Och det var inga problem sa min fina chef så det känns ändå bra! 
 
Och jag måste ändå få vara lite stolt över mig själv. Det var över 200 sökande till barnakuten. ENDAST 5 får komma på intervju och ENDAST 1 person får jobbet. OCH JAG FICK DET! Kan knappt förstå det själv. Hitills alla jobb jag har sökt, har jag fått. Otroligt! Trots att jag bara är 22 år haha!
 
Så barnakuten- Here i come!! 

Ullared

1600kr var det som jag använde på ullared + bensin såklart. Men blev förvånad att summan blev så låg, räknade med att använda flera tusen. 
I alla fall. Blev absolut inte besviken på ullared, fanns otroligt mycket men jag var nog bara bestämd att inte handla massa onödigt. Inredning har jag hyfsat mycket av, köksrejer är i princip helt klara och badrumsgrejer vill jag vänta med. Sen är det så himla svårt att köpa grejer när jag inte vet hur min lägenhet kommer att se ut. Ritningen jag har visar bara upplägget men vet fortfarande inte vilken sorts soffa eller säng som passar, kan heller inte köpa någon matta förrän jag ser lägenheten med egna ögon. Så det mesta kommer nog när jag har nycklarna i min hand. Då kommer alla stora möbler inköpas. 
 
Det var i alla fall en rolig resa men det är lite kämpigt att köra hela den här resan på bara ett dygn. Jag som kör hela vägen både dit och hem, är helt slut när jag kommer hem. Dessutom jobbade jag natt dagen efter så var lagom trött om man säger så haha.. 
 
Om jag får bestämma så blir det en resa till ullared innan sommaren för att köpa det sista som behövs inför flytten i november 2017. Det är så mysigt att gå runt där och titta på alla grejer som inte finns hemma. Minus är att det alltid är fööör mycket folk. Galningar som kör på en med kundvagnen hela tiden. Men annars är det här en perfekt mini resa. 
 
 

Spontanresa

Idag har jag varit i bromma med Molly. Köpte selen som äntligen fanns i xs och så fick hon en blå väst att ha ute. Molly har börjat frysa så det börjar bli dags att plocka fram hennes jacka osv. 
 
Fick ett samtal igår som var väldigt positivt. Nu är det inte långt kvar till det slutliga beskedet.Och sist men inte minst så blir det en spontanresa inatt till ullared! Linda och jag bestämde det här igår haha. Känner att jag är värd det efter mitt slit på jobbet. Så det ska bli sjukt roligt! 
Så mitt alarm ringer 02.00 inatt. Hoppas jag är pigg nog att köra hela biten, sov länge idag på dagen och ska strax försöka sova nu. Längtar riktigt mycket faktiskt, ska köpa grejer till lägenheten och även julklappar. 
 
 

Mötet och marknad

Igår var jag som sagt iväg på eftermiddagen. Säger möte fast det inte riktigt var det men "mötet" gick bättre än förväntat. Känns skönt att det var ungefär som jag förväntade mig. Så imorgon ska jag höra av mig och berätta hur jag känner och även vad dom vill. Som det känns nu så kommer jag ro det i hamn, om jag vågar ta steget såklart! Men jag vill verkligen ta steget, livet är för kort för att stå stilla på samma plats för länge. Det finns alltid för och nackdelar med allt, tror inte jag dör om jag tar steget haha.. Allvarligt det där lät. Nej men jag vill verkligen! 
 
Nu till något annat! Idag har jag varit på den flera km långa marknaden med Linda! Det tog 5 timmar att gå igenom hela marknaden haha! Det var riktigt roligt och hittade en del faktiskt. Men allt jag köpte var till Molly haha. Förutom en giiiiigantisk filt som jag och Molly kommer ha tillsammans. Alltså den filten var lika stor som två dubbelsängar och otroligt mjuk också. Ska försöka visa den nån dag. Den är lila i olika nyanser, precis min stil. 
Hade mössa, vantar och en varm jacka och det var tur det, så kallt på kvällarna nu. 
 
Imorgon är jag ledig sen jobbar jag hela helgen men det ser jag fram emot. 
Kan ju inte neka att min abstinens för tatueringar börjar smyga sig på igen. Har lite planer som jag håller på att finslipa på hehe.. Bild på tatueringen har jag helt glömt.. Så den kommer snaaart! 
 
 

Taggad!

Nu är det bara en timme kvar! Är så spääänd! Hoppas att allt känns bra och att jag får en bättre uppfattning. Sista chansen nu om man säger så. Ska i alla fall bli grymt roligt, se nått helt annat än innan.


Kanelbullens dag

Så självklart ska man äta bullar men inte färdigköpta såklart. Håller just nu på att baka vaniljbullar, första gången jag gör det så hoppas på bra resultat. 
Natten flöt på riktigt bra, känns konstigt att bara jobba 2 nätter. Men nu förbereder jag mig för eftermiddagen imorgon, nervös och förväntansfull är jag! Sen på torsdag ska jag iväg hela dagen, känns bra! 
 
 

Helg

Grejen jag var på gick över förväntan i onsdags, ska inte hoppas på för mycket nu då blir man bara besviken. Så nu ska jag fundera och på onsdag ska jag dit igen. Rättare sagt på eftermiddagen efter jag går av mitt nattpass på morgonen. Så jag är väldigt spänd och nervös nu. Vill inte göra fel val men man måste våga lite i livet också. Jag är sämst på att pröva något nytt. När jag beställer mat ute tar jag jämt det jag brukar eller som jag vet är gott. 
Aja, ingen ide att spekulera ännu, får se hur allt känns efter onsdagen! 
 
I helgen har jag tagit det lugnt. Varit i MOS, myst hemma hon Linda och även varit en sväng till mini ullared. 
Imorgon jobbar jag natt 1 av 2. Skönt att bara jobba två nätter för en gångs skull men sen ska jag iväg ganska många timmar på eftermiddagen så kommer hem sent på onsdagen. Sen är jag ledig i 2 dagar och då ska jag åka till mitt favoritställe som jag åker till varje år, sen jobbar jag hela helgen så det blir en ganska intensiv vecka ändå men med massor av roliga grejer så klart. 
 
Så nu ska jag titta på film. Imorgon ska jag åka till bromma med Molly, har hittat en sele jag vill testa men Molly ska ha minsta storleken och den var slut så hoppas den har kommit in nu.
 
 Morgongos är det bästa som finns på morgonen. Sen utvecklas det till massor av bus. Min busiga tjej!
 

RSS 2.0