Bilder från helgen.

 
 
 
 
 
 
Vi var så långt ut i skärgården att det snart inte fanns fler öar
   
På första bilden håller jag precis på att gå ner i vattnet haha.
   
På första bilden kände jag sjögräs så jag simmade allt jag hade bort från den. På andra bilden dök det upp sjögräs mellan benen så då fick jag sära på benen haha!
   
     Tvättar båten och simmar ut bland sjögräsen. 
Lite bränd men har varit ganska duktig och tagit på mig kläder och solhatt.
 

Bästa helgen

Underbar helg! 
I fredags var jag i kista en snabbis, sen åkte jag och myshandlade med mami. På kvällen grillade vi angushamburgare med pommes. Blev en lugn och mysig kväll med filmtittande. 
 
I lördags var jag ute i skärgården hela dagen. Vi åkte långt ut i skärgården och la till vid en ö där vi blev kvar i ca 7 timmar. Heeeelt underbar dag, det går inte att beskriva hur härlig skärgården är!!! Mitt favoritställe helt klart. 
Jag tjänade 500 kr av pappa, villkoret var att jag skulle bada, simma ut ca 10 meter bland miljoner äckliga sjögräs och därefter tvätta båten. Vattnet var iskallt och pappa vet hur mycket jag hatar sjögräs, så fort jag känner sjögräs så får jag panik och simmar iväg haha.. Men jag tvekade inte! Jag hoppade i vattnet efter att ha stått på stegen ett tag och simmade ut en bra bit med endast sjögräs som slingrade sig runt mina fötter och ben. Sen tvättade jag båten. Jag badade med en flytväst för att det skulle bli lättare att tvätta båten så man kan använda två händer, sen är det sjukt kul att bada med flytväst, bara att flyta omkring. När jag kom upp ur vattnet var jag knallröd på hela kroppen av det iskalla vattnet. Då blev det att sitta i solen ett bra tag. Vädret var sjukt bra, inte ett moln på himlen och in mot fastlandet var det målnigt och regn. Är det dåligt väder här hemma är det strålande sol och molnfritt ute i skärgården. 
Efter ett tags solande gick jag och mamma i land och kollade runt lite på ön vi hade lagt till på. Klipporna var så sjukt höga så det var ett helsike att ta sig upp och ner ifrån dem. När mamma och jag skulle tillbaka till båten så fastnar vi på väg upp för ett berg, mamma tappar skon så jag går ner och hämtar den, klättrar upp och visar typ halva rumpan.. Nej men, mamma hade kjol på sig och jag hade badkläder och en t-shirt på mig. Det så nog roligt ut när vi klättrade och putade med rumpan för att kunna komma upp haha.. Undet tiden vi försöker komma upp skriker ett gäng killar "haaalllååååå tjeeeejjjeerrr" på en båt nedanför. Haha där skämdes man lite.. Men upp kom vi! 
Vi åkte ifrån ön på kvällen vid 7 tiden. Tog 1 timme hem med båten till hamnen ungefär. När man kommer tillbaka till hamnen är man helt död, det stramar i ansiktet så det lutar åt att man har blivit bränd igen.. Ansiktet, axlarna och bröstet hade jag bränt mig på. Men fasen vilken bra dag. Älskar den svenska skärgården! Tycker synd om alla som ligger hemma vid poolen eller inte har någon båt, de missar verkligen något.. 
På kvällen kollade jag på sommarkrysset och somnade hyfsat tidigt eftersom jag skulle jobba dagen efter. 
 
I dag (söndag) har jag jobbat. Fick skjuts av pappa till jobbet, och det var tur det eftersom pendeltågen inte gick längre än till häggvik pågrund av något fel. Jobbet flöt på som vanligt.
Mamma kom och hämtade mig när jag slutade. Vi åkte till kista och kollade runt lite. Jag fick med mig en bikini... Sa ju att jag inte skulle ha fler men den här sa t.o.m mamma åt mig att köpa så då var det verkligen ett bra köp. Köpte även en skjorta på rean. 
Nu är jag hemma och har precis ätit en god caesarsallad. Nu blir det inte jobb på ett tag eftersom vi har stängt, i mitten av juli kommer jag att jobba lite smått igen. Så nu blir det lång ledigt. Kan fokusera på grejen jag håller på med just nu. Har haft uppehåll i två veckor och det verkligen kliar i mina fingrar, jag vill fortsätta nununununu!! Men om en vecka är det dags igen, aldrig längtat efter något så mycket!!! 
 
Nu blev det ett himla långt inlägg. Så tar bilderna i nästa inlägg. Alltid jag och mina noveller haha :) 

Skärgården med Ramstein i högtalarna!


Skumma djur..

Natten till idag har varit lite upp och ner. 
Vaknade 1 på natten av ett barn som skrek för fulla muggar. Det lät som om barnet blev utsatt för något, så jag flög upp ur sängen och kollade ut genom alla fönster som fanns i huset, såg ingenting men hörde fortfarande barnets skrik. Blev rädd så jag börjar klä på mig för att gå ut på tomten och se om jag ser något. Ser också att flera av mina grannar går ut och kollar i området. 
Efter en stund kommer mamma ner och säger till mig "det är inget barn som skriker, det är en katt". Trodde först inte på mamma för det lät verkligen inte som en katt, hade aldrig själv kunnat lista ut det. Grannarna kollar under bilarna och ser då att en jäkla katt sitter där under.. Man blev bra förbannad på den där jäkla katten. Stackars barn tänkte jag... Jäkla katt alltså. Hur tusan kunde den låta som ett litet barn? 
Efter det gick jag och la mig... 
 
Idag vaknade jag trött, försov mig men hann ändå med mitt tåg. 
I veckan har jag passat en kille eller vad man nu ska kalla det, han skulle sätta in rör under jorden så vi så småningom kan få våran bergvärme. Han knackade på dörren ett 20 tal gånger så kände att jag inte kunde lämna huset. Strömmen gick, han behövde gå ner i källaren, han skulle hälsa att han var här, han skulle säga hejdå osv osv osv. Men så länge han höll på ute på tomten satt jag uppe på balkongen och solade. Vet inte varför jag aldrig har solat på balkongen förr. Hur skönt som helst och fick lite färg också.
Annars så var jag ledig i måndags och tisdags. Och idag har jag jobbat och det gör jag även imorgon och på söndag. 
 
Nu ska jag mysa till filmer innan läggdags. Jobb imorgon och jag längtar!
 
En sovande Olli på bussen hem från Norrtälje förra veckan. Hon ser ut att drömma om något riktigt mysigt! 
 
 

22 juni

Idag vaknade jag vid 10 och jag mår prima! Alltså.. Jag börjar mer och mer tro på att jag inte kan bli bakis hahah!! Det är ju iofs jättebra i så fall! Ingen huvudvärk, inget illamående, inga röda ögon osv. Haha det är ju lite sjukt! 
 
Har varit med mamma i märsta idag och handlat lite mat. Vi gjorde en gryta till middag som jag inte kan stava till.. Något med kött, vin osv som ska koka i ca 2 timmar. Supergott blev det. 
Annars har jag kollat på sommarkrysset och myst med jordgubbar och glass till.
 
För en stund sen ringde jag Olli och hon var riktigt bakis, hon lät förkyld på rösten. Hon blir bakis men inte jag? Haha, det är nått som är konstigt. Hon drack lite mer än mig men inte mycket om man säger så. 
 
Jaja, nu ska jag kolla på film och mysa resten av kvällen. 
 
Bild från midsommar
 
 

Rocka rockring

Två misslyckade försök till att rocka rockring igår på midsommarafton. Första gången ramlar jag bakåt och andra gången flyger jag in i väggen. Har nog insett att man inte ska rocka rockring när man har druckit hehe.. 
 
Precis innan jag ramlar bakåt.
 
Här flyger jag precis in i väggen haha.. 

Midsommar

Har haft en superbra midsommar! Fest från morgon till slut.
Brorsans fest började kl 12 på dagen. Under tiden så började jag fixa mig. Vid 3 tiden gick jag mot stationen för att möta Leo och Olli som kom med tåget. Vi gick till centrum och handlade mat. Det blev mer än väntat, hela 4 påsar med tunga saker så det var en pina att släpa hem allt + alla påsar med dricka som Leo och Olli hade med sig.
När vi kom hem till mig var Jeppes fest fortfarande igång. Men så småningom gick dem och då var det min tur att ha lite party! När Jeppe och hans kompisar gick vidare på fest så kom Gurra. Jag hade fixat en tipsrunda för att testa hur mycket de kunde om mig. Gurra och Olli kom på delad första plats, Gurra visste mer om mig än jag trodde! Sen började vi med maten. Olli och jag tog hand om allt inomhus, grabbarna fick agera grillmästare. Maten tog lite tid, det var så mycket olika saker som skulle fixas, så vi alla var riktigt hungriga. När vi precis har satt oss ner för att äta kommer Gurra på att han glömde grilla sina tomater haha... Och vi hade just stängt av grillen, jaja på med grillen igen! SEN fick vi äntligen börja äta! Potatis, grillat, sill, såser, kräftröra på kex, god dricka och bra sällskap. Vi hade det jättebra ute på terassen med musik i bakgrunden. Vi spelade lite småspel efter maten. Sen spelade vi krocket och det var inte det enklaste när man hade lite dricka i sig. Men jag vann faktiskt :) 
Sen gick det någon timma, Olli och jag gick till lillhuset på min tomt för att kolla efter fler roliga utespel. Då var vi rätt så dragna och jag börjar leka med rockringen och ramlar på en madrass bakom mig. Ställer mig upp och försöker igen men då ramlar jag in i väggen haha.. Så vi ger upp, vi gick till killarna istället. 
vid 10 tiden var alla ganska borta och då är det dags att spela kubb. Alla visste att det skulle gå uselt men fasen var bra alla var! Jag höll i en chipspåse under hela spelet och alla sa hela tiden "jossan, släpp påsen nu!" Men nej, den påsen gav mig tur, jag träffade massor och vann 2/3 matcher! 
 
Efter spelet käkade vi efterrätt, bra planering haha.. Men det var rätt passande, när man har druckit så blir man hungrig så efterrätten som bestod av jordgubbar, melon och glass, passade perfekt då. 
Vi var ute på terassen hela tiden, Olli och jag hade en filt på oss på kvällen när det blev kallt. Vi hade det så himla bra. Vid 1 tiden åkte Gurra och Olli. Jag väntade med Leo tills hans mamma kom och hämtade honom. Efter det städade jag och somnade direkt. 
 
Superbra midsommar! Jeppe kom med en shott som var grön "smaka det här" sa han. Luktade först sen smakade jag och jäklar vilken chock. ALDRIG smakat något starkare! Du kan ta 10 chilisar och proppa in i munnen, det var så himla starkt. Det brann i min hals och det försvann inte heller. Sen kommer Jeppe ut med flaskan och vad står det? Absinthe 89,9%!!!! Haha men trots det starka så var den god, smakade lakrits. Men kommer inte dricka den igen haha! 
Inte nog med det. En av Jeppes kompisar hade med sig en flaska med någon slags alkohol som man skulle dricka. I flaskan var det en ÄKTA ORM som bet i en ÄKTA SKORPION... Två äkta djur (döda) och smörjan där i skulle man dricka???? Den där smörjan rörde jag inte ens.. Men Jeppe smakade och enligt han smakade det som döda djur.. Konstigt.. Det va ju äkta djur i den! BILD KOMMER! 
 
      
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
        

Här är smörjan jag drack. Undra varför döskallen är på bilden..? 
 

06.00

Då ringer mitt alarm imorgon.. Förstår inte hur jag kommer orka men måste fokusera på detta nu.
Så i två timmar kommer jag hålla på med den här grejen, sen när jag är klar kommer dem att skjutsa mig till stationen så jag hinner med mitt tåg som går 5 min efter att grejen ska vara slut. Då blir det att åka till jobbet, men kommer bara till centralen eftersom att bussarna ska strejka imorgon så jag får ta tunnelbanan en bit sen får jag gå i 25 min till jobbet. Jobba mina timmar, sen gå 25 min till tunnelbanan för att ta mig hem. Vilken dag det kommer vara.. Nåja, får vara glad att tågen går än så länge i alla fall. 
 
Idag ringde mitt jobb för att säga att dem saknar mig och för att dubbelkolla ifall jag kommer imorgon, gulliga! 
Har varit jättetrött idag. Imorse vid 7 tiden satte dem igång att borra på våran tomt. Det lät som om det var 20 stora lastbilar som brummade precis utanför förnstret, skallrande med kedjor och en jäkla massa dunk ljud.. Så jag kunde absolut inte sova. Vi håller på att fixa bergvärme, anledningen till allt oljud. 
 
Har varit så övertrött idag att jag är superpigg nu. Så kan inte sova än.. Ska dricka lite vatten sen tvinga mig själv att sova. 

Mammas födelsedag!

Idag är det måndag och jag gick upp supertidigt. Har äntligen skärpt till mig och tagit tag i saker den här veckan så nu kommer jag hålla på med lite saker ett tag. Har skjutit upp det alldeles för länge. 
 
Nåja efter "mötet" så handlade jag hem frukost. Åt och sen somnade jag i två timmar. Har tagit det lugnt på dagen, kollat på film och bara myst. När Jeppe och pappa kom hem från jobbet gav vi presenterna till mamma eftersom hon fyller år idag! Från pappa, mig och Jeppe fick mamma smycken från Efva Attling! Och från min personligen fick hon en Leguan i silver/glitter som hon har kollat på men aldrig skulle köpa pågrund av priset. Så den fick hon av mig, sen stekspadar i silikon som hon hade önskat sig. Mamma blev väldigt nöjd över presenterna!
 
Ikväll har jag åkt till Rimbo med Olli för att äta våran kära kebab som vi inte har gjort på hundra år. Det är verkligen Sveriges godaste kebabtallrik! Annars skulle vi inte åka 1.5 timme dit + 1.5 timme hem.. Den här gången gav dem mig fel sås, märkte efter ett tag att jag hade fått stark sås men orkade inte säga till så jag kämpade med att få i mig maten. Tårarna rann, läpparna sved och drickan var slut på 2 sekunder.. Men fasen så gott det var!!!
 
Nu är jag hemma i alla fall. Ska strax kolla på missade serier innan det är dags att sova. Imorgon är jag ledig förutom att jag ska på "grejen" igen som jag var på idag. På onsdag börjar jag jobba igen. Inte så mycket, blir några dagar i veckan under sommaren eftersom vi har stängt mestadels av sommaren. Men kul ska det bli, har saknat allt med jobbet. T.o.m när det blir problem, stress, saker blir fel, dubbelbokning osv, det saknar jag också! 
 
 
 
Leguanen. Svårt att se nu men ska ta bild på den när mamma har packat upp den. 
Älskade filmer! Så sorgligt att det inte kommer ut flera men fasen så bra alla filmern är.

Helgen

Hoppsan, dålig uppdatering igen. Men har haft så mycket att göra den här veckan eftersom att jag var ledig. Har fått en massa grejer gjorda men har ändå hunnit njuta och sova ut på morgonen. 
 
Helgen då, i fredags blev det utgång med Olli. Vi åkte till stan men på den nattklubben var det helt dött så vi åkte vidare där det var mer fart och fläng. En riktigt bra utgång faktiskt. 
 
I lördags ringde Olli tidigt på morgonen och sa att vi ska iväg till ett badhus och bada. Har inte badat på ett badhus på 8-9 ca. Vi åkte till sydpoolen i södertälje, 100 kr kostade det och när vi kommer in och går till "äventyrssidan" så får vi en chock. Två rutschkanor och en bassäng.. Vi hade gjort allt man kunde på 10 min.. Vi blev riktigt besvikna. Så vi motionssimmade lite, badade i bubbelpoolen och solade utanför innan vi åkte ifrån badet. Vi var klara på någon ynka timme så vi åkte mot skärholmens centrum, hur stort som helst och massor av affärer som jag inte har sett tidigare. Där gick vi i 3 timmar tills vi fick avsluta pågrund av att de skulle stänga. 
Så dagen blev inte så dålig i alla fall, trots besvikelse från badet. 
 
I söndags var jag på Rix fm-festivalen med Olli och Leo. Var inga bra artister märkte vi så istället åkte vi till vapiano och käkade middag. Hade aldrig ätit där tidigare men har hört att det ska vara gott så hade höga förväntningar. Maten var supergod, kul att man får se hur dem lagar maten och vad dem stoppar i. 
Efter middagen var vi tydligen inte klara, vi åkte mot kista och kollade runt lite. Jag hittade nada men både Leo och Olli shoppade grejer. 
SEN åkte vi hem haha.. Förstår inte hur vi orkar hålla igång så som vi gör jämt. Mycket energi har vi i alla fall. 
 
Världen godaste mat i fredags. Wooooook!
 
 
 

Sydpolen

Olli är på väg med bilen för att hämta upp mig. Hon ringde ca 5 gånger imorse, så nu ska vi till Sydpolen och bada haha! Har inte badat på ett äventyrsbad på typ 8-9 år.. Men tror att det är lika roligt nu som då.

I övrigt hade jag en sjukt bra utgång igår. Skrattade så jag fick ont i magen!


Måndag

Idag har jag varit flitig. 
Gjorde en god tonfisksallad till lunch idag. Sen städade jag i köket och damsög huset. Efter det gjorde jag ett ärende jag har skjutit upp i flera månader.. Och slutligen åkte jag till kista för att lämna tillbaka ett plagg. 
 
Ikväll har jag fixat brev som jag ska posta imorgon och nu ligger jag nyduschad i sängen. Ska strax kolla på missade serier innan det är dags att sova. Är som sagt ledig den här veckan så ska vila upp mig, njuta och få massa saker gjorda.
 
Imorgon måste jag till täby för att lämna tillbaka ett plagg och just den affären finns bara i täby så det blir att ta moppen dit om vädret tillåter. Sen ska jag (om jag hinner) storstäda badrummet. Skura golvet, torka av allt och ställa i ordning lite grejer. Tycker det är jättekul att städa, speciellt när man är klar och ser skillnad. Det är kul! Vi får se hur mycket jag hinner imorgon. 
 
 
 
 

Veckan och helgen.

Förra veckan bestod av jobb. I onsdags hade jag jobbat 3 månader på mitt jobb. Kommer jobba några veckor under sommaren också. Men för det mesta kommer vi ha sommarstängt men det veckor vi har öppet, kommer jag att jobba. Sen får vi se hur det blir med jobb efter sommaren. 
I onsdags var mina kollegor hur söta som helst. De hade köpt fika, blommor och presenter till mig som en sommarpresent. Hur gulliga som helst! Har semester i en vecka nu innan jag börjar mitt nya schema. Innan jag gick från jobbet i onsdags sa mina kollegor "hur ska vi klara oss utan dig i en vecka nu, vi kommer sakna dig". 
Saknar redan jobbet och även patienterna. 
 
I fredags var jag på Leos studentmottagning. Där fick vi supergod mat och dricka. Drack för första gången en hel öl själv. Tycker inte om öl men just den var helt okej! Efterrätten blev 3 olika tårtor. Leo bor så himla fint, vi satt och åt på toppen där man ser över hela golfbanan, solen värmde och allt var prima. Myste med vännerna innan pappa kom och hämtade mig. 
 
I lördags var min moster och hennes man från Danmark på besök över helgen. Så vi alla var iväg och kollade på en VOLVO PV till min mosters man som han var intresserad av. Det är en jättegammal bil men den var hur fin som helst. Min pappa blev riktigt sugen han med, man såg så himla cool ut när man satt i bilen. 
På kvällen gick mamma, pappa och jag ner till väsby station. Det var väsby festival hela dagen men marknader, uppträdanden och vägarna var asvstängda. Träffade 10 pers som vi alla kände så vi satt vid baren och tog en cider. Det roliga var att jag inte behövde visa ID när jag handlade min cider men min kompis som är 28 behövde visa både pass och ID haha.. Efter ett par timmar begav jag mig till pizzerian och köpte med mig en pizza och gick hem. Myste sedan med ett par vänner på terassen hela kvällen. 
 
I söndags var jag iväg med mamma till kista. Köpte en tröja i veckan och den satt så himla bra på att jag ville ha en till likadan fast i en annan färg. Det var de jag skulle ha i kista men jag kom inte bara hem med en tröja.. Fick med mig ett par skor hem också. Hade kollat på dessa skor hur länge som helst för ett par veckor sen men inte köpt. Nu fanns det endast stora storlekar kvar men jag frågar tjejen som jobbar där och hon hade endast ett par kvar av min storlek, så jag kunde i låta bli.. Det fick bli dem beiga i storlek 36, satt som en smäck på mina fötter. Jag är duktig på att alltid sno de sista 36orna i skobutikerna :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Brand

Nu är Leos studentpresent inköpt. 
Ikväll kom Olli oh hämtade upp mig så åkte vi till Edsberg och spelade fotboll med Censie, Jossan och Frida. En väldigt bra kväll som slutade på en restaurang med skräpmat. Fick se Censies nya lägenhet, hur fin som helst. 
 
Under dagen när Olli och jag åkte hem från täby så brann det vid Hagby, vi tänkte inte så mycket mer på det. Men närOlli, jag och Jossan skulle hem från sollentuna så luktade det bränt och det var rök som satan på E4:an. Så vi åkte spontant till Hagby och kollade hur det såg ut nu. Och jäklar var mycket rök. Ambulanser och brandbilar var på plats. Så mycket rök att det hade spridit sig till väsby. 
 
Nu är jag hemma och hela vårt hus luktar rök. Har stängt min dörr nu så förhoppningsvis kommer inte röken in till mig. 
 
Men i övrigt har dagen varit bra. Nu ska jag kolla lite smått efter klädsel till imorgon, har två garderober fulla med kläder men har inget att ha på mig haha.. Jättejobbigt.. 
 
 
 
 
 
 

Sveriges nationaldag!

Det har hänt så mycket i veckan som jag ska berätta om men det får bli när jag har mer tid. 
 
Idag är det Sveriges nationaldag och hitills har den här dagen varit superbra. Mamma kom in imorse och sa dem ska åka ut med båten. Men jag stannade hemma eftersom att jag brände mig sist vi var ute och det har inte hunnit lägga sig 100% än. Så bäst att hålla sig borta från solen tills det har lugnat ner sig, har i alla fall inte börjat flagna än!
 
Men men, Olli är på väg till mig. Vi ska brumma med moppen till täby för att köpa studentpresent till Leo. Vi ska på hans studentmottagning imorgon så hoppas på att vi hittar det vi söker. 
Annars har jag haft en skön dag hitills med Jesper. Vi tog en promenad och köpte en god lunch. Så nu ligger man mätt och belåten i sängen och myser.

Dags att fasta igen

Imorgon ska jag till Ersta sjukhus så jag måste fasta. Får varken äta eller dricka imorgon förrän efter kl 1 på dagen. Ska först till fotvården för att kolla till min opererade tå för sista gången. Jag tycker den läker fint men vill också visa den för experterna. Efter det ska jag ta mitt årliga blodprov. Det är därför jag ska fasta, för att se hur resultaten blir på tom mage. Kommer nog bli lite jobbigt eftersom att jag ibland har lågt blodsocker på morgonen, men så länge det inte är för lågt så ska det nog fixa sig. Annars måste jag äta något, så är det bara :) 
 
Efter sjukhusbesöket ska jag ÄTA! Sen promenera runt lite i stan, hundra år sedan jag var och kollade runt i stan.
 
Men nu ska jag äta upp min glass (glass är som godast när man har bränt sig, hela kroppen blir sval för ett tag). Sen ska jag kolla på missade serier. Är supertrött efter den här helgens bravader så det passar att jag är ledig från jobbet imorgon. Får en liten sovmorgon innan jag måste till Ersta. 
 
Målade naglarna i helgen med ett nytt nagellack. Hade bråttom så hann bara måla ett lager, klockrent om man målar två lager. Dessutom så blir naglarna "skrovliga", känns som svagt sandpapper, väldigt festligt. 

2 juni - årets första dopp!

Söndagar är inte världens bästa dag men dagen idag har varit helt underbar. 
 
Idag har det varit ett riktigt sommarväder med 27 grader och strålande sol. Idag blev det premiär åk med båten! Och jäklar vad jag har saknat skärgården och alla underbarheter där ute. Vi åkte ut mot Sandön och Klubbholmen, la oss på lä-sidan och åt sallad till lunch. Låg och njöt av lugnet, vädret, båtarna, vattnet som kluckade mot båten, jaa allllt njöt jag av! Låg i badkläder och solade, så himla varmt, helt vindstilla och inte ett moln på himlen. Till slut blev det för varmt så så jag gick för att stoppa foten ner i vattnet för att känna hur kallt det var i vattnet. Wipps så kommer pappa och puttar i mig! Fick en riktig chock när jag kände hur kallt det var i vattnet. Gick upp direkt men efteråt fick jag världens härligaste känsla. Adrenalinet var på topp och hela jag var nu kall i kroppen. Så sjukt skönt att bada i iskallt vatten, hade lust att hoppa i igen men lät bli. Får tacka pappa för det faktiskt, annars hade jag aldrig hoppat i. Det var endast 15 grader i vattnet men fy så härligt det var sen när man kom upp! 
Så söndagen den 2 juni 2013 tog jag mitt första dopp för iår! Det var inte planerat men nu efteråt är jag sjukt glad att pappa puttade i mig. 
Solen tar 10 gånger så mer ute i skärgården än hemma så jag blev röd väldigt snabbt. Men för en gångs skull skötte jag mig, tog på mig en solhatt och la en tröja på axlarna. Det är jättesvårt att se och känna själv när man är tillräckligt röd. 
Innan vi åkte hemmåt, åkte vi förbi vaxholm där det var proppat med folk. 
En helt underbar söndag har det varit! Jag har bränt mig på bröstet, axlarna och armarna men inte så mycket som det alltid brukar vara. Och ansiktet har klarat sig riktigt bra. 
 
Nu är man helt slut. Som jag alltid säger och som stämmer. "sjön suger", har ingen ork till något. Är helt mör i hela kroppen, som om jag har tagit ett flera timmars långt träningspass. Sen svider det hyfsat där jag har bränt mig men äsch, vad gör det? Allt är värt det, så underbart som det är ute på sjön. Man glömmer allt, stressen, tankarna. Det kommer bli många underbara båtturer i sommar. Och nu ska Olli för första gången få följa med. Hon ha aldrig åkt i vår båt så nu är det på tiden! :) 
 
Dessa öar kallas "spökön" eftersom de äckliga fåglarna har tagit över öarna totalt. Öarna är helt svarta och kryllar av flera miljoner fågelbon. Äckliga, svarta fåglar som inte gör någon nytta än att skräpa och bajsa ner! Allt är dött på ön eftersom fåglarna har bajsat ner överallt. Men det finns en värre ö i skärgården. Om jag åker förbi den i sommar ska jag ta kort och visa, detta är inget i skillnad mot hur den andra ön ser ut.. Den är ruskigt läskig.. 
Första gången jag ser en polisbåt på sjön. Har annars bara sett kustbevakningen som typ är poliser. 
   
Min "snygga" rand från dagens solning. 

Helgen

Är så himla trött efter den här helgen. Knappt vilat en sekund. 
 
I fredags var jag med pappa och fyllde båten med grejer. Efter det så blev det stressigt, duscha, klä på sig, tanka bensin och packa väskan på endast 15 min. Men jag hann i alla fall! Passade mina småkusiner. Hämtade dem på dagis, på vägen hem köpte vi pizza till alla och gick hem och myste. Vi kollade på Sune i Grekland som var väldigt rolig faktiskt. Efter det blev det Lets dance mys med massa gott. Den minsta somna i soffan bredvid mig. Föräldrarna kom hem vid 2 tiden så då brummade jag hem med moppen. svinkallt och inte alls bra att köra när man är trött.. Hade passat dem i 10 timmar och ville inte somna ifall lillen skulle vakna och vara ledsen. Så jag somnade direkt när jag kom hem, helt slut. 
 
I lördas väckte mamma mig och frågade om jag ville med till Ullirksdals slottträdgård. Det är hur mysigt som helst där, proppat med fina blommor och fik. Så det kunde jag inte tacka nej till. Åkte dit med mamma och moma. Även om jag inte är superintresserad av blommor så blir man helt till sig när man är där. Fick en egen rosplanta av moma som hette "rock and roll" sen köpte mamma och jag en björnbärsväxt, björnbär är underbart gott. 
På kvällen kom Olli till mig. Vi umgicks, spelade och drack iskall rose. Efter det blev det utgång. En väldigt lyckad utgång med dans i stora mängder. Trött som en get, kom hem vid 3 och somnade dirr.  
 
 
Kusiner vitaminer 
 
 
 
 
 
 Fika på slottet 

RSS 2.0