Fredag

Skönt med fredag, varit en kort vecka jobbmässigt. Tog ut lite övertid så enda dagen jag jobbade på hela veckan var igår. Jobbade heldag och det började väldigt bra men blev värre och värre sen. Var 3 krävande barn på min sal men under dagen sen så flyttade vi ett av barnen till en annan sal för att det var för tufft. Men sen ringer akutsökarna och två nya barn har kommit in tillförlossningen. Så ett barn kommer till min sal, en fullgången men med en eventuell lungsjukdom. Det är då kaoset startar. All fokus läggs på det barnet, vi hinner inte med de andra två. Jag och min syrra fick ingen rast förrän 20.00 på kvällen och vi satt inte ner förrän nattpersonalen kom sen. Det var för mycket att göra och det gick inte att bara vara två personer. Ett av barnen kommer eventuellt inte klara sig, det fattades ett ämne i kroppen som man måste ha för att överleva, det går att transplantera men då lever man max upp till 1 år bara. Barnet har cpap men tar man bort cpapen i 1 sekund så sjunker barnet direkt och blir helt blå. Så det var tråkiga nyheter. En riktigt tuff sal och dessutom att jag jobbade heldag, tufft psykiskt. 
Två tår på min högerfot är helt avdomnade efter att ha stått i nästan 14 timmar. Och nu har det gått ett dygn och ingen förändring, fortfarande avdomnade. Lite läskigt hoppas det försvinner snart.
 
Men! Nu är det fredag och jag är ledig hela helgen. Pappa tog med Molly till jobbet imorse så jag fick sovmorgon, skönt även fast det blev tomt i sängen när han tog henne imorse. Men nu ligger hon bredvid mig i sängen och tar en liten nap. Jag ska strax åka till märsta en sväng sen hem och mysa resten av kvällen. 
 
Tårtan från föräldrarna fick upp humöret rejält att kämpa på sista timmarna sen. 
 

Sista veterinärbesöket.

Imorgon ska jag va hos veterinären 07.30 redan, ingen sovmorgon här inte. Förhoppningsvis är det sista besöket också. Blivit en dyr nota efter alla besöken nu. Molly mår så bra nu men hon äter fortfarande veterinärfoder så är lite rädd att börja med den gamla fodret igen. Vill inte att hon ska bli dålig. Alla prover såg bra ut som dem tog på henne sist, lite låg i B12 så hon äter små tabletter nu. 
 
Blivit så mycket sjukhusbesök under januari. Molly har varit dålig, jag har behövt åka till ersta nästan varje vecka eftersom jag är testperson för den nya BS-mätaren. Och slutligen blev jag inlagd på KS pga influensa.. Så ja, lite trött på sjukhus besöken nu. Men än är det inte över. Nästa vecka ska jag göra en liten operation så kommer vara sjukskriven resten av den veckan. Men efter det hoppas jag att det lugnar ner sig. Så tråkigt att alltid åka till en massa sjukhus på sin fritid. 
Skulle egentligen jobbat imorgon men hade så mycket övertid och det var 8 personer för mycket på det passet så jag passade på. Så jobbar endast heldag på torsdag sen är jag ledig resten av veckan och helgen. Väldigt skönt måste jag säga. Behövs efter all sjukdom. 
 
 
 
 

Bästa med 2015

2015 har varit ett bra år, inte blivit så stora förändringar men ändå varit ett bra år. Fortsatt jobba på neonatalen, fortfarande kluven vad jag vill göra i livet. Vet inte vad jag vill och trivs så bra på neo så vill inte kasta bort det på något jag kanske inte är intresserad av. Men samtidigt måste man chansa i livet, fast jag är lite feg.. 
 
Men! Det bästa som någonsin har hänt mig, hände 2015 och då pratar jag såklart om att jag skaffade Molly! Världens omställning men oj vad hon har förändrat mitt liv till det bättre. 
Sa till mamma och pappa kvällen jag åkte och skulle titta på Molly "lovar att inte vara spontan och köpa en hund, ska bara titta". Haha ellerhur.. Men när Linda och jag ringde på dörren och 7 små yorkisar kommer springandes mot en, då fick jag tårar. Sist kom Molly, hon halkade lite efter eftersom hon var så liten. Hon försökte hänga på syskonen som var ganska mycket större än henne. Jag fastnade för Molly direkt, det var inget prat om vilken jag skulle välja. Oftast tar man den som dras till en mest men Molly var lite blyg och ville helst vara nära sin mamma. Jag gick på Molly för att hon var så liten, aldrig sett en sån liten hund och jag var ute efter en liten. När jag höll Molly var hon lite skeptisk först men sen somnade hon i min famn och då var jag såld. Tingade Molly direkt och tur det eftersom det skulle komma en annan familj efter oss. Skrev ett sms till mamma med en bild på Molly och mig "här är vår nya familjemedlem" får tillbaka "grattis vad roligt". Blev helt chockad trodde hon skulle bli arg haha. Och sen plingar det till igen "va har du köpt henne? aldrig sett någon sötare" Haha mamma kopplade inte första smset. 
 
En vecka efter detta fick jag hämta hem Molly. En otrolig omställning var det, man kan aldrig föreställa sig förrän man har en egen hund. Blev noll sömn den första veckan, Molly ylade hela natten så till slut la jag madrassen på golvet och då gick hon direkt till mitt bröst och somnade lugnt. Jag var lite rädd för Molly i början, låter knäppt men jag har alltid varit hundrädd efter en incident när jag var liten. Så jag vågade knappt leka med Molly i början, var rädd att bli biten. Men det försvann efter några dagar.
 
Nu är Molly bärldens gladaste och finaste yorki. Hon blir så glad när familjen kommer hem. Springer till dörren och dansar på bakbenen. Skäller aldrig vilket är superbra! När Molly inte har sett en på 10 min blir hon lika glad som när man skulle vara borta en hel dag. Finns ingen gladare och goare hund. Så klok och fin. Börjar bli dags att klippa hennes päls för första gången, hon är en riktig hårboll nu men jag älskar det. 
 
Så ja! Molly är helt klart det bästa som har hänt mig. Man kan aldrig vara arg på henne, hon får en alltid att bli glad. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Molly är inget fan av kläder men så fort hon kommer ut i snön glömmer hon bort kläderna. 

2015 julklappar

Bättre sent än aldrig. Har ju varje år visat lite vad jag fått i julklapp så varför ändra på det nu? Låter bilderna tala för sig själva. 
 
Utöver detta fick jag pengar, nytt täcke, en våg som mäter olika saker i kroppen, pyjamas och en till parfym. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vill inte upp nu!

Vad händer, sen när vaknar jag kl 2 efter att ha jobbar natt? Aldrig. Sover alltid till 17-18 men vaknar 14 och har försökt somna om sen dess men inte lyckats.. Kommer vara megatrött sista natten nu. Men men finns inte så mycket att göra.

Ska på date ikväll i alla fall som jag ser fram emot mycket. Molly hänger med och ska dejta en mellan pudel haha. Sen blir det hemkörning av pizza och sen skynda hem och lämna Molly och därefter åka till jobbet. 
Tills dess får jag väl kolla på film. Fast jag hade planerat att sova.. 


Sovdag

Min lördag har inte varit så händelserik. Har i princip sovit hela dagen. Gick upp 08 med Molly sen sov jag en stund till. Gick upp och åt frukost och sen sov jag lite mer osv osv osv. Alla andra i familjen var iväg så det var helt tyst i huset. Vid 17 gick jag upp haha.. Inte sovit konstant men nästan. Aldrig i hela mitt liv sovit så mycket på en dag. Tror influensa viruset sitter kvar lite, är så trött. Är trött igen, skulle kunna gå och lägga mig nu. Jobbar tisdag natt nästa gång men ska ta ställning ifall jag är pigg nog att göra det, att gå på ett nattpass det första man gör är kanske inte så bra heller. Vi får se, ska känna efter ordentligt. 
 
Ikväll åt vi tacos, lika gott varje gång. Och nu ska jag titta på film och mysa ner mig under täcket. Lär somna haha.. 
 
 

-19

Fy vad kallt det är ute idag. Skönt att slippa gå utomhus nu och jobba. Men kan ändå inte sova mer, försökt sen 06 så funderar på att gå upp nu och titta på film istället. Så typiskt när man behöver sova, då går det aldrig. 

Ska ut en sväng senare idag och få lite saker gjorda. Har en del att göra nu efter att ha legat inne i flera dagar. 

Sovit så himla gott

Mitt nya täcke är helt underbart och med tanke på vad lite det kostade ska jag köpa ett till. Har sovit så himla gott inatt, skönt att få sova i egen säng och pappa tog Molly till jobbet idag så jag fick sova ut. 
Känner mig lite samma som igår, aptiten är inte tillbaka ännu, magen kurrar men jag själv är inte hungrig och inte alls sugen på mat. Är trött men ändå pigg haha. Men blodsockret har jag kunnat hålla i schack i alla fall. 
 
Så idag händer inte så mycket, ska vila så mycket som möjligt nu eftersom jag redan börjar jobba nästa vecka igen. Just nu kan jag inte jobba, har inte fått kraften tillbaka ännu. 
 
Det ända som händer idag är att jag ska åka med Molly till en djuraffär och klippa klorna på henne, ett måste verkligen! Har så ont i fingrarna och armarna efter alla stick och när det endast kostar 70 kr och blir bra resultat så gör jag hellre det. 
Annars är det vila vila vila som gäller. 
 
Tänkte i alla fall försöka få i mig lite mat nu. Första jag äter idag. 
 
 

Home

Im home! 
Så otroligt skönt, läkaren kom in imorse och berättade att jag inte var sur längre och att ketonvärdet inatt på 4.3 var ett felvärde eftersom allt såg så bra ut. Jag kände mig inte dålig heller så fattade inte varför den visade så högt. dem tog bort alla dropp och så sa han att jag fick åka hem idag. Vilken lättnad! Det har ändå varit bra på där men man får ingen vila när dem kommer in varje timme och sticker en. Har blivit lite nålrädd nu efter alla stick. Tappde räkningen lite men tror det landade runt 16 venösa stick och 36 blodsockerstick i fingrarna under tiden jag låg där. Inte lite om man säger så.. Mina armar är helt blåslagna, ser hemsk ut. 
 
Men! Nu är jag i alla fall hemma och blir hemma t.o.m söndag. Är jag inte riktigt bra än får jag sjukanmäla mig på nytt. 
 
Återträffen med Molly var helt fantastiskt. Pappa hämtade mig från sjukhuset och så åkte vi direkt och hämtade hem Molly, hon blev så glad, hoppade omkring och pussades. Först gången jag är borta från Molly så här länge, då får man det verkligen bekräftat hur mycket hon betyder för en.
 
När jag kom hem sov jag med Molly ett par timmar, välbehövligt! Nu har jag duschat och smörjt in hela kroppen med body lotion. Bytt påslakan och även nytt duntäcke. Inatt ska jag äntligen få sova med min favorit! Som jag längtat! Känns så bra att vara hemma. Nu gäller det bara att hålla blodsockret i schack. 
 
 

4.3 i ketoner

Lär ju inte få gå hem med de hemska värdet och fortfarande sur eftersom ketonerna vägrar gå ner.. Blodsockret svänger som attans och mitt kalium går heller inte upp så nu ska jag dricka en shot så här halv sex på morgonen. Fått dropp hela natten som jag mår illa av så aa.. Finns inget som är bra för tillfället.. Vill faktiskt inte åka hem med så mycket ketoner i kroppen, kommer bara få åka in akut igen i så fall.. Halleluja.. 




Influensa

Japp positiv för influensa, därför allt blev som de blev. Fortfarande hög puls och lite sur i kroppen. Blev kvar här till imorgon sen låter de som att jag får åka hem men vad hände nyss? Nu har mitt kalium börjat spöka så måste ha dropp hela natten och blodsockret vägrar gå ner.. Tar läskigt höga doser insulin men sockret bara stiger... Så vi får se.. Börjar ändå trivas här, personalen är supersnälla, supergod mat och slipper ligga i samma rum med en främling eftersom jag har influensa. 

Nu väntas en natt med blodsockertagningar varje timme och blodgas var 3e timme. Nattsyrran tänkte smart och satt ännu en nål så jag slipper bli stucken så mycket, tack för det! 



Ny dag

Och 11 stick rikare inatt.. Och en ny nål rikare. Nu finns det bara ställen där det gör ont att sticka, just vid benet på sidan på armen, satan så ont det gjorde! Känner mig mycket piggare, nu orkar jag gå på toa utan att bli helt andfådd och längtar efter mat faktiskt. Kände redan inatt vad gott det skulle vara med varm mat haha.. Så bättre har det blivit. Blev lite tårögd när min bästa kollega och barnmorska skrev att hon ska jobba varje dag så jag blir frisk för när hon är ledig hittar jag alltid på massa bus tycker hon. Så fin människa! 


Kvar på intensiven

Blir kvar här till imorgon sen får vi se hur alla värden ser ut imorgon. Är så sönderstucken efter 8 stick natten som var och om 2 timmar kommer dem in igen för att sticka mig, känns som att jag kommer bli stickrädd härdanefter.. Värdena ser bättre ut men ligger fortfarande med 5 dropp och inte ätit något på två dagar. Försökte äta lite idag men fick i mig en liten broccoli sen var jag mätt.. 
Saknar molly som attans.. Vill hem till min pälsboll men än så länge har jag 0 kraft i kroppen. Om jag gissar blir jag kvar här nästa natt också, man stänger inte av 5 dropp bara så där. Mina kollegor är så söta, alla har bombat mig med "krya på dig" meddelanden. Komiskt nog ligger jag precis en våning under min avdelning. 

Inneliggande på intensiven

Så rolig blev min söndag. Blev sämre under kvällen, ketonerna steg till skyhöga 4,7 vilket är dödligt högt så jag hade inget val än att åka in till akuten. Där visade de sig att mina prover var dåliga, sur som attans i kroppen och ett crp på 250.. Fick 3 dropp och 5 slangar kopplade till mig. Mår så sjukt dåligt, frossa sen imorse och muskelsmärta i hela kroppen. Min gulliga mamma satt med mig på akuten till 12 fast hon ska upp och jobba tidigt. 

Nu ligger jag på intensiven, dem kommer in varje timme till mig för att ta prover, blodgas, ketoner, blodtryck, saturationsövervak, koppla fler dropp, Temp och säkert mera grejer. Så inge sova här inte men det gör inget, har så ont och frossar så kommer ändå inte kunna sova.. Pulsen ligger på 130 konstant och ska egentligen ligga runt 55-60.. Så ja.. Jag har ont.. Vet inte hur länge jag blir liggandes på intensiven men hoppas på att få åka hem imorgon. Fast jag jobbar på sjukhus är det ingen hit att ligga inne och speciellt inte på intensiven.. 





Sämre går det inte att må

Har eventuellt fått influensa. Hög feber, frossa i över 48 timmar och har jag precis spytt också.. Aldrig mått så här dåligt. Inte ätit på över 24 timmar, vill bara ha iskallt vatten. Hur mycket jag än dricker så är jag lika torr i munnen och törstig som en ko. Tror jag är lite uttorkad men vägrar åka till akuten. Ska inte berätta vilka som har smittat mig med den här skiten men är jävligt irriterad över det! Speciellt när jag har diabetes så är det 3 gånger så farligt för mig att få sån här skit. Ska säga det till personerna när (om) jag blir frisk. 

I alla fall. Lider som satan, hela kroppen värker och kastar jag av mig täcket fryser jag, har jag på mig det så svettas jag och så här har det varit i 48 timmar nu, vill bara dö.. Nej inte riktigt men snart orkar jag inte mer. 
Molly krafsar på min dörr hela tiden, känner mig så elak.. Men så fort jag sätter mig upp blir jag spyfärdig, kan inte ens gå upp och kissa.. Aldrig igen säger jag bara.. 
Mina läppar är helt trasiga, skitsnyggt..



Husdjursmässan

Natten har gått fasligt fort. Haft 3 söta bebisar som skött sig galant. Bara första natten av fyra så en väldigt bra start. Snart ska jag hem och sova men inte så länge. Alarmet är ställt på 14.00 för sen ska jag och en kollega från neo på husdjursmässan. Ska bli väldans roligt faktiskt! Efter de ska vi käka ute innan vi båda ska tillbaka till jobbet för ännu ett nattpass. Så den här dagen ser jag fram emot. 

Är så glad att jag äntligen fått Mollys avföringsprov skickat. Men ska till veterinären med Molly på tisdag eftersom hon inte blir bättre, fortfarande lös i magen, trött och dricker lite dåligt. Provet får man först svar på inom en vecka och så länge vågar jag inte vänta. Vill bara veta vad det är så man kan behandla det. Gör så ont i mig när jag ser min favorit må dåligt. 





RSS 2.0