Snabbis

Hemkommen från jobbet nyss, ska äta något litet, man blir alltid hungrig efter att ha jobbat kväll. Sen måste jag i säng, imorgon jobbar jag dag. Men jag tar bilen till jobbet imorgon så kan sova en timme extra, efter jobbet har jag en del att göra. 
 
Ska visa mina nya skor också, suktat efter dem hur länge som helst men för dyra att köpa enligt mig, men igår var det lite rea så kunde inte låta bli, nu längtar jag till hösten! 
 
Imorgon kommer min handledare pröva mig på saker och låta mig göra det mesta. Både roligt och nervöst. Han testade mig idag också och när man är nervös och har tusen saker att lägga på minnet, fick jag en liten blackout men då säger han "jag förväntar mig inte att du ska kunna det här på din 4e dag". Då blev jag så himla lugn och då kom allt fram igen. 
 
 

3e dagen

Min handledare hade kommit tillbaka idag. Gillar honom starkt! Han tog verkligen hand om mig, lät mig göra i princip allt och gav peppande ord. Kände mig trygg och kunde slappna av med honom, ska ändå gå ett par veckor med honom så det är super! 
Har fått göra massa nytt idag, fick ha hand om en bebis som inte låg i en kuvössäng, han var lite större också. Fick byta blöja, göra ett nytt bo till honom, ta tempen, skriva in, ta blodtryck, bukomfång, mäta längden och suga bort slem i munnen. Sen visade han mig alla apparaterna som finns på avdelningen, kommer tydligen få gå en kurs så jag lär mig varenda en, det är typ 10 olika apparater haha.. 
 
Idag var jag med på en föreläsning om Lungblödning. Himla intressant, en på NEO hade tydligen fått lungblödning för ett par veckor sedan som den dog av. Det var intressant att veta hur man ska göra ifall det händer, men vill inte va med om det, lät väldigt hemsk och dramatiskt. 
 
Det har varit massor att ta in idag, rörigt men känner ändå att jag har någerlunda koll på det han har visat mig, förutom alla apparaterna, det måste jag nog ha en föreläsning om innan jag förstår mig på dem haha. 
 
Imorgon är jag ledig, så himla skönt! Och sen jobbar jag fredag kväll med min handledare. Vet ett par saker han absolut kommer testa mig på, han gick igenom dem idag så måste försöka memorera dem, vill ju visa att jag har lyssnat och förstått det han har pratat om. 
 
NU ska jag ringa Linda och babbla lite sen ska jag mysa ner mig i sängen och titta på film. Jag gillar starkt mitt jobb redan! Känns så himla bra och känns som helt rätt val! 
 

Andra dagen

Det går bättre och bättre. Redan efter andra dagen på NEO så känner jag att jag klarar av och kommer ihåg allt hon visat mig. Jag lär mig mer och mer och det blir bara mer och mer spännande. Var på mitt första apt-möte idag också, intressant faktiskt. Alla är så himla trevliga, känner mig välkommen. 
Har fått göra en del idag faktiskt, hållt i bebisarna, vänt på dem, tagit temp, lärt mig apparaterna, själv avgört hur mycket syrgas bebisarna ska ha, lugnat bebisarna när dem har dippat i pulsen, skakat liv i en bebis som fick andingsuppehåll och slutade andas i några sekunder. Aa, listan kan göras lång. Jag har lång väg kvar men fasen så kul det är. Vill bara lära mig mer och mer. Det ända jobbiga hitills är allt ståenden. Har endast suttit ned på min rast som var i 30 minuter, resten av tiden har jag stått, bebisarna dippar väldigt ofta i saturationen så då måste man gå dit och checka hur allt ser ut. Men det är bara att vänja sig haha. 
 
Nu är jag hemma och är väldans nöjd med dagen. Imorgon kommer förhoppningsvis min handledare som jag ska gå med i 2 veckor. Jobbar kväll imorgon så får sova ut än en gång, skööönt! 
Har även fått reda på lite smaskiga saker om jobbet, blev positivt överraskad, heeelt annat från ortopeden haha! 
 
Nu ska jag äta något gott och titta på missade serier. Ser fram emot en ny dag på NEO imorgon! 
 

Hujedamig

Shitt vad trött jag var efter jobbet idag. Åkte hem till Linda och somnade där, rolig kompis jag är.. Men dagen har i alla fall varit lärorik, har fått en av mina namnskyltar, den andra är på väg, har fått ett badge-kort med kod så jag kommer in genom dörrarna. Sen var det mycket att ta in såklart. Min handledare var sjuk så fick gå med en annan men det gick super, dem hade tydligen 6 Josefinor där så varje gång någon sa Josefine ryckte jag till haha. Alla är så himla snälla. 
 
Sista passet på ortopeden kunde inte blivit bättre. Jobbade med så härliga människor, hade cheesecake med mig som alla storälskade och ville ha receptet på. 
Patienterna var helt underbara. Hade hand om en dam som var 99 år! Herregud! Aldrig sett en så sprallig 99 åring. Hade värsta telefonen och när hon skulle på toa så hoppade hon upp ur sängen, jag behövde inte ens hjälpa henne. Hon opererade höften, fy satan vad jag blev imponerad av henne!! Finns småttingar som har gjort samma operation och inte ens är i närheten av vad den damen kunde göra! Så himla snäll dam! Innan jag gick ifrån avdelningen sa jag hejdå till henne, hon är en legend, en förebild, 99 år och klarar mer än vad många andra gör! 
 
Saknar alla redan på ortopeden men nu går jag vidare! 
Imorgon jobbar jag kväll, så skönt att få sova ut! Spännande att se hur det är på kvällarna också! 
Nu ska jag mysa ner mig i sängen, nästan att jag kan sova för natten nu. 
 
Orkar inte ladda upp bilderna från mobilen ikväll så ni får en bild på Josefine, min kusin dotter, världens finaste prinsessa! 
 

Neo imorgon

Och jag är supernervös! Hoppas det gåe bra.. Är så himla trött efter 14.5 timmars pass men är för nervös för att sova, ska upp om några ynka timmar så måste faktiskt sova nu, om det nu går. 

Juste! Gick super att ta bilen till jobbet imorse, körde lite fel först, hittade inte ingången till garaget haha.. Och sen visste jag inte hur jag kom ut heller.. Haha men allt gick bra! 
Sovtime! Berättar mer imorgon! 

Sista arbetsdagen

Imorgon har jag min sista arbetsdag på ortopeden, fy vad sorgligt. 
Jag jobbar heldag imorgon men det gör inget, då hinner jag träffa många fler och umgås extra mycket med alla. Jag har bakar passionscheesecake som jag ska ta med imorgon. Och dessutom så blir det att inviga mitt e-tjänstekort och ta bilen till jobbet imorgon! Är nervös faktiskt, tänk om det inte funkar, vad gör jag då?? Hinner inte direkt hem och lämna bilen, då får jag ställa mig på en besöksparkering och betala 200kr för hela dagen haha.. Nej men, det SKA funka! 
Kan i alla fall sova en heeel timma längre när jag tar bilen och den timman är välbehövlig. 
 
Nu måste jag sova, längtar till jobbet imorgon, ska va lite extra fin med en rosa rosett i håret haha. 

Finaste väskan

Här kommer bilder på mina nya väska som jag fick av mamma i körkortspresent. Min absoluta favorit! 
 
 
 
 

Mitt nya e-tjänstekort

Håller för mitt ansikte, ser så knäpp ut haha.. Men nu har jag det äntligen! 
 

Tisdag

Idag har jag jobbat dag. Det var meningen att jag skulle jobba hela veckan + helgen men min chef gav mig ledigt onsdag, torsdag och fredag så jag kan vila ut innan nya jobbet börjar. Åh vad glad jag blev! Vill ta vara på varje ledig tid som jag kan, snart börjar jag jobba heltid och ett år tills nästa ledighet så lediga dagar tackar man inte nej till. 
 
Sa hejdå till vissa på jobbet idag som jag inte kommer att se mer, fy vad sorgligt det känns. Kommer verkligen sakna det här jobbet, även fast vissa dagar har varit hemska så har det varit fler bra dagar än dåliga. Har lärt mig så himla mycket och utvecklats som person. 
 
Idag fick jag vara med om en mycket intressant sak. Förbandet på en patient skulle bytas, såret låg vid sacrum (ovanför rumpan) och alla säger att det är obehagligt och att jag inte ville se såret. Jag blev ju ännu mer nyfiken då och ville se såret. Måste säga att det var det häftigaste som jag sett. Det låter fel men jag bara stog och glodde på det, intressant som tusan, aldrig sett något liknande. Det var jättedjupt, man såg rakt in till ryggraden och skelettet, man såg muskler! Skelettet var så himla häftigt att se, en gång i livet syn skulle jag tro. Jag sa direkt att jag ville lägga om det så kunde mina kollegor hålla i henne. Det var en häftig upplevelse, kommer alltid minnas den omläggningen! 
 
Angående min braiga söndag! Såg inte tillräckligt, måste till fler ställen innan jag bestämmer mig, är så kluven, finns så många olika och vill hitta rätt! Så nästa gång jag får tid ska jag titta på fler ställen. 
Igår var jag i täby centrum en sväng, blev ett spontanköp men en bra sådan! Velat ha den så länge men tyckt att den är för dyr men nu var det lite rea, vilken aldrig händer annars så jag var tvungen att slå till! 
Nu har jag äntligen mina efterlängtade Ray Bans! Det är aldrig rea på Ray Bans men nu var det de så jag kunde inte låta bli. Ska visa bild på dem sen. 
 
Ja! Nu är jag som sagt ledig i 3 dagar. 
Här kommer bilder på min nya hårfärg. Är otroligt nöjd! 
 
 
 

Mitt i natten

Är så himla exalterad inför imorgon eller idag snarare. Ska göra en jätterolig grej, aldrig gjort detta men nån gång måste vara den första. Ska försöka hålla mig lugn men det kommer bli svårt haha. Är så himla sugen men inget förhastat kommer att ske, förhoppningsvis! 
 
Idag har jag även skaffat mig en rosa "sjukhusklocka". Nu är jag verkligen redo inför NEO! På fredag ska jag ta med mig tårta till jobbet, jobbar helgen men vi är så få då, vill säga hejdå till så många jag kan, kramkalas kommer det att bli! Snart är det en ynka vecka kvar bara, herrrrregud så nervös jag är! Hoppas 4 veckors intro räcker haha! 
 
2014 är verkligen mitt år! 
- Tog körkort i mars 
- Fått fast anställning + heltid på NEO! 
 
Fast anställning är inte lätt någonstans men jag har lyckats och jag är förjävla stolt över mig själv! Jag har gjort allt själv! NEO har alltid varit min dröm och nu lever jag snart i drömmen. Lycka till tusen! 
 
 
Nu ska jag fokusera på imorgon, har många ställen att åka till imorgon innan jag har sett allt jag vill se. 
Är så taggad att jag inte kan sova, så får försöka med en film. 
 
 
 
 

Fredag

Min fredag kommer spenderad på Karolinska. Jobbar med härliga människor och dessutom har jag med mig världens godaste sallad som jag ska göra i ordning ikväll. Kommer dock inte få äta middagen ifred, vi har många sjuka patienter, så sjuka att dem inte ens ska ligga på våran avdelning. Vi har sällan dödsfall men vi har en så sjuk patient på avdelningen, varje gång man kommer till jobbet kollar man på tavlan för att se ifall hon är kvar vid liv, vi gör vad vi kan men det blir inte bättre. 8 liter syrgas och 10 påsar blod utan resultat. Får se om hon har överlevt natten till idag. Sen har vi en annan patient med 41 graders feber, smärtgenombrott, frossa och misstänkt infektion på avdelningen, som ringer varannan minut. Blir så mycket spring och att få äta middagen ikväll är bara att glömma. Men så är det ibland, bara att göra det bästa av situationen. 



Snabbt

Skriver lite snabbt innan läggdags. 
Jobbar, jobbar och jobbar, därav den låga uppdateringen, men bättre blir det eftersom jag är ledig i helgen. 
 
Jag håller på att bli lite crazy. Jag vill så himla mycket men måste lugna mig lite nu så jag inte gör något förhastat haha. 
 
Idag på jobbet så ringde ytterligare en person om en intervju, har redan nytt jobb så var ju tvungen att tacka nej, men alltså, detta är sjuuukt! Hur många jobb är det som har hört av sig nu egentligen? Har tappat räkningen, otroligt tacksam är jag i alla fall! 
 
Jaja, nu ska jag tagga ner och sova. Imorgon är det kvällsjobb som gäller. 

2 veckor

Idag är det exakt två veckor tills jag börjar på NEO. 
Gårdagen vill jag inte minnas. Världens värsta kväll på jobbet, aldrig slitit så mycket, för första gången längtar jag tills jag slutar här, kommer sakna alla fina människor men fyfan för jobbet, man ska vara stark men igår var det nära på att brista. Struntsamma, tänker inte skriva om den kvällen mer, inte värd att minnas. 
 
Nu så, till bättre saker! Idag var jag och slingade håret. 2 timmar tog hela altet och jag är nöjd! Men väldigt ovan. Nu är det nästan 2 år sen jag var så här blond så är lite ovan haha.. Efter det så gick jag runt på stan lite, åt lunch och fick med mig lite småsaker hem. 
 
När jag kom hem däckade jag i sängen i 2 timmar. Hur trött som helst. 
Nu tänkte jag hitta någon bra film att kolla på. Imorgon är jag ledig men ska till Ersta igen, aldrig får man en ledig fri dag haha. 
 
Bild på håret kommer så småningom. 
 

Sämst söndag

Har ingen kraft att skriva ett inlägg men gör det ändå eftersom det händer lite positiva saker imorgon. 
Den här dagen vill jag bara glömma och gråta floder åt, värsta på länge.. Orkar inte ens tänka mer på den här dagen, kanske har ork att skriva om den imorgon, kaaanske. 
 
Imorgon ska jag i alla fall äntligen slinga mitt hår. Brukar göra det på våren men det blev inte av men nu så. Helt ny salong och en helt ny människa som ska slinga mitt hår. Mamma känner personen så jag ska få kompispris. Istället för 1500kr så betalar jag endast 600kr för slingor + klippning kaap! 
Efter det kommer jag ta en välbehövlig lunch på stan och sen gå runt lite, längesen jag var i stan faktiskt. 
 
NU ska jag äta något, mitt första mål på hela dagen... I know.. Diabetes.. Ingen mat.. = Dåligt av mig bla bla bla. Men jag spyr rent ut sagt när jag tänker på mat, den här äckliga dagens fel. Men får försöka peta i mig en macka i alla fall, sen ska jag sova, har tid kl 10 hos frissan imorgon. 

Fredag

Jobb hela helgen men det kommer bli kul faktiskt. 
Ikväll var jag förbi Linda. Åt hennes gudomliga jordgubbspaj sen tog vi en promenad med hundarna. 
 
Kom precis ut från duschen, ska strax försöka sova eftersom jag ska upp 05 imorgon och jobba. Min moster och hennes man kom till oss idag från danmark, fick massor av sockerfria saker. I Danmark kryllar det av sockerfria saker, pucko som är sockerfri, karameller som smakar normalt för en gångs skull, kakor, bullar osv! Allt smakar precis som vanligt, inte beskt eller tillgjort som det gör här. Förlåt Sverige men ni suger på att ta fram sockerfria saker till oss diabetiker! Det finns egna hyllor för laktisfritt och glutenfritt men ingen hylla som heter sockerfritt. Det tycker jag är dåligt. Och de få nya sockerfria sakerna som kommer ut, försvinner efter en kort tid. T.ex oboy som var sockerfri, den försvann helt efter några veckor, skittråkigt! Blir ledsen faktiskt. 
Så mer sockerfritt i Sverige! Vill inte behöva åka till danmark för att få mig något gott som jag kan äta hur mycket jag vill av! 
 
Nu måste jag försöka sova. Imorgon kommer bli en bra dag! Efter jobbet ska jag hem och fixa mig sen ut och äta mysmat med Linda. Ska använda min nya väska då, om jag nu vågar haha! 
 
 

Ledig dag

Har varit ledig idag. Dagen spenderades med mami och Jesper. Vi åkte till miniullared där jag fick med mig en höstjacka + nya inneskor till mitt nya jobb. Snart är jag redo för NEO! Måste läsa på lite mer bara hehe! Shitt, det är bara 2.5 vecka kvar tills jag börjar där! Hujedamig! Nervositeten börjar smyga sig på. 
 
Nu ikväll var jag förbi Linda en sväng. Vi planerade lite inför lördagen, vi ska ut och äta på kvällen och sen hem och umgås. Jag jobbar hela helgen så inge galej för min del. 
 
Nu ska jag titta på film och äta jordgubbar! 
 

Internet och körkortspresent

Inte haft internet på ett par dagar. Åskan pajade vårt internet och vi får inte tillbaka det förrän om 10 dagar. Men idag fixade mamma och jag en internetsladd så nu har jag internet igen, skönt. 
 
Den dagen jag tog körkort ville mamma ge mig en väska som jag har önskat mig hur länge som helst. Men den finns ingenstans.. Inte i hela sverige och inte på någon internetsida heller, helt sjukt. Måste till new york för att ha en chans att hitta den. 
Så idag när mamma och jag var i kista och fixade internetsladd så gick vi in i en butik och där ligger världens snyggaste väska. Kärlek på en gång och jag var helt fast. Sa inget till mamma, den kostade ett par tusen och vill inte ha en så dyr väska. Men vad gör mamma?? Jo, hon går tillbaka till butiken och så köper hon väskan till mig! Alltså, hon såg hur jag tittade på väskan. Blev så himla glad! Så nu har jag fått min körkortspresent av mami!
Helt plötsligt blev den andra väskan jag ville ha, ful, tråkig och onödigt dyr också. Den här klår alla väskor jag någonsin har sett! Jag verkligen dooog! Min gulliga mami!
Ska visa bild så småningom. Vill inte ta upp den ur påsen ens haha, kommer verkligen känna mig fin när jag går runt med den. 
 
En himla bra dag med andra ord! 
Nu ska jag kolla på film och sen försöka sova. Går inte att sova i den här tropiska värmen.. Riktigt trött på den, vill ha vinter nu faktiskt! Är så trött på dagarna för att man sover så dåligt.. Jaja! 
 
 
 

1 augusti

Redan augusti, 2014 bara flyger iväg! 
Jobbdagen sög riktigt hårt alltså. Jag hade 7 patienter men var endast hos en patient på hela dagen, så himla krävande och tungt. Kommer faktiskt bli lite skönt att sluta på ortopeden, ryggen tar stryk som fan. Jag är ung men så småningom kommer det börja kännas. Helt död idag, värsta dagen fysiskt på länge. 
 
Däckade i två timmar när jag kom hem, har nyss ätit god mat och ska strax duscha och börja fixa mig lite inför ikväll. Egentligen har jag noll lust att gå ut ikväll, är så himla trött men taggningen kommer väl senare. För första gången på 6 månader ska jag ta en cider och lämna bilen hemma. Funderar ännu på att ta bilen haha.. 

Pigg morgon

Vaknade 05 av alarmet. Gick på toa och sen tänkte jag vila i 30 min men såg en bamsemygga som jag självklart var tvungen att döda. Och när den var död var jag helpigg så ingen ide att gå och lägga sig igen. Åt lite frukost och myste framför en film istället. 
Nu sitter jag på tåget och ska jobba dag. Efter jobbet ska Jesper och jag köpa nått gott att äta till middag sen ska jag förbi Linda en sväng och sen blir det en liten utgång. 6 månader sen jag drack faktiskt haha. 


RSS 2.0