Min 20-års dag

Nu har jag snart varit 20 i en vecka och jag är fortfarande lika ovan med att jag får gå in på systemet. Varje gång jag går förbi systemet så tar det en stund att "juste, jag får gå in där nu" haha. 
 
Ska väl berätta om min födelsedag som var i fredags, 15 november. 
Var ledig från jobbet hela den dagen. Mamma kom in till mig på morgonen och sjöng för mig, det blir man aldrig för gammal för. Fick en present, sen var det dags att gå upp för hade en del att göra den dagen. 
Kan nog säga att min 20-års dag var den mest oplanerade födelsedagen som jag har haft. Planerna blev klara dagen innan haha.. 
Jaja, på morgonen sprack det. Krogen som jag hade planerat att gå till på kvällen hade ändrat åldersgränsen till 23 år, plan B krogen var uthyrd dessutom.. Så jag var lite stressad så jag ringde runt lite och hittade till slut en krog som verkade bra. Efter det så kom min kusin ner och grattade mig genom att brotta ner mig haha!
När mamma och jag är klara att gå ut för dörren för att handla det sista så kommer en liten del av min släkt. Åh, herregud vad jag blev stressad där. Men det gick bra ändå. Fick jättefina presenter, över mina förväntningar helt klart.
När folket hade gått åkte mamma och jag direkt för att köpa det sista. Självklart gick jag på systemet också. Var jättenervös för att bli nekad trots att jag var 20 den dagen. Räckte fram leg nervöst och tjejen kollade på det hur länge som helst, först på på datorn, på kortet och sen på mig och så säger hon "men grattis!! ikväll blir det party ser jag, ha en underbar 20-års dag och grattis igen". Där släppte all nervsitet haha :D 
När jag kom hem var det 2.5 timme kvar tills alla skulle komma. Och vad uppstår då? Jo.. Pappa kommer hem med 20 kg anguskött som måste styckas och läggas i små påsar haha.. Så mamma blev upptagen med det och jag sprang runt och fick göra det mesta själv. Dukade och började laga maten. Sen när mamma var klar fick hon passa maten så sprang jag ner och duschade. Efter det så skulle hela huset iväg för att äta på restaurang. 
Ett tips! När ni ska bjuda folk på mat, välj en maträtt ni har gjort förut.. 
Jag lagade en rätt jag aldrig hade lagat tidigare. Det såg inte alls gott ut men det blev helt okej och gästerna tyckte om det tur nog. 
Blev även här förvånad över presenterna jag fick av mina vänner. Olli kom med världens största smällkaramell. 
Vi var kvar hemma hos mig till 22 ungefär. Sen tog vi tåget till stan där vi virrade runt lite innan vi hittade till krogen. Väl i kön så var jag nervös, vakterna slaktade nästan alla som stod i kön, det var få som fick gå in. När vi var framme i kön så fick alla gå in! Sa att jag fyllde år, tror det hjälpte till lite. 
Krogen hette Marquise, aldrig varit på den krogen förut, den är nyöppnad. Och jag blev positivt överraskad, stor krog med två stora dansgolv. åldergränsen är 20 och det märktes, inga småungar som sprang runt där. Väldigt mogna, fina och trevliga människor. Brände bara 58 kr på hela kvällen och natten. Resten av kvällen blev jag bjuden på drinkar av vännerna. Det blev dans för fulla muggar och jag blev uppbjuden av en främling. Hade planerat att ta mina Jeffrey Campbell skor men det regnade på kvällen så dem skulle blivit helt förstörda. Men det var nog tur att jag tog bekväma skor eftersom det blev så mycket dans. 
 
Vid 04 på natten började vi gå mot nattbussarna. Tråkigt nog så ska alla ta olika bussar så man får åka själv. Det var första gången som jag somnade på nattbussen! Asläskigt.. Var i stan och när jag vaknar upp var jag redan i väsby. Jätteläskigt så jag sätter mig upp rakt men ändå så somnar jag om och vaknar till en station innan jag skulle av. 
Kom hem vid 06 ungefär och somnade direkt. 
 
Det har varit en väldigt lyckad födelsedag för mig! Den mest oplanerade och där många oväntade saker dök upp, men ändå så blev kvällen lyckad. Jätteglad för presenterna och allt. 
Ska visa presenterna i nästa inlägg. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0