Tisdag

Jahapp, då kan man bocka av blodgasutbildningen. Nu ska jag bara få min stämpel på kortet så kan jag lämna blodgas helt själv. Känns bra, var mycket lättare än jag trodde. 
 
Idag har jag jobbat dag, det är mer och mer press för varje dag som går. Att nästan ta hand om en bebis helt själv är nervöst, det är så mycket man måste veta och kunna, kunna se på bebisen utan att titta på apparaterna, läsa av den helt enkelt. Men allt det där kommer ta tid.
När jag kom hem idag somnade jag i 3 timmar.. Vaknade kl 8, tur att jag inte ska upp och jobba imorgon, då hade jag inte kunnat somna i tid ikväll. 
 
Nu är jag ledig i två dagar och sedan jobbar jag fredag-söndag. Imorgon ska jag sova ut, sen har jag laddat över ett par filmer till mitt USB som jag ska koppla upp till tvn imorgon. Blir en lugn hemmadag med filmer. Och sen så klart lite pluggande. 
 
Nu hade jag tänkt plugga lite, har lärt mig sjukt mycket från NIPCAP boken. T.ex att om bebisen hostar, gäspar eller hickar så vill den vara ifred, håller den handen mot huvudet så vill den ha lugn och ro. Och vi som spritar händerna 10000000 gånger om dagen måste alltid låta spriten torka in i huden innan vi rör bebisen, annars är det risk att bebisen får i sig alkohol. Sjukt spännande måste jag säga. Allt det där hade man inte vetat annars. Läskigt att bebisen kan visa positivt på ett alkotest om spriten inte har torkat in i våra händer. 
 
Så ja, nu ska jag plugga lite. När jag är klar med den här boken kommer jag börja med neonatologiboken på 550 sidor. Riktigt spännande! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0