2014 årsresume - Mitt år

2014 har verkligen varit mitt år. Det har hänt massor av bra saker under 2014. Det är många saker som har gjort 2014 till ett superbra år men det är 4 STORA händelser som betytt mest det här året.  
 
1. När jag träffade Linda. 
Linda är en av mina närmsta vänner nu. Vi träffades på ett sådant konstigt vis. Ska faktiskt berätta hur vi träffades i ett eget inlägg. 
Nu umgås vi nästan varje dag med varandra. Komiska är att vi träffade i norrtälje men vi bor 10 minuter med bil ifrån varandra. Så knas! Hon vet allt om mig och jag om henne. Vet inte om jag har berättat hur gammal hon är? Haha, det är också komiskt men sparar det till inlägget om henne. Detta är i alla fall en stor händelse för mig. 
 
2. När jag tog körkort!
DET BÄSTA PÅ HELA ÅRET!!! 
Så glaaaad och överlycklig. Tog ca 2 månader sen hade jag körkortet i handen. Pluggade som en häst innan teoriprovet. Pluggade på jobbet när jag hade 5 minuter över, hemma, på tåget, på bussen, överallt. När jag väl sitter i salen och öppnar provet så släppte nervositeten. Kände att det gick bra, kunde de flesta av frågorna. Jag tyckte det tog lång tid men jag märkte att jag var först klar och det ville jag inte haha. Så segade med de sista frågorna tills en kille reser, då klickade jag på "klar". Känslan när det står godkänt går inte att beskriva. 
Ringer direkt alla jag känner och skriker att jag klarade provet. 
Uppkörningen hade jag dagen efter. Den var jag mest nervös över. Provet kunde man plugga till, på uppkörningen kan man få en blackout och sumpa hela grejen hur lätt som helst. 
Men det gick så himla bra! Fick lamporna som säkerhetskontroll och det gick super. I slutet så säger han till mig att jag ska fickparkera, då trodde jag det var kört. Men vad händer? Jag kommer rätt på första försöket och så bra som jag kom in mellan bilarna har jag aldrig kommit in förut. Väl framme säger han att jag har klarat det! Världens lyckligaste tjej. Efter det så säger min körskolelärare "du får en sista uppgift av mig nu, att du kör tillbaka till körskolan" och så tog hon av skylten från bilen. Häftig känsla, ingen som säger vart man ska åka eller påminner om saker. Det absolut bästa som hänt i mitt liv. Båda på första försöket, kunde inte bli bättre. 
 
3. När jag fick fastanställning på neonatalen på Astrid Lindgrens Barnsjukhus. 
Efter 1 år kände jag mig klar att gå som timmis på ortopeden, trivdes jättebra där men det kunde i nuläget inte ge mig någon fastanställning så jag sökte vidare
Sökte allt som fanns för trodde det skulle vara svårt att få jobb. Men där trodde jag fel. Dagen efter ringde det jobb på jobb på jobb på jobb osv osv osv. Alla ställen jag sökte till härde av sig. Jag gick på alla intervjuerna och det var svårt att bestämma sig tills... Neonatalen hörde av sig! Då försvann alla andra jobb men både huddinge och solna neo hörde av sig. Åkte till båda ställena, det kändes bra på båda, men det är i solna jag har tillbringat stora delar av mitt liv så det var inte svårt att välja. Jag fick gå en inskolningsdag och sen gick jag till chefen och berättade hur det kändes. Allt kändes bra och därefter pratade vi lite och så fick jag jobbet! Sååå överlycklig! 
20 år (då) och fastanställning och heltid på min drömavdelning, på mitt favoritsjukhus. Kunde inte bli bättre! 
 
4. När jag köpte min alldeles egna bil i november! 
Min älskade bil! Vi skulle bara åka och titta vad som fanns men jag kom hem med en bil istället haha!! Vi åkte till alla bilaffärer i stockholm, sista affären vi besökte vad täby volkswagen. Där stod min pärla, den hade nästan inte gått något och var i princip sprillans ny. Vinterdäck på köpet och lite avdrag på pris för att jag såg så snäll ut ;) Provkörde den, så himla skön och smidig att köra. En vecka efter köpet fick jag hämta min pärla. Så skön känsla när han sa priset och så tar jag fram mitt kort och betalar den stora summan. Inget lån! Fick fina blommor av volkswagen där det stod "lycka till med din nya bil" så gullig! Känslan när jag satt mig i bilen för att körde hem den var pirrig. Hade fjärilar i magen hela vägen hem från täby. Är detta min bil? Ja det är det! Bara min bil! Som jag kan köra när jag vill och vart jag vill! Och jag är så jäkla nöjd med den! Perfekt första bil, äääääälskar miiiiin biiiiiil! 
 
Dessa 4 saker gjorde året 2014 till det bästa. Sen massor av andra saker också, men inget klår dessa.  
Har inga nyårslöften under 2015. Har bara några mål som jag vill fullfölja. 
Mitt nyårslöfte under 2014 var att ta körkort och det klarade jag! 
 
Här kommer lite bilder från året 2014 - Mitt år. 
 
Köpte mina första Ray Bans 
 
Fick DKNY väska från mamma i körkortspresent 
 
Hälsade på den minsta och sötaste hunden jag sett. Tyvärr lever den inte idag pågrund av att den blev misshandlad innan Linda tog över den. Den hade dessutom cancer fick man reda på i slutet. 
 
Solade med Linda och Baileys i norrviken. 
 
 
 
Mera sol i kairo. 
 
Slingade håret. 
 
Sista dagarna på ortopeden. 
 
 
Min första dag på Neo. 
 
Hade lite skoj på jobbet. 
 
Var iväg på äventyr med Linda. 
 
I norrtälje när Linda och jag pluggade körkort. Alltid en juicedunk hade vi haha. 
 
Några minuter innan uppkörningen. 
 
KÖRKOOOOORT! Ser hemsk ut men vafan, jag tog körkortet woho!
 
När regnkaoset var i stockholm. Översvämning i kullverten på karolinska. 
 
På mitt nya jobb på neo. 
 
Min nya skylt!
 
Fina blommorna jag fick av volkswagen när jag hämtade ut min bil. 
 
Var på dop i Danmark. 
 
Min pärla! Min älskade bil! 
 
Fyllde 21 år, firades med middag hemma hos mig och sen utgång. 
 
Var iväg på kryssning med jobbet på nya viking grace. 
 
 
Julafton hemma hos moma. 
 
Mig på akuten några dagar innan jul. kopplad till allt som fanns typ. 
 
Finns så många bilder att visa, det här är inte ens hälften. Men inlägget är redan överlångt. Men nu är jag äntligen klar med årsresumen jag lovade haha! Den var jobbigt att göra, men en gång om året ska man väl orka göra ett sånt här inlägg haha! 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej grattis till ett fantastiskt år. Många roliga saker som hänt 😊😊👍 undrar ifall du tog körkortet utan att någonsin kört något alls på bara två månader? Jag började i mars förra året och har uppkörning om 1/2 vecka är så sjukt nervös...


Svar: Tack så mycket! Jag körde massa under dessa två månader. I intensivkursen ingick 22 körlektioner och sen har jag övningskört privat en hel del också :)
Det kommer gå super för dig! Det är bra att vara lite nervös, då är man redo! Kör bara som du brukar, det är inte annorlunda, bara en extra person som sitter i och säger vart du ska, ganska skönt att ha en vägvisare med sig :D
Josefine N

2015-01-25 @ 13:22:11
Postat av: Anonym

Hej igen tack för att du svara. Jag gjorde teoriprovet och fick 48...attans men bara att försöka igen. Har uppkörningen imorgon så försöker fokusera på den. Tack :))

Svar: Det var nära! Hur gick det med uppkörningen för dig? :)
Josefine N

2015-01-28 @ 14:22:25
Postat av: Annika

Hej den sög :(( fick massvis med anmärkningar. Körde bara privat och deras bil var så annorlunda mot den jag övningskörde med. Har nu bokat 3-4 lek med en körskola och tänker dessutom köra upp med deras bil i slutet på denna månad. Är så besviken men får hoppas det går bättre denna gång.

Svar: Vad tråkigt.. Bara att försöka igen, öva in de du inte fick godkänt på så kommer det gå bättre nästa gång!
Josefine N

2015-02-02 @ 16:37:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0