Hetsig lördag

Hetsigaste lördagen på väääldigt länge. Precis kommit hem från mitt kvällspass. Såg fram emot att ha tvillingbebisarna men den ena blev plötsligt dålig. Slutade andas och hade ingen puls. Så glad att jag hade en sån snäll sjuksköterska som inte lämnade salen för det gick inte att vara ensam där inne. Bebisen slutade andas jämt och tappade i puls hela tiden och till slut fick vi slita av cpapen och börja ventilera henne, efter det blev hon lugn ett tag. Och såklart när min syrra äter så börjar hon sluta andas igen och hon går aldrig upp i saturationen och pulsen ligger på bara 40 i nästan 10 min. Till slut ringer jag en "snäll ringning" men märker snart att jag måste storlarma. Läkare och sjuksköterskor kommer springande och börjar ventilera henne. Jag var helt skakis efter de, rädd att hon inte skulle orka och att vi skulle behöva sätta henne i respirator. 
Så från att jag gick på mitt pass till att jag slutade så satt jag inte ner en enda gång, ingen rast hann jag med och ingen dricka heller. Var hela tiden på helspänn och kunde inte slita ögonen från henne, tittade på hennes bröstkorg hela tiden för att se att hon andades. 
 
Så min hjärna är slutkörd efter det här passet. Så avancerade saker som kan gå åt skogen ifall man inte är uppmärksam och kvickt vet vad man ska göra. Trots att jag har jobbat ett år på neo nu så känner jag mig fortfarande ny där. 
 
Jobbar kväll imorgon också så lär vara på samma sal men hoppas verkligen att hon mår bättre, tycker så synd om henne hon var helt slutkörd. Kommer bli riktigt ledsen ifall hon ligger i respirator när jag kommer imorgon. 
 
Men nu ska jag släppa jobbet. Ska titta på serier och mysa med Molly. Hon sov HELA förra natten, blev så chockad när jag vaknade på natten och såg att hon fortfarande sov. 
Ledig måndag och tisdag och då ska jag iväg till stan med Molly. Träffade en tjej som också hade en yorki och hon ägde en butik för hundar i stan där dem har minikläder. När vintern kommer måste Molly ha nått på sig eftersom hennes päls är så tunn men alla djuraffärer har big mama kläder, XS är för stort för Molly så jag är överlycklig att jag träffade henne. Grejen är bara om jag ska ta bilen till stan (fyfan) eller tåg. Tåg är ju smidigast men med rusningen så kan det bli svårt ifall Molly måste kissa eller om hon är på ej-sitta-i-korgen-humör. Då blir det lite knepigt. Har lite tid att fundera! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0