Släpper bomben!!

Nu är det i princip klart så nu kan jag berätta vad jag har sysslat med i en månad nu. Är så himla skönt att detta är över, mailade det sista idag så nu är allt strax klart! 
Haha, ingen big deal för er men för mig är det! 
 
Det som jag har sysslat med i en månad nu är intervjuer och en jäkla massa beslut. 
Jag trivs sjukt bra på mitt nuvarande jobb men inte säkert att jag får stanna, så för en månad sen började jag söka lite olika jobb för att ha en plan B och inte va utan jobb senare. Jag började söka i tid eftersom jag trodde det skulle ta flera flera veckor innan jag skulle få något svar. Men redan dagen efter att jag sökte jobb, ringde första arbetsplatsen till mig. Jag sökte ca 7 olika jobb och ALLA har hört av sig och jag har varit på intervju på ALLA jobb jag sökte! DET ÄR HELT SJUKT! 
 
Den första som hörde av sig var akutmottagningen på karolinska sjukhuset i solna. Var så sjuuukt nervös inför intervjun. Allt gick bra, hon visade runt mig och det kändes bra. 
Dagen efter hörde Q62 barnortopedi av sig till mig. Var på intervju och även där kändes det bra. 
Några dagar efter ringde thorax thima/thiva till mig. Trodde jag skulle på intervju på avdelningen men kom till ett rekryteringscentrum. Sket nästan på mig när jag märkte att det var dit jag skulle. Där är dem hårda och grillar en rejält. De skickar inte iväg din ansökan om du inte är intressant. Men fy satan så bra det gick. Hon ville läsa hela min bok som jag har gjort med Astrid Lindgrens barnsjukhus och hon sa att hon gillade mig starkt och skickade iväg min ansökan till två olika ställen som jag hade sökt. 
Vad händer??? 1 timme senare ringer hon upp mig och säger att jag har två nya intervjuer att gå på. Och inte vilken avdelning som helst... Min absoluta favoritdröm.. Som jag aldrig trodde att jag skulle få napp på.. 
Nämligen NEONATALAVDELNINGEN MED FÖRTIDIGT FÖDDA BEBISAR!!!! Alltså ni förstår inte hur överlycklig jag blev! Hade intervju på Huddinge och solna på NEO. Båda gick galant enligt mig själv. I solna ville dem att jag skulle gå en inskolningsdag så jag kunde se hur allt går till och om det var något för mig. 
Den inskolningen gick jag nu i tisdags. Jag fick vara på IVA där, den mer akuta delen. Ja totalt dog av kärlek. Dessa små liven, en som jag hade hand om vägde endast 500g. Jag fick vara med på en helskötning. Byta blöja, ta blodtryck, vända på den (så den inte får trycksår), räkna pulsen osv! 
Jag smälte hela dagen jag var där, allt kändes rätt och det är här jag ska vara! Så var det bara! 
Innan jag gick hem pratade jag med chefen. Hon hade hört bra om mig och fick en bra uppfattning när hon träffade mig. 
Vet ni vad hon sa mer???? HON VILL ANSTÄLLA MIIIIIIIIIGGG!!!! och inte bara det!!!! FAST ANSTÄLLNING PÅ HELTID!!!! Jag är så jävla glad! fy fan vad härligt!!!! 
 
Så jaaaaaa!!!! I höst börjar jag jobba på neonatalavdelningen på karolinska sjukhuset i solna! Överlycklig tjej som inte kan bli gladare än vad hon är nuuuu!! 
 
Jag fick tacka nej till en del jobb som också ville anställa mig, det var faktiskt jobbigt. Sa nej till akuten, Q62, neo i huddinge, thorax bland annat. Jobbigare än man tror. Det är ju möjligheter man säger nej till. Men jag är säker på att jag har valt rätt.
 
Jag kommer jobba kvar på ortopeden tills i slutet av augusti och dagen efter jag slutar där, börjar jag jobba på neonatalen! Haha här är det hårda tag! Jag är jätteledsen över att behöva lämna ortopeden. Älskar det här jobbet och alla människorna här. Har utvecklats så himla mycket och man skrattar varje pass man jobbar. Kommer gråta när jag jobbar mitt sista pass. Kommer hälsa på dem ofta! Och hålla kontakten med alla. Jobbar på samma sjukhus så kan gå dit när som helst. 
Ska njuta och umgås med alla på ortopeden i sommar. I höst är det något helt nytt och spännande äventyr som börjar!! 
 
Som jag sa, skönt att detta är över nu. Alla intervjuer och planeringar. Har varit sjukt svårt att välja och speciellt att säga nej till alla de andra jobben. Men när neonatalen dök upp, fanns det inget annat för mig! Det är där jag ska vara helt enkelt! 
Jag är helt slut efter allt det här. Har inte varit ledig på en månad nu. Varje ledig dag jag har haft, har jag haft en intervju tidigt på morgonen. Så jag längtar efter en HEL ledig dag. Och den får jag efter helgen. Sen har jag gått runt och spänt mig hela tiden, kollat mobilen och mailen varje minut och varit nervös för hur allt ska gå. 
Men nu är det klart. Det ända som är kvar nu är att skriva på anställningsavtalet! 
 
Nu blev detta inlägg überlångt.men ville berätta detta i detalj. Detta vill jag minnas i framtiden. 
 
Så hääääär glaaad är jag!! 
 
 

Kommentarer
Postat av: Malin Sundvall

Åh, vad kul! Grattis! :)

Svar: Åh, tack så mycket! :D
Josefine N

2014-06-19 @ 22:41:43
URL: http://malinsundvall.blogg.se
Postat av: Anonym

Grattiiiiis gud vad spännande!! Du måste ha varit i chock när jobb efter jobb hörde av sig haha.

Här kommer några frågor...När du går på intervjuer berättar du att du har diabetes? Och vill du framöver studera till något speciellt inom vården? Du verkar helt klart älska ditt jobb. :)) Lycka till nu och ha en underbar sommar. :))

Svar: Haha ohja, blev väldigt förvånad!
I mitt cv står det att jag har gjort en bok om diabetes med Astrid lindgrens barnsjukhus, så antar att dem förstår att jag har diabetes.
Sen har vissa frågat om jag kan berätta lite om mig själv och då säger jag bland annat att jag har diabetes. Tycker det är viktigt att dem får veta det ifall jag nu skulle börja på en ny arbetsplats och så kanske det händer något allvarligt med mig, då måste de veta att jag har diabetes :)
Jag har haft planer på sjuksköterska och därefter studera till barnmorska, så vi får väl se :) Ohja, arbeta i vården är det bästa som finns, bästa yrket! :)
Detsamma till dig! :)
Josefine N

2014-06-20 @ 23:13:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0