Den braiga och lyckade veckan!

I tisdags var jag som sagt i märsta med mormor. Hon bjöd på lunch och precis när vår mat kom så ringde min mobil med dolt nummer. Hann inte svara men personen hade lämnat ett meddelande. Och det var från ett jobb som jag hade sökt!!! OJ vad jag blev förvånad! 
Jobbet som jag har nu på kliniken funkar inte riktigt. Det blir inge jobb för mig, någon enstaka dag i månaden finns det jobb, om ens det och så kan jag inte ha det. Jättetråkigt för jag älskar det jobbet, trivdes hur bra som helst. Men sånt händer så jag satt mig på måndagen (dagen innan dem ringde mig) och småsökte lite jobb på sjukhus och liknande. Förväntade mig inget eftersom folk sällan hör av sig eller så får man ett mail där det står
"tjänsten är tillsatt med en annan". Så jag tänkte att det skulle bli samma sak igen.
 
 
Men så ringde ett av jobben redan dagen efter till mig!! Jag sprang direkt och skaffade fram penna och papper och ringde tillbaka till personen som ringde mig. 
och då sa hon "vad bra att du ringde tillbaka. Det är nämligen så här att chefen på den här avdelningen har plockat ut dig på grund av att du lät mest intressant av alla sökanden och vi skulle gärna vilja att du kom till oss för att provjobba och se hur du trivs på den här avdelningen." 
 
Alltså jag trodde inte att det var sant när hon sa så till mig. Jag tackade självklart ja till detta! Visste inte vart jag skulle ta vägen. Hade jag varit hemma så hade sprungit runt hela huset och skrikit av glädje men nu var jag i en mataffär i märsta så det funkade inte riktigt haha.. Äntligen lite tur! 
Och det är Avdelning Ortoped på Karolinska Sjukhuset i Solna!!!!!! Hela mitt liv har karolinska varit ett andra hem för mig, ändå sen jag fick diabetes och ville jobba i sjukvården har karolinska varit en dröm att jobba på. Kan inte bli bättre än så här!! 
 
Men det blev det!!!! 
 
När jag kom hem från märsta så gick jag in på datorn och spontant kollade min mail. Vad ser jag då??? 
JO, ett till jobb hade hört av sig till mig och ville att jag skulle komma på intervju. Alltså vad händer?? Två jobb som jag hade sökt dagen innan, ringde upp och mailade mig redan dagen efter!! 
 
Så i onsdags var jag iväg på intervjun. Som gick dåligt enligt mig själv. Var 45 min för tidig (visste inte hur lång tid det skulle ta att gå men det var närmare än jag trodde), snubblade över stolen det första jag gjorde när jag skulle sätta mig och svarade knas på vissa av hans frågor. Men ändå så säger han att jag har fått upp ögonen för honom och han gillar verkligen mig och tror att jag är rätt person för det här jobbet. Herregud tänkte jag, det gick tydligen bra i alla fall haha. I vanliga fall så skulle han höra av sig om en vecka för en andra intervju men han sa till mig att komma redan om 2 dagar för ett andra intervju på grund av att han gillade mig så pass mycket. 
Intervjun tog bara max 10 min. Nu hade jag två jobb på G, måste bestämma vilket jag trivs bäst med. 
 
I alla fall!! 
I torsdags så var det dags att åka till karolinska för att provjobba på ortopeden. Skulle jobba ett morgonpass, alltså 07-15.30. Gick upp 05 och var helt lugn faktiskt. 
Väl på karolinska skulle jag hitta till avdelningen och det gick snabbt så jag hade lite tid över att sätta mig ner och ta det lite lugnt innan det var dags.
När kl var 07 så var jag på avdelningen ombytt till sjukhuskläder. Alltså det går inte att beskriva hur bra det känns att ha på sig sjukhuskläder igen. Helt underbar känsla.
Fick följa med en jättretrevlig undersköterska hela dagen. Hon visade mig avdelningen och hur det mesta funkade. Fick se massor av roliga grejer och jag märker verkligen hur mycket jag har utvecklats från när jag praktiserade på sjukhus. Då var jag väldigt blyg men nu körde jag på. När patienterna slog larm tog jag det, tog sat/blodtr/temp på patienterna, körde ner dem till operation osv. Och det var ändå min första dag! Allt var så kul och hur trevliga människor som helst! Kunde bara hoppas att dem tyckte om mig för här ville jag stanna! 
Till slut så kommer chefen och vill prata med mig. Hjärtat slår hårt och jag kallsvettas. När jag kommer in till hennes rum vill hon se mitt ID för att kunna fylla i resten av ANSTÄLLNINGSPAPPRENA!!!!!!!! 
Och även boka in nya tider som jag kan jobba. Alltså detta är inte sant, tänkte jag.. Hon skulle skicka in anställningen och sen när den kommer tillbaka ska jag skriva under och sen är jag ANSTÄLLD!!!!! Ni kan inte förstå min lycka just nu!!! Detta är vad jag vill! Det börjar med en timanställning. Ska inte säga hur länge än, vill se vad det står på pappret först. Allt gick så snabbt och jag var så uppspelt, visste inte vart jag skulle ta vägen. 
Fick sluta 15.00 men hade gärna stannat kvar hela tiden ut, så himla kul! 7
På kvällen samma dag var jag i åkersberga med mamma och handlade Leos present. 
 
I fredags var det dags för andra intervjuen på det andra jobbet. Jag hade redan bestämt mig för jobbet på karolinska så det blev tack och adjö för mig. Tack så hemsk mycket för chansen! 
 
Jag är så himla glad nu! Ska fortsätta som jag gjorde på provdagen. Helt överklycklig! 
Jag har ingen aning om hur stavningen på detta inlägg blev. Jag är så uppspelt under tiden jag skriver det här så fingrarna bara flyger iväg!! 
 
Nu ska jag upp och kolla på min favoritserie som börjar igen idag. Sen skriver jag om helgen och kommande veckans planer osv!!!!! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0