Två härliga dagar ute i skärgården!

I torsdags var jag äntligen ute med båten igen, som jag har saknat det! Vi åkte till Sandhamn och det var ett under att vi fick plats för några sekunder efter oss var alla platser redan tagna. Vi gick direkt i land och satt oss på en restaurang på berget och åt lunch. Vart sugen på skärgårdstoasten dem hade på menyn men den kostade 375kr haha.. Men det fick bli dagens som var sej med potatis och remouladesås! Åh så gott det var! Lagom portion och fisken var den godaste jag smakat.
 
Nåja, efter maten så gick vi en tur runt sandhamn vi gick till små stugor där dem sålde saker och sen gick vi mot ett bageri där vi köpte med oss de godaste bullarna. Slutligen satt vi oss och tog en iskall glass och spanade runt lite. Mamma och pappa ville sedan gå till andra sidan ön men jag hade endast flippflopp så det var inte världens bästa skor att gå runt i skogen, på berg och grus med. Men jag satt mig i båten och satt på musik på radion, jag hade det superskönt. Det var roligt att glo på alla båtarna som försökte tränga in sig överallt. Sandhamn är det populäraste stället i skärgården, allt är så bra och man tröttnar aldrig på den ön. Åker man en bit förbi Sandhamn så kommer man till ett öppet hav, inga öar, inga båtar, endast vatten och sol och åker man dit så kommer man till Finland hehe ;)  
 
Vi började röra oss tillbaka mot hamnen vid 6-tiden. Det tar ca 1.5 timme tillbaka så det tog ett tag att komma hem. Men hur mysigt var det inte att åka båt i vindstilla och kvällssol? Finns inget bättre. Superbra dag på finaste platsen men som sagt SJÖN SUGER 0 energi kvar i kroppen.
 
I fredags var det ännu en dag med fint väder ute. Så vi åkte ut med båten igen, vart osäker först för jag var verligen helt mosig och trött men inte kunde man sitta in en sån fin dag. Den här dagen åkte vi till Ingmarsö, en jättemysig liten ö. Vi la till och gick direkt och åt på deras restaurang. Jag tog angusburgare med pommes och sås. Jättegott men vilka stora portioner! En bit ifrån restaurangen hade en helikopter landat, det såg så snyggt ut när killarna kom ut i fina uniformer och skulle sätta sig för att äta.
Vi gick i alla fall en tur runt ön och jag fick mig ett par hälso-flippflopp. Dem skulle tydligen vara bra för ryggen, blodcirkulationen, blodtrycket och dem hade speciella pucklar under (eller vad man nu ska säga haha) som skulle trycka på speciella punkter. 60kr och flippfloppen blev mina :)
Efter det lämnade vi Ingmarsö och la oss vid en annan ö och tog det lugnt. Jag skyddade bröst och axlar från solen hela dagen eftersom att jag vart lite bränd i Sandhamn. Men benen fick sig lite färg :)
Vi var hemma till 8 på kvällen och då var man mosigare än mosigast haha.. Orkade ingenting och somnade väldigt tidigt.
 
Blev ju bjuden på fest på kvällen i Sollentuna men jag tackade nej. Min moster och hennes man från Danmark kom dessutom till oss på kvällen för att äta middag. Blev jättegod mat, somnade nån timme efter maten.
Nu får ni bilder från dessa fina båtdagar! :)
 SANDHAMN!
 
 
 
Nybakat bröd! 
 
Den gudomliga maten på Sandhamn! 
 
Här kan man se långt ut där båtarna är att det är helt öppet vatten, så mysigt! 
 
 
 
 
Underbar kvällssol!
 
 
INGMARSÖ!
Ojdå, tog bara en bild från Ingmarsö tråkiga jag!
Men snacka om att man fick färg under dessa två dagar! Brände mig inte heller, jag börjar lära mig ;) Hemma kan jag ligga i solstolen i 3 timmar och knappt få någon färg, ute i skärgården räcker det med en halvtimme i solen sen måste man på med solkräm och skydda sig noga. Vattnet reflekterar och man får en mycket finare bränna än hemma.
Den här bilden är tagen efter Sandhamn, lite bränd men inte så pass att det svider
 
Denna bilden är tagen efter Ingmarsö, brännan har lagt sig och blivit mycket finare tack vare att jag skyddade bröstet och axlarna hela dagen :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0